Ghiocei de Martie-Aprilie***291***
Raspunsuri - Pagina 14
pisigri spune:
Dyanna, aparatul ala minune functioneaza numai cu "kiturile de consumabile " din magazine, sau stie sa faca si cafea-cafea?
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
olishka spune:
Salutare!!
Am ajuns si noi cu bine acasa in aceasta noapte!!!
David a fost super haios, cand am ajuns in fata casei a deschis ochii in somn si cu un mare oftat a zis "caca" (in traducere "acasa")
s s-a culcat la loc.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olishka Salutare!! Am ajuns si noi cu bine acasa in aceasta noapte!!! David a fost super haios, cand am ajuns in fata casei a deschis ochii in somn si cu un mare oftat a zis "caca" (in traducere "acasa") Olga, mamica lui David iepurasul ![]() ![]() |
"Caca", dulce "caca"!

novus spune:
Hello !!!
Si noi am fost bucuroase ca am ajuns acasa de nu am mai dat pe aici
dar acum ca ne-am reintegrat in societate cu brio am venit sa bem ceva cu voi !
Ada este super bine, cum a fost de fapt dupa o ora de a nefericitul incident, ea la spital a fost ca-n tabara, ieri am intrebat-o daca vrea sa plecam acasa si mi-a spus ca nuuu, aici e bini
drept pt care ea si-a vazut de programul ei adica s-a culcat la 11 si a dormit 2 ore ,tot veneau asistentele sa-i scoata branula sa putem pleca iar eu le explicam ca ne e drag de ele si nu le putem parasi asa usor ,asta in vreme ce o alta mamica se tot mira cum adica o sa stau pana se trezeste fata ?? da , ca doar nu o sa plece plangand din spital ! si asa am plecat cu zambetul pe buze dar fara batara spre regretul ei ![]()
Azi cum m-am trezit am iesit pe afra sa adulmec putim aer proaspat si sa-mi clatesc ochii cu altceva si tare bine ma simt acum !!
Vad ca aici iar e liniste, ce faceti fetelor ??
Lady Ana nicio lista nimic pt wkd asta ?? sau macar o tema ?
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
cativ13 spune:
Eu sunt aici, ma documentez...plante, radacini, chimie
tot ce-am urat o viata intreaga...am nevoie de ajutor specializat![]()
Ma bucur ca e toata lumea bine acum, pe la casele fiecaruia
Chiar asa, nici o tema?
Bianca2503 spune:
Bate vant de weekend. Eu l-am dus pe Vladimir la mama asa cam-am destrabalat putin
.
Chiar asa,nicio tema (vorba lui Cativ)?
Eu am numai chestii nasty in minte acum. Asa ca nu propun nicio tema.
Sau hai ca mi-a venit o tema minte. Daca o sa va placa bine, daca nu nu-i bai.
Cum am ajuns noi (parintii) sa le dam numele actuale copiilor? Care e povestea lor? Ce variante au fost inainte de numele final?
Ce nume aveti in gand pentru viitorii copii?
Raspunsul meu: de la inceput am stiut ca voi avea baiat, inca de la 12 saptamani de sarcina. Pana la vreo 32 de saptamani pe copil l-a tot chemat David Cristian. Apoi ne-am gandit noi intr-oo seara ca e prea de evreu (avand in vedere ca numele de familie este Emanoil) cu toate ca are si o parte de crestin. Ne era frica sa nu ni-l urce in tren:))(stiti voi faza cu trenul din LA Vita e Bella).
Mie imi placea si Victor, dar mi-a zis tata o poveste demi-a taiat tot cheful.
Apoi am tot cautat pe net (behind the names punct com) si am gasit Theodor. Ne-a placut. Ne placea si semnificatia si pe asa o cheama Theodora.
Daca noi 2 tot aveam 2 nume am zis sa aiba si copilul tot 2. SI am ajuns la varianta Theodor Bogdan (Bogdan il cheama pe nas). Asta a fost varianta finala pana in saptamana 37.
Am mai gugalit putin si mi-am dat seama ca nu sunt pe deplinmultumita de alegere si ca ambele nume au aceeasi semnificatie doarca unul e rusesc altul grecesc.
Am hotarat sa ramana Theodor ca varianta finala pentru a duce mai departe originea greceasca a lui Robert (bunicul sau a fost grec). Intr-o dimineata m-am trezit eu si am scris pe o hartie Theodor Vladimir. Gata cu brainstormigul am zis! I-am aratat si lui Robert, i-am aratat si semnificatia si a ramas hotarata treaba (cu hartiuta l-a declarat)
In ceea ce priveste viitorul copil, sper ca acesta sa aiba pasa. CA parca e mai usor la fete. Am ceva variante dar la cat de suciti suntem nu garatez nimic: Anastasia, Gloria, Medeea, Antonia, Olivia si ar mai fi (dar astea imi vin acum in minte). Daca o sa mai am inc aun baiat va fi greu, dar tot catre rusi ma indrept (Sasha, Serghei, Igor, si ceva nume mai normale-Alex, Bogdan)
Daca nu vreti sa raspundeti nu e nicio problema, dar am zis sa nu ne mai gaseasca Chatonel pe pagina 2
Bianca2503 spune:
Adica eu stiu acum povestile; o mare parte dintre ele.
Stiu cand INA zicea ca ea naste si nu o sa stie cum o sa il cheme pe copil.
Imi aduc aminte de DENISAMADA care zicea ca Adela o sa aiba un nume telenovelistic.
Ilinca_M. spune:
Hehe, si io-mi amintesc ce reticent ba chiar ostil era Coco Jumbo la tot ce propunea inapreda
Nimic nu-i convenea din ce-i placea ei, de era sa ramana copilu' fara nume:))) Si acum si-a transformat numele-n renume: Ian...Titi Ian!![]()
Io cu numele am facut asa: era pe forum un site cu nume de-ale tuturor natiilor, pe litere, de la A la Z. Ei, am avut rabdare sa le parcurg pe toate si de cate ori mi se parea unul misto, il notam pe foaie. Pe foaie au rezultat cam 14 nume care-mi placeau (imi placeau mai multe, dar unele erau prea de tot pentru Romania!). Pacat ca n-am pastrat foaia...erau pe acolo: Carla, Ruxandra, Diandra, Roxana, Ilinca...of, nu-mi mai amintesc! Dar in scurt timp mi s-a pus pata pe Sofia. Maica-mea a fost impotriva, v-am mai zis povestea: ce Sofia, pai cine-i Sofia in familia noastra? Nu s-o mai auzit la noi de asa ceva blabla...Si dupa vreo 2 zile imi zice:"bai, mi s-o aprins un beculetz...pai stii tu cine era Zsofi?! (se citeste "Jofi" in maghiara) strabunica-ta! bunica lui taica-to! Si asta numai de la Zsofia poate fi...da' n-o fi cumva de la Josephina?..." si fiind in mari dubii a sunat o ruda batrana de la Oradea care a confirmat ca strabu era Zsofia (echivalentul maghiar al Sofiei:))) si atunci maica-mea a fost si incantata si mirata ca am ales numele asta (ea e cam superstitioasa:))).
Huzband a fost reticent fiindca inainte cu vreun an stabilisem de comun acord ca vom avea o fetita Roxana
. Si nu intelegea de ce n-am ramas la Roxana si Sofia nu i se parea prea "apetisant":))) Dar apoi a inceput sa-i placa si chiar sa fie mandru de alegerea mea, mai ales ca prietenii la a caror parere tinea s-au aratat incantati de nume. Dar a vrut sa aiba si el o contributie: ph
Deci ph-ul din Sophia e al lui si a avut mare grija la spital si starea civila cu explicatiile:)))
Al doilea prenume, Diana, e ca sa-i fac pe plac maica-mii, caci ei ii place numele asta si era a doua optiune cand m-a nascut pe mine, dar pana la urma i-a placut mai mult Laura asa ca acum tare a vrut sa fie Sophia si Diana. De ar fi vrut Marghioala sau Parasca o refuzam, dar asa mi-a placut si mie si am acceptat sa-i fac pe plac![]()
Bianca, sper ca nu esti anti-semita
Sau nu v-am zis ca prin Sophiphi curge sange evreiesc? Strabunica-sa a supravietuit Auschwitzului![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Bianca2503 spune:
NU sunt nici antisemita nici xenofoaba nici nimic. Nici nu comentez numele persoanelor (mai putin ale tiganilor care sunt caraghioase si Televiziorina-numele unei fete nascute in aceeasi zi cu mine).
Emanoil nu iti suna a evreu? Si pana la urma asa tare as fi vrut si eu sa fiu evreica...ca vorba aia: cica ei conduc lumea!
Ilinca_M. spune:
Zi drept ca ti-e ciuda, Televiziorina e un nume superb, oricine si-ar fi dorit sa aibe norocul sa fie botezat asa!
Lasa tu tiganii, ca nici cu romanii verzi nu mi-i rusine, au si ei niste "bunaciuni" de nume...ca nu-ti mai trebe porecle cu asa nume:)))
Mie Emaonil nu-mi suna evreiesc, mie-mi suna pur romanesc din cauza terminatiei, poate spre rusesc mai degraba (Mihail, Emanoil...). Nu cred ca au evreii nume sau prenume Emanoil, o s-o-ntreb pe soacra![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever