Copilasi de Iulie - August 2004 * 63
Raspunsuri - Pagina 16
ema spune:
Danke gagici.
Sunt pe fuga dar vreau sa-i spun Adelei ca m-am uitat pe 8 min. de pe youtube...poti sa faci din toate...sunt ok,eu confundam picioarele de la alt filmulet greu tare ptr. incepatori.deci tot ce e din seria 8 min.fa-le cu incredere,chiar e indicat sa diversifici...dar...chiar zilnic abs si completezi azi cu picioare,maine fund,poimaine brate...eu spuneam de filmul asta:
http://www.youtube.com/watch?v=Sz1cV5StGU8&feature=related
Din seria donsoarei astea sa nu incerci inca celelalte filmulete...ce te rup in doua.ptr. tine acum sunt ok seria de 8 min.si talia de la macmazela asta.Sa nu uit magneziu si l-carnitine,te rog.
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ema Care-mi maninca zilele: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2286727980060844786mRDbHd voiam sa mai zic cum isi face Ricardo lectiile: La ce vrei sa incepi? La mate.(face cinci exercitii) Acum fac la deutsche.(scrie trei propozitii) Sa mai fac la mate.(mai face iar cinci exercitii) Acum fac la Kunst(arta)(mazgaleste ceva din tema) Sa termin la mate(nu termina ca isi aduce aminte de deutsche).....si asa pina termina...asta zi de zi...bine macar ca a invatat sa stea pe scaun...ca asta a fost problema mea si a lui frau...ca nici acasa nici la scoala nu statea pe scaun...doamna la lasat secretarul ei printre mese vreo luna.Deci Ricardo e destept..ai merge bibilica brici...la el e ...imprastierea mintii in sapte.Daca-i place ceva...nu lasa pin nu termina...daca nu-i place...cam trag cainii de el. |
Dar asta e super, inseamna ca are atentie distributiva si ca in capsorul lui face niste corelatii inter-disciplinare care de multe ori te ajuta sa gasesti solutii mai bune si mai creative decat daca gandesti liniar pe o singura materie. Celebrul exemplu al Agathei Cristie care si-a imaginat cartile cel mai des atunci cand spala vase... si mai sunt multe altele.
Sa va mai spun ceva, eu in sc primara am avut un coleg care era suspect de hiperactivitate in limbajul de azi, in limbajul anilor '90 era considerat un fel de "indisciplinat incurabil care deranjeaza pe toata lumea", saracul era pus in banca I, singur pentru ca isi deranja colegul si acolo facea si el ce putea si ce dorea... atent mai la lectie, mai pe sub banca, etc. Oricum apreciez invatatoarea ca nu l-a persecutat niciodata, dar totusi saraca nu a putut sa il "aduca in rand cu ceilalti" pentru ca pur si simplu era imposibil. Era foarte destept, dar pur si simplu nu considera necesar sa se concentreze la ore. Mama lui divortase de sot, sotul era neamt si a plecat in Germania. Nimeni nu avea vreo speranta ca o sa iasa ceva din copil, ei bine, l-am intalnit acum cativa ani, complet schimbat: plecase in Germania la ta-su pe la 15 ani si acolo se apucase de o scoala de arte teatrale, terminase universitatea, vorbea 4 limbi straine si era foarte apreciat in ceea ce facea (organizator de spectacole). Si era mult mai calm si mai sigur pe el, nu avea nici un stres si extrem de important nici un complex de inferioritate sau de neadaptare. Sunt sigura ca in Romania aceasta evolutie nu ar fi fost posibila.
Andries
Andries spune:
ema bravo pentru ceea ce faci!!
eu recunosc sincer, am avut contraindicatie pentru sport tot din motive medicale, dar am rabdat pana am ajuns a facultate si am putut sa fac ce si cat sport puteam eu fara sa ma bata mama la cap ca "nu am voie"
fara aerobic, fara yoga si fara mersul la sala in mod sigur nu as fi reusit sa-mi "dresez" organismul sa functioneze cu doar cele ...putine grame Hb pe care le am eu si cine ma aude ca am facut 2 copii in conditiile astea si ca pot munci 12 ore pe zi ma intreaba daca sunt "normala", eu zic ca "normalul" fiecare il defineste pentru sine si am vazut de multe ori cum oameni perfect sanatosi nu apreciaza norocul pe care il au ca s-au nascut perfect sanatosi, dar astia care au cate un "defect" se chinuie si zic bogdaproste sa nu se agraveze.
acu' de exemplu o sa radeti de mine, dar ma macina problema daca o sa pot sa trec testele sa pot ajunge pe platforma ...daca ma aude husband ma incuie in casa
Andries
szivarvany spune:
Philip, tin pumnii sa puteti pleca
Si mi-am amintit ceva sa o lau pe Giulik a renuntat la bibele de seara, bea lapte din cana
Dimineata tot la fel e
Io ma tot uit pe net, nush care set de ghiozdan sa-l iau, nu vreti sa ma ajutati
http://www.topgal.hu/szettek/SET-168/G---Red/
sau
http://webtaska.addel.hu/detailproduct.php?productid=466027&PHPSESSID=1569b0aa513206094f18bad2a33d6634
si azi dau o parte din banutii sa mi comande ... si eu nu stiu pe care
Giuli ar vrea roz ... ca e roz
Io vreau rozu` ca e mai usor de deschis.
Dar vreau ala rosu` ca are accesoriile alea beton dar 4 fermoare
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***
Andries spune:
ala rosu se aseaza mai bine pe spate, are bretele late si captusite cu burete si e mai bun ca are 4 compartimente si plasa laterala.
noi deja suntem la al 4 lea ghiozdan.. ia-l pe ala rosu fara regrete.
Andries
Andries spune:
ala rosu are si maner sus si poate fi agatat in cuier, e foarte important acest aspect cateodata. trebuie sa poti sa il speli in masina.
Andries
Andries spune:
ce inseamna 21 mii forinti? ca eu mi-as lua unul din asta http://www.topgal.hu/hatizsakok/notebook/HIT-146/A1---Black/
Andries
szivarvany spune:
http://www.topgal.hu/szettek/SET-166/H---Pink/
este unul si pe rozaliu dar un pic altfel
i-am explicat mandrei ca acesta este ghiozdan. atat.
restu` gentilor luam pt fitze ... rrrozzzzul asta ma omoara pana la urma
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***
ema spune:
Daria...categoric roz...aici nici nu exista ghiozdane ptr. clasa 1-2 de alea rosii.Ghiozdanele trebuie in primul rand sa fie din material tare,caietele si cartile stau mai bine,sunt protejate de ploaie...aici daca trimiti copilul mic la scoala cu de ala rosu...sigur esti chemat la directiune.Are si avantaje ptr. pozitia corpului,protejeaza spatele.Lasa accesoriile,ca nu alea-s importante.
Andries,habar nu aveam ca e de bine...eu am scris ca exemplu de imprastiat la lectii...desi trebuie sa recunosca ca la gradi i-au prezis un viitor stralucit la scoala...iar la scoala la prima discutie cu doamna dupa vreo trei luni de scoala...numai la laudat,ca e foarte activ la ore,ca are un vocabular bogat,mate e super ok.Deci eu l-aminvatat sa numere pe degete...ca ma exaspera cu numaratoarea de lemn,cartonase si bilute...le pierdea,le rupea.Si la scoala la teste cica tot mosmaia pe sub masuta...doamna la intrebat ce face si ca sa nu se faca de rusine ca numara pe degete i-a spus ca isi descinta degetele sa scrie frumos...iti dai seama cat a ras femeia...care a inteles ce facea el.ei,mosmogeala nemosmogeala a facut toate testele perfecte pina acum...si eu tot pe degete am invata...si nu-mi expun manichiura acu cand tre sa socotesc la market cati bani am de dat
Andries,cele tari par tari dar nu-s...au burete pe spate..repet,aici se comercializeaza numai ghiozdane cu TUV...iar alea sunt genul roz din exemple.Ma rog,in romania nu stiu cum e cu regulile,eu vorbeam de pe la noi de aici.
szivarvany spune:
336 lei vine
Imediat ajunge soferul
am in buzunare avansul de 15 mii, teoretic ma mai pot gandi
Ema, e ghiozdan e cel mai usot dp net ala rosu, 900 g gol, in rest are aceleasi chestii pt spate ca cel roz, recomandat pt clasele primare, intaritoare, chestii, etc.
Asta roz e mai greu cu 100 grame