NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

In familia mea exista o povestioara veche, transmisa din generatie in generatie scolara. Se cheama "Virgula te scapa de streang".

Un condamnat la moarte a scris imparatului o jalba prin care ii cerea sa-l ierte de pedeapsa. Raspunsul acestuia a fost: "Sa se ierte nu se poate, mortii sa se dea!"
Sfetnicul care trebuia sa duca la turn hotararea finala a mutat locul virgulei, iar textul a devenit "Sa se ierte, nu se poate mortii sa se dea!" Si condamnatul a fost eliberat, conform dorintei imparatului.

Asa ca, atentie la codita asta mazgalita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

nu se zice vin de la SERVICI ci vin de la SERVICIU

cuvantul servici nu exista.
Cred ca nici nu va dati seamma de cate ori il vad aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Am impresia ca pireu e regionalism din Ardeal :).

Eu nu cred ca este, ca barbatu meu nu il are desi am luat totul la curatat si scuturat de la "a gata/a se gata", buna "diminiata" (la "cafia", desigur), "ora doi", "de numa" pana la indispensabilul: "mno".
Arhaismele i le-am lasat ca sunt dragute, regionalismele si accentul, nu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Cristina, eu stiu ca SERVICIU e corect dar mi se pare o forma mai urata decat SERVICI. Cand eram mai mica o auzeam doar la "prosti" (care, se pare ca, de fapt, erau destepti ).

Mi-am amintit si de:
Cel mai bine platita prezentatoare VS Cea mai bine platita prezentatoare
(prima varianta fiind cea corecta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

in scoala generala (anii 70, da ?), profesoara de geografie spunea invariabil "impermiabil" si "ceriale", desi pe noi pe pufnea mereu rasul...

cineva din familia mea spune cu incapatanare "avocamin" in loc de "algocalmin" si "adiministratora" in loc de "administratora"

alte "orori" auzite pe la serviciu : "obstretica", "amniocinteza".

repet de la subiectul cu epoca de aur : pe vremea impuscatului, am vazut pe un cartonas, in vitrina unei tonete, urmatoarele cuvinte, al caror sens nu l-am priceput pana nu am soptit ce vedeam scris - AZ NUS OO, iar litera N era facuta invers...

si eu am scapat cu greu de enervantul "deci", mi se lipise in exprimare, la inceputul fiecarei fraze sau propozitii...l-am inlocuit o perioada cu asadar, am observat ca in felul acesta am mai rarit-o cu concluzionarea...

intreba cineva mai acum cateva pagini cum se face impartirea in silabe : o regula foarte simpla e cea a mainii pusa sub barbie cand rostesti cuvantul; atunci cand barbia atinge mana, acolo e silaba (ca sa zic asa, mai plastic, intelegeti voi ce vreau sa spun...sper)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Saracu' barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Va citesc cu interes. Cand o sa cititi tampenii prin mesajele mele, astept Pm.Multumesc.
Si o intrebare acum, vad deseori la interjectii punerea incorecta a accentului, sau asa cred eu. De exemplu:
- aoleuuuuu
-aoleeeeeu
Mie mi se pare corecta a 2-a varianta, voi cum stiti?

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pireu ma enerveaza la culme. Din nefericire este in DEX.

mus de ciocolata = spuma (nu crema) de ciocolata. Este o scriere gresita a cuvantului "mousse" din franceza.

Eu aveam o profa de mate care spunea "creoane".

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Saracu' barbat

Eh, ce sa faca bietul om pus fata cu reactiunea republicana violenta si fara printipuri. Daca-i musai...mno...

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

hahahaha

Mi-am amintit de o tanti "erudita" care a cerut la cofetarie "mouse" de ciocolata .

Mergi la inceput