NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
P.S. Cand am ajuns la "lipsii", am intrat in panica: "vai,nu pot sa-i spun Ioanei ca nu se scrie asa!" :)))))) Mi-a venit repede inima la loc ;)).

Haideee...chiar asa ai crezut despre mine, chiar si pentru o fractiune de secunda?
Sunt jicnita.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adablackcat spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui adablackcat

Hai mai Corap ca asta cu "pireul" e exagerata, parerea mea. Si eu si aproape toti cunoscutii mei tot pireu ii spunem, nu piure.
Edit ca sa pun o virgula ca ma scoate Denizel in careu.
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)

Aradencele alaturi de maria_rubi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri

Bazar umanitar DC

Numai ca ai uitat sa o (le) pui totusi .
Ada, !! Da?

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Probabil mai trebuia o virgula intre "si eu" si "si aproape toti"... Nu sunt convinsa... Daca folosesc "si" se mai pune si virgula?

Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)

Aradencele alaturi de maria_rubi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri

Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

stie fata shuberek, da' nu-mi place sa fac ca nu-mi prea place sa prajesc chestii - ma pocneste si pe mine dorul o data pe an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am cunoscut o mare personalitate (a murit) care zicea "pa" in loc de pe", era pur si simplu un "muntenism" la el.

a zis cineva mai devreme complect ca fiind greseala, o fi acuma, dar sunt persoane nascute inainte de anii 50 care folosesc pe buna dreptate complect in loc de complet, pur si simplu asa se zicea atunci.

Am si prieteni care il refuza cu hotarare pe î din a.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Dar "plovar"? sau si mai rau "plover?" Si sa nu uitam "pireu cu piftelute". Si bineinteles "ciolofan", "dumineca", "dujmani". Iar vara trecuta, intr-o vitrina de cofetarie, am vazut "mus de ciocolata" si sticle de "jus de portocale" (eticheta lor, nu cea de pe sticla). Adica "crema de ciocolata" si "suc de portocale" nu mai sunt bune?

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sabina, a trebuit baiatul meu (clasa a II-a) sa citeasca ceva de Creanga si i-am dat o carte de cand eram eu in scoala. De la inceput mi-a spus ca e scrisa gresit - cu caciula pe i nu pe a , cu sint in loc de sunt - ca sa nu mai zic de arhaismele textului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

daca tot suntem la enervari trebuie sa spun ca cel mai tare ma calca pe bataturi exprimarea finala "poop" in loc de "pup". persoanele care il folosesc chiar nu stiu semnificatia din limba engleza???

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Pai nu, normal ca nu se spune topogan; vezi, mai corap, daca nu-l intrebi pe baiatul meu? El ti-ar spune imediat ca se spune 'pocodan'.
Dobrogea e preferata mea dintre provinciile istorice:)) Stii sa faci suberek? Vezi ca ma pregatesc sa-ti cer prietenia:))

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Oh, da, e speciala! Paristrion, Bergean, Valachia lui Asan! Are lumina, parfum, stare - frumoasa tare!

Ca tot vorbim de limba: sunt fericita posesoare a unuia dintre putinele volume "Dobrogea - Cincizeci de ani de vieata romaneasca", Bucuresti, CVULTURA NATIONALA, 1928 - sub ingrijirea lui Bratescu. Iti promit niste pagini scanate (eu sunt innebunita dupa apostroful natural ucis in '53), dar si un suberek (cand o fi sa fie), acea moarte transetnica a ficatului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Am impresia ca pireu e regionalism din Ardeal :).

Nici pe mine nu ma deranjeaza "pa" in loc de "pe", dar ma deranjeaza "dacat". Numai daca e folosit aiurea.

Ada, am zis ca sufar de hipervirgulie :)) si s-ar putea sa nu fie corect cum as scrie eu. As scrie asa: "hai, mai, corap, ca asta cu "pireul"....".

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

ah, mediajust, multumesc! Astept scan-ul si subereku' - adica cele doua tipuri de hrana. 'Moartea transetnica a ficatului'? Hhahha, tre' s-o tin minte p-asta. Imi aminteste de Genocid sau ficatul meu e fara rost, piesa lui Schwab.

N-am mai mancat un suberek cum facea turcoaica mea de la Mangalia de niste anisori...

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput