Strumfi de iul-aug 2007 (207)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

Neata

Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

ia zii, ai fost la dr pt. durerile de spate?

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

eu cred ca a fost la kinetoterapeut si i-a dat sa faca genuflexiuni in spatele canapelei .

revin cand s-o culca Damian, ca mi se urca pe laptop.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Am fost la dr. Frectie pe un picior de lemn

Mi-a zis ca am spatele si abdomenul slabit. Trebuie sa fac fizioterapie. Sau sa ma duc la fitness asa ca am luat legatura cu asigurarea de sanatate si plateste tot tratamentul daca nu 30€ pt fiecare ora.

acum mai imi trebuie timp si o babysitter si gata am rezolvat problema

Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

georgiana, nu mai zici nimic? cum e mihnea?

Mergi la inceput

asa...

vroiam sa va zic ce activitati mai facem noi (noi, adica eu cu david) - si care vad ca prind.

1. ne jucam cuvinte opuse, adica eu zic lumina, el trebuie sa zica intuneric, eu zic sus, el zice jos...vad ca le stie, insa exercitiul mi se pare util, mai ales ca induc ideea de cuvinte cu acelasi inteles. de ex. eu zic inalt - si el ar trebui sa zica scund, dar zice mic. nu e gresit, insa eu ii spun si scund, sa vada ca mai sunt si alte cuvinte pentru a denumi acelasi lucru.
o sa incerc sa-mi fac o lista si cu sinonime / omonime, ceva mai usurel.

2. ne jucam jocul de-a legatul la ochi. initial am facut pe mine exercitiul, sa vada ce trebie sa faca: mi-am pus o esarfa la ochi, sa nu vad si i-am zis sa-mi aduca un obiect, care vrea el, fara sa-mi spuna ce este. si eu, pipaindu-l, sa il descriu si sa il identific, inclusiv prin aducerea aminte a detaliilor, culorilor, etc. a prins foarte bine, ne-am jucat in familie, fiecare pe rand(eu, david si taica-su).

a fost un joculet si amuzant si util, l-am pus sa pipaie neted vs. aspru, rotund vs. ascutit...
exercitiul asta mi-a venit ca idee dupa ce citisem in cartea aia cu montessori cum ca diferitele simturi e bine sa fie exersate prin izolare (in cazul asta, pipaitul, care sa nu fie influentat de vaz. ar mai putea fi exersat auzul sa fac un zgomot - tot legat la ochi sa-l identifice. sau o melodie cunoscuta. sau mirosul - am oua kinder - alea de plastic - o sa le pun inauntru diverse: coaja de portocala, otet, vanilie, etc. si el sa le recunoasca legat la ochi).

daca mai aveti idei si voi, pls scrieti-le. incerc sa gasesc activitati care sa stimuleze concentrarea, david sta cam prost la capitolul asta, se plictiseste repede si se enerveaza daca nu-i iese ceva din prima.

pt cel mic, caut jucarii din lemn, gen rollercoaster, cu bile pe sarme. vad insa ca sunt nesimtit de scumpe, o sa caut sa le iau chiar si la SH. unele o sa le confectionez eu, lemn am cat sa fac o casa , imi mai trebuie o trusa mica de traforaj, ca nu ma bag sa tai cu scule profi. m-am saturat de plastice de 2 lei si de chitaitori in chineza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Scuze ca nu prea raspund dar va citesc mereu.
Noi sintem bine deocamdata.Abia astept sa ma duc la eco pe 17 febr.em colege la odisee,dar eu nu m-am inscris inca.
Simo da,sint
Dana super tare faza cu coada.
Vivela noi am mai luat carti de la librarie cu activitati,gen uneste numerele si iese un desen,joculete gen labirint,2 imagini cu cateva diferente pe care trebuie sa le observe,pe david vad ca-l atrag.Ne mai jucam cu plastelina,are un fel de briceag de plastic cu diverse forme si taie cu el plastelina.Ne mai jucam joculete eu zic o litera si el trebuie sa spuna cuvinte,sau animale ,nume, cu litera respectiva,la fel si cuvinte care se termina cu litera...mai facem un grup de animale mici ,el inchide ochii,eu ascund unul si sa ghiceasca care.
mai avem jocul acesta http://www . imaginarium. ro/productos/detalle?referencia=50338 destul de intersant.Ii mai place creoinul fermecat.
daca imi mai vin in minte iti mai zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Vivela, bune ideile tale de jocuri! O sa le incercam si noi.
Si noi trecem acum prin niste momente dificile, care ma descumpanesc putin...
Si Andreea se enerveaza f usor daca nu-i iese repede ceva, nici nu se lasa ajutata.... sau se enerveaza repede daca vrea sa se joace cu tine intr-un anumit fel, si tu nu intelegi si faci altfel decat vrea ea (fara ca ea sa fi oferit mari explicatii inainte)
S-a mai si "obraznicit" si nu stiu cum sa o dezvat, cum sa o iau... am incercat/incerc si eu prin toate felurile... pe scurt: vrea sa faca totul cum vrea ea... cum faci "un pas" gresit, cum se supara, intoarce spatele, nu mai vorbeste, incepe sa tipe, maraie, tranteste un lasa-ma in pace, taci sa nu te aud Nici nu stiu de unde a invatat sa zica asa... ma rog, nu-s cuvinte urate,in sensul de vulgar, dar na, nu-mi suna bine...sau vrea sa te impinga/ciupeasca, trosneasca
Si Anei Maria ii mai face asa, ea e mica, si nu intelege totul inca, se enerveaza si pe ea de numa'.. ii mai zice si ca e urata, asta mica incepe sa planga...

Nu e mereu asa, dar au mai aparut si momente din astea, recunosc ca ma agaseaza chestiile astea, simt ca explodez uneori
Sper ca mi a, gresir eu (flagrant) cu ceva... macar daca mai fac greseli, sper sa fie minore, adica corectabile din mers...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mai scriu un mesaj, ca sa nu-l lungesc pe ala de sus...

Ca vorbeati de jocuri.... pai ne jucam cu diverse, ori si eu/noi cu ele, ori ele singure...

Construim diverse din Lego, facem casute la aminale, dam sa manance/bea (acem o intreaga ferma, animelde plastic, luate de prin diverse locuri - cele mai multe dintr-un tub mare din carefour)
Desenam, coloram, scriem diverse cifre, litere, - ma rog, eu si ea le recunoaste (vorbesc de Andreea aici, sora ei mai face impreuna cu ea, dar nu tot, de ex. nu asta cu cifre/litere - intelgeti la ce m-am referit), puzzleuri, chestii de ordonat de la mare la mic.
Ne mai jucam niste jocuri cu zaruri "ouale de gaina" - si cel care aduna mai multe oua castiga. Dar daca nu castiga ea, se oftica rau

Ele singure, inventeaza diverse jocuri, se imbraca cu diverse hainute (unde le=am lasat sa aibe acces), caciuli, baticute, vestute, fustite etc, si se duc la dans, gradinita, cumparaturi. Alteori fug prin casa de lupul cel rau (eu sunt ala, sau sotul)
Alteori se joaca singure (un timp limitat, mai lung sau mai scurt) cu ce am scris mai sus...
Alteori mai facem dans, cum mai fac ei pe la gradinita, le pun muzica si danseaza amandoua...
CU Andreea.. i-am mai scos diverse planse cu flori, copaci, mijloace de transport, deci diverse categirii de obiecte si vorbim despre ele, se recunoastem etc...

Asa ca ma mai inspir si din ideile voastre

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Loredana, Monica, , multumesc de idei.

imi place asta cu mai multe obiecte din care iei unul cat nu se uita copilul si apoi el trebuie sa-si aminteasca ce lipseste. o sa-l incercam.
nu putem sa jucam pe cel cu literele insa, david, desi stie cateva, inca nu intelege ca un cuvant e format din litere. de ex., eu ii zic litera "M" de la cuvantul "mama" si el imi zice "M de la cuvantul David" - adica n-a prins ideea inca .

lego facem si noi, dar s-a cam plictisit, de desenat/colorat, nici vorba, dar ii place sa-i desenez eu, ma dor destele de atata efort .

intr-o seara am scos jocul de sah/table, nu ca sa ne jucam chiar jocurile respective (eu nu stiu nici una, nici alta , decat vag), ci ca sa facem turnuri din piesele de table, sa le ordonam in diverse feluri.

sau altadata ne-am jucat cu clestii de rufe, i-am prins pe marginea unei cutii sau pe o sfoara. s-a straduit saracul ceva, pe mine ma incanta ca ii capteaza atentia pentru 5-10 minute si face continuu acel lucru, indiferent ce este. ar trebui cred sa exersez si eu, nici eu nu stau bine la capitolul rabdare / concentrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

ii declaram "mici adolescenti"?
Si noi avem tot felul de iesiri/mofturi/nazuri de adolescente dar tare mi-e ca asta e doar un aperitiv minuscul pt ce urmeaza peste 10 ani.

Noi ne mai inspiram de aici, la Sophie cel mai mult ii plac plansele unde trebuie sa gaseasca perechile pe negativ
Am uitat sa va rog daca aveti linkuri catre astfel de planse sa mi le dati si mie.

Am printat pt toti 4 cowboys si i-am colorat int-o seara, dupa care am imaginat tot felul de dialoguri, dansuri etc a fost placut pt fete sa desenam toti cot la cot.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput