*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (127)*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

eli bafta cu botezul. ce a zburat timpul deja e de botezat printesa.
crizele il incearca si pe Rares dar aplicam tot felul de solutii: aseara de ex cand cerea insistent 'o bad umos a cauator' (o brad frumos la calculator) si pentru ca nu reusim sa scapam de colinde -doar asta prefera de cand cu mosul- m- am legat la ochi cu un fular si ne- am jucat baba-oarba impreuna cu surioara mai mare. s- a transformat intr- o mare distractie chiar daca el nu accepta sa fie legat fugea sa ne prinda ca si cum ar fi fost. in rest cu apa la chiuveta si cantam cantecelul lui Barni'freaca,freaca bine .... spala-te bine ... pielea ta se va bucura, asa ca freaca, freaca nu mai sta ...
plastilina are mare succes inca tot pentru cand l- ar apuca maraiala ...
la noi nu merge cu spalatul pe dinti inca. am incercat sa- l luam de fiecare data cand este posibil sa vada toti membrii familiei cum se spala pe dinti dar nu si nu, baga periuta in gura o suge de apa iar o pune sub jet iar in gura, doar pt atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Nici Sara nu sta s-o spal pe dinti si singurica trage cu dintii de periuta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Ami, multumim mult de apel! Fac si eu prezenta dupa absenta indelungata ...
Felicitari tuturor proaspetelor mamici carora nu am apucat sa le transmit gandurile mele bune si o imbratisare calda.
pentru mamicile cu mai multi puiuti si va doresc multa rabdare, putere si intelepciune ca sa puteti oferi fiecaruia ce are cel mai mult nevoie: dragoste

Ramo, ceva asemanator cu ce povesteti tu ca are Sara am avut si noi acum vreo 8 luni. Desi am fost la dermatolog si ne-a dat o tona de creme cu cortizon, efectul a fost doar pasager si imediat cum nu mai dadeam cu crema reaparea.

Ce am facut pentru zonele care nu sunt mucoase: de 2-3 ori pe zi spalaturi cu apa cu tarate si galbenus de ou frecat cu amidon alimentar. In apa in care ai fiert taratele dizolvi galbenusul cu amidon si o pui pe Sara cu funduletul intr-un lighen/ cadita sa stea pret de cateva minute. Nu mai speli cu sapun. Dupa finalizarea operatiunii dai cu ulei de masline fiert sau cu crema cu galbenele in strat subtire. dupa ce intra cat de cat in piele fie pui o compresa imbibata cu bitter suedez pe zonele iritate, fie tamponezi usor cu bitter.
Pentru mucoase poti incerca cu ceai de galbenele si bicarbonat, in caz ca se confirma a fi candidoz#259;.
A! Si am renuntat definitiv la scutece

Cat despre ceaiuri sau alte lichide de inghitit de pitici, eu am mers preponderent pe varianta cu apa. In caz de nevoie de aport mare de lichide ii pun sirop de catina de la plafar in apa si stiu sigur ca o bea pe toata. E buna si pt imunitate deci impusc doi iepuri odat#259;. Iar ceaiurile le folosesc doar cand e racita.

Revin

Iulia, mami de Sara Andreea
http://saraandreea.shutterfly.com/36?startIndex=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Malinas, , suntem pe aerosoli, z e tot incarcata, spastica, respiratie abdominala, acu am inceput sa observ si eu, pana acu mi s-au parut normale... continuam si mergem iar la alergoloaga pediatra sa vedem ce mai zice...

Eu nu mai am vlaga, ma culc la 11-12, z mai cere (patu`-patu`) ma trez la 6, fug, naveta 25 km, fug apoi rapid acasa cu maxi, ocazii, ce prind, pe z o lasam cu cine putem, sunt zile ca nu am energie nici sa ma ridic de pe scaun si mi-e o ciuda pe mine de mor. La munca am si intrat din plin, da-i si organizeaza zilele eminescu, da-i si fa pregatire intensa pt olimpiada c-a fost acu sambata + altele, ma storc toate. Dar imi revin eu!

Va citesc, ma regasesc, ma bucur, ma supar si eu pe coafeza lui Malinas, da` nu mai pot reactiona, si pe cand sa scriu imi dau seama c-a mai zis cineva ceva de care as scrie da nu mai stiu cine, si decat sa fac discriminari si omisiuni, mai bine nu scriu...

Na, sper ca nu v-am contaminat, va pup, si-s aici, nu plec nicaieri!

Mergi la inceput

Si pentru ca am tot citit postarile voastre despre cozonocei vorbareti si ghidusi, nu pot sa nu ma laud si eu cra, cra... Sara vorbeste bine, in propoziti si uneori foloseste niste cuvinte care ne lasa fara replica. Are o personalitate estrem de puternica si o foloseste din plin cu cine ii merge, in special cu strabunicile. Ieri la gradi s-a comportat neasteptat de bine dupa atata pauza si cred ca in sinea ei chiar i-a fost dor de copii si joaca.
Ultima ei pasiune este pictatul - cu tot ce se poate si pe orice suport: pensula, maini, coate, nas, barbie, limba, frigider... O pun in scaunelul de masa in bucatarie, cat am eu treaba si sta foarte linistita - asa e una din putinele activitati care o tine ocupata vreme de vreo 15 min legate, apoi se plictiseste si ma cheama sa o ajut.
A invatat o multime de poezii si cantecele pentru Craciun, dar la serbare a fost mult prea obosita si n-a fost chip sa stea. Insa in ajun cand a venit Mosul acasa a fost foarte cooperanta si i-a spus tot ce stia.

Despre noi, in linii generale bine, ne revenim si ne intram in ritm dupa sarbatori. Spun asta pt ca de Revelion atmosfera a fost cat se poate de fierbinte, la propriu Sara si al meu sot aveau temperatura 39 si eu nu mai stiam ce sa fac intre ei doi. La fel si restul neamului. Pe mine m-a luat ultima, asa ca am stat in cm in prima sapt, iar pe Sara abia ieri am dus-o la gradi.

Avem si noi in plan bb2, dar incercarea din decembrie a ramas fara rezultat, asa ca mai incercam.

Fug ca sunt la serviciu si tre sa si prestez una, alta...

Va imbratiesez cu drag pe toate!

Mergi la inceput

Iulia, la voi s-a confirmat candida la analiza sau a fost diagnostic la prima vedere?
Sara nu mai are pampersi de 8 luni, cu crema de galbenele nu o dau, cand era bb facea bubite de la ea.
Daca o dezbrac, la prima vedere nu se vede bine...daca desface piciorusele si se cracaneaza bine de tot se vede iritatia aia urata.
O spal de 3 saptamani cu Exomega Aderma, dr de azi a zis ca e f bine.
Acum sa vedem maine dimineata ce iese la analiza, ca sincer nu as mai vrea sa incerc bai in ceaiuri, pt ca mititica nu mai sta...plange si la baita si nu vrea sa stea cu funduletul in lighean...o spal stand in picioare si ma chinui ca nu desface piciorusele...de sters sa nu mai zic...dr a zis ca daca nu sta s-o sterg bine, sa fie uscata s-o fac cu foenul, pt. ca zona trebuie sa fie f bine uscata, iar cu prosopul nu sta pt ca o ustura...

Mergi la inceput

Stiam eu ca vreau sa va mai spun ceva!

Dupa ce am terminat ultima tura de antibiotic Sara a reinceput sa faca pipi in pat peste noate. La fel am patit si data trecuta, in noiembrie, dupa care si-a revenit. A mai pati cineva asa? Are vreo legatura cu antibioticul sau mai degraba e legat de statul acasa cu mine timp indelungat si cand eu plec la serviciu ma "pedepseste" in acest fel?

Ramo, la noi diagnosticul a fost unul "vizual" pt ca apucasem sa dam cu violet de gentiana si ne-a spus ca va iesi oricum viciat rezultatul la analize.
Inteleg ca pentu voi varianta cu bai si ceaiuri nu mai functioneaza. Era o sugestie! Tu stii cel mai bine ce i se potriveste Sarei. Si eu sunt adepta ca daca o lungim prea mult cu o problema care devine suparatoare pt copil, solutia cea mai buna e cea care nu ii mai creeaza discomfort psihic, asa ca te inteleg perfect! Spor la dosctor si sa gasiti o solutie repejor! Pana atunci pupici pt tiza noastra

Mergi la inceput

Iulia, in primavara am dat-o cu violet de gentiana la sugestia pediatrei si s-a facut mai rau.Dar atunci era oparita ca papase prea mult pomelo.
De cand am lasat pampersul, a mai facut pe ea o singura data intr-o noapte cand i-a fost frig...in rest imi spune, chiar si noaptea se trezeste daca face si spune.
Finutul nostru a inceput sa faca pe el cand l-au dus la gradi...2-3 zile apoi si-a revenit...daca-l intrebai de ce face zicea ca nu stie...
Pupam si noi tiza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Ramo dar alunitele acelea cum sunt. maro asa si mici, ca orice alunita obisnuita???si Bianca are 2 pe picior si una pe spate dar pediatrul nu mi-a spus ca ar fi o problema...iar eu am alunite gramada si sotul la fel insa la dermatolog ne-a spus ca sunt normale.
La noi a functionat fff bine pentru iritatie apa cu bicarbonat de sodiu (la un jum de litru de apa o lingurita de bicarbonat de sodiu)si o speli de 5-6 ori pe zi cu amestecul asta si lasi sa se usuce fara sa stergi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

RAmo, si noua ne-a recomandat un dermatolog bicarbonat - a avut Radu o iritatie mai demult si incercand sa mergem prin eliminare, am intrebat si dermatologul (prieten de familie) ce ar putea fi. A zis ca daca e candida, trece cu bicarbonat. Ei bine, nu a trecut decat cu eozina, dupa ce am incercat de cateva ori si cu solutie de bicarbonat. Deci, la candida ar trebui sa functioneze.

ANCA, si la mine s-au adunat proiecte gramada, cursuri, ID-uri etc etc. Bona inca nu s-a intors, bona de tranzitie cand vine, cand nu vine, suntem cam la limita.. pana in martie cand putem merge la gradi. Am inceput sa le cumpar pt gradi hainute etc. acum la reduceri.

LORY, ce bine ca vine tati! Tare scumpa Lory mica, cu replicile ei!

IULIA, welcome back! Sara ta e o scumpa!

Mai voiam sa zic ceva dar nu mai stiu.. sunt cam confuza azi

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput