Ghiocei de Martie-Aprilie***292***
Raspunsuri - Pagina 6
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cativ13 Sa va povestesc o intamplare, deloc intamplatoare...a doua zi de Craciun, ziua sotului, 30 de ani, invitati, lume multa printre care si prietenul insurat cu preoteasa plina de ea, cea cu banana, daca va amintiti. zic, prilej ideal de a-i intoarce favoarea se deschide usa, intra amantrei in casa, eu ma fac ca nu observ, de, lume muuulta, si ma duc intr-un final la el sa il intampin cum se cuvine. dau ochi si cu ea si ma prefac surprinsa: nu stiam ca vii si tu...B l-a invitat doar pe sot dar acum daca ai venit doar nu te-oi da afara a facut o fatza luuunga, a inghitit in sec si a intrat. eu, sa-mi fi facut cineva asa, faceam stanga-mprejur si plecam. desi urat comportament am avut, am simtit ca mi-am razbunat putin copilul ramas cu mana intinsa la banana ei care sper sa-i fi stat in gat Stati fara griji, stiu sa ma port si frumos si nu sunt mandra deloc de ce-am facut dar... |
Kiar am vazut faza, dar ai fost atat de candida incat nu m-am prins ca asta era individa cu banana!
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
citat din mesajul lui andiaroro Mada-scuze, am facut pe desteapta sambata sau vineri seara si apoi te-am lasat singura, dar a aparut consortul si asta cand il vede ê taica'su zici ca a inghitit o dinamita. |
Abia am apucat sa mai fac un pic de ordine in pozele de pe hard. Daca mai prind o garda de-a lui Costin, cred ca termin procedura asta.
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
cativ13 spune:
eu n-am indraznit sa te aduc martor dar acum, spune tu, am fost o doamna sau nu?cu steamerul, noi am gatit la el o perioada si asa ieseau legumele, f moi si apoase dar maimutica le-a apreciat. acum bagam la cuptor in vas de jenna si ies la fel, parca putin mai colorate.a, in elanul meu culinar, am facut piept de pui cu legume dupa metoda sus mentionata si cand am luat capacul mi-am aburit 2 degete (index si mijlociu) de la dreapta. ustura!!!!
Gianina34 spune:
pisigri - nu-s experta deloc in abureli din astea
eu carnea o fierb separat cu ceva legume ca sa aiba un gust (asta dupa ce in prealabil arunc apa cu spume si alte-alea)
legumele le pun pur si simplu in ordine si... au gust de legume - nu ies apoase
morcovii(de preferat carotele ca-s mai gustoase) ii pun pt 35 minute odata cu patrunjelul(ca-i mai lemnos) ; cand mai sunt 25 minute pun telina, ardeiul si ceapa (o arunc la sf, o folosesc doar sa dea ; cand mai sunt 15 minute pun fasolea pastai congelata; cand mai sunt 10 minute pun dovlecelul si broccoli(ii dau o zi fasole, o zi broccoli) iar la sf pt cateva minute verdeata (noi preferam mararul)
orezul nu mi s-a facut suficient de bine la steamer asa ca-l fierb separat (folosesc orezul brun si asta fierbe mai greu)
carnea fiarta separat cu legume o tai maruntel si o amestec cu o lingurita de parmezan (are o mare concentratie de calciu si cum noi nu servim lapte...) apoi zdrobesc cu furculita legumele aburite, adaug o lingura de orez, o lingura de ulei de masline, zeama adunata in steamer si gata felul 2 pe care il servim primul
in apa in care a fiert carnea fac supa cu galuste/paste si-mi incerc norocul dupa ce mananca felul 2.
Asa ne jucam de la sarbatori incoace ca intrase iar in greva si am zis ca daca tot mananca putin si foarte putin macar sa aiba cat mai multe vitamine si minerale.
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si opt luni
simplyana_m spune:
Noi ne luptaram cu niste oo de prepelix - nu vrea nicicum sa inghita galbenus...- si acum ne gatim de mers afara.
ANDIARORO, apai fix cu nedreptati as tratarisi o pesoana care a nedreptatit un copil! Si as face-o pana la exasperare, cand ar cere lamuriri, si i le-as da atunci, cu desen si explicatie (lamuririle)
Pupaceste si de la noi Alexandrul racit, ce m-am distrat de el in ultimele poze, cum statea el la un drink si-o barfa mica (cu fetita aia mai maricica), zici ca era din Dallas, isi savura scotch-ul de seara! M-am topit si la poza Anastasiei pe dupa copac - Coucou (, dr Bose, parca zicea?)! De cat esti mataluta de inventiva si creativa nu mai zic...
http://www.lucamic.blogspot.com/
Bianca2503 spune:
citat din mesajul lui Gianina34 pisigri - nu-s experta deloc in abureli din astea eu carnea o fierb separat cu ceva legume ca sa aiba un gust (asta dupa ce in prealabil arunc apa cu spume si alte-alea) legumele le pun pur si simplu in ordine si... au gust de legume - nu ies apoase morcovii(de preferat carotele ca-s mai gustoase) ii pun pt 35 minute odata cu patrunjelul(ca-i mai lemnos) ; cand mai sunt 25 minute pun telina, ardeiul si ceapa (o arunc la sf, o folosesc doar sa dea ; cand mai sunt 15 minute pun fasolea pastai congelata; cand mai sunt 10 minute pun dovlecelul si broccoli(ii dau o zi fasole, o zi broccoli) iar la sf pt cateva minute verdeata (noi preferam mararul) orezul nu mi s-a facut suficient de bine la steamer asa ca-l fierb separat (folosesc orezul brun si asta fierbe mai greu) carnea fiarta separat cu legume o tai maruntel si o amestec cu o lingurita de parmezan (are o mare concentratie de calciu si cum noi nu servim lapte...) apoi zdrobesc cu furculita legumele aburite, adaug o lingura de orez, o lingura de ulei de masline, zeama adunata in steamer si gata felul 2 pe care il servim primul in apa in care a fiert carnea fac supa cu galuste/paste si-mi incerc norocul dupa ce mananca felul 2. Asa ne jucam de la sarbatori incoace ca intrase iar in greva si am zis ca daca tot mananca putin si foarte putin macar sa aiba cat mai multe vitamine si minerale. Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor si opt luni |
Aoleu, n-oi fi tu experta in abureli dar cu timpii stai bine. Niciodata nu mi-am pus problema de cate minute si la cat timp sa pun la fiert anumite legume.
Esti buna, tu!
Gianina34 spune:
simply - noi ouale le mancam doar omleta (sau prin praji sau budinci)
dupa de le bat bine(e mai multe ca astea mici de prepelita folosesc 5-6 odata) adaug o lingura de apa minerala (sau lapte dar acum am inceput sa scuipam combinatia) si iese omneta pufoasa (si se mentine asa, nu se lasa)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si opt luni
simplyana_m spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Bianca2503
Aoleu, n-oi fi tu experta in abureli dar cu timpii stai bine. Niciodata nu mi-am pus problema de cate minute si la cat timp sa pun la fiert anumite legume. Esti buna, tu! |
Da, da, cu timpii aia mi-a luat si mie Gianina piuitul!
simplyana_m spune:
Da, omleta e singura forma de ou in care accepta si Luca galbenusul, dar as vrea sa mai diversificam, mai ales ca-i place tare mult sa le decojeasca pe-astea mici asa.