Despre Crese

Despre Crese | Autor: Andrada

Link direct la acest mesaj

danielac
Membru de baza

Am o mare problema, Diana are 11 luni si nu prea mai am cu cine sa o las cand merg la servici. Ideea cu cresa nu stiu cat e de buna. Voi ce ziceti? De la ce varsta e bine?

dana

mihaelas
Membru junior

Si pe mine ma macina... Iulia are 1 an si aproape 2 luni si stau acasa cu ea, dar as fi vrut s-o duc la o cresa, macar cateva ore pe zi, sa se obisnuiasca cu copiii. Am gasit una langa mine, dar erau 20 de copii la 2 ingrijitoare. Si numa laa Iulia mea trebuie 20 de ingrijitoare... la cat de zgudu zgudu e... Mai caut, dar ma gandesc s-o dau din primavara, sa aiba timp sa se obisnuiasca pana cand incep serviciul, prin iunie. Daca stie cineva o cresa aproape de Dr Taberei... taare m-ar ajuta. Da sa fie si buna, curata... vreau cam multe, nu?

Mihaela si bb Iulia

zizee
Membru matur

Daniela, stiu ca fetitele noastre au virste apropiate. Snoopi a mea are 10 luni si trei saptamini si tocmai a inceput sa mearga la cresa de saptamina asta. Nu mult, doar 4 ore pe zi (dupa-amiaza) si doar 4 zile pe saptamina (de luni pina joi).
Cele 2 luni de dinainte de nastere si cele 10 petrecute exclusiv acasa, adica domestic, ca de fapt prea departe de casa si de majoritatea celor dragi, m-au inacrit, m-au facut sa nu mai pot vedea ce e frumos in viata. Am citit ca bebeii cu mamici care au multiple activitati sint mai cistigati decit cei care stau cu ele nas in nas, toata ziulica. Am simitit asta pe propria piele : intr-un anumit moment resursele de rabdare, de disponibilitate se epuizeaza, trebuie sa-ti creezi un timp si-un spatiu diferit ca sa te ‘resursezi’, cum zice francezul. La noi alternativa cu cresa era singura viabila, dupa o experienta esuata cu o bona adusa din tara. Unii ne-au incurajat sa o facem, altii ne-au trimis mesaje mai mult sau mai putin explicite de ‘atentie, pericol’ iar altii chiar au incercat sa ne culpabilizeze, discret.
Insa de cind pot face asta, eu una ma simt mult mai bine si-s sigura ca si Snoopi va simti ca are o mamica mai destinsa si mai ‘cooperanta’.

ariadne
Membru matur

sunt de acord cu socializarea bebeilor de mici.
atunci cand ai o cresa buna unde primesc si o educatie , de ce nu?
sunt multi bebei carora le plac ceilalti copii, evolueaza multa mai bine intr-un cadru adecvat, spre ex.fetita noastra.
inca nu merge la cresa, insa de la anul hotarat, 7 ore pe zi , cinci zile pe saptamana.
si stiti de ce? acasa se plictiseste , desi ma agit toata ziua sa nascocesc ceva nou pt.ea, se uita pe geam si se agita toata cand aude voci de copii pe strada si este cea mai fericita cand ointra in contact cu alti copii, ceva la genul" a, mama, erai si tu pe aici?"
succes

ari&celine

diana12
Membru junior

Si eu sunt de parere ca unui copil ii este mai bine printre copii. Din pacate eu nu mi-am dat fetita la cresa din cauza ca nu am gasit locuri libere. Dar din noiembrie va merge la scoala, asa se numeste gradinita aici, si sunt sigura ca o sa-i placa foarte mult. Chiar ma uit la ea, de cate ori trecem pe langa vreo cresa sau vreo scoala, tanjeste sa mearga acolo. Dimineata cand se trezeste primul cuvant care il spune este "coa", adica scoala.
Acum Daniela, depinde si ce gradinite gasesti. Dar sunt sigura ca daca ai gasi o gradinita frumoasa cu un personal inimos nu ai mai sta pe ganduri si nu ti-ai mai pune atatea intrebari. Succes!
Numai bine, Diana & Ecaterina

Nu dispera!

danac
Membru junior

Stie cineva daca exista crese in Germania?Si de la ce varsta se merge la cresa sau la gradinita?Zizee faza cu -inacreala-o cunosc si eu prea bine......Eu departe de casa si familie chiar ca nua m alta solutie decat cresa sau gradinita.Acum avem insa numai un an..sau deja un an.

ariadne
Membru matur

draga dana,
nu stiu cu exactitate daca sunt crese platite de stat sau biserica, gradinite insa da( cota parte o platiti voi) si asat de la 3 ani.
exista insa krabbelstube , in general de la varsta de un an, sunt private si asta inseamna ca trebuie sa platiti voi( nici prea scump dar nici prea ieftin).
noi avem o asemenea cresa aici, copiii pot merge de la un an pana la 3 ani, program de 8 ore cu masa , somnic, joaca etc.
este insa bine sa te interesezi , daca gasesti sa mergi si sa stabiliti procedura, eu spre ex. fac o scrisoare tipica de intentie si cand se elibereaza un loc va merge si celine.
am uitat sa spun ca in grupa de care iti spuneam nu primesc decat 10 copii si chiar daca suporti tu cheltuielile trebuie sa ai o motivatie serioasa, in sensul ca esti in cautare de job, sau ai unul deja, sau mergi la studii.
banuiesc ca sunt multi parinti care vor relax peste zi ..

ari&celine

danac
Membru junior

Cam cat trebuie sa astepti dupa ce depui scrisoarea aia de intentie,ariadne?Tu cum ai gasit-o in ziar(cresa)sau ti-a recomandat-o altcineva?Si ce inseamna nici scump nici ieftin?Stii cumva cu aproximatie cat costa?Aici exista in ziar gratuit pt copii Karlsruhe-kinder si cred ca am vazut ceva pe acolo care se cheama krabbelstube,daca nu ma insel dar nu m-a prea interesat pana acum.Acum ca am facut un an e deja altceva....

ariadne
Membru matur

mi-a recomandat aceasta grupa o vecina, am intrat in posesia unor pliante si am vorbit cu o mamica care are fetita acolo, ea de altfel mi-a dat amanuntele.
am sa merg in octombrie sa vad cu ochii mei cum este, banuiesc oricum ca bine si ca va fi greu sa o i-au pe celine de acolo, deocamdata nu intentionez sa o d-au la cresa.
aici astepti pana se elibereaza un loc, se poate intampla f.repede sau mai ai de asteptat.
mergi si intereseaza-te , este ideal.
costul este de 250EUR pe luna in care este inclusa mancarea( mic dejun si pranz), pampersi(daca este necesar).
a, da, o data pe saptamana sau la doua ( nu mai stiu exact)fiecare parinte merge la cresa si se ocupa de ceva curatenie in urma nebuneilor.
deci, mergi si intereseaza-te din timp, uneori dureaza putin.
succes si sa ma tii la curent cu ce ai rezolvat, eventual i-ao si pe fetita cu tine si vezi cum se comporta.
numai bine

ari&celine

danac
Membru junior

Multumesc mult ariadne!Nu cred ca am sa o duc foarte curand dar o sa ma interesez si eventual o sa o inscriu de pe acum.Mi se strange de pe acum stomacul ca o sa o las candva atatea ore pe mana unor straini....

danielac
Membru de baza

Este adevarata faza cu inacreala, zizee, stiu ca snoopi are aproape aceeasi varsta cu Diana, cred ca Diana este mai mare cu cateva zile decat ea, desi eu am mers la serviciu mai repede decat voi, cand Diana avea 3 luni si jumatate. Este adevarat ca serviciul meu consta acum din 4 ore pe zi, este norma de 18 h pe sapt. pentru ca suntem in sistem de invatamant, si Diana sta cu cine apuca, ba cu una din bunici, inainte cu una dintre matusi...
Eu insa doream ceva organizat, cat de cat un mic program.
Cred insa ca de abia la primavara este mai bine sa o duc, in Ro, cresele nu sunt ca-n occident, eu stau in Alexandria si mai rau...
Decat sa faca acum cine stie ce gripa si sa stea acasa, cine sta cu ea?
Asa ca multumesc pentru mesaje!!!

anamaria
Membru matur

Baiatul meu de 2 ani si 3 luni merge de la 1 septembrie la cresa, si m-am gandit sa va impartasesc cate ceva din experienta noastra!
Sunt foarte multumita de cum este ingrijit/hranit acolo, doarme suficient (e drept ca uneori stam cam slab la acest capitol, totusi... si il iau acasa ceva mai obosit si mai plangacios, dar cred ca este inca perioada de acomodare...)
A invatat sa manance singur, cu lingurita, mi se pare ca destul de repede... eu acasa nu-l lasam sa manance singurel decat mancare solida, cascaval, fructe, etc, dar acum reuseste cu succes sa pape singurel iaurt, smantana, uneori chiar si o supa daca e ceva mai groasa!
Apoi, a invatat sa fie mai sociabil, sa se joace cu copiii, pt. ca pana acum mergeam cu el in parc, sau la groapa cu nisip si acolo se juca singur, sau cel mult cu mine sau cu tati...
In plus, la cresa are tot felul de activitati care mai de care mai deosebite, invata numerele, culorile, cate un cantecel, picteaza cu acuarele sau lipeste hartii cu lipici... ceea ce pe el il incanta enorm, si cel putin au nici nu ma gandeam sa-l las acasa cu acuarele sau lipici, indiferent de valoarea educativa a activitatilor resprective!!!
Unde mai pui ca acolo se si "scoleste", devine un adevarat intelectual, ce mai?! Ieri seara faceam o mancare de fasole verde si el de colo: "mami, egume!" M-am mirat toata, adica ce, mai copile, ce vrei?! "egume, mami, egume!!!" In final mi-a venit si mie mintea la cap si am realizat ca el vroia sa manance fasole, adica, v-ati prins, "LEGUME".....
Miercuri dimineata a fost la cresa teatrul de papusi, cu un spectacol, bucurie mare, cand a venit acasa mi-a povestit cateva crampeie... ca papusile erau "upea" si "utu" (vulpea si ursul) si ca "upea a facut buba la coada lu' utu" (cred ca era povestea cu ursu' pacalit...) La terminarea spectacolului, toti copii au strigat "bavo" (bravo) si au batut din "pame" - si de atunci el ori de cate ori face cate ceva de care e tare multumit striga "bavo, bavo" si bate din palme - iar tati l-a intrebat daca si papusile bateau din palme, si i-a zis: "nu, ma, nu! paputi mani n-aie!!!" (adica ce, esti tampit, cum sa bata papusile din palme, daca ele nu aveau maini...)
Cam astea ar fi noutatile de la cresa nr. 5 Pitesti, si eu sunt o mamica tare incantata de aceasta alegere si de puiul ei, care sunt sigura ca nu-i deloc altfel decat alti copilasi de varsta lui, dar mie mi se pare tare deosebit...

mirela

Cristina
Moderator

Si Sanziana mea merge de pe 2 septembrie la cresa. A fost jale la inceput, dar acum s-a obisnuit (mama' ce disperata eram , daca va amintiti cautam si un psiholog de frica sa nu o stresez cu insistentele mele). Una peste alta si-a facut si prieteni ( Cristi si Andreea). Acum are traheo-bronsita si sta acasa dar mi-a declarat ca-i este dor de prietenii ei. Vrea sa manance numai singurica, rade de copiii plangaciosi, se distreaza cand ii pune educatoarea la colt. A invatat tot felul de joculete si le jucam inpreuna seara de seara (invariabil), cantam, dansam.... O singura nemultumire am avut: nu le-a dat inca drumul la caldura si saptamana trecuta cand a fost foarte frig, a scapat pisu pe ea cand dormea de pranz. A gasit-o mama plina de pisu (nu o schimbasera). Ma rog, a rezolvat MAIA problema imediat ( a facut un pic de ordine cu infirmierele). Una peste alta, cred ca-i prinde bine si eu sunt multumita. Deci, votez PRO!

Cristina&Sanziana

anamaria
Membru matur

Stai linistita, cel putin la Bogdan la cresa s-a dat si caldura de saptamana asta, mie mi se pare ca e chiar prea cald...
Iar problema cu pisu o avem si noi, doar ca eu ii mai duc si pampersi ca sa-i puna in timpul somnului, insa aproape invariabil, zilnic, am cel putin un rand de schimburi pline de pisu' sa le spal... s-a intamplat chair sa faca pe el intr-o zi de vreo 3 ori, de fiecare data in hainele de mers la plimbare, ca nu mai aveam nici cu ce sa-l imbrac, ca sa nu mai zic ce nervi aveam!!!

mirela

anamaria
Membru matur

... uitasem sa povestesc, in primele 2-3 saptamani nu prea vroia sa doarma la cresa, nu se culca nici acasa cand ajungeam si apoi toata seara era atat de plangacios/isteric (plangea - mai exact URLA si efectiv nu il puteam linisti in nici un fel, oricat de inventivi am incercat sa fim!!!) ca si noi luasem deja adresa unui medic psiholog de copii din Buc., sa-l ducem la "verificat", ca ne gandeam ca are ceva grav pe undeva pe "acolo sus"... intre timp am mai avut ceva rabdare (si in plus nu am avut inca disponibilitatea financiara si nu numai ca sa mergem la doctor) si se pare ca am depasit faza critica, mai plange el ca orice copil dar mai rar si il mai putem impaca...
Asa ca una peste alta, raman la concluzia ca alegerea noastra cu cresa a fost buna, si sper sa nu apara ceva care sa ma dezamageasca!!!

mirela

Veve
Moderator

Hai sa va povestesc si eu de experienta noastra cu cresa(sau day-care cum ii zice aici).Am dus-o pe veve la cresa la sfirsitul lui iulie pe cind avea 1 an si 5 luni;gradinita e micuta,cu 2 grupe,dar care de obicei stau impreuna;copii sunt intre 13 luni si 5 ani-15-16 copii la 3-4 educatoare.Pin-aici toate bune!Au un prinz pe zi si 2 snak-uri,nani la prinz,joaca si plimbare afara daca vremea o permite,lectura, muzica,jocuri in grup...ce sa zic? destul de frumos organizat.Veve a fost super-incintata primele 2 zile,dupa care a realizat ea ca mami o lasa singurica si edu' o pun sa pape si sa faca nani la prinz.Asa ca nu i-a mai placut si de-atunci avem una calda-una rece(merge doar doua zile pe saptamina) cu inevitabile tipete si plinsete cind o las dimineata. In general experienta a fost buna, mica vorbeste mai mult,danseaza mai bine ,papa mai diversificat,a-nvatat sa se stearga de papa pe haine si sa-si traga de tricouri pina le face prastie ,sa dea din picioare cind vrea ceva...deh...chestii copilaresti!...Si-acu intimplarile neplacute(ca sa nu va faceti ideea gresita ca aici totu-i bun si frumos si numai in Romania educatoarele-s...asa cum sunt):americanii au prostul obicei,cu mic cu mare,sa bea rece si cu geata (adica 3/4 gheata-1/4 bautura);cum veve nu-i obisnuita cu asa ceva si se plingea educatoarea ca nu-si bea lapticul (nici eu nu l-as bea cind iti pocneste smaltu' de rece ce-i!!),am rugat-o sa nu-i dea rece ca noi nu-i dam si raceste;ea a zis "da,desigur" si-n secunda 2 s-a dus la frigider,a turnat suc in canita si i-a adus lui veve!!!!Noroc ca ea n-a vrut...si eu am ramas ca la fotograf!!!Peste o zi doua,in speranta ca ma ia in serios,ii spun ca veve a fost racita si-a zis dr.sa nu-i dam rece (minciuni!!)..de data asta i-a zis sotul si se pare c-a avut mai multa priza la "public"decit mine.Pina joi,saptamina asta, cind m-am dus s-o iau!veve era afara,in brate la una din edu' si celalta tocmai iesea din cladire cu biberonul ei sa-i dea sa bea;vazind c-am venit mi l-a dat direct mie sa-l iau acasa.. Surprise-surprise!mi-a inghetat mina pe biberon de rece ce era,plus ca afara era un cancer!!!Iar am ramas in stare de soc,mai ales ca veve fusese racita si lipsise de la gradinita cu 2 zile inainte....
Asa...alta intimplare "draguta": alt prost-obicei inradacinat aici este untul de arahide folosit la greu ca snak la copilasi.Eu stiind chestia asta si citind in carti ca nu se da copiilor sub 2 ani,pe fisa de inscriere a lui Agnes,la rubrica "alergii"am scris "unt de arahide";si ce credeti ca minca puiul meu intr-o zi cind m-am dus s-o iau???unt de arahide normal! N-am rezistat si i-am spus educatoarei(care are cursuri de educator cica,plus ca isi completeaza acum cu studii superioare in domeniu) ca nu se da pina la doi ani si m-a contrazis; studii superioare???no comment!
Si faza care-a pus capac la toate:tot joi,saptamina asta,in aceeasi zi cu laptele-gheata,alta intimplare "dragalasa":cind ajung dimineata cu veve la gradi', directoarea tocmai papa un iaurt impartindu-l cu generozitate cu 3 copilasi;cu aceeasi lingurita!! lingind-o fiecare pe rind!!!Si credeti ca s-a simtit cind m-a vazut cum ma holbez,practic,la ea???da de unde??mi-a zimbit incintata ca ce chestie amuzanta face ea...Ce sa mai zic??Judecati si voi!!!...si scuze ca m-am lungit cit o zi de post!!!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Sofie
Membru matur

Mai Irina, tu esti "simbolul tolerantei", mai
Pai eu n-as inghiti asa ceva si le-as face o reclamatie de toata frumsetea tantilor de acolo ... auzi Domnule, pe banii mei ... pai atita timp cit te platesc, tu urmezi instructiunile care ti le dau eu cu privire la copilul meu ... hai ca m-am enervat acum ...
ma eu credeam ca moldovencele is mai aprige, ai pus-o tu la punct pe soacra-ta si nu le pui la punct pe timpitele alea !!!

Barbara
Nou venit

Sunteti tare dragute dar in afara de cresa nr.5 din Pitesti, nu am vazut specificata alta cresa. Va rog........., spuneti-mi despre ce crese e vorba.......

B.

Bobita
Membru senior

Crese in Bucuresti, zona M.Bravu:
sect.3 str. Cercelus
sect.2 str Ciobanasului - aici am dus-o pe Mariuta si e excelent, dar trebuie sa stai in sect. 2 sau sa platesti cota intreaga.

vinv

carmenp
Membru matur

Am sa va povestesc, pe scurt, experienta noastra cu cresa. L-am dat pe ionut la una din cresele cele mai bune (daca nu cea mai buna), din ianuarie si pina-n mai, mai precis de la 1 an si 3 luni pina la 1 an si 6 luni. Acolo, copiii de la grupele de sugari mincau in mod frecvent margarina si mazare! Mai mult, existau 2 sau 3 prosoape cu care erau stersi toti copiii si cind am ridicat problema asta mi s-a spus cu nonsalanta ca prosoapele se schimba la sfirsitul zilei! Desi fiecare mama dusese cite o olita acolo, cind venea vremea, fiecare copil se aseza pe care apuca. Trebuie sa spun ca au existat si parti bune: acolo a mincat prima data singurel cu lingurita, s-a dezvatat de "dormitul pe picioare" si a devenit mai sociabil. In aprilie, dupa o conjunctivita de toata frumusetea (ziceai ca-i Doroftei in a 12-a repriza de box), 5 saptamini de viroza si-o pneumonie l-am retras.

Andutza
Membru nou

Irina,asta e o mare problema la astia,sunt total tampiti cand e vorba de grija pt copii.Cand Anda mea a avut gripa,cu febra 40 si rosu in gat,doctorul mi-a zis sa ii dau inghetata ca cica o racoreste,ii face bineAm innebunit cand am auzit si era doctor pediatru.Oriunde te duci cu copilul iti serveste bautura asa rece si cu ghata cum spui si tu,ii lasa dezbracati,cu burta si spatele gol,uzi,murdari,nu conteaza.Chestia cu linsul unul dupa altul cred ca e deja o boala pt ca am vazut foarte multe familii(cu cate doi ,trei copii) care isi lingeau intre ei inghetata,mai dadeau si la prieteni,se simteau bine.
Sau faza cand un grup de copilasi de 3-4 ani cu vreo doua educatoare sunt adusi la un Mall,asezati pe jos,pe gresie langa peretele lui Mac Donalt's si li se cumpara inghetata la fiecare si stau acolo "frumos"in fundulet pe gresie si mananca inghetata.Nu-mi venea sa cred,ma uitam,parca eram cazuta in cap,imi venea sa ma duc la educatoarele alea sa le zic vreo doua....dar m-am abtinut,ca nu rezolvam nimic.Ei asa sunt crescuti.Sincer eu cred ca sunt absolut nebuni.Dar ce naiba facem noi care trebuie sa ne crestem copiii aici cu ei?!

Eu sunt Andreea,mamica Alexandrei,minunea mea,nascuta pe 18 iulie 2000.

Elena
Membru matur

Andreea, si in Japonia este la fel ca in State, Canada -bauturi reci cu gheata, pediatru recomanda inghetata la rosu' in gat, etc.!!!
Cand am venit prima oara aici era iarna si primul lucru care m-a socat a fost cand am vazut copilasi (de gradinita/scoala) cu pantalonasi si fustite scurte si cu sosete (pentru ca asa e uniforma OBLIGATORIE ), bineinteles cu picioarele vinete de frig (in timp ce parintii erau bine echipati cu manusi si fular), si afara erau in jur de 2-3 grade !!
In plus, aici nu exsita notiunea de "curent"!!
Eu sunt adepta faptului ca odraslele naostre trebuiesc calite, dar parca stilul asta de viata e prea..mult; in plus, nu cred ca pot deveni niste adulti sanatosi, cand sunt crescuti in felul asta.
Pupici,

Elena

P.S. Fetitza mea, Laura, nu merge la gradi....

Lia
Moderator

Hehe....si ca sa continuam pe aceeasi tema...n-ai voie sa-ti duci/aduci copilul de la scoala cu masina,chiar daca are doar 6 ani,"uniforma din dotare" e cu pantalonasi scurti si pe timpul iernii,scoala se afla eventual la 45 de min de mers pe jos...Si colac peste pupaza,cica in scoala mai e si frig.Ori ii calesc,ori nu...Si se pare ca si la gradinita(particulara) e tot frig..tot in pantaloni scurti...diferenta e ca un autobuz vine si-i culege din apropierea casei...
Elena,daca nu devin adulti sanatosi, cu siguranta devin adulti...rabdatori....

Lia&Andrew

Elena
Membru matur

Lia, tu ai de gand sa-l dai pe Andrew la gradi japoneza sau internationala ?
Noi nu cred ca o s-o dam pe Laura la gradi in Japonia pentru ca am vrea la anu' sa plecam de aici; daca totusi om mai fi p-aci la anu' nu stiu ce-o sa fac....ca inscrierile si interviurile pt. la primavara o sa fie cam la toate gradinitele in curand, prin nov.

Cat despre treaba cu adulti rabdatori- cred eu ca asta e si ideea pentru care ii chinuie asa pe bietii copilasi, nu ?

Elena&Laura

Lia
Moderator

Eu nu stiu nici macar daca-l voi inscrie la gradinita....daca o voi face pana la urma,acest eveniment nu se va intampla inainte de 4 ani....cam asa gandesc acum.Sincer n-am nici o intentie sa-l trimit "in armata" atat de devreme...plus ca ma ingrijoreaza insusirea limbii romane in situatia in care isi va petrece mai mult de jumatate de zi la gradinitza.Prin urmare-cu cat va fi mai tarlie "integrarea sociala",cu atat mai bine!Daca "izbandesc" si ma apuc de treaba,il voi incredinta pe iepu parintilor mei.Asa limbile romana si engleza vor continua sa "creasca" constant, fara a fi "sufocate" de japoneza.Gradinita internationala spui?Am vrea noi...din pakate locuim intr-un orashel mic,unde nu iegzista asemenea kestii enteresante.Cu exceptzia unor gradi partikolere,nu exista nemik in derektzia asta.....Voi unde va ganditi sa plecati, de zici ca s-ar putea sa nu mai fiti in Japonia la anu'?
Pupa Laula dlagalasha din paltea noastla.

Lia&Andrew

Elena
Membru matur

Draga Lia,
Noi am vrea sa ne apropiem cat mai mult de Romania; am indragit mult Japonia dar nu cred ca as rezista sa traiesc pentru totdeauna aici (in primul rand din cauza distantei prea mari); sotul meu a inceput sa-si caute de lucru prin si chiar in tzara, dar din pacate n-a gasit mare lucru...cel putin in Romania nu a gasit nimic in domeniul lui (cercetare), in rest avem o promisiune prin Germania, dar nici asta nu e sigura..si d-aia ziceam ca e posibil sa mai stam si la anu' p-aci daca nu reuseste sa gaseasca ceva.

Si, ai dreptate,te-ai gandit bine sa-l dai cat mai tarziu la gradi in conditiile de aici..Bravo tie !

Va pupam si noi cu dlag

Elena&Laura

mihaelas
Membru junior

Buna,
Vreau sa o dau pe IUlia mea luna asta la cresa. Are 1 an si 2 luni. Ma gandeam daca m-ar putea ajuta cineva cu niste raspunsuri. De exemplu, ceea ce ma framanta este felul in care sunt hraniti copiii (cu lingurita, de ingrijitoare...., sau mananca singuri), daca sunt schimbati imediat ce fac kk, daca li se da apa sa bea si intre mese (Iulia mea circula prin casa cu sticla dupa ea)daca au activitati, chiar daca sunt asa mici, ... si o groaza de alte chestii, care nu imi vin in minte acusica...
Va multumesc

Mihaela si bb Iulia

Bobita
Membru senior

BB-ii mai mici sunt hraniti cu lingurita, iar apoi sunt ajutati sa invete sindurei sa manince.
Daca o dai la grupa mica, primesc totul pasat.
Stiu ca la cresa Mariutei le da la fiecare masa suc, iar intre mese daca vor le da ceai neindulcit.
Activitati: asculta muzica pentru copiii (gen Cutiuta muzicala) iar copiii danseaza, asculta povesti, se uita la desene.
Daca e cald afara se duc la joaca in gradida, daca nu au jucarii la fiecare grupa.
Oricum iti trebuie curaj la inceput, pina se obisnuieste.
Eu una iti recomand cu caldura cresa.
Succes.

vinv

Amalia
Membru junior

Draga Mihaela si eu intentionez sa-l dau pe puiul meu la cresa in curand. E de aceeasi varsta cu fetita ta si ma intereseaza foarte tare subiectul. Tine-ma si pe mine la curent, te rog, cu noutatile...mai ales cand o s-o dai efectiv...
Eu stau in Militari si am auzit ca este o cresa la Gorjului despre care se spun numai lucruri bune. Au grija de copii, le dau se manance, ii schimba. Stiu copii care sunt acolo care erau acasa foarte dificili la masa, iar acolo mananca orice. Se invata sa adoarma si singuri dupa un timp si devin mai sociabili. In plus cresa este si ieftina...numai 30.000 lei/zi.
Eu una nu consider cresa ca pe ceva oribil, ci ca o gradinita pentru bebici. David e foarte incantat cand este intre copii, se uita in gura lor cand vorbesc (daca sunt mai mari) si se chinuie sa-i imite (dar nu-i reuseste inca) si se tavaleste de ras cand fug prin fata lui cu mingea sau cu alte jucarii si striga.
Hai ca nu ma mai opresc...abia astept sa mai aud pareri

iris
Membru matur

pe vremea cind cautam cresa pt irirs am vizitat citeva de stat si citeva gradi particulare, in brasov insa; la cele de stat nu mi-au placut ca aveau un aer de spital oarecum, dar cred ca bebeii erau fericiti acolo; oricum ingrijitoarele isi faceau treaba ca altfel se lasa cu concerte interminabile; uitati-va la fetele lor si veti vedea daca le merge bine sau nu ; in general copii se simt bine acolo daca li se da o ocupatie specifica virstei lor ; la inceput mai pling dar treptat intelege ca nu dispareti cu totul si intelege ca exista un program si ca veti aparea si voi sa ii luati acasa; nu trebuie sa va necajeasca daca mobilierul nu arata cine stie cum, sau daca nu au cine stie ce jucarii, pt cei mici orice obiect, orice uritenie e buna de studiat ...si ce nu mi-a placut la unele crese era mirosul, prea mirosea a tocanite, dar asta e alta poveste, intrebati despre meniu si va veti lamuri; dar nici mirosul nuii deranjeaza pe copii, noi sintem mai simanicosi, din pacate, sau din fericire...?

iris

didi
Nou venit

Draga Amalia, si eu stau in Militari si as vrea sa-mi dau bebelul la cresa. As avea o rugaminte: ai idee pe unde este, exact, acea cresa de la Gorjului, pentru ca am cautat-o si nu am dat de ea. Iti multumesc anticipat.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Amalia

Draga Mihaela si eu intentionez sa-l dau pe puiul meu la cresa in curand. E de aceeasi varsta cu fetita ta si ma intereseaza foarte tare subiectul. Tine-ma si pe mine la curent, te rog, cu noutatile...mai ales cand o s-o dai efectiv...
Eu stau in Militari si am auzit ca este o cresa la Gorjului despre care se spun numai lucruri bune. Au grija de copii, le dau se manance, ii schimba. Stiu copii care sunt acolo care erau acasa foarte dificili la masa, iar acolo mananca orice. Se invata sa adoarma si singuri dupa un timp si devin mai sociabili. In plus cresa este si ieftina...numai 30.000 lei/zi.
Eu una nu consider cresa ca pe ceva oribil, ci ca o gradinita pentru bebici. David e foarte incantat cand este intre copii, se uita in gura lor cand vorbesc (daca sunt mai mari) si se chinuie sa-i imite (dar nu-i reuseste inca) si se tavaleste de ras cand fug prin fata lui cu mingea sau cu alte jucarii si striga.
Hai ca nu ma mai opresc...abia astept sa mai aud pareri

--------------------------------------------------------------------------------

Amalia
Membru junior

Draga didi, cresa de la Gorjului este pe strada Estacadei, nr 13...este o strada perpendiculara pe strada Ghirlandei (strada care da in scoala generala 174). Nu stiu daca ai inteles ceva. ( eu odata ajunsa la scoala 174 am intrebat din om in om si am ajuns pana la urma)
Azi a fost prima zi de cresa pentru David acolo (are 1 an si 3 luni). A stat linistit numai o ora dupa care mi s-a spus ca a plans in continuu (tipat, mai bine zis), de le-a zapacit de tot pe asistente. Sunt doua asistente medicale la grupa care au grija de ei- una dimineata, una dupa amiaza. Pe el l-au bagat intr-o grupa nou infiintata care are abia 8 copii, dar am inteles ca poate ajunge pana la 15-20 de copii.
Prima impresie este una proasta...sper sa mi-o schimb in timp. Faptul ca de cum am venit mi s-a spus "vai doamna ca a mai urlat copilul dv. de n-am mai stiut ce sa-i fac"...m-a dat peste cap. Bietul copil s-a pus pe plans cand m-a vazut, s-a aruncat in bratele mele si acolo a intepenit fara sa mai scoata nici un sunet. Sa nu mai spun ca am plas eu toata dupa-amiaza acasa gandindu-ma la el...eu care mai ieri ma dadeam viteaza ca abia astept sa-l vad intre copii, ca e sociabil..etc.
Am inteles ca nu a mancat mare lucru si era deshidratat (mi-a ras pe drum un biberon de apa) si a infulecat ca nemancatii in carut o banana, biscuite, un ciorchine de strugure...era flamand saracu...ma rog..aici nu era vina lor ca n-a mancat....cu toate ca acasa manaca de rupe fara jocuri si prosteli. A fost prima zi de cand il am cand n-a mai dormit la pranz (el dormea 2-3 ore acasa, iar programul de somn de acolo coincidea cu al lui: 13-15).
Sper sa nu te demoralizez...si eu incerc sa-mi revin, sa-mi spun ca mai trebuie sa treaca timp pana sa se obisnuiasca, ca altii plang si cate o luna...
In cresa este foarte cald (au centrala proprie), iar taxa este de 29.000 lei/zi ( la saptamanal este de 36.500 lei/zi). Curatenie este, dar au destul de putine jucarii, asa ca eu am dus din jucariile lui si le-am lasat acolo pentru toti ( si asa are o gramada). Azi l-am dus de la 9 la 16:30...maine il voi duce pe la 9:30-10 si-l voi lua in jur de 15-15:30...l-as lua si pe la 13, dar as vrea sa invete sa doarma acolo, pentru ca daca ma duc in curand la servici va trebui sa stea program complet acolo (apropo, programul este de la 6 la 18).
Hai ca te-am zapacit de tot. Daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le pui...aici sau pe mail.
Sanatate multa!

mihaelas
Membru junior

Pai hai sa raspund si eu, ca tot eu sunt cea care am lansat subiectul. Iulia mea merge de 2 saptamani, mai exact de martea trecuta. In prima zi a fost OK, de a doua zi au inceput urletele, dar se potoleste din ce in ce mai repede, azi cel putin a fost perfect: a plans cat timp am imbracat-o, dupa care i-am dat sticluta cu apa si i-am pus-o educatoarei in brate. A luiat-o, a lasat-o jos doi pasi mai incolo si s-a potolit. Pana acum am luat-o dupa masa de pranz, adica o duceam pe la 9-9.30. dupa ce manca acasa si umplea scutecul plecam. Dupa masa de pranz, cand copiii ceilalti se culcau, eu o iau acasa si e atat de obosita, incat in cele 10 minute cat facem pana acasa a si adormit. La 10 au cica o masa de fructe, la 12 pranzul, cu 2 feluri de mancare. Ea mananca foarte bine acasa, acolo e mai greu... in final mananaca tot. Ieri am gasit-o certandu-se cu educatoarele ca voia sa iasa afara, pe hol si ele nu o lasau. Aveti grija sa scrieti numele copilului pe biberonul cu apa daca i-l dati, sa nu fie folosit si de alti copii. Olitele sunt folosite care cum apuca... asta ma deranjeaza, desi noi inca nu facem la olita. Imi convine ca au grija sa nu se deshidrateze, daca are bebe un medicament de luat nu uita sa-l dea. Azi mi-au spus educatoarele ca a fost Iulia intr-o verva teribila, a dansat tot timpul. Au televizor in sala, jucarii cam putine, poate doar ce-si aduc copiii de acasa. Pana acum sunt destul de multumita. Intentionez ca in primavara sa incep serviciul, asa ca am timp sa o iau usurel. Adica o voi lasa sa doarma acolo cand va fi pe deplin obisnuita cu ideea de cresa, cand va manca bine si nu va mai plange deloc. Pana atunci o iau la 12. Daca aveti intrebari, voi face tot posibilul sa raspund.

Mihaela si bb Iulia

Amalia
Membru junior

Am revenit cu impresii dupa a doua zi de cresa...acum sa nu va inchipuiti ca o sa vin asa in fiecare zi, dar acum am vesti bune, fata de ziua de ieri. L-am lasat linistit dimineata (10). S-a dus singurel dupa copii si nu s-a mai uitat in urma. Azi a stat cumintel (isi mai aducea aminte si mai plangea din cand in cand, dar e normal. A mancat SINGUREL tot si a si dormit o ora si jumatate la pranz. M-am dus sa-l iau la 15:15 si l-am gasit linistit. Azi a fost linistit si seara acasa, a ras tot timpul si a mancat si acasa singurel masa de seara. Sunt foarte mandra de el...a crescut puiul mamei.
Sanatate multa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monik00 spune:

Dragi mamici,
Tare m-am bucurat cand am vazut atatea opinii pozitive despre crese. Eu sunt membru nou aici, dar citesc de multa vreme conversatiile.
Acum intervin cu o rugaminte: fetita mea, Catalina, are aproape 3 ani si as vrea sa o in scriu la o cresa buna si convenabila. Stau la Bucur Obor in Bucuresti si, in afara de Ciobanasul, nu stiu alta cresa in zona. Si o gradinita buna mi-ar convenidar la Masina de Paine (Gradinita 135 parca) erau foarte multi copii in grupa mica si doar 1 educatoare ceea ce mi se pare ca e foarte putin).
As da-o la cresa si m-ar interesa daca vreuna dintre voi stie sa-mi recomande vreo cresa in zona.

Mergi la inceput