NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 18
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui calipso_zeus Anca A dar a stiut vreodata ca sa aiba ce uita? |
calipso_zeus, pentru ca sufar de boala prea multelor virgule (adica, le folosesc in exces uneori :), imi permit sa-ti atrag atentia ca tu nu le prea folosesti cand e cazul
De exemplu, atunci cand te adresezi in scris cuiva, pui virgula dupa numele caruia te adresezi.
La fel, postarilor de dinainte nu le-ar lipsi cateva virgule in plus.
Si, fiindca tot m-am bagat :), ar mai fi o regula: dupa semnele de punctuatie se lasa un spatiu.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
adablackcat spune:
Aaa, da, Denizel: si asta cu spatiul dupa semnele de punctuatie ma dispera! Si mai sunt multe, dar mai scriu cand mi-aduc aminte!
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
adablackcat spune:
Inca ceva: am aflat de curand ca dumneavoastra se scrie cu d mare. De ce?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
anya spune:
In ultima vreme m-a zgariat din ce in ce mai tare "pa" -ul (cu caciula) in loc de "pe". "Pa" vremea mea nu se vorbea asa...
Ascultati in jur. Poate am eu "auzenii"?
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui adablackcat Inca ceva: am aflat de curand ca dumneavoastra se scrie cu d mare. De ce? Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006) Aradencele alaturi de maria_rubi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri Bazar umanitar DC |
Asta chiar ca n-am mai auzit-o...poate cand ii iei interviu direct lui Dumnezeu?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
corap spune:
in dobrogea se vorbeste uzual cu "pa" (cu caciula) "pa masa", "pa casa".
(ah, pe mine ma dispera soacra, atat la modul general, cat si atunci cind foloseste cuvintele "mel" (=miel), "bef" (=animalul din care se face salata de revelion
), "falie" - cu caciulita (= felie), pireu (si nu se refera la portul cu acest nume)
adablackcat spune:
Hai mai Corap ca asta cu "pireul" e exagerata, parerea mea. Si eu si aproape toti cunoscutii mei tot pireu ii spunem, nu piure.
Edit ca sa pun o virgula ca ma scoate Denizel in careu.![]()
Bazar umanitar DC
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui corap in dobrogea se vorbeste uzual cu "pa" (cu caciula) "pa masa", "pa casa". |
Nu in Dobrogea, e specifica sudului dunarean.
De altfel, in aceasta zona se vorbeste cel mai aproape de limba "curata" - influentele sunt, eventual, sub forma de imprumuturi din limbile celor peste 15 etnii conlocuitoare, ceva dezacorduri din traducere la turci/tatari si poate un oarecare accent la vorbitorii nativi ai acestor limbi, vizibil mai ales la rusii-lipoveni.
denizel spune:
| citat din mesajul lui adablackcat Hai mai Corap ca asta cu "pireul" e exagerata, parerea mea. Si eu si aproape toti cunoscutii mei tot pireu ii spunem, nu piure. Edit ca sa pun o virgula ca ma scoate Denizel in careu. Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006) Aradencele alaturi de maria_rubi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri Bazar umanitar DC |
Numai ca ai uitat sa o (le) pui totusi
. Ada,
!! Da? ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
jenn spune:
Lexi, multumesc,deci stiam bine.Cred ca greseala se face din cauza traducerii expresiei din engleza in romana.Altceva,am observat ca multe persoane scriu-limba Olandeza,limba Romana.