MONTIGNAC (152) .... stil de viata, nu dieta
Raspunsuri - Pagina 14
puisorul spune:
Cata, bag de seama ca vrei sa te faci vegetariana. Parerea mea propie si personala este ca omul a fost omnivor dintotdeauna. E adevarat ca mancam prea multa carne si de o calitate indoielnica, ca mancam prea multe grasimi si zaharuri, dar daca gasim un echilibru alimentar eu cred ca e suficient. Anul asta mi-am propus sa mancam doua zile pe saptamana fara carne si sper sa si reusim. Imi plac si preparatele vegane dar inca nu am gasit nici o motivatie suficient de puternica sa renunt la carne.
Ca si Cata eu sunt indragostita de-a dreptul de ciocolata cu 85% cacao. Altfel de ciocolata mi se pare prea dulce
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
maya_m spune:
cine te-o pus VALI draga sa deschizi cutia Pandorei?
io am deschis culinaru' repede,am pus linkul si tulea .....ca vantu' si ca gandu'
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
cge spune:
M-ati binedispus cu aprecierile voastre.
Cu lasatul de fumat al sotului, aveam o intelegere el nu se lua de mine ca nu slabeam, el nu ma luam de el ca fuma.
Adevarul ca toate hotararile astea se iau personal, slabesti si /sau te lasi de fumat pentru tine.
Si eu m-am apucat de slabit anul trecut pe vremea asta.
Si M. a renuntat la fumat pe 1 decembrie 2010, prietenii zic ca l-a motivat si hotararea mea.
S-au mai aranjat si lucrurile la noi, copiii au mai crescut, si avem timp sa ne gandim si la noi.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cge spune:
Cu pachetelele copiilor, au avut cate o fisa cu toate grupele alimentare si au bifat in fiecare zi ce au avut in pachetel.
Victor mi-a zis ca ei au castigat ca sunt eu care le fac pachetele, ceilalti copii le fac singuri si isi pun mai multi biscuiti.
Azi au:
Anca: mar, snitel de pui cu cartofi natur, bara de cereale, cutiuta de suc, bucatica de cascaval.
Victor: portocala, snitel de pui cu fasole verde,bara de cereale, cutiuta de suc, bucatica de cascaval.
Ei mananca gustarea de la 10, pranzul, gustarea de dup-amiaza la scoala.
O zi buna si conforma,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Catalishka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Cata, bag de seama ca vrei sa te faci vegetariana. Parerea mea propie si personala este ca omul a fost omnivor dintotdeauna. E adevarat ca mancam prea multa carne si de o calitate indoielnica, ca mancam prea multe grasimi si zaharuri, dar daca gasim un echilibru alimentar eu cred ca e suficient. Anul asta mi-am propus sa mancam doua zile pe saptamana fara carne si sper sa si reusim. Imi plac si preparatele vegane dar inca nu am gasit nici o motivatie suficient de puternica sa renunt la carne. Ca si Cata eu sunt indragostita de-a dreptul de ciocolata cu 85% cacao. Altfel de ciocolata mi se pare prea dulce Ani de Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii |
nu, nu vreau!!! vreau doar sa citesc argumentat de ce consumul de proteina animala ne face rau, care e legatura cu bolile, pentru a reduce consumul de carne la mine si la familie (in special cu ai mei parinti am mult de furca, cu socri nici nu incerc, ca stiu cat sunt de indaratnici).
Nu vreau si nici nu cred ca pot de pofta sa ma las de branza de oaie, de carne din cand in cand si alte asemenea...si apoi, imi place sa fiu informata, este un defect al meu, cred .
Si eu sunt de aceeasi parere, echilibrul este cheia!
ellinia spune:
Deci, de snitele la cuptor n-am stiut ... nici chiar prima data. Bine pe atunci nu intram foarte des pe net. Se pun in tava, in cuptorul incins, cum de nu se fac "omleta" acolo?
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
andanii spune:
Ellinia vezi ca ti-a dat reteta de snitzele vali .... sunt super la cuptor
De la unu alerg prin oras, sunt rupta de oboseala .... am fost si la cumparaturi .... merg acuma sa gatesc
andanii
brindusik spune:
o bine meritata cina: paine de tarate, telema + capia ..in total vreo 350 calorii
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
ninha spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Catalishka
si eu as vrea sa-l conving sa nu mai fumeze dar pentru asta trebuie sa vrea el sa se lase si trebuie sa fie acord ca io is grasana. Ori el la fumat nu vrea sa renunte si zice ca mie de ce imi trebuie slabire, ca is bine si asa Cat despre sfecla, io stiu ca e pe acelasi printzip ca morcoveanu, adica e buna cruda, si nu fiarta. Oricum e mai bine si pentru vitamine treaba asta. In alta ordine de idei, mi-am comandat pe net doo carti: Studiul CHina si Copilul vegetarian. Azi le-am luat de la posta, sunt curioasa ce impact vor avea asupra mea. Azi: md: o bucatica mica e tort din ala care o excita pe Ninha (nu te supara da mi-a ramas expresia in cap, ai fost tare amuzanta) si o cafea p: salata verde cu praz si ceapa rosie si fasii de peste marinat asa de gust c: placinta cu praz care e acuma la cuptor (sincer cred ca voi gusta deindata ce o opresc ca pe aici pe langa cuptor PS: nu imi iese aia cu bautu apei si pace Catalina, mama de pui mic Razvan din 26 iunie 2009 Ce-mi trece prin cap |
si-a fost bun, nu-i asa?
numai ca nu e monti...
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
Catalishka spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ninha
si-a fost bun, nu-i asa? numai ca nu e monti... Ninha, mami lu' Mirci Don't ever get used to the world around you. |
E excelenta si le-a placut la amandoi baietii mei. Nu e monti dar chiar azi m-am gandit cum sa o montific: pun stafide in loc de curmale si gataaa . Da' nu am avut remuscari cand l-am mancat ca stiam ca-i sanatos. SI sa stii ca e fff satios, adik nu poti manca f mult din el, drept pt care desi am mancat toti 3, desi am facut reteta la 1/3 din cantitati, inca mai e o portie. Cred ca daca faceam cu cantitatile intregi hraneam toata scara . Si voi mai face ceva data viitoare: pun muuuuulte fructe de padure, ca acreala lor in contrast cu dulceata blatului,