Steroizi! Vreau sa-mi inteleg fetita.

Steroizi! Vreau sa-mi inteleg fetita. | Autor: Victoria_mami

Link direct la acest mesaj

Buna.

Fetita mea de 2 ani jumate a fost diagnosticata cu leucemie acum 6 luni. Parte din tratament sunt steroizi (dexametazon). Vreau sa stiu daca dintre voi a luat cineva si cum s-a simtit. Victoria are dureri, o dor toate oasele in alea 5 zile la fiecare 3 saptamani cand e la steroizi, dar eu vreau sa stiu cum o afecteaza emotional si.sau mental. Face crize de nervi din cel mai mic lucru si dupa ce terminam steroizii a doua zi e alt copil. Va rog, ajutati-ma sa inteleg ce si cum simte o persoana care ia steroizi.

Va multumesc.

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu, eu.
dureri de oase am avut in vara oribile, ma plimbam noaptea in jurul casei la busteni ca sa nu ma auda familia. Au trecut.

Dar emotional e f greu. Alterneaza momentele de depresie cu cele de euforie, nervozitate inexplicabila, nu impotriva cuiva. ci fizica, la un moment dat , cand eram pe doze f mari, imi tremurau obrajii efectiv fara ca eu sa fiu suparata pe cineva sau necajita. Vorbeam incontinuu, dormeam 2 ore pe noapte. E un freamat interior pe care nu il poti controla. repet, eu imi dau seama ca nu sunt suparata pe nimeni, dar imi sare tandara din orice si izbucnesc. Cu micsorarea dozei trece efectul asta.

E bine ca ia numai 5 zile. Nu mai stiu de la nepotica mea cat dureaza treaba asta, parca un an, un an jumate? Si la ea era la fel, era mai irascibila in acele zile, dupa care ii trecea.

Nu ai ce sa faci, decat sa incerci ca in acele zile sa evite ciocolata. cacao samd, sa aiba actvitate mai sustinuta , sa ignori isteriile, sa te pregatest ca orice ai face si ai spune, tot se va enerva, pt ca sunt medicamentele, nu persoana. daca iti spun ca imi tremurau obrajii, la propriu....iar eu interior eram f calma si impacata cu toata lumea, dar puteam sa incep sa tremur ca a cazut un creion pe jos.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

a, totusi m-a ajutat ceva. regimul naturist.
De cand am devenit vegetariana, am suportat mai usor dozele mari de dexametazona. Pot face clar diferenta dintre episodul din martie si cel din iulie.
In martie a fost horror dpdv nervos. Am trecut pe oshawa si am inceput sa dorm noptile.
In iulie, iar 2 fiole pe vena, 2 saptamani, zi de zi, apoi dozele mari de corticoterapie oral. Am fost nervoasa, dar am putut dormi. Eram vegetariana si mult pe cereale grau si orez si legume crude de 3 luni, eu cred ca a contat f mult. Proteina animala predispune oricum la irascibilitate.

In zilele de dexa evita sarea, proteina animala si mai ales, f f important, dulciurile. Scad imunitatea si predispun la nervozitate.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu am luat cortizon, iar la mine a fost o stare groaznica, durerea se localiza cand in muschi si nu aveam putere nic sa ma spal pe dinti sau sa urc 5 trepte sa intru in casa, cand in articulatii si imi scapa creionul din mana si parca "cadeam din picioare".
Cand eram hiperactiva si eram nervoasa ca ninemni nu facea nimik, cand as fi zacut si eram depresiva ca nu mai pot sa fac nimik.

Mi-a fost atat de rau incat am renuntat cu orice risc la tratament.

Multa sanatate Victoriei tale!

Am editat sa spun ca mi-am schimbat regimul de viata si mi-a fost mai bine, acum am vazut ca si Sabina a facut la fel.
Evita si orice are coloranti, daca poti sa-i dai mancarica din aceea de bebelusi la borcanele.
Eu am baut multe ceaiuri (2l/zi anumite ceaiuri preparate de dr.) si am facut sedinte de bioenergie.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

dar pt ce luai cortizon? in unele boli se cam recomanda abuziv.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Ptr alergie.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

da, exact, alergiiile se rezolva si fara...uf.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Sabina, dicristea, va multumesc.

Sabina, ce imi spui tu sa evitam... e cam greu. Pentru ca Victoria e hipo-glicemica. Adica, da e posibil sa le evite alea 5 zile, dar... ar face diferentaÉ (na, ca nu am semnul intrebarii...) ar ajuta-o daca nu e la dieta vegetariana tot timpulÉ Ca dr.ii imi tot spun sa ii dau carbohidrati si proteine si glucide sa controlam glicemia.
Tratamentul e de 2 ani, stiam ca si nepotica ta (NY) a avut, mi-ai spus si ma bucur ca mi-ai spus si ma bucur sa stiu ca e bine. Noi terminam anul viitor in iulie.

Va multumesc din suflet ca ma ajutati sa imi inteleg fetita. Stiu de crizele de nervi, de irascibilitate, dicristea, si Victoria e la fel, o dor (probabil ca muschii daca tu spui ca pe tine te dureau muschii... sau Sabina spuneaÉ) dar ea spune ca oasele; e f greu la 2 anisori jumare sa isi dea seama daca-s oasele sau muschii) si si ea zace 5 zile, saracuta, doarme de cate 4-5 ori pe zi cate juma de ora, 15 minute sau chiar o ora... a mancat fff bine tura asta, ciclurile trecute nu a mancat mai deloc, presupun ca din cauza durerii.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

n-am nici un sfat, insa as vrea sa ii urez micutei multa sanatate. cum ati depistat boala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Andreea, multumesc. Am descoperit dupa vreo 4 saptamani de febra, avea o data, ii dadeam medicament si era ok vreo 2 zile, chiar 3. Apoi incepea iar... am fost la ER, la pediatru, iar la ER si atunci au descoperit. Imi tot spuneau ca e virus. Si uite de la virus, am ajuns la leucemie. E leukemia-free din iulie, dar continuam tratamentul pana in iulie 2012.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Desiree..sa-ti traiasca fetita, sa creasca mare si sanatoasa si sa va bucurati de ea!!! Dumnezeu e mare si face minuni!!! Ma rog sa va ajute si pe voi! Multa putere fetitei tale si multa sanatate!!!

Mergi la inceput