Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (23)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameluska

Buna fetele,

La multe lunite sarbatoritilor de astazi .

Am fost si noi la controlul de 4 luni, avem 5800 grame si 63 cm.

Cameluska, avem copii trasi la indigou. Tudor are 5830 si 63cm. Sa fie de vina numele (Camelia) sau ziua in care sunt nascuti

Buna seara!
Am fost la controlul de 4 luni si am facut si vaccinul. Era asa de vesel pe masuta ca nu stia ce-l asteapta, sper sa nu ramana cu trauma. Pe noi ne-a cam "certat" pediatra pentru greutate (a luat doar 450g luna asta), asa ca ne-a dat vitamine. Stau in cumpana daca sa i le dau, ma tot gandesc ca daca asta este ritmul lui si eu ii stric echilibrul cu vitamine. Voi ce ziceti,mai da cineva vitamine la bb.

Camelia mamica fericita de Tudor (10.09.10)
http://picasaweb.google.com/adinicola72/BebeTudor#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pop_adelina spune:

-cami, eu sunt de parere ca nu ar trebui sa i le dai...nu am experienta(sunt la primul copil) dar eu nu i le-as da..
-oricum, tu vezi cel mai bine daca copilul e ok...si a luat in greutate...nu mult, dar a luat...poate s-a intins mai mult luna asta..
-am vazut pozele...arata f bine...e un scump..lasa-l sa creasca in ritmul lui daca e sanatos si nu scade in greutate..e fb.
-poti totusi sa mai consulti o parere de dr daca nu esti linistita!

mamy de Darius-Gabriel 27.10.2010
POZE BEBE DARIUS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Cami ....eu ca mama de bebe 2 pot sa te sfatuiesc sa nu-i dai vitamine, Catalina mea era mereu la limitele minine si nu a luat niciodata vitamine cat era mica, el ce papa LM sau LP. Catalina manca lapte praf dar parca manca vant , era usoara ca un fulg. Nici acum nu e mai grasuta ,singurele vitamine care i le-am dat au fost pe la 2 ani -POLYVITAL si asta pt ca aveam eu o pasarica , dar mi-a trecut .

Mihai insa pe 16 face 4 luni si cred ca are peste 7 kg , o sa vedem la sf lunii exact cand mergem la vaccin si papa 90% LM. La 4 luni Catalina avea aproape 6 kg asa ca stai linistita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

buna seara!

am intrat sa va salut si "sa vad" ce au mai facut bebelusii azi

fulguta imi para rau ca bebelina are probleme cu burtica, sper sa se rezolve cat de repede si sa puna inapoi tot ce a pierdut

lora din cate stiu spanacul e permis in prima faza a divesificarii, cel putin doctorii de aici il recomanda.vad ca difera de la tara la tara schema diversificarii, aici sucurile de fructe sunt permise abia dupa 7 luni.Am vazut-o pe Adelina cea pofticioasa, e tare amuzanta

cami sunt de acord cu adelina, nu as da copilului vitaminele. ia facut analize de sange sa vada daca are carente sau asa dupa ochi?eu zic sa-l lasi in pace ca are ritmul lui de crestere si sa nu-l indopi depe acuma cu vitamine.Iti dau exemplu pe fiul meu, e la categoria fulgusor de nea, slabut dar analizele foarte bune.

ionela , am votat micuta printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameluska spune:

Ehe, ce de coincidente . Nu stiu ce o fi dar e clar ca bb-ii nostri is mai slabuti, dar cand o vad cat e de zambareata, activa ca nu sta locului o clipa, nu-mi mai fac probleme, e clar ca asta e ritmul ei de crestere. Din fericire doct nu ne-a certat, a spus ca nu e ca la carte, si probabil ca se va schimba cand incepem diversificarea. Oricum si eu sunt slabuta, daca seamana pe mine e clar ca vor fi mereu probleme cu kg.
Referitor la vitamine, nu stiu ce sa-ti zic, Ioanei i-am dat cand a inceput sa nu mai pape bine (cam la 2 luni si jumatate) am chinuit-o vreo 2 sapt cu polivital (pediatra ne-a spus ca doar asta se da la bb-i) dar fara nici un rezultat. Am spus ca am chinuit-o pt ca nu e bun la gust dar si miroase tare urat(si nu se mai gaseste produsul, am mers la Mosnita ca mai aveau pe stoc).
La controlul de 3 luni ne-a dat Ca gluconic (pt fontanela) o cura de 10 zile, parca de la asta a incepu sa pape mai bine, dar de pus tot nu a pus pe ea (papa cam 700-800ml/24 h si aduna cam 8-10 mese/zi), oh si ce ma tin de ea sa pape, ca nu vrea.
Acum tu hotarasti ce e de facut eu doar ti-am spus cum a fost la noi.

Multa sanatate lui bb Tudor, si un de la Ioana.

Mamica fericita de Ioana Adelina pozici

Mergi la inceput

Am si eu o intrebare, e vreo diferenta intre premergator si rotobil? sau e acelasi lucru ?

Mmaica fericita de Ioana Adelina pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pop_adelina spune:

da, e tot una premergator cu rotobil!!!

fetele, apropo de rotobilu asta k tare mai e controversat subiectu...voi o sa-i puneti pe bebei in el? k yo nu stiu ce sa fac ...mi-a zis o prietena ca imi da ea de la bebe ei care a crescut, de luat il iau...dar de pus in el inca nu m-am hotarat!!!

mamy de Darius-Gabriel 27.10.2010
POZE BEBE DARIUS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUANASHANA spune:

Si Tudot a luat luna aceasta 550 g din LM fara completare. O saptamana nu preaa mancat pana mi-am dat seama ce se intampla. Vinovatul era Fierul, ii dadea o senzatie de plenitudine gastrica plus ceva iritatii pe esofag, asa ca i l-am scos. Cu laptele inca nu mi-am revenit, desi el nu plange, simt ca nu prea am dupa felul cum inghite, suge de 5 ori pana inghite o data.
Botosel, eu am pompa electrica Medela Swing, a fost cea mai buna investitie. Aveam Avent dar nu scoteam mai mult de 30 ml, cu asta scot si 2oo in zilele bune.

Mergi la inceput

Cred ca depinde de fiecare cum foloseste (cum trage) o pompa de muls si nu la fiecare este la fel. In urma cu ceva timp, cineva de aici de pe forum spunea ca si-a luat o pompa electrica si in 20 min scoate peste 200 ml, am cumparat si eu una, si de abia reuseam sa scot 10 ml, in timp ce cu cea manuala(primii pasi) scoteam 100-130 ml. Acum cu cea de la Avent (manuala) scot cam 140-160 la 3 ore sau 200-240 la 5 ore (la 7 ore 280 dar asta e mai rar ca incerc sa nu stau chiar atat de mult, desi mai nou bb doarme noaptea atat si nu ma mai trezesc nici eu). Dar e drept ca si beau multe lichide, fac norma de 2 l/zi si ajung si la 4l. Acum nu stiu exact daca e meritul pompei Avent, poate daca as fi baut lichide si cand foloseam Primii pasi, as fi avut la fel de mult laptic. Ideea e ca depinde de la pesroana la persoana, cu care reuseste sa soata mai bine. Clar Avent-ul e mult mai buna calitativ decat PP, iar pt o utilizare intensa e bine sa fie ceva de calitate. Nu cunosc alte modele dar sunt convinsa ca si de la alte firme pot sa fie bune.

Noapte buna.

Mamica fericita de Ioana Adelina [10.09.2010]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns septoct2010 spune:

CAPITOLUL 24

Mergi la inceput