Cat se castiga din vanzarea de cosmetice ?
Fiindca nu reusesc sa imi gasesc de lucru in profesia mea, ma gandesc sa ma reorientez ca agent de vanzari de produse cosmetice.
Imi puteti spune, cele care cunosc, cat poate castiga intr-o luna un agent ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Raspunsuri
Alizee spune:
Sunt vizualizari, dar nici-un raspuns.
Nu stie nimeni ? Macar sume aproximative.
Multumesc.

allinta
oana_n spune:
Buna
Daca te referi ca reprezentant la firmele consacrate gen Avon, Oriflame atunci din capul locului trebuie sa ai multe cunostinte si multa putere de convingere. Comisioanele sunt puse in general pe site-urile lor insa sunt mici. Abia la comenzi de peste 500 ron urca la 25%-30% (la tot ce depaseste 500 comisionul e de 30%). Presupune sa ai multe multe cunostinte interesate sa comande produsele. Si de preferat din cele mai scumpe ca sa stragi repede o suma mai mare. Ca din chestii mici iti trebuie o duzina ca sa faci o comanda de valoare cat de cat!
Daca vrei totusi sa faci ceva cu asta atunci ar merita sa incerci sa ajungi coordonator. Ca si coorodnator ai un procent in plus din toate comenzile reprezentantilor din echipa ta.Eu as zice spre asta sa te orientezi.
In rest castigul depinde de cate comenzi strangi.
Iti doresc sa iei decizia cea mai inspirata pentru tine!

RazaDeSoare spune:
Allinta, te referi la cele de tipul avon si oriflame? Daca da, presupun ca stii ca este pe baza de comision. Trebuie sa faci o comanda de X suma si de acolo iti vin banii.
Sora mea a fost coordonator la avon insa cu multi ani in urma, (tot sa fie vreo 8 ani)si pe atunci facea comenzi. Era studenta si isi scoatea banii sa isi cumpere carti.
Poti face jobul asta extra, si intre timp sa iti cauti de munca pe domeniul tau. Bafta
CorinaDani spune:
allinta, depinde la ce marca de produse cosmetice te gandesti.
la avon, de exemplu, in functie de valoarea comenzii, beneficiezi de un discount de maxim 25%-30%, asadar iti ramane in buzunar 25%-30% din valoarea de catalog a produselor comandate; insa repet, comanda plasata trebuie sa depaseasca o anumita valoare si trebuie sa fii bun-platnic, adica sa nu intarzii niciodata cu platile peste data scandenta a facturii.
in plus, ar trebui sa cunosti foarte multe persoane sau sa ai acces in institutii unde lucreaza multe doamne si domnisoare, sa-ti cumperi seturi complete de mostre si un numar suficient de cataloage, sa le lasi clientelor; de asemenea, ar trebui sa ai un "fond de rulment" pentru achitarea in termen a facturilor, deoarece multe cliente prefera plata in ziua de salariu, nu pe loc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Alizee spune:
Multumesc pt raspunsuri : Oana, Raza de soare si Corina Dani. 
Da, iau in calcul mai multe variante, astfel sa ii fie bine si copilului si mie si sotului meu.
Scad cheltuielile dintr-un venit oarecare si, cu cat castig mai mult, cu atat cheltui mai mult cu scolarizarea si ingrijirea copilului. Adica : este acum la program prelungit. Cheltui pe luna 250 de lei numai pt mancarea de acolo, pe care nu o prea mananca, si le mai dau asa zise iaurturi cu diverse arome, din cauza carora face urticarie.
La scoala, cel mai ieftin after school este 500 de lei, deci daca as castiga 1000 de lei pe luna, jumatate s-ar duce acolo.
Inca ma gandesc...
Mi-ar placea mult mai mult sa lucrez independent, decat sa fiu legata de un program fix.
allinta
RazaDeSoare spune:
La acest program independent trebuie sa ai in vedere si faptul ca o sa trebuiasca sa faci munca de teren. Daca vrei sa vinzi cosmetice trebuie intai sa-ti faci un portofoliu de clienti(cunostinte, mers prin diferite institutii..etc), deci sa-i vizitezi si putere mare de convingere.
nma spune:
Off topic
Allinta de ce nu vorbesti la gradinita sa ii inlocuiasca iaurtul cu fructe cu unul simplu? Fetita mea face alergie la multe dar am rugat asistentele/infirmierele sa fie mai atente la masa. De ex cand e lapte cu cacao ea primeste lapte simplu. In loc de prajiturica ea primeste un fruct.
On topic
Din cate stiu eu nu se castiga prea mult. Eu am fost distribuitor Avon, faceam doar bani de buzunar in facultate.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2
Alizee spune:
Raza de soare, deja am luat in calcul aceste aspecte.
Cred ca pot reusi cu perseverenta si, mai ales, determinare. Dar si cu multa amabilitate si rabdare cu fiecare potential client.
allinta
Alizee spune:
Nma, eu le-am rugat sa ii dea fructul dupa ora de somn, nu dupa masa de pranz si mi-au raspuns ca nu se poate, fiindca toti copiii primesc aceeasi mancare.
Probabil tu castigai atat de putin, deoarece clientele tale erau doar colegele de facultate. Asa-i ?
allinta
RazaDeSoare spune:
Allinta, am vazut in Cora Lujerului si prin diverse alte magazine ca reprezentantele avon si-au putut deschide un mic stand unde si-au expus produsele. Poate reusesti sa faci si tu lucrul asta. CorinaDani a spus foarte bine, trebuie sa si investesti permanent in mostre, flayere, cataloage si mai ales sa ai in vedere ca majoritate clientilor or sa plateasca in rate.
Bafta multa, cum ai spus si tu cu determinare poti face bani!!