Disneyland Paris -3-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

dana m-am uitat acum pe wizzair si din Timisoara este 70ron dus si 70 ron intors de persoana. Bine trebuie cautate variante cu pretul asta. Iar din Cluj este 90 ron dus si 90 ron intors, tot asa trebuie cautata varianta asta ieftina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Micky, mii de multumiri, raman datoare!

Am putea sa mergem in iunie, dupa ce termina fiul nostru scoala, deci din 15 iunie.
Imi spui te rog unde ai stat langa arcul de triumf?
Primul pas ar fi sa cumpar biletele si dupa, sa caut cazare?
Pentru un copil de 10 ani cat e biletul?

(eu am fost cu ai mei la Paris in urma cu 30 de ani, avem exact varsta fiului meu pe atunci, si acum imi amintesc senzatia pe care am avut-o cand am urcat in turn, privelistea de la arc, alergatul ca bezmeticii prin Luvru sa o gasim pe Mona Lisa, tare mi-as dori sa fie si puiul meu incantat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

dana nu mai imi aduc aminte numele hotelului dar o sa caut in email. Acum nu ma lasa copilasii sa caut pe net nimic, dar dupa ce se culca o sa caut.
Obligatoriu intai bilete de avion, sa le iei ieftine, apoi cautam cazare. Pentru copil cred ca este acelasi pret ca pt adult.
Ne uitam si iti spun.
Daca vrei in iunie avem timp destul sa gasim cele mai bune oferte.
Francezii incep vacanta in iulie si va fi aglomeratie atunci asa ca este perfect in iunie. Dar sa te astepti sa te coste un pic cam mult.
10 zile.....este ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Dana, focuri de artificii sunt zilnic incepand din 15 iulie (aproximativ, incep dintr-un week-end). Atunci insa creste si mult pretul. Timpul de stat in parc e si el mai lung, pana pe la 11-12 noaptea. Eu cred ca focurile de artificii si mai ales parada nocturna merita banii.

Inainte de 15 iulie focurile de artificii sunt numai in week-end si atunci e si tare aglomerat. Eu ti-as recomanda sa stai la Disneyland de luni pana vineri.

In legatura cu Parisul - sunt ieftine hotelurile de pe langa Gara de Nord si e un nod important de metrou, adica ajungi mai usor in diferite locuri. Insa e....cam ca la noi pe langa gara. Adica, mai un betiv, mai un ciudat. Eu am stat de doua ori in zona aia si tot acolo as sta - nu mi s-a parut cu adevarat periculos.

La Luvru copiii sunt mai incantati de mumiile egiptene decat de Mona Lisa (mumii de oameni, pisici si pasari).

Neaparat sa mergeti la La Villette, muzeul stiintei. Merita sa stai o zi intreaga. Au un submarin (adevarat, din razboi), doua cinematografe. Nu te sfatuiesc sa intri in muzeul mare, e enorm. Dar exista doua zone de jocuri stiintifice, una pentru copii mici si una pentru copii mai mari. Poti sa ajungi acolo si cu vaporasul, treci prin vreo 8 ecluze, e spectaculos, sunt si poduri care se dau la o parte in diferite feluri. Doar ca dureaza cam 2 ore, numai tu poti stii daca pe copilul tau l-ar interesa sau s-ar plictisi.

Si sa vizitati canalizarea - e extrem de interesant. Miroase (adica pute) dar e o experienta deosebita.

Mergi la inceput

Fomalhauti, multumesc mult pentru informatii

am cautat subiectele mai vechi despre DL si Paris, ceea ce mi s-a parut mai important am salvat intr-un document si il voi studia cu atentie.

Fomalhauti, am salvat toate postarile tale, sunt extrem de utile.

sotul mi-a spus ca nu crede ca vom putea pleca in iunie ci doar din 8 august incolo ar fi liber, dar inca nu e nimic sigur.

in legatura cu cazarea cautam ceva simplu si decent.

tocmai am avut la masa la pranz un prieten din Anglia care a fost in vara la Paris, (sora lui a lucrat acolo si a stat la ea, pe malul Senei, vedea turnul din apartament), si era tare incantat de muzeul stiintei (are 35 de ani, e stabilit aici cu jobul).

Fomalhauti, daca iti amintesti numele hotelurilor de langa gara, te rog mult sa-mi spui si cam ce obiective crezi ca ar fi interesante pentru un copil de 10 ani.

Experienta voastra, informatiile de la voi sunt muuult mai importante decat orice as gasi intr-un ghid de calatorie

Mergi la inceput

Dana, iti scriu pe masura ce imi amintesc.

Jardin de Louxembourg - exista un mic bazin (nu foarte mic). Puteti inchiria o barcuta cu panze si un bat. Barcuta se pune in bazin si vantul o impinge de colo-colo. Teoretic te-ai astepta ca toate barcutele sa se duca in acelasi loc, dar nu e asa. Copiii alearga dupa barcute (pe mal) si atunci cand barcuta se opreste la mal, o imping cu batul. Cand povestesc nu pare cine-stie-ce, dar copiii se distreaza grozav. Ar fi bine sa alegeti o zi cu vant.

In afara de Disneyland exista Parc Asterix, un parc tip Disneyland (parc tematic). Daca ajungeti acolo sa nu ratati spectacolul cu Gioconda.

Noua ne-a placut si France Miniature. E cam departe, se ajunge cu trenul si apoi iei un autobuz. Are tot felul de monumente din Franta. Sunt dragute, dar copiii se distreaza tare fiindca exista prin tot parcul trenulete care merg, vapoare pe "mare" si un loc de joaca interesant (in sensul ca sunt diverse jocuri pe care nu le-am intalnit in alta parte).

Ar mai fi Muzeul Grevin - figuri de ceara. Fiul meu de 12 ani a fost interesat de el.

Trebuie sa-ti mai spun ca niciunul din copiii mei nu a fost interesat de Versailles. De cate ori am fost am prins aglomeratie, cozi si chiar nu au fost impresionati nici macar de sala oglinzilor sau de gradini.

Aproape de Disneyland (la o statie de RER) este Val d'Europe. Acolo este un acvariu. In plus, daca ajungeti acolo, iti poti face aprovizionarea ieftin, e un Auchan pe doua etaje (e un mall, daca te intereseaza si cumparaturi).

De fapt, sunt doua acvarii si in Paris. Numai ca unul e mic si destul de departe Aquarium Tropical. Celalalt este vis-a-vis de Tour Eiffel, nu mai stiu cum se numeste, e urias, superb dar disproportionat de scump. Exista si Zoo - Menagerie. Este micuta dar sunt urangutani, sunt si niste terarii interesante.

Mergi la inceput

Catacombele - nu toata lumea "gusta". Sunt niste coridoare subterane pline cu oase - pana nu vezi nu intelegi ce inseamna "pline". Sunt milioane de schelete acolo. Din loc in loc sunt "modele" facute din cranii. Si e o coada mare la intrare. Si ar fi bine sa te uiti pe net in legatura cu orele de vizitare, sunt un pic neobisnuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi am fost in iunie atat la Disney cat si in Paris in formatie 2 anulti cu 2 copii de 5 si 7.5 ani. Am ales intai Disey-ul, ca sa nu ma zapaceasca cu el si sa nu intelegem nimic din Paris.
La Disney am ales un hotel care nu e din grupul lor. Hotelul+biletele de parc au fost la acelasi pret cu Santa Fe, doar ca am stat la 4* in loc de 2*. Am stat 4 zile. Nu ne-a interesat acea ora in plus dimineata pt ca dupa prima zi eram deja obositi . Hotelul abea bus gratuit pt parc si piscina - de care am beneficiat doar prima zi pt ca dupa nu am mai fost in stare. In parc copiii au preferat sa manance hrana rece, din traista, ca sa nu piarda vre-un spectacol sau randul la vre-o atractie. O singura data i-am convins sa stam 10 minute la o terasa si sa manance inghetata. Mi-au zis ca mai bine pastram banii de mancare si isi iau jucarii de ei.
In Paris: Tour Eiffel, Arcul de Triumf, Conciergerie (baietii au o fascinatie pt inchisori), Notre Damme, Sacre Coeur, Moara Rosie -doar pe afara (nu pricepeau ei de ce-i fac lui tati poza cu moara), Louvre-ul doar pe exterior, Pantheonul- foarte incantati ca ne-am urcat pe cupola. Nu am reusit sa vedem Domul Invalizilor pt ca erau nu stiu ce festivitati militare, dar ear fi fost interesant. Specific pt copii:
- am fost o zi in Orasul Stiintei pt Copii - am vasut un film imax cu dinozauri in La Geode, am fost in submarin, la o expozitie cu lumini si umbre, picnic pe malul canalului pe care treceau vaporase.
- am fost la muzeul magiei - era si un spectacol de magie inclus.
Neaparat sa nu ratati o plimbare cu vaporasul pe Sena.
Foarte interesanta pt ei a fost o dupamiaza in zona Centrului Pompidou. Nu i-am dus la muzeul Brancusi pt ca am considerat ca nu pricep ei prea mult - doar le-am povestit putin despre el- dar toata zona era impanzita cu grupuri de artisti: unii dansau si luau si public la dans , tot felul de formatii cantau, era un nene care facea desene pe asfalt absolut superbe, fantana era ciudata si am si mancat foarte bine pe acolo (iar mami a scapat putin in magazinele din La Halle ).
La Versaille nu i-am dus pt ca dupa cele 5 zile in Paris am plecat alte 4 pe Valea Loarei si i-am saturat de castele.

Mergi la inceput

anya, am salvat si postarile tale, asa ma gandesc si eu sa facem DL prima data, sa nu aud toata ziua cand plecam acolo si sa nu ne putem bucura de timpul petrecut in Paris.

chiar vroiam sa studiez hotelul la care ati stat. nici eu nu tin asa mult la ora aceea in plus de dimineata, nu vreau sa-i stresez cu trezitul/mancatul, etc.

tot la hrana rece pusa la pachet pt parc ma gandesc, ne vom aproviziona de la Auchan.

esti mortala cu moara rosie, eu copil fiind cand am vazut-o tot de afara, nu stiam de ce parintii isi dadeau coate, bineinteles ca dupa, au fost nevoiti sa-mi dea explicatii ( ce sa fac daca nu imi scapa nimic)

nu stiu daca ar avea rabdare fiul meu sa vada Luvru, dupa cele 8 ore petrecute la Schonbrunn si imprejurimi mi-a spus ca degraba spera sa nu mai vada un muzeu(avea 8 ani), dar cred ca de mumii ar fi interesat.

plimbarea pe Sena este in topul "obiectivelor", stiu ca i-ar placea f.mult, la Budapesta isi dorea sa mergem zilnic cu vaporul pe Dunare.

imi amintesc ca am vazut Domul Invalizilor, am ramas cu o singura amintire, exact www.tvl.ro/turism/100-Paris-Orasul-Luminii/obiectiv-domul-invalizilor.html" target="_blank">acesta imagine o am in fata (a doua, cea cu mormantul).

nu vrem sa ratam orasul stiintei, sigur i-ar placea.
oare nu exista si vreun legoland pe acolo? fiul meu e fascinat de lego, chiar ne gandeam daca nu ar fi mai bine sa-l ducem la legoland...poate la anul.

la www.playmobil.de/on/demandware.store/Sites-FR-Site/fr_FR/Link-Page?cid=PLAYAREA_PARIS" target="_blank">Playmobil a fost cineva?

Mergi la inceput

Lego nu cred ca exista, exista un "parc" Playmobil. Nu e chiar un parc, e o hala unde copiii se pot juca cu jucarii Playmobil. Sunt niste "tarcuri" pe teme: ferma, avion+aeroport, vapoare+macarale de incarcat, circul, Egiptul antic si multe altele. E tot la distanta de Paris. Pretul de intrare este 2 euro, dar nu te lasa inselata, nu ai voie sa intri cu mancare sau bautura, daca iesi nu mai poti intra (adica trebuie sa platesti bilet din nou, dar pana la urma asta e cea mai buna solutie) si acolo mancarea este ingrozitor de scumpa. In plus, iesirea este prin magazin. Intelegi

Nu stiu daca merita sa mergeti acolo, oricum daca tot ajungeti, intrati si in magazinul de jucarii care este pe acolo - e un centru comercial. E urias, deocamdata nu exista nimic asemanator in Romania.

Mergi la inceput