Pentru copii-hainute,lapte, cosmetice, etc.-26

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Salutare fetele,
Listuta cu ce am nevoie pt spital inca nu o cunosc in totalitate sau mai bine zis,ce anume mai am de procurat, am deja pampersi si servetele umede pt bebita, ceva hainute bb pt la spital,am camasi pt spital,chiar si din cele pt alaptat,trimise de una din fetele de aici de pe forum,in rest,inca nu cunosc lista cu ce mai am nevoie pt spital, voi vorbi cu dr la Tim ce trebuie sa aduc, poate ceva medicamente daca nu au ce le trebuie, atunci voi afla exact ce imi va mai trebui,oricum , din cate stiu ,chiar voi avea nevoie de vata si feshe pt acele tampoane de dupa cezariana pt lohii,nu stiu daca va fi nevoie si de ser fiziologic sau ce altceva,asa ca o sa anunt cand aflu restul.Va pup,pa,noapte buna !

Mami de Anastasia Marina(14 08 2009) si bb in burtik Adelaida(Adelize) Marisa 32 sapt 1z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Vata
Comprese sterile
Baneocin praf, violet de gentiana - pt buric
Sudocrem - pentru iritatii(e una dintre cele mai ieftine creme si foarte buna);
Ceai de pelin- pentru evetuale iritatii de pampers, e foarte bun si ieftin:)
Pampersi
Servetele umede
Ser fiziologic pt curatarea nasucului si a ochilor (sunt la bidoane mari mult mai ieftine decat cele la capsule)
Gel de dus/ Crema de corp - eu merg pe varianta nivea
Garmastan crema - pentru Neli, pentru a nu face ragade
Betadina - eu am folosit pentru epiziotomie, nu stiu daca e practica si pt cezariana;(si ceaiul de pelin a fost f bun)

Hainute, prosoape, cadita, termometru...
Ceai de anason si chimen pt stimularea lactatiei

E o varianta de lista, se mai poate adauga, se mai poate scoate.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Vata
Comprese sterile
Pampersi
Servetele umede
Ser fiziologic pt curatarea nasucului si a ochilor (sunt la bidoane mari mult mai ieftine decat cele la capsule)
Betadina - eu am folosit pentru epiziotomie, nu stiu daca e practica si pt cezariana;(si ceaiul de pelin a fost f bun)

BAZAR UMANITAR

Andra, n-a usturat Betadina? Ca e iod...

Mie mi-au spus din spital ce crema sa-mi iau, un unguent cu "N", cu ulei de peste, pute nasol, dar rezolva treaba.

Si eu am un mic pachetel pentru Neli, pentru ambele fetite. Vad cand il trimit, anunt.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Betadina se foloseste si la cezariana. Am eu.
Asadar, pe langa hainutele pt Antonia, mai pun in pachet ( am primit adresa de la LauraNicole ):
- 1 flacon 120 ml Betadina
- 2 cutii de 50 g de Anason
- 1 pachet de 100 g de Chimen , pentru stimularea lactatiei
- 1 pachet fasa tifon 20cmx10m pt acele tampoane
- 1/2 cutie cu tampoane pt sani ( mai exact 17 bucati )
- 1 crema Sanosan pt fundulet bebe
Daca mai gasesc ceva, va anunt.

Neli, ai avea nevoie de ceva in mod deosebit pt Antonia ? Eu am pregatit deocamdata 3 bluze cu maneca lunga, o helanca, o pijama, o pereche de dresuri. As putea sa mai caut prin hainutele care i-au ramas mici Mariei, daca as sti ce aveti nevoie.

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arwen92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Vata
Comprese sterile
Pampersi
Servetele umede

BAZAR UMANITAR

Andra, n-a usturat Betadina? Ca e iod...

Mie mi-au spus din spital ce crema sa-mi iau, un unguent cu "N", cu ulei de peste, pute nasol, dar rezolva treaba.

Si eu am un mic pachetel pentru Neli, pentru ambele fetite. Vad cand il trimit, anunt.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

neopreol?

este foarte bun.dar este antibiotic daca nu ma insel...

alex am luat lapticul si mi-a ajuns de 20bucuati pampers(mai aveam si eu cativa leuti
andra si anca va multumest mult!

arwen92,mamica fericita in al 9lea cer ,de Darius-Mihail
Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!!

minunea mea pufoasa cu ochii albastrii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Pe mine nu m-a usturat Betadina, ba chiar era un sentiment reconfortant:)
Atunci stiu ca mi-a dat dr mea si Tantum Rosa, pliculete cu un praf pe care sa il dizolv in apa, dar era ff scump si dupa ce am folosit o cutie, m-am redicrectionat pe betadina si ceai de pelin.

Eu am mai folosit in primele zile si carpicon supozitoare, in primele zile. Cred ca erau pentru dureri, nu mai tin minte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

alex_andra: multumesc mult pt ajutor

arwen: ma bucur ca ti-au folosit, sanatate multa lui Darius

Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus
poti ajuta si tu
Nu exista un loc mai bun decat AICI. Cand notiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obtine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arata mai bine decat AICI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Sper ca nu m-ati uitat cu adresa lui Neli. Si nr ei de telefon pentru ca voi trimite prin curier si va fi nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns domneasca spune:

buna ziua ma numesc gabriela si am 22 de ani am o fetita de numai un an si8 luni si sunt intro criza mare de bani numi permit nici macar un pampers sai iau cu hainutele stau cam prost dar o imbrac si eu cu ce am as avea nevoie de ajutor cu cateva hainute si cativa pampersi va rog din suflet ast raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Salutare fetele,sunt intr-o mica pauza data de Anastasia,asa ca scriu si eu putin.La buricut am folosit numai betadina,nu ustura pt ca e o concentratie mult mai mica de iod decat la tinctura de iod sau la alcoolul iodat,dar si pentru faptul ca nu contine alcool,acesta fiind cel care da senzatia de usturime,baneocin nu,intrucat contine neomicina,un antibiotic cu efect ototoxic asupra nou-nascutilor,facand parte din clasa aminoglicozidelor,ca si alte antibiotice ca gentamicina,kanamicina etc,de asemenea neopreolul,contine acelasi antibiotic,neomicina,asa ca incerc sa le evit,nu sunt o persoana foarte stricta sa-mi cresc copilul virgula cu virgula dupa carte,chiar am ignorat sfaturile din carti,am urmat doar sfatul medicului fetitei(+/-),cu mici diferente,am preferat sa ii las o oarecare libertate in dezvoltare,fara a fi stricta in ceea ce priveste felul,ora si cantitatea de mancare sau ora si minutul tiumpului de culcare,dar nici nu am lasat-o intr-o dezordine totala,am fost doar putin mai flexibila.
Cu ceaiul de pelin ati avut dreptate,eu ii puneam preventiv in apa de baita destul de des,acum il folosesc doar daca se irita,in rest,cadita avem de la Anastasia,prosoape de bebe avem tot de la sora-sa,n-am apucat sa dau chiar toate lucrurile ei de cand era bb mic,mic,erau lucruri ce urmau sa fie folosite si mai mare fiind.Va multumesc mult pentru listuta intocmita de voi,voi scrie ceea ce voi afla pe parcurs ce mai trebuie adaugat.La nasterea Anastasiei am plecat dupa noi cu absolut toate materialele sanitare necesare,inclusiv sonda pt intubat,seringile preumplute cu clexane necesare si obligatorii dupa cezariana,antibioticul(atunci am avut cefort),sonde urinare Foley si saci colectori pt urina,care se ataseaza la sonda urinara,necesare de asemenea la cezariana si multe altele,acum inca nu stiu daca va fi iar nevoie de toate,sper sa fie mai aprovizionati de data asta,desi fata de 2009 criza s-a adancit,nu s-a remis.Nu am dus anestezicul si nici vaccinurile obligatorii pt bebe care au fost facute in maternitate,intrucat atunci le aveau,acum am auzit ca e criza totala peste tot,chiar si in farmacii,deci ,va trebui sa ma interesez daca le au sau trebuie sa mi le procur eu.Nu am dus nici ata si ac chirurgical,bisturiu steril si nici comprese sterile.Dintre toate acestea mi-au mai ramas cateva de la Anastasia,care inca sunt in termen si le voi folosi acum,va trebui sa aflu ce anume din toate cate le-am insirat va fi nevoie sa le aduc cu mine la nastere.La nasterea Anastasiei m-a ajutat mult si o prietena care atunci lucra in spital si mi-a procurat multe dintre cele necesare de acolo,altele le-am cumparat,dar acum acea persoana nu mai este in tara,si-a gasit un job de asistent medical in strainatate.
Un singur lucru va rog pe toate,voi,fetelor,daca puteti sa ma ajutati cu ceva materiale de care voi avea nevoie pt ca puteti sa le faceti rost din vreun spital sau din ce mai aveti pe acasa, ok, sunt bucuroasa sa le primesc ,dar sub nicio forma nu accept sa platiti vreun banut pentru ceva ce vreti sa imi trimiteti.
In ceea ce priveste lucrurile de nou-nascut de la Anastasia,cele mai multe le-am dat fara sa ne propunem atunci sau sa banuim ca vom avea inca un bebe,insa,din ceea ce am primit deja si din ceea ce ati anuntat voi,la capitolul hainute nu va trebui sa-mi fac griji,vor fi mai mult decat suficiente.Restul , mai vedem pe parcurs.
Cam atat deocamdata,daca imi mai amintesc ceva,va anunt.
Va pup, plec sa o pregatesc pe Anastasia de nani,vine,ma ia de mana si canta "nani,nani,puiu mama sa coco"(in traducere libera,pricepeti voi singurele ce inseamna),se leagana si se batzaie de pe un picior pe altul.Noapte buna,va multumesc enorm pt tot!

Mami de Anastasia Marina(14 08 2009) si bb in burtik Adelaida(Adelize) Marisa 32 sapt 1z

Mergi la inceput