Eu vreau sa schimb lumea
Raspunsuri - Pagina 5
sirimie spune:
Am observat ceva - oamenilor le e greu sa ia initiativa. Daca cineva are nevoie de ajutor pe strada, cel mai greu e pana se opreste cineva sa ajute. Dupa ce se opreste cineva vor urma si altii care se vor opri sa ajute.
Am mai observat si ca unii oameni asteapta de la altii sa ia initiativa si ii condamna daca nu o fac. Unii nu inteleg ca si ei pot avea initiativa sa ajute si ca sunt la fel de vinovati ca ceilalti ca nu se opresc sa ajute.
Important e ca asta sa se schimbe, oamenii sa isi dea seama cat de puternici sunt si cat de mult poti influenta mediul din care fac parte. Nu ceilalti fac lumea noastra mai buna sau mai rea ci noi insine.
Eu cred ca asta are radacini adanci pe vremea comunismului cand oamenilor le era frica de umbra lor. Si ca probabil abia generatia urmatoare va schimba ceva la asta. Dar trebuie sa incercam si noi.
alinuk spune:
da Sirimie
asa vad si eu luncrurile la acest moment, in conditii firesti
exact despre asta e vorba... generatia copiilor nostri are sanse reale de a schimba fundamental ceva
dar asta inseamna ca NOI, ACUM!!!... sa ii crestem in acest spirit, sa inteleaga ca a lua atitudine tine de propria persoana, nu de cel de langa tine, ca tb sa iti asumi actiunile si sa fii responsabil de ele
generatia care va schimba lumea simtitor este cea a copiilor pe care noi ii crestem si educam azi / si asta e in mainile noastre
ei sunt ca puii ce deschid cioculetzul si primesc increzatori ceea ce noi sadim in ei
sunt cu ochii pe voi si asteptam feedbackul DC pt a face pasul urmator in demersul inceput aici
Sirimie noi doua, ne luam de mana si 'iesim in piata publica sa schimbam lumea...'
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
inceputul meu de lume
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
leistra spune:
frumos subiect!
si eu as vrea sa schimb lumea
ofer cat mai des
le multumesc vanzatoarelor ca sunt atat de dragute cand imi fac cumparaturile
le vorbesc copiilor des despre copiii care sunt mai saracuti sau care sunt mai firavi, incerc sa o invat pe Elena sa fie intelegatore si cu cu cei obraznicuti la scoala, etc.
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leistra frumos subiect! si eu as vrea sa schimb lumea ofer cat mai des le multumesc vanzatoarelor ca sunt atat de dragute cand imi fac cumparaturile le vorbesc copiilor des despre copiii care sunt mai saracuti sau care sunt mai firavi, incerc sa o invat pe Elena sa fie intelegatore si cu cu cei obraznicuti la scoala, etc. http://s243.photobucket.com/albums/ff152/adinaleistra/ mamica de Elena si Cristian |
leistra iti multumim ca te-ai alaturat echipei noastre ..'de schimbat lumea'
daca primim ok ul DC pt campanie, o sa avem de distribuit sarcini, si fiecare de aici ar putea sa participe cu ceva
Stiti, acum cateva zile nu realizam inca dimensiunea actiunilor din Egypt, dar acolo imi era gandul cand scriam...'asa vad si eu lucrurile la acest moment, in conditii firesti'
...caci in conditii de zbateri sociale, violente...oamenii isi schimba prioritatile... supravietuirea devine preocuparea de baza (care nu exclude gesturi frumoase, de bunatate si omenie, dar care in mod evident intoarce cu 'fundu'n sus' celebra piramida a lui Maslow http://img114.imageshack.us/i/maslowhk5.jpg/)
oh...sa ne fereasca Dumnezeu
Alinuk
inceputul meu de lume
Nimic nu-i intamplator!
DoarUnTatic spune:
Pana acum cateva ziel il "injuram" pe tata pentru ca traiesc ce traiesc datorita idioteniei generatiei lui si a celei dinaintea lui...
De cateva zile am un copil si ma gandesc cum pot sa schimb eu ceva in lume pentru a fi mai bine pentru generatia ei... nu vreau sa schimb toata lumea, dar macar ceva cat de cat acolo, sa nu ma "injure" copiii mei...
Si ma uit in jur si vad ca totul se schimba, totul este intr-o transformare perpetua si dinamica si de-a valma si de cele mai multe ori cu efecte negative... si imi este frica sa ma apuc si eu sa schimb ceva, de frica sa nu am tot efecte negative...
Si ma uit la TV si vad ca in Egipt unii au vrut sa schimbe ceva si a dat politia cu dubele peste ei si au fost arestati si batuti cu pietre... si atunci ma intreb: de ce mai fac oamenii copii, daca multi dintre ei nu isi permit sa ii creasca civilizat, iar viitorul lor pare atat de innegurat, daca sistemul sanitar si de invatamant sunt la pamant, daca nu pot sa faca nimic pentru viitorul acelor copii?...
Ia sa nu mai schimbam noi lumea atat de mult... Hai mai intai sa schimbam macar 3 alte persoane in afara de noi... dupa acea mai discutam...
alinuk spune:
Doaruntatic
ai dreptate...
ziceam noi aici 'lumea', in sensul generic
e vorba de fapt despre universul nostru apropiat pe care ni-l dorim mai prietenos pentru copiii nostri, de atitudinea de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, de spiritul civic... (uff nu mai continui caci sunt cuvinte pt care pot fi acuzata...'ca din coada au sa sune')
ne-am si gandit ca poate 'Eu vreau sa schimb Romania' e mai ancorat in aceasta realitate a noastra
suntem in pregatirea demararii acestei campanii
asa ca te invitam alaturi de noi in echipa de 'pus tara la cale'
iti dau PM
si iata ai ocazia....sa faci ceva pt copilul tau
chiar sunt fericita ca alaturi de 'tatal DC'....se mai alatura un tata acestei campanii
si in PM o 'provocare'
Alinuk
inceputul meu de lume
Nimic nu-i intamplator!