Cat se castiga din vanzarea de cosmetice ?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Raza de soare, investitiile vor veni cand voi avea si clienti pt ele. Pt inceput, voi prezanta doar cataloagele de produse + zambetul meu amabil. ![]()
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
nma spune:
Allina, da, la mine majoritatea clientelor cumparau produsele mai ieftine.
Pacat ca la gradinita nu sunt deschisi la schimbare . Eu am noroc caci la fetita mea sunt tare atenti cu mancarea.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2
Alizee spune:
Nma, la gradinita asta, nici educatoarele nu sunt asa cum ar trebui sa fie.
Deci, am avut dreptate ca ai avut drept cliente doar colege. ![]()
allinta
Selene_Bunny spune:
Eu am fost reprezentant Avon o vreme. Mai sunt, dar inactiv.
Nu mi s-a rentat, cu toate ca, pentru a ridica produsele (coletul) nu trebuia decat sa trec strada, deci doua minute.
Nu am avut nici zeci de cunostinte, comenzi am avut, nu mari, dar am avut. Si totusi, nu mi s-a rentat.
Acum sunt cu felicitarile manuale, e muuult mai interesant si mai frumos. :)
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
RazaDeSoare spune:
Allinta, mi-am adus aminte. Ceva de genul acest au si cei de la Zepter. Au si tot felul de intalniri unde sunt prezentate produsele. Sediul central este in piata Alba Iulia (daca esti din Bucuresti).
Alizee spune:
Iata concluzia la intrebarea mea : pt orice venit as dori, tre sa vand de 3 ori mai mult. Deci, daca vreau sa castig 500 de lei, tre sa vand de 1500 de lei. Daca vreau sa castig 1000 de lei, tre sa vand de 3000 de lei etc.
Ori, un venit substantial nu se poate obtine in 3-4 ore de umblat din usa in usa, ci de dimineata pana seara.
M-ati ajutat, dar am si discutat cu un reprezentant care mi-a raspuns cu sinceritate la intrebari.
Dar, cine vrea sa obtina un banut in plus, poate vinde colegilor de serviciu. Altfel, greu sa iti asiguri un trai decent din vanzarea directa si la comision.
allinta
Cristina_OR spune:
allinta, iti raspund si eu, tot sincer, nu vreau sa te descurajez, insa eu de o vreme incoace le-am cam incercat pe toate:avon, winalite, acum merg doar pe lady's(sper ca nu e reclama
).sincer, cu cei din urma mi se pare un pic mai rentabil, insa tot asa, ca si "al doilea job", sau venit suplimentar in timpul liber.una din fete zicea sa te orientezi sa ajungi cat mai repede coordonator, pot sa iti spun ca avea dreptate.beneficiile sunt infinit mai multe, poti avea si o perioada de "pasivitate", insa trebuie sa te stresezi si sa si vinzi.tot secretul sta in a avea ori multe cunostiinte, ori multa indrazneala sa apelezi la necunoscuti, pana iti formezi cercul de clienti.apoi, lucrurile vor decurge de la sine.
un alt sfat care ti-l dau din experienta mea, e sa te axezi la inceput pe produse de igiena mai mult decat cosmetice, pentru ca astea sunt "strict necesare"
.si sa mergi initial doar pe comanda, sa nu investesti prea mult la risc, caci te poti pacali usor.daca vei avea cateva persoane in echipa, lucrurile vor merge de la bine spre binisor
.
si iti doresc bafta si sa avansezi cat mai repede!
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
Burtocika spune:
Eu sunt coordonator de vreo 4 ani la Avon si pot sa-ti spun ca nici asta nu e mare scofala ... Cand am inceput aveam castiguri cam de 4 milioane pe luna (in lunile bune), avand o echipa de 25-30 de oameni, ceea ce sa stii ca e multicel. Acum merge mult mai prost, abia am o echipa de 10 oameni si comisionul de 1,5 mil. pe luna.
Ce nu-ti va spune nimeni cand te "recruteaza":
- nu e usor sa convingi oameni noi sa ti se alature in echipa si discutiile + intalnirile cu ei iti consuma ceva timp (eu petreceam minim o ora cu fiecare POTENTIAL reprezentant); sa zicem ca din 10 oameni pe care ii intalneam, 3 se inscriau efectiv (acum 4 ani, acum piata este saturata si maxim 1, ca sa nu mai zic ca nu mai gasesc 10 oameni interesati).
- din cei pe care ai reusit sa-i inscrii (sa zicem cei 3 de mai sus), macar 1 iti va renunta dupa 1-2 comenzi, ori pt ca nu are clienti, ori pt ca nu-i convine cat ii iese si cat are de alergat pt a-si lua comisionul, ori pt ca nu poate sa incaseze banii de la clienti si trebuie sa plateasca el
- foarte multi din cei pe care ai pierdut timpul sa-i inscrii si sa-i "trainuiesti" vor renunta pe parcurs, din motivele enumerate mai sus, asa ca practic trebuie sa muncesti continuu ca macar sa-ti mentii echipa constanta, daca nu s-o cresti.
Ideea este ca nu vei putea trai din comision, decat daca ai anumite calitati de "lider" si putere de convingere, si sa nu-ti inchipui ca aduni o echipa si dupa aia stai sa astepti sa incasezi comisionul din vanzarile lor ! Trebuie sa-i suni constant, sa-i informezi de promotii (habar n-ai cati nu se obosesc sa citeasca toate informatiile pe care le primesc) etc.
Daca intri intr-o retea mai putin raspandita (deja Avon si Oriflame sunt supra-saturate) ai avantajul ca poti recruta mai usor noi membri, dar dezavantajul ca produsele nu sunt foarte cunoscute si unele mult mai scumpe decat altele similare de pe piata.
Parerea mea este ca poti sa incerci, dar numai ca un venit suplimentar, si fara sa investesti prea mult, ca sa vezi cum merge.

CRISTIANA BIANCA si
MIHAI BOGDAN