Iepurasii sarbatoresc-LMA Alexandru(98)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rebiana27/Rebiana27.jpg)
Rebiana27 spune:
LINDAL - fain scaunul! Dupa ce il primesti as vrea sa scrii cate ceva despre el. Sunt in cautari febrile!
Imi pare rau ca inca ti se mai angorjeaza sanii insa, ca si Mihaela, gandesc ca Matei e fericit ca papa laptic mult! Felicitari pentru dintisorii lui Matei!
YAIA fain bancul :)))
ROXI mai tarzior imi fac timp pentru privit/comentat de pozici! Mi-era dor sa vad poze noi cu mandra frumoasa!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dayanara spune:
fataaaa e vreuna pe aici care s-a ingrasat ca porcu (ca mine) in timpul sarcinii sau din dragoste, nu conteaza motivul si careia i-au aparut varice, am vazut azi pe picioare in spate si m-am speriat rau, deja am programare la medic pt luni...mi-a mai trecut din spaima evident, ca daca nu eram deja la urgente, dar azi le.am vazut si m-am speriat, varice presupun eu ca pot fi
mihaelagrosan spune:
dayanara eram curioasa de ce nu-i cumperi tort fetei de ziua ei, o poza ceva, sa se vada cand va fii mare cum arata la 1 an? eram doar curioasa
Din fericire varice n-am, dar nu cred ca din cauza ca te-ai ingrasat ti-au aparut.
Mihaela de
Elena Maria (9.08.2006) si
Angela Ioana (21.03.2010)
Lindal spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanzi LindaL, eu patesc asa de vreo 2 saptamani cu sanul drept. Se intareste pe o parte, doare cate 2-3 zile, o pun foarte des la el, parca mai trece durerea dupa ce suge. Am ras de sotul meu, cand am pAtit prima data nu scapam de el, zicea ca ma duce la dr, sa nu fac cancer. ![]() Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010) |
Sunt tare nesuferite chestiile astea. Mai ales cand tind sa se repete. Eu prima data am patit-o de la un sutien cu balene, apoi de la sling, apoi de la dormit pe burta... cine mai stie de la ce, insa toate favorizate de aparitia unui punct alb pe sfarc. Ala e un fel de dop care blocheaza canalul. Am citit ca cica se poate indeparta cu un prosop aspru sau cu un ac steril. Aiurea! Cu prospul n-ai cum, ca nu e la suprafata, iar cu acul am incercat iar cand am vazut sange mi s-a facut rau.
![](alcool.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irene26/irene26.jpg)
irene26 spune:
Salutare dragele mele!
La Multe Lunite lui Floricel!
LAlexandra, felicitari lui Alessa pt pasii nesustinuti!
Nafi, Yaia, Vladi, va multumesc pt informatiile legate de implant. Voi face multe tatonari si voi alege un dentist bun, nu de alta, dar chiar am nevoie de un sfat bun in ceea ce priveste implantul. Vladi, aici costa 3,500 de euro la un dentist bun, si nu stiu de ce este asa de scump .
Mihaela, ma bucur ca totul este ok cu Angela!
Andira, ma distrez copios de cate ori citesc postarile tale, adica cum le numesti pe pisici: 1,2,3,4 !
Bluekidoo, nu pot sa te votez, mi-am cumparat sa-mi instalez Windows, dar mi-e lene! Trebuie s-o fac neaparat! Oricum, cele 2 pozici sunt super faine cu Tanya! Bravo pt ca ai reusit sa faci bors!
Roxana, foarte frumoasa Sivana! Roxana, nu stiu ce sa-ti zic despre aparitia varicelei.
Sensibila, sa stii ca fetita iti seamana!
Lindal, super progresele lui Matei! Tineti-o tot asa!
Yaia, tare bancul !
Am gatit aseara, dar nu brocoli, nu a gasit sotul si a fost obosit sa se duca la un hypermarket.
Asa ca am fost nevoita sa inlocuiesc brocoli cu conopida. Reteta suna asa: se fierb 10 minute conopida si cateva bucatele de dovlecel verde, se strecoara si se pun in tava. Intr-un alt castronel punem 4 oua si smantana, sare, piperdupa gust, dupa care se amesteca bine. Aceasta compozitie se toarna in tava. se mai adauga cascaval ras si ateva felii de rosii. Mie mi-a iesit ceva de genul acesta. Eu am mai adaugat si cateva bucati prajite de pui, dar nu este necesar pt cei care doresc o mancare vegetariana.
Va pup si va urez o noapte plina de vise placute!
Poze
Irene, mami de Diana
It's not how good you are, it's how good you want to be.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LAlexandra/LAlexandra.jpg)
LAlexandra spune:
...Serus, fetele!
Eu inca sunt tot pe fuga, nu ne-am intrat inca in program dupa ce am revenit din tara.
Azi am fost la pediatra si am intrebat-o si pe ea cu mersul. A zis ca atunci cand face primii pasi se iau incaltari speciale de la magazinele specializate, bla-bla, ca sa sustina glezna. Avem o pereche, dar nu stiu inca daca o sa ii dau mereu, pt ca Ale sta toata ziua, buna-ziua, doar in picioare si asta de la vreo 6 luni, asa ca toata ziua mi-e greu sa il las cu papuci in picioare. O sa mai vad eu ce si cum. Oricum, el e destul de puternic, dupa cate vad, de stat in picioare sta bine, ca deja e expert la cat sta. La mine e gresie peste tot si de aceea am pus covor unde il tin mai mult, ca sa nu ii fie rece. O sa vad cum fac, o sa il las pe gresie sa mearga si cu papuci si fara.
a, sa nu uit, si la noi e tai-tai, dar eu sunt din Ardeal, deci poate numai pe la noi se practica...
de printisor
Alessandro - 15.04.2010
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">Sunt CHIC! lal.jpg
LAlexandra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bluekidoo Tanya are nevoie de voturile voastre zilnice pentru a castiga o sedinta foto. Ca sa puteti vota trebuie deschise linkurile in internet explorer http://www.fotobebe.ro/wp-content/plugins/wp-photocontest/viewimg.php?img_id=38&post_id=1853&order=most_viewed http://www.fotobebe.ro/wp-content/plugins/wp-photocontest/viewimg.php?img_id=41&post_id=1853&order=most_viewed P.S.: puteti sa ne votati in continuare si la sofer de romania (pana in martie).. Mi-ar prinde bine niste voturi ca imi sta masina pe loc (am pus la roti de iarna, am lovit la mosi craciuni, animale, parapeti, am luat o gramada de amenzi pt parcare nepermisa ca imi era pofta de prajitura si m-am plimbat pe patinoar de m-au secat de bani.. sa spun de pietre in parbriz de la materialul antiderapant? ) ![]() Un vot va rog. Nunta 12.05.2007 Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010 |
Am votat, dar la a doua nu mai stiu ce nota am dat ca se blocase calc
![](plang.gif)
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">Sunt CHIC! lal.jpg
LAlexandra spune:
Roxi, eu m-am ingrasat ca porcul, dar am facut doar vergeturi, cu carul. Varicele nu sunt de la greutate, sunt din alte cauze, stiu persoane slabe, fara sa fii trecut prin sarcina si au facut varice.
Mi-am amintit, am fost in cele din urma la control la endocrinologie asa cum am zis demult, si se pare ca am ceva, acum astept restul analizelor pt diagnosticul final. Imi poti da detalii tu ce probleme ai, sau ai avut?, eventual, pe Pm. Mersi de printisor
Alessandro - 15.04.2010
andira spune:
Descult pana la doi ani
Cea mai mare preocupare a parintilor ar trebui sa fie ca micutul sa nu poarte ghetute decat dupa un an si jumatate – doi. Iar atunci cand aleg incaltamintea copilului, mamica si taticul trebuie sa aiba in vedere doua criterii: ghetutele sa fie usoare, iar talpa sa fie flexibila, ca sa permita indoirea labei piciorului. "Atunci cand invata sa mearga, copilul trebuie sa aiba doar ciorapei in picioare. Incaltamintea, oricat ni s-ar parea noua de usoara, atarna greu pentru muschiuletul inca neformat al micutului", atrage atentia profesor doctor Mihai Jianu, seful Clinicii de Ortopedie si Chirurgie Spinala de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".
Talonetele – o iluzie
Inainte de 4 ani, 96% dintre copii au piciorul plat. De aceea, foarte multi parinti recurg, inca de la 5-6 luni, la utilizarea talonetelor in incaltamintea micutului, convinsi fiind ca astfel vor favoriza aparitia scobiturii din talpa. "Ceea ce multi nu stiu este ca, in majoritatea cazurilor de picior plat pana la 4 ani, scobitura apare de la sine, fara aplicarea nici unui fel de tratament. In aceste situatii, talonetele sunt ineficiente si chiar daunatoare", subliniaza prof. dr. Mihai Jianu. In cadrul unor studii realizate pe zeci de mii de subiecti s-a demonstrat ca rezultatele la copiii cu si fara talonete sunt identice.
Si inca un articol:
Intrebarile vin spre parintii copilului foarte mic nu cu sacul, ci cu basculanta. O sumedenie de ingrijorari si semne de intrebare ii framanta pe parinti, cei care se uita la odorul lor ca la un bibelou pe care sa nu-l atingi nici cu o rasuflare. In intampinarea lor, vin explicatiile profesorului doctor Mihai Jianu privind problemele de sanatate care pot aparea in primii ani.
Renumitul profesor de medicina copilului, profesorul doctor Mihai Jianu, seful Clinicii de ortopedie si chirurgie a coloanei vertebrale de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu" are cateva indicatii pentru proaspetii parinti.
DUPA 3 LUNI
Cam pe la 3 luni, micutul se straduie sa ridice capul, stand pe burta. Atunci, se formeaza si prima curbura a coloanei vertebrale, cea din zona cervicala, din zona cefei. In jurul varstei de 6 luni, micutul incepe sa stea in sezut si, atunci, se produce a doua curbura a coloanei vertebrale, acea usoara cocoasa fireasca.
Cand copilul sta in popou, se intareste musculatura spatelui. Nu e bine sa fie fortat copilul sa stea in sezut mai devreme, la 4-5 luni, caci greutatea capului si a bratelor turtesc vertebrele. Procesul se finalizeaza abia la 8-9 luni, 1 an, 1 an si o luna. Daca copilul nu merge la varsta de 15 - 16 luni, el trebuie consultat de medici, pentru ca s-ar putea sa fie ceva in neregula.
MAI REPEDE, FETITELE!
Fetitele merg mai repede decat baietii. Statul in picioare si mersul se dobandesc in timp.
In casa, micutul trebuie lasat sa mearga descult, eventual, in ciorapei, fara sa i se puna ghete. Mersul cel mai normal este descult. Astfel, bolta labei piciorului, arcuirea oaselor labei piciorului se desavarsesc prin mersul descult. Afara, trebuie incaltat cu ghetute sau pantofi usori, cu talpa flexibila.
PLATFUS
O alta spaima, de cele mai multe ori nejustificata in randul parintilor, este ca nu cumva odrasla lor sa aiba piciorul plat, adica platfus. E normal ca, la inceput, talpa micutului sa atinga podeaua, fiindca bolta oaselor e formata, dar umpluta cu grasime. Piciorul plat este normal la copilul pana in 4 ani. Talonetele sunt inutile si chiar gresite, pentru ca deformeaza mersul. S-a ajuns la concluzia ca sunt inutile si acele exercitii facute copiilor de a rula talpa lor pe un facalet, de a-i obliga sa prinda cu degetele o batista, caci nu asa se arcuiesc oasele labei piciorului.
RECOMANDARI
Este gresit sa pui copilului ghete care depasesc glezna. Exista vorba ca trebuie ghetute inalte sa le tina copiilor glezna. Pai, glezna trebuie sa se formeze prin miscare. Cand ghetuta e inalta si carambulul ei tine glezna e o experienta pagu¬boasa, parca piciorusul ar fi in gips. Puneti-va in situatia de a merge pe strada cu clapari de schi, cam asa este obiceiul punerii de ghetute inalte si rigide in cazul copiilor. Cu ghete inalte se accentueaza defectul unei slabiciuni a articulatiei gleznei.
CRACANATI
O alta preocupare a parintilor e ca micutii lor sunt cracanati. In realitate, medicina a stipulat ca, pana la 1 an si jumatate, toti copiii au picioarele in forma de „O". Intre 18 luni si 24 de luni, micutul are picioarele drepte, dar dupa 2 ani e normal ca picioarele sa fie intr-un usor „X", asa-numitul genuvalgum. Pentru a avea cat mai multe miscari, piciorul omului nu poate fi drept, ci la genunchi intr-un usor „X".
Sper sa va fie de ajutor. Mi se pare incredibil cat de putin informati sunt unii pediatrii / medici de familie, lucru de care eu personal m-am lovit de cateva ori. Este pur si simplu o constatare, nu vreau sa starnesc nici o polemica, cum bine zicea Bumbitza, fiecare face cum crede mai bine.
Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bluekidoo/bluekidoo.jpg)
bluekidoo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LAlexandra
Am votat, dar la a doua nu mai stiu ce nota am dat ca se blocase calc ![]() ![]() ![]() www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">Sunt CHIC! lal.jpg |
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
Un vot va rog.
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010