Steroizi! Vreau sa-mi inteleg fetita.
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria_mami spune:
Oana, multumesc.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Sabina spune:
eu cred ca sunt oasele, pt ca eu am o problema tot cu boala de sange si dr m-a explicat ca din cauza ca sunt inca tanara si maduva lucreaza , precum si oasele mari, de aia am durerile in oase.
Dexametazona stimuleaza productia maduvei (Victoria are probabil prea putin leucocit/trombocite s de aia ii dau), la mine tre sa se produca eriotrocite ca sa se compenseze cele ditruse, asa ca imi sar imens din schmea white cells, totul de la cortizon.
Eu cred ca ar ajuta si cele 5 zile(si evtl una iniante) sa nu manance deloc dulciuri, carbs sa ii ia din cereale integrale de exemplu.
da, parca tin minte ca de la lukemia free si nepotica mea tot vreo doi ani a facut tratament, e standardul, si sigur, sigur va fi bine, ai incredere!
PS sa zic exact cuvintele doctoritei: copiii patesc durerile de oase de la tratament, si tu esti mai apropiata de varsta lor
deci e posibil sa fie oasele.
Ajuta si ceaiul linistitor, dar intreaba inainte sa-i dai orice.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ariel_7000 spune:
desiree,nu iti pot raspunde la intrebare, insa te pot ajuta cu cateva sfaturi in ceea ce priveste hipoglicemia. eu sunt hipo-glicemica si am urmat un program de "educare alimentara" la Spitalul Malaxa, din cauza ca am fost la un pas de coma din cauza unei crize de hipoglicemie foarte urata. la mine este din cauza unei dereglari metabolice mostenite, o hiperproductie de insulina.
Ideea este ca hipoglicemia se poate tine in frau printr-un program controlat de alimentatie: se evita glucidele cu asimilare rapida (zahar, dulciuri, miere, sucuri dulci) si se consuma la fiecare masa glucide cu asimilare lenta (cereale, paste fainoase, cartofi, paine integrala). in permanenta trebuie sa aiba asupra sa ceva dulce, in caz de urgenta: un pliculet cu zahar, o bomboana, o sticla mica de suc, in caz ca survine o criza de hipoglicemie. in acest caz se iau masuri imediate. sunt cateva indicii care prevestesc o criza: in primul rand irascibilitatea, apoi tremuraturi, traspiratii reci, pierderea vederii, a auzului (se aud tiuituri puternice), miros de acetona a respiratiei, transpiratiei si urinei, pierderea puterii si lesinul cu cat mai repede se iau masuri, cu atat mai bine.
crizele de nervi pot fi si ca o manifestare a hipoglicemiei. eu devin foarte nervoasa cand se apropie ora x...am uitat sa-ti zic ca un hipoglicemic trebuie sa aiba program regulat de masa. eu mananc la 3 ore cate ceva, altfel risc o criza. chiar cand nu am timp, ma stradui sa mananc un fruct, un covrig, orice. pe mine consumul de proteine (animale )nu m-a ajutat sa previn crizele si nici nu am fost sfatuita de catre medici sa le consum. accentul s-a pus pe glucidele lent asimilabile si evitarea celor rapid asimilabile. mi s-a explicat fenomenul: inmomentul in care eu introduc zaharuri multe, atunci se da semnal de la creier la pancreas, care secreta insulina ... la mine se pare ca pompeaza mai multa si pe langa zaharurile arse, mai arde si din rezerve si raman fara "combustibil"...
sanatate mult si insanatosire rapida!
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
Victoria_mami spune:
Sabina, da, tratamentul e standard, e organizat de Institutul Dana Farber din Boston. E standard 2 ani ptr. fetite si 3 ani ptr. baieti, din cauza ca tratamentul standard (fetite si baieti) nu targheteaza testiculele si nu intra in testicule, deci trebuie tratament special care dureaza un an, special ptr. testicule.
Ariel, asta ii intrebam si eu pe medicii endocrinologisti de aici, ca si ptr. mine are sens sa evitam glucidele, ca sa nu stimulam pancreasul sa produca insulina. Acum, raspunsul lor a fost ca nu e nevoie , mi-au spus ca are nevoie de proteine animale, in combinatie cu grasimi si carbohidrati si in fiecare seara inainte de culcare ii dau 2 lingurite de amidon amestecat cu un picut de apa si amidonul se dizolva fff incet, si uite asa e ok pana dimineata.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
bird70 spune:
Si eu am luat dexametazona cateva zile dupa ce am fost operata (ca sa reduca inflamatia creierului). Eu am avut euforie, vorbeam mult, nu aveam stare, am sters-o din sectie si m-am dus la cantina a 2-a zi dupa operatie, imediat ce m-au transferat din terapie intensiva . Am scazut doza treptat si cand am oprit dexametazona 2 zile nu am fost in stare de nimic, eram epuizata si nu aveam energie deloc. Incet mi-a revenit energia. Dureri nu am avut de nici un fel si nici nervoasa nu am fost, eu am fost euforica si fericita .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
philip spune:
multumesc de lamuriri. sper ca n-=am redeschis rani dureroase. ma bucur sa aud ca e ok acvum si sa dea Domnu sa fie mereu. ce chestie cu virusul. stiu si eu cum e pe aici, daca nu insisti, te zbati, ceri tu anumite teste, degeaba...
Sabina spune:
:)) bird, si eu la prima tura de dexa tot asa, eram mega fericita, , abia dupa ce am trecut pe prednison au inceput neplacerile.
Dar dupa o sapt de dexa (plus tranfuziile) am venit acasa roz in obraji si energica de faceau astia misto de mine ca m-am dus la cura de infrumusetare:)))
Cum mi-am alaptat copiii
Victoria_mami spune:
Bird, si Victoria la prima tura era ca si cum nu ar fi luat nimic, singurul mod in care au afectat-o a fost foame. Manca in continuu, dar nu avea dureri deloc. Apoi, la ciclul 2-3-4 a fost jale. tot ce facem (sotul meu si eu) e stam cu ea in brate 5 zile in mijlocul sufrageriei. Cum miscam un pas, urla! Si doarme de vreo 2-3-4 oriézi, intre 15 minute si o ora. Ori e f obosita, ori e de la dureri vrea sa se intinda.
_
Sabina spune:
oof, draga de ea. Stii cum e? tremura pe dinauntru de nervozitate, chiar daca nu o doare (durerile apar mai mult noaptea)
Da, cele 5 zile la 3 saptamani sunt grele, asa au fost si pt nepotica noastra.
Ajuta insa mult si sa nu va montati dinainte cu "urmeaza 5 zile horror", ca la varsta asta fata preia toate starile, involuntar. Incearca sa le iei ca pe o realitate trecatoare.( ca de minimalizat nu ai cum....)
Mai scrie aici oricand, eu ma ofer umar cunoscator in ale cortizonului
Cum mi-am alaptat copiii
Victoria_mami spune:
Sabina, eu nu prea am multe de spus... si cand am, nu ma lasa Victoria sa scriu. Eu vreau sa citesc, sa inteleg prin ce trece ea. Nu stiu daca neaparat as putea face altceva diferit, decat, uite, dieta, dar vreau sa-mi inteleg copilul, vreau sa inteleg prin ce trece ea. E atat de greu ca nu imi poate explica ea exact ce simte si prin ce trece, mi se rupe sufletul. Si de-aia va multumesc tuturor celor care ma ajutati sa inteleg cat de cat. esti minunata, Sabina.
_