Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fulguta, si Robert a luat 130 de gr sapt asta.desi mananca bine si e ok.nu stiu ce sa zic.

mami de 18.11.03 si Robert 27.09.10

mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Robert cica are o afta dar mi-e groaza sa-l dau in toata gura cu ceva.o fi dureros?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Citat:
citat din mesajul lui fulguta28

Eu sunt foarte suparata. Mara a luat doar 40 g in greutate saptamana asta de cand o hranesc la san. Nu stiu ce naiba sa fac. Imi vine sa-mi sa plang.

Mariuk, sanatate lui Vladut!
Buburuzo, bine ai venit! Sper ca v-ati simtit bine de sarbatori. Sa-ti traiasca mica crestina!

uta28 este mamica de Mara Elena alias Monstru din Adancuri zis Nasturel (10.10.2010)
------------------------------------------------
www.micaevents.ro" target="_blank"> Fotografii de botez pentru puiutul tau. Enjoy!

fulguta, singurul lucru pe care il poti face e sa nu o mai cantaresti saptamanal. o data pe luna e suficient dpdv al medicului,altfel te stresezi si nu beneficiaza nimeni de asta. stiu multe mamici stresate de cantar, eu nici nu mi-am luat. o cantaresc pe miriam doar la cabinet

-------------------------------------------------
proaspata mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Buna seara!

ce de subiecte interesante, v-am citit dar nu am apucat sa intru. Astazi am fost 4 ore pe afara, ne-am razbunat pentru zilele cu ger cand doar scoteam un pic nasucul la aer.

Fulguta, eu zic sa stai linistita ... eu am "lins" zilele astea cartile de crestere a copilului si am ajuns la concluzia ca asta-i ritmul lui bebe. Cartea lui Capraru spune ca in luna 4 cresterea este in medie 600-750g. Pai daca-i medie inseamna ca unii iau mai mult, altii mai putin, deci 400g ale puiului meu sunt OK. Copilul este vesel, gangureste, pedaleaza, isi suge degetele de la picioare, doarme noaptea deci nu am motive de ingrijorare. Luni mergem la controlul de 4 luni, sper sa nu ma contrazica pediatra.

Limbuta nu o curatam cu nimic, asa ne-a zis pediatra si asa facem. Numai daca apare ceva ciuperca atunci cica sa folosim glicerina boraxata ... dar si eu am citit ca-i toxica ... atunci de ce se mai vinde

Baita facem zilnic ca ne place balaceala, dar pe cap doar o data pe saptamana (pana acum nu a facut cojite si nici parul nu este uns sau traspirat)

Temperatura in camera este 21-22 si eu il tin in body cu maneca lunga si pantalonasi sau body cu maneca scurta si salopeta cu maneci. Mai nou isi scoate sosetele si le suge, asa ca de multe ori sta cu piciorusele goale. Caciula nu purtam decat afara, nici dupa baita nu folosim.Astazi am fost afara cu caciulita subtire

Sterilizam biberoanele si suzeletele dar nu le folosim. Eu insist, dar el refuza. Astazi la plimbare suzeta statea sprijinita in gulerul de la geaca si Tudor o lingea ca pe inghetata, dar daca i-o bagam in gurita o scuipa.

Calc hainutele si pentru igiena, dar si pentru estetica ... nu-mi place sa le vad sifonate pe copil sau cu dunga de la uscator, deh fiecare cu piticii lui.

Mari sanatate lui Vladut, Nike sper ca Sebi este bine, Buburuza bine ai revenit si felicitari pentru increstinare, Sabina sa-ti traiasca si tie crestinul

nah, ca am scris cat pentru trei capitole

toate fetele si bebelusii, chiar daca nu i-am enumerat

Camelia mamica fericita de Tudor (10.09.10)
http://picasaweb.google.com/adinicola72/BebeTudor#

Mergi la inceput

la multi ani,Fistiq!
la multi ani Ioana,Ioan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iunia82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fulguta28

Eu sunt foarte suparata. Mara a luat doar 40 g in greutate saptamana asta de cand o hranesc la san. Nu stiu ce naiba sa fac. Imi vine sa-mi sa plang.

Fulguta, mama (medic de familie) mi-a spus ca nici nu se cantaresc copiii la 3 luni, ci doar la 2 si la 4 luni, pentru ca exista un ritm de crestere mai lent intre 2 si 3 luni. A mea nu a luat in luna a 3-a decat 400g, iar in luna a 4-a 1kg, dublandu-si la 4 luni greutatea de la nastere.
Semnele ca unui copil hranit la san nu ii ajunge hrana sunt somnul deficitar, scaunele putine, stagnarea in greutate.
Medicii calculeaza un coeficient in functie de greutate si inaltime si el trebuie sa fie minim 100 care este si valoarea optima (<100 inseamna subponderal).
Numai pediatrul isi poate da seama daca ia in greutate corespunzator sau nu.

http://picasaweb.google.com/110128217238178049412/Lavinica?authkey=Gv1sRgCIWD8Yu60MbZEQ&feat=directlink

mamica de Ana Lavinia (01.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Salutare fetele!

Am absentat si eu o gramada - dar tot motivat!
Pana uan alta va doresc la toate un An Nou plin cu tot ce va doriti si in plus sanatate multa multa!

Am citi doar capitolul asta - nu am apucat mai mult. A fost vacanta si am fost cu amandoi acasa - si mai aveam un pic si ma urcam pe pereti de nervi! E tare greu fara ajutoare! Dar a trecut sper de acuma sa mai apuc sa fac prezenta aici - macar sa citesc!

Apropo de papa la bebei - si noi papam exclusiv san direct de la sursa pe unde ne prinde....in general acasa, sau daca nu in masina sau pe partia de schi....! :-))

Incerc sa il pun ca lumea pe schiuri pe Bobi si cum reusesc fugim in Poiana la schi. Si Alex e fericit ca e pe afara! Daca se face ora 14 si nu a iesit afara atata plange pana il scot la aer - chiar si cand au fost -10 grade .

Iar la baita la Alex folosesc amidon pur din porumb - e mai practic decat cu taratele. La Bobi foloseam taratele da pt. apa de limpezire.

Lora multumesc da carticele - sunt foarte faine - Bobi tot vrea sa ii citesc cum l-a salvat el pe Mos Craciun. :-))))
Si apropo de papa - Alex este zi ca manaca la 6-7 ore diferenta....este ca vrea la 3 ore. Nu are un program dar nici nu ma chinui sa ii impun vreunul. Are si el zile si zile.....REcunosc insa ca seara mananca pe la 7-8, si adoarme, eu mai fac treaba pana pe la 23-24 si inainte sa ma culc ii dau sa manace in somn ca sa nu ma mai trezeasca pe la 3-4 dimineata si atunci urmataorea masa e pe la 7 dimineata si apuc si eu sa dorm. Altfel nu as functiona.

Mai vroiam sa va intreb ceva - mie imi cam lipseste munca si parca simt ca nu mai functioneaza cum trebuie creierul!!! De vreo 2 sapt. am inceput sa n jucam cu niste prieteni un joc de strategie...zici ca l-am prins pe D-zeu de un picior....Mai are cienva problema asta?

Si inca ceva si gata -ca si-asa m-am intinc...a comandat cineva de la magazinul on line princhindel hainite pt. Bebe? Ca am vazut ca sunt din Irlanda....hainele vin doar intr-o luna....!Dar aveau lucrusoare dragutze.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

mari paun, chiar esti puternica.
scz de atatea mesaje dar eu nu tin minte tot.citesc si scriu pe rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

fetele care ati facut botezul in Bucuresti, imi spuneti si mie va rog ce preturi au fost la biserici?Multu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mari-Mariuk

Buna ziua si LA MULTI ANI!
Am ajuns astazi acasa, dupa 6 zile de spitalizare si tratament. Ne-am internat luni seara la urgenta deoarece Vlad tusea ingrozitor si facuse si temperatura. Analizele au aratat ca a avut faringo-traheita si o forma usoara de pneumonie. I s-a facut intravenos cu penicilina si gentamicina, iar acum avem de luat siropuri inca 5 zile minim.
Termin de citit din urma si revin.
Va .

ma bucur ca sunteti mai bine. Sanatate multa pt Vladut !

Tünde, mami de Julia (13.10.10)

http://picasaweb.google.com/lantostunde

Mergi la inceput