schi pentru incepatori - Valea Prahovei

schi pentru incepatori - Valea Prahovei | Autor: sunnyday07

Link direct la acest mesaj

in vacanta copiilor de la inceputul lui februarie

Stiu ca nu-i o idee prea buna perioada vacantei, dar nu prea avem incotro. Am planificat deja o chiuleala de la scoala pentru sfarsit de martie si nu vreau sa chiulim si in februarie.
Adica stiu ca va fi aglomerat, dar oare cat de tare? E loc si pentru noi?

Eu nu stiu sa schiez (adica am invatat o saptamana acum vreo 12 ani) iar fata din dotare (7 ani) a fost o saptamana in tabara la schi inainte de craciun (adica acum o luna).
Aveti ceva recomandari legate statiune, cazare, partie, monitor de schi, inchiriat schiuri? Ce sa evitam, ce sa cautam?
In principiu parca as opta pentru Azuga, dar nu exclud nimic din start. Poate si altceva in afara de valea Prahovei daca nu e vreo statiune in capatul celalalt de tara.

multumesc!

De vanzare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Lasand la o parte aglomeratia, problema majora sunt preturile exagerate si partiile proaste.
Nu mai departe de sf. anului am dus copiii la Predeal sa-i initiez. Am fost pur si simplu jecmaniti. Am facut greseala sa iau un instructor in prima zi, mai mult ca sa invatam noi parintii cum sa-i invatam pe ei = 140 ron/2 copii/1 h.
De a 2-a zi i-am invatat noi si in a3-a zi deja se dadeau singuri.
La voi va costa si mai mult ca ai si tu nevoie de instructor.
Partia mizerabila, plina de gheata, pamant, pietre.
Am cumparat cea mai ieftina cartela (70 ron), ca sa facem noi parintii cate o coborare pe rand.
Nu mai zic ca nu am dat bani pe inchiriere de echipament...daca mai plateam si asta plecam a 2-a zi ca nu mai aveam bani nici de un covrig.
In locul tau as pleca fara ezitare la Bansko (Bulgaria).
Acolo exista scoala de ski adevarata: copii invata separat cu instructorul la grupa de copii, 4 ore, timp in care inveti si tu cu instructorul tau.
Partiile sunt impecabile, iar preturile nu se compara cu ce e la noi.
Uite aici sa-ti faci o idee: http://www.banskoski.com/?page=pricing&sub=school-pricing

Daca totusi vrei neaparat in minunata noasta patrie, iti recomand sa eviti v. Praovei care e sugativa de bani...incearca Straja sau Parang.
Mai sunt statiuni ok ca pret si conditii la Borsa si Muntele Mic...dar distantele fata de Bucuresti sunt exagerat de mari.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

sau in Retezat...ora de schi e 20 ron si partia putin aglomerata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Roli, Daiana, multumesc, investighez si Bulgaria/Retezat/Parang

De vanzare

Mergi la inceput

Daca te hotarasti pt Bulgaria iti recomand pensiunea unde am fost acum 2 ani si ne-am simtit f. bine. http://www.vila-crystal.com/index-eng.html

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daiana, unde in Retezat? Ca ne trebuie si cazare .

Am auzit de Sambata de Sus - ca s-ar fi facut o partie - stie cineva mai mult?

Mergi la inceput

Scuze ca raspund asa tarziu! Sper sa-ti mai fie de folos.Noi ne-am cazat la Rausor,undeva la 20 km de Hateg,intr-o pensiune,nu mai stiu cum se numeste,dar oricum cazarea cu tot cu masa(o mancare excelenta),fffff ieftina.Daca imi amintesc cum se numeste iti spun.Se ajunge cu masina pana in dreptul partiei,iar pensiunea e la 10 m de partie

Mergi la inceput

Pensiunea Dora se numeste,mi-am amintit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Roli, dar cum predau in Bulgaria? au instructori romani, sau e gen austria: "pizza", "pinguin" sau in engleza?
scoala adevarata de schi exista si in vatra dornei

Mergi la inceput

Engleza. Cateva cuvinte...copilul prinde imediat. Cand am fost la mare la bulgari, l-am invatat pe fiu-meu imediat cateva cuvinte folositoare in caz ca se ratacea prin hotel...apoi la cateva zile a vrut sa mearga cu copiii mari din grup la gradinita hotelului...s-a descurcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Pana la urma anul acesta Valea Prahovei va fi Bulgaria, Bansko .

De vanzare

Mergi la inceput