Eu vreau sa schimb lumea
Raspunsuri - Pagina 10
desprecopii spune:
viviana, Alinuk si denizel pun bazele unui focus grup.
Oricine a invitat sa trimita un PM la ele.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Gabrilici spune:
Felicitari pentru subiect!!
pe mine ma incerca puternic sentimentul de a schimba lumea dupa ce am nascut.dar ideea de a incerca sa schimbam lumea in care traim trebuie sa fie mereu actuala.
cred ca e foarte important sa putem uita raul, fiind in stare astfel sa putem ierta mai usor.
sa acceptam ca oricine are dreptul sa greseasca si ca oricine merita o a doua sansa.mie imi place mult ce se spune in Bibile:sa iertam de 70 de ori cate 7...adica mereu.
sa ne invatam copiii sa ocroteasca mediul in care traiesc si sa trateze cu respect pe oricine.
sa raspundem raului cu bine.
Gabrilici spune:
draga adm,
iti impartasesc intru totul opiniile.cred ca noi romanii ne pierdem undeva in detalii si ajungem sa ne fie rusine ca suntem romani.stim doar sa fim nemultumiti, ofticati pe guvern, criza etc. dar nu luam atitudine.cred ca ar trebui sa ne redefinim fiecare in parte. nici eu nu pricep de ce subiecte de genul asta isca polemici.asa e:nu vrem sa ne asumam nici macar identitatea si tara de origine.ne e rusine ca suntem cine suntem.sunt pro sinceritate, transparenta si curaj.
am avut si eu o tentativa mai demult cu un subiect asemanator si m-am lasat pagubasa.se numea :sa incercam sa fim pozitivi, si dadeam acolo exemple de chestii pozitive si frumoase traite sau observate de mine.
kariguld spune:
apreciez ca fiecare este liber sa se protejeze in spatiul virtual, asa cum considera. nu prezenta numelui real, a numarului de copii, adresa, loc de munca etc arata cat suntem de sinceri si buni.
mi-a placut mult ce spunea Sibylle candva: "mult prea multi ochi cascati la durerea mea si nu toti sinceri..." sunt de acord intrutotul.
atata timp cat nu putem controla ce se intampla cu informatiile personale pe care le lasam in spatiul virtual, avem dreptul sa ne protejam.
a nu se interpreta gresit ce am spus!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Nicioadata nu am inteles de ce unii membri aleg sa se ascunda in spatele unui nick pentru a vorbi despre experientele lor pe acest forum. DIn acest punt de vedere, trebuie sa recunosc (nu cu o strangere de inima) ca apreciez Facebookul - in cazurile in care se respecta numele real. Evident ca si acolo sunt personaje care isi aleg nikul de pisimiau sau luv4ever - insa nu as putea niciodata lua in serios asemenea personaje. La ce bun sa te inregistrezi pe facebook daca nu ai curajul sa iti dai numele real? Ca sa pui poze cu ultima poseta si sa astepti like-uri? |
huh? asta este definitia ta pentru "curaj"? sper c-ai citit si topicul de mai jos, cu una din consecintele afisarii numelui intreg pe minunatul facebook. am vazut si persoane care-si afisau chiar si adresa, accesibila oricarui user. pai in loc de asta e mai simplu sa-mi scanez buletinul si sa-l lipesc pe stalpi.
pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca am alt target in ceea ce priveste persoanele care mi-as dori sa ma ia in serios chiar daca sunt inscrisa (si acolo) cu numele pisicii. si intamplator (sau nu) niciuna din fetele de pe DC carora le-am solicitat acceptul nu mi-a refuzat friend requestul. e drept ca n-am intalnit in acel grup vreo poza de poseta
DoarUnTatic spune:
citat din mesajul lui desprecopii [...] am o problema cu anonimitatea pe acest forum. De multe ori ma intreb de ce se ascund unii membri in spatele anonimitatii atata vreme cat orice fapt sau gest al nostru, public sau virtual este rodul/consecinta/rezultatul propriei noastre gandidiri si reflexii a realei noastre personalitati... [...] Nicioadata nu am inteles de ce unii membri aleg sa se ascunda in spatele unui nick... [...] Ei bine, legat de ceea ce se intampla pe DC, noi adminii - posibil partial spalati la creier si naivizati de societatea deschisa a tarii pe care o consideram acasa - Olanda - nu am inteles niciodata de ce sunt asa de multi membri activi pe DC care nu dau nici un hint despre numele lor real, despre ocupatie sau copii, alegand calea simpla si fara probleme a anonimitatii. [...] Acelasi tenta - de nota bizara - o dau cei care nici macar nu vor sa isi puna la profil locul/orasul/tara unde traiesc, si isi pun termeni de genul: zuzania, Insula bogatilor, Fiji sau the place to be. Deci, cine suntem noi? Cine dorim sa fim si ce vrem sa facem? Pentru cine??? De ce sa nu ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce discutam? De ce sa ne ascundem mereu in spatele anonimului? De ce asa de multa ipocrizie si teama? De ce exista mereu aceasta rezerva de a ne arata ochii si identitatea? Nu facem nici un rau pe acest forum, suntem un forum select si serios care de 10 ani incearca sa aduca o raza de lumina si speranta societatii romanesti. [...] pana nu depasim aceasta zona gri de rafuiala, platire de polite si animozitati personale, nu putem sa ne asumam un proiect asa de frumos ca cel de a Schimba Romania. Haideti sa facem un armistitiu si sa incercam cu adevarat sa dam foaia mai departe ... Romania are nevoie de transparenta, curaj si sinceritate. [...] Putem? Ne strangem sa facem ceva sau ne rafuim pe alte 50 de pagini? |
Eu cred ca foarte multi oameni utilizeaza Internetul (mediul virtual in general), pentru a exprima ceea ce nu pot, sau nu au timp, sau nu au voie sa exprime in viata reala... este un fapt acela ca fiecare om este un actor social si afiseaza diferite fete in functie de diferitele situatii cu care se confrunta... una peste alta, nu cred ca este o tragedie atat de mare sa iti ascunzi identitatea intr-un mediu pe care nu il controlezi, in special daca nu esti o persoana cu incredere in sine... este libertatea fiecaruia de a alege anonimatul sau nu: din punctul meu de vedere este important cat si cum gandesti... este ca in filmul acela cu 100 de studenti care dau examen si unul dintre ei avea probleme cu profesorul, iar la sfarsit duce lucrarea ultimul si profesorul zice ca a expirat timpul si nu poate prelua lucrarea... iar studentul il intreaba pe profesor daca stie cum il cheama... profesorul zice ca nu, iar studentul isi introduce lucrarea in mijlocul vrafului de lucrari ale celorlalti studenti si pleaca fluierand... (unde anonimatul a fost folositor utilizatorului)...
Mie unul imi pare rau ca am declansat (fara vointa mea) acest schimb de replici off-topic...
[joke]Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca un user poate scrie 100 de mesaje inteligente fara a fi citit si doar unul singur care contine o idee sau un cuvant mai agresiv (desi este discutabil), si atunci el va fi imediat catalogat drept Diaconescu-like... nice... este si acesta un mod de a schimba lumea... toata lumea va fi perfectionista in exprimare si vorbi mult mai frumos de acum inainte... acum ma gandesc ca nu cumva sa ma vaneze si pe mine vreo mamica suparata ca am scris un cuvant urat pe forum - fiind orbit de furie, desigur - si sa nu gasesc un iepure in cratita cand ajung acasa :))))[/joke]
Eu sunt de acord sa mergem mai departe cu bunele intentii, chiar daca unele dintre opiniile mele par un pic mai radicale, eu nu oblig pe nimeni sa gandeasca la fel ca mine, si nu ma supar pe cei care gandesc diferit, DACA EI ADUC ARGUMENTE PERTINENTE... pana la urma toti avem acelasi scop: UN VIITOR PENTRU COPII, MAI BUN DECAT PREZENTUL PARINTILOR!!! (uite ca am scos si o idee de slogan pentru campanie)
OanaP spune:
Draga admin, ideile tale sunt valabile in tarile cu un minim de civilizatie si respect. Am o experienta de 10 ani in multinationale in care sefii directi mi-au fost expati.
In ultimii 3 ani am incercat o multinationala cu management romanesc. Nu am cuvinte sa iti spun modul in care am fost tratata, fiecare actiune si emotie speculata si interpretata pe dos. In conditiile astea, nu e de mirare ca multi romani prefera anonimatul. Ca idee, in ultima instanta mi-am dat demisia ca nu am mai putut suporta tratamentul. Am revazut de curand filmul Cartita, sincer ma simteam ca Leonardo di Caprio in rolul infiltratului in structurile mafiote, dar macar ala avea psiholog. Partea nasoala e ca daca iei fiecare om si il intrebi, toti se declara de acord cu principiile de pe prima pagina si chiar mai mult, dar in practica fac ce fac si ceilalti.
Intrebarea e, cum aduni masa critica? Este nucleul de oameni care initiaza aceasta atitudine dispusa sa fie calcata in picioare de 100 de ori mai mult decat daca se supune turmei?
sirimie spune:
OanaP, nu a spus nimeni ca va fi simplu. Eu cred ca daca nu facem noi efortul asta, copiii nostri vor avea aceleasi probleme pe care le avem noi acum. Asta e motivatia, in primul rand, nu cea ca nu e evident cine mai face asta la fel ca tine. Merita incercat.
daniela_b spune:
citat din mesajul lui desprecopii buna dragilor, Ei bine, legat de ceea ce se intampla pe DC, noi adminii - posibil partial spalati la creier si naivizati de societatea deschisa a tarii pe care o consideram acasa - Olanda - nu am inteles niciodata de ce sunt asa de multi membri activi pe DC care nu dau nici un hint despre numele lor real, despre ocupatie sau copii, alegand calea simpla si fara probleme a anonimitatii. Chiar daca descrii public experientele de spaga de la materinitate, sau certurile cu soacra, nu pot sa inteleg de este nevoie de burca. Acelasi tenta - de nota bizara - o dau cei care nici macar nu vor sa isi puna la profil locul/orasul/tara unde traiesc, si isi pun termni de genul: zuzania, Insula bogatilor, Fiji sau the place to be. Deci, cine suntem noi? Cine dorim sa fim si ce vrem sa facem? Pentru cine??? De ce sa nu ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce discutam? De ce sa ne ascundem mereu in spatele anonimului? De ce asa de multa ipocrizie si teama? De ce exista mereu aceasta rezerva de a ne arata ochii si identitatea? Nu facem nici un rau pe acest forum, suntem un forum select si serios care de 10 ani incearca sa aduca o raza de lumina si speranta societatii romanesti. Nu stiu care sunt datele problemei in cazul conflictelor de care s-a vorbit anterior la acest topic insa pot sa va spun ca pana nu depasim aceasta zona gri de rafuiala, platire de polite si animozitati personale, nu putem sa ne asumam un proiect asa de frumos ca cel de a Schimba Romania. Haideti sa facem un armistitiu si sa incercam cu adevarat sa dam foaia mai departe ... Romania are nevoie de transparenta, curaj si sinceritate. Ca sa putem incepe acest proiect la care tin mult - asa cum am scris si in topicul cu Cal Alb - e nevoie sa stim cine suntem, de unde venim si unde vrem sa ajungem. Putem? Ne strangem sa facem ceva sau ne rafuim pe alte 50 de pagini? ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Ma sperie TARE acest mesaj.
Deci, voi, adminii, nu ati inteles niciodata ( in acesti 10 ani) "de ce sunt asa de multi membri activi pe DC care nu dau nici un hint despre numele lor real, despre ocupatie sau copii, alegand calea simpla si fara probleme a anonimitatii".
E la "misto" sau "pe bune" ?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii