Iepurasii sarbatoresc-LMA Alexandru(98)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

Mihaela, sper sa iasa analizele foarte bine! Tinem pumnii pt Angela!
Delia, ce glumet mai este si al tau sot! E-he, avem aici multe pliculete cu Bors si condimente pt sarmale si mici !
Va urez somn usor si vise placute!

Poze

Irene, mami de Diana

It's not how good you are, it's how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

delia13 am copiat si eu reteta, suna bine, multumesc!

Fetele, nu c-as fi mare bucatareasa, caci nu sint, dar sint gurmanda si stiu sa apreciez o mincare faina :) ... Am remarcat ca orice supa crema are un gust bestial, catifelat si fin, daca se adauga LAPTE CONDENSAT in ea, deci nu smintina sau altceva...

Ca ma duc la Paris acum, mi-am amintit: e un restaurant super tare, cu stele Michelin pe bune, unde imi place mincarea de mor, ca e opera de arta... S-o zic pe aia dreapta ma duc la acel restaurant cind plateste altcineva, ca te cam usuca la buzunare :))) Pentru cine e curioasa, se cheama L'Atelier de Joel Rebuchon, e in Cartierul Latin, daca nu stii precis adresa nici nu-l bagi in seama asa e de ascuns, caci nu e turistic ci pt connaiseurs :)
In fine, v-am zis de el caci mi-am amintit de fabuloasa supa de castane cu foie gras... mai fetelor, supa aia e orgasm curat, ma jur! O crema fina, dulceaga, catifelata, cu aroma pregnanta de foie gras... Pe asta ma duc sa o maninc, nu conteaza ca e scump, caci iau supa si un pahar de vin si gata. Supa ti-o toarna in fat ata dintr-un fel de urcior de sticla, intr-o farfurie in care sint deja niste bucati de foie gras proaspat copt doar pe jumatate, adica lasat moale, cu ceva pudra de coriandru cred, si care se freaaca apoi cu lingura in supa si devine si el crema. Valeu, ce bun e!
Pt cine ajunge prin Franta: Joel Rebucchon asta e unul dintre starurile bucatariei internationale - acum citiva ani era cotat pe locul 2 in Paris, dupa Alain Ducasse, dar mie mi-a placut mai mult decit Ducasse cum gatea... Ei bine, dl Rebuchon asta are o colaborare cu firma de alimente Fleury Michon, foarte populara in supermarketurile frantuzesti (Monoprix, Franprix etc). Daca ajungeti pe acolo, luati din supermarket o cutie din plastic cu un pateu absolut superb de rata, care e si ieftin (ced ca 5 eur o cutie mare, zau), se cheama Fleuron de Canard si e de la Fleury Michon, ca scrie mare firma, si scrie si ca e reteta lui Joel Rebuchon.
Hai ca v-am innebunit cu asa multe cuvinte, dar daca apucati sa cumparati asta - pt cine e fan pateuri rata si gisca - o sa-mi multumiti tare si o sa fiu scuzata de atita poliloghie :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Ce nebuna sint, salivez groaznic recitindu-mi propriul post :)))

Si, ca tablou final ca sa aveti de ce ride: il invat pe Vladimir sa patineze. Va puteti imagina o balena de aproape 100 kg, plus cam teapana de spate, alunecind gratios pe patine, cam incordata ca sa nu cada peste iepurasul ei ca-l face salata de vinete daca pica ???

Bai, Vladimir asta al meu e destept si talentat, dar la sport e pensionar curat, ma jur... E cel mai fricos copil pe care l-am vazut, la sport singura lui preocupare e sa nu cada sau sa nu se loveasca, in rest nu-l intereseaza nici o alta performanta :))

evamika ca m-ai intrebat: nu, Parisul nu e cadou de ziua mea, ma duc cu treaba 3 zile, si am mai adaugat eu 2 zile ca sa ma plimb si sa cumpar garderoba d eprimavara-vara la pitici, ca incep reducerile :))
Din pacate, la treaba la care merg o sa cam fiu luata de urechi, ca dau raportul pe activitatea mea de anul trecut, care e palida rau... mi-e groaza de cum o sa fie, mai ales ca am mintea varza, nu-mi gasesc cuvintele, m-am deprofesionalizat rapid in ultimul an... In fine, ce-o fi o fi, in viata se mai iau si dupace dupa cap nu numai laude :))

irene fata cu vorbe calde si atente pentru noi toate, in fiecare zi. Mutumesc tare mult!

rebiana nu fi trista, va fi bine, eu zic ca-s semne mai bune pe aici in ultimele zile :) Nu e drept sa trebuiasca mereu ca tu sa repari atmosfera pe aici, dar totusi iti multumesc din inima ca o faci !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Seara buna!
am gasit un moment de respiro, asa ca scriu si eu in asteptarea lui tati care vine de la Geneva.
Mi-a fost dor de voi, salut toate mamicile!
LA MULTI ANI VLADIMIRESCU SI DELIA!! Primiti si urarile mele de sanatate, voiosie si muulte clipe fericite cu iepurasii vostri!

Multumesc pt urarile la adresa Petalei cand a facut 10 luni si pt comentariile de la poze!
Bilantul la 10 luni
-8600g -luna asta aluat doar 80g, si eu m-am chinuit cu atatea piureuri
-se ridica singura in picioare fara sa se tina cu mana de nimic
-merge tinuta de o singura manuta, dar cade dupa 10 pasi, de obicei fiindca incepe sa mearga prea repede
-vorbeste o bebeluseasca complexa

E o bucurie sa fiu in preajma ei, ma priveste cateodata cu niste ochi asa de profunzi de ma topesc instant.
A si ajuns sotul! si tocmai ma incinsesem la vorba.
Va pup cu drag si poate mai apuc si maine sa scriu!

Mamica de 8 martie 2010 - dulcea fetita Eliza Valentina
Ne pregatim pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Nici nu stiu cum sa va salut la ora asta, nu-mi vine sa incep cu "noapte buna" .
Eu sunt tot pe fuga, suntem in pregatiri pt. week-end, sambata avem invitati cu copilasi iar duminica vin parintii nostri, fratii si nasii. Se aduna o gramada de lume, avem familii mari (cel putin eu am ).
Ma gandeam sa fac o petrecere tematica, insa voi amana 1 an, cred, ca sa se bucure si iepurasul asa cum trebuie de petrecerea lui .
Cadou nu i-am luat inca, maine plecam in cautari.

Trebuie sa mergem sa facem vaccinul de 1 an. Vad ca-i rasare si dintisorul nr. 7 si nu mai papa mancare facuta la blender.

Vladi, Delia, "La multi ani!" Sa fiti sanatoase si iubite, sa va bucurati de tot ceea ce aveti!

Cam atat momentan, ma retrag ca-s rupta de oboseala, de saptamana viitoare voi fi mai libera, sper. Ne mai auzim, sper sa va reveniti cu scrisul ca asa n-am nici eu avant.

Noapte buna!

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neata
O cafea buna si calda va ofer.

Am o intrebare despre LP
- eu ii dadeam Topfer 2, si am vrut sa trec la 3 de la 10 luni, dar nu au decat cu arome si nu prea sunt de acord. Asa ca am luat Milumil 3.
Primele 2 zile l-a baut fara probleme, chiar mai mult decat de obicei. Numai ca aseara....nu a vrut o picatura!! S-a culcat doar cu cerealele mancate pe la 19.30-20.00. Pana la 23.30 m-am jucat cu ea si din cand in cand mai incercam biberonul, numai cat il vedea urla din tot sufletul si mai zicea si in bebeluseasca di-dei-dei-dei.

Voua vi s-a intamplat sa doarma fara pic de lapte?
Cu ce schimbati Topfer2?

Multumesc

Mamica de 8 martie 2010 - dulcea fetita Eliza Valentina
Ne pregatim pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dragi mamici!

la multi ani fericiti Vladi!!!
La multi ani fericiti Delia!
Sa fiti sanatoase alaturi de puiutii vostri si intreaga familie!!!

Nafi multumesc. Sa ne traiasca sanatoase mamele.

Irene scriu mai jos de la grupul Dariei plus un scurt raport despre David:

Sa va spun despre noi.
Am reusit sa ne instalam si casa a prins cit de cit contur. Mai avem de montat un dulap in baie si de cumparat succesiv diverse maruntisuri si ceva covorase.

Suntem rupti de oboseala, azi noapte visam numai cirlige pentru perdele-am pus peste 200 de bucati...Tati a stat iesi seara si aseara pina la 2 noaptea si a mai strins una alta, a montat electronicele etc.

Daria a fost incintata cind am sosit desi totul era cam pe jumatatae impachetat. Si-a pus rochitele cite una in ficare sertar, a inceput sa lipeasca stikere pe pereti si tot spunea ca va dormi doar cu David in camera.

Pina acum nu a dormit singura pentru ca nu respira bine noaptea si imi este frica sa o las singura. Sforaie foarte rau (respira doar pe nas) se sufoca, incepe sa tuseasca si schimba pozitia. Vineri avem programare la pediatru-sper sa fie unul bun.

Totusi Daria e afectata de mutare pentru ca are crizute: nu pun pijamauaaaaa...nu ma imbrac...daca i se refuza ceva reactioneaza puternic, il impinge pe David.

Abia astept sa ne linistim sa intram in programul nostru. Eu ziua fac din treburile multe care mai sunt si am cam taiat din programul de joaca impreuna, crafturi si altele.

David e bine , vioi si foarte curios. Si-a facut o singura repriza de somn mai lung, maninca rezonabil dar cu entertainment, adoarme doar in brate, il chinuie dintisorii si atunci e foarte plingacios si ma urmareste in toata casa.

Sa aveti o zi frumoasa. Revin cind pot!

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Buna fetelor!!!

Vad lume noua pe aici, fete care nu au mai scris de ceva vreme, asta e bine, inseamna ca nu ne-au uitat!

La noi trec zilele foarte repede, Albert creste si pe zi ce trece ma uimeste cu noi achizitii: sta in picioare fara sprijin, merge tinut de o manuta (numai asa vrea sa mearga), ma pupa la cerere, ne jucam "ursuletul doarme" si la sfarsit se lasa "ciuci", redecoreaza sufrageria, face mici boacane si se aplauda, vorbeste tot mai mult, de ale lui, inca fara logica, cu sens sunt doar mama, tata, apa si tei-tei (adica tai-tai).
Iar noi suntem topiti dupa el...
A inceput sa se joace mai mult timp cu jucariile, le studiaza mult.
Si Albert are masinuta cu winnie si e foarte incantat de ea, merge prin toata casa tinandu-se de spatar masinii.
Mananca foarte bine tot ce ii dau, dar doar pasat, de la bucatele se ineaca. Doar paine mai mananca ocazional,doar daca ii bag eu in gurita putin miez.

De ziua lui o sa-i iau o masuta de activitati si inca o jucarie pentru varsta lor si mai vedem noi.

CORI eu am trecut pe Lactana 3, intr-adevar e cu arome, dar daca o sa te uiti pe toate cutiile de lapte praf, dupa un an, toate au adaugate arome de fructe sau cereale.
Si de cand am trecut pe lactana 3, Albert doarme toata noaptea fara sa mai ceara mancare

Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

VLADI de ce nu-l dai pe Vladimir la cursuri de patinaj cu antrenori specializati? Daca vrei iti dau eu numarul de telefon de la o antrenoare buna.

Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Buna dimineata.
Ma straduiesc de doua zile sa scriu, da nu-mi iese . Am citit tot, raspuns pe loc, dar n-am materializat nica.
Azi iar merg la dentist. M-ati intrebat ce-am facut. Pai imi pun o masea si-mi tot face probe si tratamente. Nu e dureros, dar ai de lucru nene.
Noi suntem bine, singurei, ne descurcam, desi aseara Sofia a fost asa ciufuta de-mi venea sa ma urc pe pereti. Ii era somn, dar nu voia nici sa doarma, eu ma gandeam ca nu pot s-o culc asa devreme ca trebuia sa manance, iar daca dormea inainte, dupa masa n-ar mai fi adormit neam si uite asa ne-am stresat reciproc.
Aaaaaa azi dam parjiturici si suculete, si un gin pentru cine isi permite (nu alapteaza). Face 11 luni. Waw ce-a trecut timpul. N-o spun deloc cu bucurie, mie-mi plac bebelusii, nu as vrea sa creasca. Dar e asa o scumpa, face atatea chestii, in fiecare zi cate ceva nou.
Va pupic, iar plec la dentist .
Sper sa reusesc mai pe dupa masa sa mai intru.

Mergi la inceput