Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (71)
Raspunsuri - Pagina 4
crispro spune:
Cris, dar azi i-ai dat ceva de papa? in afara de laptic???
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
racusor2010 spune:
Buna seara dragelor, in sfarsit s-a terminat ziua, sunt franta...Andrei iar a facut mofturi la mancare, nu stiam ce sa ii mai fac sa manance, i-am dat tot din bucatarie cu care se putea juca dar pana la urma a papat tot borcanelul de 200 de la Avent...dimineata bona, eu deja eram franta! apoi era obosit si l-a apucat urlatul, asa ca in tipete l-am imbracat sa fugim (la propriu, nu la figurat) la kinetoterapie
acolo toate bune si frumoase, veselie, chiote, i-a placut azi mai mult, era o doamna mai draguta, care a facut multe exercitii cu el pe minge, l-a tinut pe minge si in picioare, l-a invatat sa paseasca, sa isi aduca picioarele, ce mai era o nebunie
apoi repede repede acasa, a adormit copilul, dar 10 minute, ca l-am trezit pentru pediatra are 70 cm, 8520 grame (a luat 560 gr luna asta), i-a scazut fontanela, nici urma de mucisori sau altele, asa ca ramanem pe mugur de brad (noi nu mai luam vigantol), nici o urma de lipsa de calciu sau fier, s-a prezentat f bine la control.
i-a facut decalotarea, a doua parte (prima a fost cea mai grea), i-a dat bine cu cicatrizin si rivanol, asa ca dupa a plans doar la primul pipi mai mult, la al doilea mai putin si apoi deloc i-am dat totusi nurofen in seara asta, pentru orice eventualitate, nu de alta, dar nu mai eram in stare sa ma trezesc noaptea, sunt franta dar mai avem o tura de decalotare
si sa va povestim de diversificare:
- putem sa ii dam sfecla rosie, in suc sau supa
- e bine ca fructele ce nu cresc la noi, gen mango, avocado etc sa i le dam cam pe la 10 luni, au risc de alergii
- dar pepene galben,mandarina chiar daca nu e de la noi, pot sa ii dau deja (de la 7 luni)
- ananas pot sa ii dau dupa 8 luni
- branzica de casa - motivul pentru care ea zice sa ii facem pana la 10 luni din lp este pentru a preveni orice risc de alergia la proteina lactica. pot aparea inflamatii si hemoragii la stomacel, asimptomatice, dar care in timp duc la lipsa poftei de mancare si la amenie. cica dupa 10=12 luni trecem la lapte de vaca; eventual sa ii cumpar lapte bio daca nu vreau sa ii dau nan; a zis ca macar la 2 zile sa ii dau branzica
- sa ii dau apa dupa masa
- pot sa ii dau si borcanase bio cu piersici sau caise, dar rar, sa nu se obisnuiasca cu ele si sa refuze mancarea facuta in casa
- am intrebat de mese...a zis ca pot sa ii dau asa (fructe la 10, piure de legume la pranz si cina) dar sa am mare grija sa nu ma intind cu mesele, sa nu ajung cu cina mai tarziu de ora 6, ca exista riscul sa nu mai manance lapticul seara;
il mai las acum cateva zile, dar poate incercam urmatorul program
- acum are o masa pe noapte, cam pe al 4 - il las pe san (pana la 1an daca vrea si se poate)
- pe la 8 laptic (daca se poate, preferabil tot san)
- pe la 11 - masa de fructe
- pe la 14 - pranz - supa / piure etc
- pe la 17.30-18 - cina (iaurt...ce o sa avem voie atunci)
- 20.30-21..00 - laptic (sper eu ca tot san, sa vedem)
o sa incerc sa ii dau fructele asa goale, fara branzica sau cereale, ca sa i se faca sigur foame la pranz.
- cereale - nu ii dau inca ca a luat f bine in greutate
olita - sa il pun pe olita, sa ii fac un ritual, sa ii explic foarte bine despre olita, despre pp si kk, apoi sa ne spalam pe maini, si sa il laud chiar daca face un pic, cica intr-o luna se vad rezultatele. si olita simpla. cica daca ii pui dupa ce merg in picioare, nu prea mai ai sanse sa ii convingi prea curand
premergator - nuu, ca exista risc de fractura de sold, mai ales daca ei nu stau bine in picioare si fac tot felul de ,miscari din sold necontrolate. cel mai bine lasat in patru labe sa exploreze.
nu mai stiu...ma mai gandesc...ma duc sa mai citesc din urma, sunt franta de oboseala ,abia astept sa
sper ca am fost cat de cat coerenta
mami fericita de nazdravanul Andrei
Cris2010 spune:
Nici eu nu reusesc sa urmaresc pe FB discutiile
Oana, si pe mine ma intereseaza info despre hoteluri Turcia
Diana, merci de topic si link despre autodiversificare. Foarte interesant.
Noi suntem in a doua zi de dive cu pireut subtiat de legume. Nu vrea sa manace deloc. Ieri avea nasul infundat si i-am mai scapat cateva lingurite can deschidea gura sa respire, azi nu a vrut sa deschida gurita deloc. Am pacalit-o cu cateva lingurite, pana la urma a inceput sa planga si am renuntat.
Mai incerc cateva zile, daca tot nu vrea o sa incerc si eu sa-i dau bucati de legume aburite sa le manance singura
Racusor, cum a fost azi consultatia? Cum e Andreiut?
de Solnushka Natali - 13.07.2010
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tina_80 Multumim de capitol! Oana, vreau si eu info despre Turcia. Multumesc! Si noi pastram supa de legume la frigider pt a doua zi, cand o incalzim, o pasam si o mancam Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010 |
si io , si io vreau!!
eu ii pun mai putina leguma, ca sa iasa cat pentru un paharel de 200 ml de la Avent (sa zic ca mai raman cam 50 pe care ii arunc). ii fac zilnic supica, ca o variez.
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana_Theo Despre Turcia o sa ma interesez si eu la o buna prietena de-a mea si o sa va spun unde sa nu va duceti. Ceea ce stiu este ca ei au fost la un ultra all inclusive (de bani multi) si cei doi copii din grup s-au imbolnavit acolo (ceva infectios de la ceea ce au mancat). Si au avut destule probleme in a se face intelesi la spital ptr ca turcii nu vorbeau engleza si nu voiam sa le dea nimic. Va dau detalii zilele urmatoare. Si pe mine m-ar tenta Turcia ptr la vara insa ne vom hotari prin mai-iunie probabil. Noi ne mai luasem in calcul si Grecia ptr a merge cu masina si cu bunicii. Dar vom vedea. Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor 24.06.2010 http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010# |
rotavirus cred, si prietenii nostri au fost in vara cu fetita si s-a imbolnavit in turcia si din 10 zile au stat 3 in spital si 3 in camera
crispro spune:
Racusor, . Multumim de toate info.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
Cris2010 spune:
Racusor, am pus semn de carte. Multumim ca ne impartasesti si noua ce-ti mai recomanda pediatra
de Solnushka Natali - 13.07.2010
ilinca79 spune:
Diana, mersi de link Si eu ma apucasem ieri sa studiez despre BLW pe site-ul cu acelasi nume, pentru ca dupa 3 zile si la noi diversificarea e un mare esec.
Cris2010 si eu m-am gandit ca mai insist saptamana asta si daca nu merge ii dau bucatele sa guste el. Noi am inceput cu piure de fructe, mar sau banana.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
bumblebee spune:
Racusor, multam de ponturi.
Victo, mie mi-e tare frica de inecat, am vazut ca spuneau fetele de metoda Heimleich, dar si aia se aplica pt copiii cu varsta de peste un an... mizeria nu e cea care ma trage inapoi, dar cred ca si pt ca nu i-as putea da decat bucati.. nu supite sau stiu eu ce alte mancaruri gatite. Poate sunt mai incuiata, accept, o sa stau geana pe Dragaica.
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 5
Primul meu Craciun!
ralu-mada spune:
seara buna
cioc,cioc...ne primiti si pe noi?
sunt noua pe forum , probabil o sa imi ia ceva timp sa prind abilitatea de a il"manui", insa va citesc cu drag!
o seara buna tuturor!