umbre din trecut

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Gabi, oamenii mint din tot felul de motive. Ce tie nici nu-ti trece prin cap ca ar fi de mintit, pentru altul e musai sa o faca.
Daca prietena ta nu poate sa treaca peste minciuna asta, adica peste explicatia ei, ar fi bine sa-l intrebe, pentru ca, evident, nu inghite minciunile, sau, cel putin, s-a poticnit in asta. Daca tace, atunci va simti ca se minte pe ea si nu se stie daca va putea trai cu chestia asta.
Personal, am vrut sa stiu cat mai putin din trecutul Torei, desi pe ea o manca limba. De aceea nu a trebuit sa minta deloc, pentru ca eu chiar nu voiam sa stiu nimic.
Intrebarea e (valabila si pentru prietena ta): curiozitatea asta chiar face bine?
In cazul in care ea nu a fost interesata, dar el a simtit nevoia sa-i povesteasca, intuiesc ca el a ales calea cea mai usoara, adica varianta pe care femeile vor sa o auda. Cum ca "cealalta" a facut o greseala.
E clasic. Si barbatii si femeile se folosesc de chestia asta; isi plang de mila, ca sa trezeasca compasiunea, ceea ce ajuta in startul relatiei.
As zice ca-i o minciuna...normala. Inutila, dar inofensiva.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Gabyk mi se pare lipsit de importanta faptul ca la inceputul relatiei lor el a mintit de fapt a decorat adevarul.Cata vreme nu-i da motive serioase asta e copilarie.Si sotul meu a mai fost casatorit odata si sa ma bata jalea cum zice un amic de al meu dar daca nu-mi povestea el cate ceva nu ma interesa.Si nici el nu e interesat de trecutul meu.Conteaza ce s-a intamplat dupa ce ne-am cunoscut,ce a fost inainte..eroare,nu intereseaza pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

s-au mutat impreuna.Stau in apartamentul lui. Ei s-au cunoscut in toamna lui 2006. Tipul i-a spus ca a divortat in anul respectiv in primavara, fiindca a aflat ca nevasta l-a inselat si pentru asta a parasit-o, a inaintat actele pentru divort si atat a fost.
Era din septembrie 2006 (deci cam din perioada cand s-au cunoscut ei, poate putin inainte) si era un act de la judecatorie. El l-a primit fiindca nevasta a inaintat dosarul de divort. Deci el a divortat cand era chiar la inceputul relatiei, nu cu luni in urma, si nu el, ci ea a depus actele.


Eu stiu asa: orice avocat intreaba cine din cei doi depune actele sau mai exact, cine pe cine da vina oficial ca exista nepotrivire de caracter, asta ca sa nu apara in fata judecatorului cu toate eventualele mizerii (mi-a zis ca sunt idioata, m-a inselat, nu mi-a gatit/nu mi-a spalat chilotii, domn' judecator, pentru asta vreau s-o las).

Din punctul meu de vedere, importante sunt 2 lucruri:

1. el este divortat si probabil cand i-a spus ca este deja, erau despartiti in fapt... in general, barbatii se considera divortati inainte de a veni actele prin posta.

2. locuiesc impreuna, iar el cred ca stie foarte bine ce acte are prin casa...pai daca voia sa nu se afle, mai era hotararea aia acolo??? Ca doar nu era sub lacat! Si hai sa fim sincere, multe femei cotrobaie sau fac ordine prin lucrurile iubitului si uneori gasesc ceva ce nu le pica prea bine...

Dar...daca pe colega ta o "mananca" treaba asta, sa-i spuna...daca nu-i spune acum, va deveni mai suspicioasa pe zi ce trece, ii va sari tandara din te miri ce, el nu va intelege motivul pentru care ea se schimba...si tot la scandal se ajunge.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Gaby, am sa-ti spun ce am fost eu nevoita sa fac: desi eu am fost cea care a inceput totul si am cerut sa divortam, eu am fost cea care mi-am contactat avocatul, pentru ca locuiam in Anglia si mi-ar fi fost extrem de greu sa fiu de fata la fiecare infatisare si pentru orice act necesar, i-am facut imputernicire avocatului sa ma reprezinte si, sfatuiti de judecator, a trebuit sa-l conving pe al meu ex sa depuna el dosarul ca si cum ar fi inceput el divortul. Doar ca sa ma scape pe mine de complicatii! Tot de bunavoie ne-am divortat, tot fara scandal si injumatatiri de averi pentru ca scandalurile au fost in spatele usilor inchise si avocatul meu l-a cumintit cu niste "sfaturi".
Deci oficial ex-ul e cel care a inceput divortul dar cea care a pornit totul am fost eu. Nu cumva si cu acest tip s-a intamplat la fel?

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914


O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Nu vreau sa fiu eu Gigi-contra... dar,sunt de parere ca fiecare minciuna are un motiv. Mai mult sau mai putin important.
Fiecare minciuna e zisa pt a ascunde ceva.
Daca acel ceva ar fi trebuit ascuns sau nu - e discutabil.
Dar nu mi se pare nesemnificativ sa minti in privinta divortului cad tocmai iti incepi o noua relatie.De ce ai face-o?
Nu vrei sa dai detalii - ok, ii spui iubitei ca nu doresti sa discuti prea mult despre asta, deocamdata, ca vrei sa te concentrezi pe prezent. Daca ea accepta si nu o intereseaza trecutul - mai bine nu i-l zici decat sa-i zici lucruri false. Daca vrea sa afle (ceea ce e perfect justificat, zic eu...), atunci ai de ales - ii spui adevarul sau recunosti ca e prea... "curioasa" ca sa poti fi cu ea. Daca insa alegi sa o minti - pt a impaca si capra si varza - mie asta nu mi se pare ok.

Cred ca in acest punct se impune macar o discutie directa intre cei doi - sa se dea cartile pe fata, iar el sa priceapa ca s-a insurat cu o tipa pe care o va pierde daca o tot ia cu ocolisuri si minciuni.
Iar daca discutia asta le va face rau sau bine - ca si cuplu, nu stiu. Tacerea insa stiu ca nu va duce la nimic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

normal ca nu e ok sa vorbesti despre ce a impins-o pe exa sa divorteze de el ca si exa a descoperit dupa ce s-a casatorit cu el acel defect si doar nu era sa ii spuna si noii lui iubite care era marele defect care a dus la esec matrimonial. Poate omu a gresit si mai incerca odata, in speranta ca de data asta nu va repeta greseala. Daca a gresit atat de tare incat sa-l lase nevasta, doar nu se lauda cu asta la noua achizitie.

Poate aveau o relatie total groaznica, omul nu a avut curaj sa treaca in urmatorul capitol al existentei sale si desi o fi plecat de acasa nu incheiase socotelile printr-iun divort. A cunoscut-o de prietena ta si a rezolvat treburile barbateste, discret.


Sau varianta a doua, poate nevasta l-a inselat el a plecat si cand a cunoscut-o pe prietena ta a decis ca are pentru ce lua viata de la capat si a discutat cu nevasta lui sa depuna ea divortul si sa fie decomun acord, din simpla comoditate de a nu face el pasul ci ea. Sau din cavalerism a lasat-o pe ea sa depuna prima armele si gata.


In ambele variante e totala indiscretie sa te bagi cu sila in trecutul omului daca el singur nu vrea sa il impartaseasca. Cred ca reprezinta un moment neplacut, despre care nu e foarte mandru sau fericit sa-si aminteasca si e mai bine sa fie inteleapta, prietena ta, si sa isi vada de relatia ei linistita.

Cum ar fi daca in noua relatie ai face raport complet despre fostele relatii. Totul e foarte personal. Oricat am fi de legati de cineva, putina intimitate si un patratel acolo cred ca e absolut normal sa-l pastram doar pentru noi insine.

Intelepciune multa ii urez prietenei tale si eu cred ca e mai bine sa nu zgarme in rahat ca nu duce la nimik bun. Unele lucruri nu sunt numai alb si negru, mai sunt si in nuante de gri sau chiar in paleta de culori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu cred ca el nu i-a spus atunci cand s-au cunoscut ca e in divort de teama ca ea sa nu vada situatia altfel decat era de fapt, sa creada ca ar putea fi dusa de nas si catalogata drept amanta. Poate de aceea a vrut sa para "om liber" nu "om in curs de eliberare".
Poate ea a inaintat actele pt ca ea a avut bani de acte atunci, e mai putin relevant.
Ce conteaza totusi, dupa mintea mea, e motivul real al divortului. Cine pe cine a inselat si cum si cand si de ce.




Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Multumim tuturor pentru sfat. Am pus-o pe colega mea sa citeasca raspunsurile si s-a mai calmat de atunci. Pe langa inundatie numai un circ ii mai lipsea



Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Eu cred ca a mintit-o si datorita faptului ca erau la inceputul relatiei si nu avea sa stie daca va merge sau nu relatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Mie mi-e f. clar ca a mintit-o - de fapt e o minciunica, eu as trece peste - pt ca a placut-o si pt ca daca i-ar fi spus ca divortul lui nu e inca pronuntat prietena ta nu i-ar fi dat nici o sansa. Nimeni nu vrea sa se incurce cu cineva care nu e liber?
E o minciunica lipsita de importanta, crede-ma.

Mergi la inceput