Sezatoarea canadiana (204)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

La Multi Ani sarbatoritilor de Sf. Ion!

Legat de geamuri ude, si ale mele tot cam asa sunt.Iarna sunt aproape imposibil de deschis pentru ca ingheata si nu le mai pot misca deloc.
Vorba Ankai, poate e bine sa incerc cu foenul :).Ca sa aerisesc, deschid usa de la balcon.
Ideea e ca la noi nu e asa de cald in casa, adica eu suplimentez caldura de la tevile de pe perete cu un calorifer cu ulei, pe care il tin in dormitor si tin cuptorul deschis.
Legat de produse defecte si garantii, mie mi s-a stricat masina de paine si mi-au trimis alta noua in loc, desi defectul ar fi putut fi reparat, zic eu. Dar aici, se pare, ca nimic nu se mai repara. Am ramas surprinsa, ca doar ce le-am trimis email in care le-am descris defectul si, am si primit raspuns sa le trimit capatul cordonului de alimentare, adica sa il tai, sa fie ei siguri ca masina nu functioneza sau sa verifice ei seria care e scrisa si pe acest cablu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sursa de caldura e sub fereastra, dar la mine in casa nu e foarte cald, cel mult 20 - 21 grade. Poate ar trebui sa fac mai cald, dar daca e mai cald, simt ca ma inabus. Geamurile sunt un fel de termopan, nu am vazut sa aiba gauri in ele.
Nu stiu cum sa mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

ANKA, incepand cu 14 zile sa nu cumperi niciodata ca platesti de te rupe. Dar cand sunt situatii de urgenta, asta e, nu ai ce face. Mie aceasta varianta imi provoaca voma. Caci atunci cand cumperi un bilet pt. maine nu il cumperi de dragul de a pleca maine in vacanta ci pt. ca esti nevoit, sigur e o urgenta.

Regula cu AP 14 (advanced purchase) se aplica mai ales biletelor in Europa, exista pana la AP 30.
In schimb biletele transatlantice nu au AP, pot avea o perioada limitata de vanzare (sa zicem vanzare intre 15 feb si 15 martie pentru o plecare pana in 15 iunie) ca un fel de promotie.
Eu am vandut bilete de urgenta in ziua plecarii la super preturi (vezi un Montreal Bucuresti si retur la 850$) pentru ca mai erau locuri disponibile la pretul ofertei in vigoare, asta in extrasezon (si nu vorbesc aici de last minute offers, astea exista doar la companiile low cost gen Air Transat).
Dar la fel de bine poti sa astepti o oferta care nu va veni, totul depinde de remplissage-ul zborurilor, daca au un procentaj bun de vanzari, nu se mai baga oferte si se merge pe tarifele in vigoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Servus.

Multumesc pentru raspunsurile legate de laptopuri.

Azi am stat toata ziua in Zig Zag Zoo. Nu mai vroiau sa plece cei mici. In plus, mi-a placut si mai tare cand am vazut ca Sabina e incantata de locul de joaca ptr bebei.
Acest loc de joaca ramane in top ptr mine dpdv al curateniei.

O seara faina tuturor.

Ioana & Arturicii'S_Biblioteca

Si la noi mai ales ca e aerisit si e mult spatiu. Doar orarul e tare aiurea, doar vinerea si sambata e deschis dupa amiaza mai tarziu. Am fi facut abonament pentru tot anul daca erau deschisi mai mult, noi mai trecem pe acolo vinerea, si Sonia e tare incantata de tot !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui casandra

Sursa de caldura e sub fereastra, dar la mine in casa nu e foarte cald, cel mult 20 - 21 grade. Poate ar trebui sa fac mai cald, dar daca e mai cald, simt ca ma inabus. Geamurile sunt un fel de termopan, nu am vazut sa aiba gauri in ele.
Nu stiu cum sa mai fac.

A spune te iubesc înseamna a spune nu vei muri

Casandra, eu as chema doua - trei firme din alea care rrepara / schimba ferestre, sa-mi faca estime' sa mi le repare / schimbe. cu ocazia asta poti sa-l intrebi pe reprezentant, iti spune el tot ce vrei sa stii.
Mai poti sa te uiti pe ferestre, undeva tre sa ai ascuns numele producatorului (la mine e pe cantul de aluminiu la geamul din dormitor, mi-a cazut sub ochi din greseala) si sa-i suni pe aia. Da' cred ca te complici. Suna la cerva firme de reparatii ferestre, explica problema, vezi ce zic si aia.

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

O chestie care m-a atras la apartamentul meu e ca au schimbat geamurile cu sina de aluminiu cu unele identice, de pvc, la cateva luni dupa ce ne-am mutat. Macar am scapat de geamuri inghetate, eu nu am hota, am un simulacru de hota, trage aerul de deasupra aragazului si ii da o tzara mai sus drumul. Ca ma doare ochiul stang de o luna, din cauza curentului care trage pe langa pereti, de am tras patul in fel si chip si acum dorm cu capul unde odionioara dormeam cu picioarele, de asta nu-s prea happy.

ce-i esential la viitorul apartament:

1.geamuri tot asa de plastic sa nu inghete, sa fie insa mai bine izolate
2.neaparat caldura electrica, eu inghet la 21 de grade, plus ca mai remediaza si curentul de la geamuri
3. vreau si eu hota, sa nu mai aerisesc cate 30 de minute dupa oua ochiuri
4. sa fie langa metrou, nu mai vreau autobuze

asta asa pt cele ce vor veni, sfaturi de la inaintase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Bune sfaturi ZAVA! Eu bag la cap caci sunt friguroasa rau si nu suport mirosul de mancare in casa sub nici o forma. si eu tot cu geamurile deschise caci n-am vrut sa mai investesc intr-o super hota daca tot plecam

DIANA chiar asteptam reactia ta cu privire la biletele de avion. Bine zici extrasezon, caci din experientele mele zburatoare bilete ieftine de azi pe maine...

Sper doar sa reusesc sa nu depasesc prea mult bugetul alocat

ANKA, help. Iarasi cum a fost cu bagajele ca nu mai tin minte cu cine le-ati trimis?
Pleaca o fata tare draga mie pe 9 februarie(nu, nu vine pe la sezatoare, adica nu venea, i-am spus sa vina ca sunteti fete saritoare, sper sa treaca ) si as vrea sa-i dau o informatie despre trimisul bagajelor. Pleaca din Italia, e diferit insa poate exista si acolo asa ceva.

Eu o tin pe a mea...NELIAAAA! IONEEEEE!

MIKI curaj la munci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Delphin, eu am trimis cu Tarom cargo, ca si logistica, dar ei au o infrastructura de contacte, bagajele ne-au ajuns cu Pan American.
Daca pleaca din Italia, sa verifice la All Italia la cargo, dar ceea ce trebuie intrebat in primul rand, este daca mai este embargou catre Canada si America.
In principiu, sunt multe companii intermediare, care se ocupa si de va-mu-i-re, insa costa mai mult.
Din Italia, am lucrat cu CSD si cu centrospedizioni italia. Sa caute cu google, ca va gasi mai multi spedizioneri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi

Revenind la Sf Ion - gata acum sigur o sa tin minte toate Ioanele Sezatoarei noastre dragi Deci va doresc La Multi Ani cu sanatate si numnai bucurii Oana, Roxana, Ione si Ioana de Laura

Dana (Podeanu) - http://www.amazon.com/Heal-Your-Body-Glenn-Harrold/dp/1901923290/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1294675203&sr=8-1 - este genul de self-help CD

Apropo - daca tot vorbeam de organizarea eficienta a timpului - tocmai am primit pe e-mail de la Family Education Network acest link: http://life.familyeducation.com/parenting/organization/34428.html?WT.mc_id=FE_Your-Child_7-11_2011-01-10_email

Voi folositi Coconut Oil? Daca da - il consumati crud sau il puneti la mancare?

Va tzuck cu drag si am zbughit-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Noi avem un apartament chiar bun, bag seama... Nu am nici una din problemele descrise... nu transpira geamurile, le-au schimbat in cele de plastic si izolate mai bine (la cele vechi se mai simtea vintul, prin astea nu mai trece nimic), avem caldura electrica si dam noi dupa nevoi, dar si dupa buzunar, ca nu e inclusa in chirie, tinem cam pe 22 de grade si vad ca e foarte bine (am pus termostate acum vreo trei ani cred si s-a vazut imediat la factura, le setez pe 22 si ele au grija tot timpul sa fie atit). Geamurile sint aranjate in asa fel incit in 5 minute s-a aerisit toata casa, gatesc cu geamul de la bucatarie un pic deschis tot timpul si la sfirsit aerisesc citeva minute... mai miroase a mincare chiar daca nu foarte tare, dar ne-am obisnuit, nu avem ce face. Hota avem, dar face zgomot si cind singura nu pot sa o las sa mearga, ca nu aud copiii...

Casandra, eu cred ca trebuie sa chemi pe cineva cum a zis Simona si sa rezolvi problema. E casa sau apartament cu chirie?

Delphin, sint pe aici, mai citesc o data la citeva zile ce mai scrieti, dar am fost cu copiii de la Craciun pina astazi, miine se duc toti pe la scoli si gradinita. Si cum Octav a mai si lucrat, eu am fost mai mereu singura cu ei, program de vacanta, dar tot a trebuit sa fac cite ceva si cu ei.

In plus, de miercuri pina astazi am zacut, in pat... nu am stat in pat atitea zile nici cind am nascut. Am avut iar o migrena ingrozitoare, am vrut sa chem salvarea simbata seara, ca se invirtea toata casa cu mine cum ridicam capul de pe perna si eram alba ca varul, si buzele erau albe... dar am adormit si duminica a fost un pic mai binisor, astazi e prima zi in care, desi il simt tare greu, nu ma mai doare... se pare ca a trecut.

Are tot legatura cu hormonii, tot in perioada respectiva din luna s-a declansat, chiar in prima zi, probabil si cu coloana, ca si spatele m-a durut mai tare, dar nici chiar asa, e inumana durerea si eu una nu-i mai gasesc nici o scuza... Am RV la medicul de familie pe 18 ianuarie, de data asta vreau trimitere la tomografie, sper sa-mi dea. Am inceput anul destul de prost din mai multe puncte de vedere, nu vreau sa ma gindesc la ce urmeaza... ca prea bine nu are cum sa fie. Astazi incep si scoala, lunea am un curs seara, dar martea am toata ziua curs... sper sa nu ma trinteasca iar marti seara vreo durere de cap. Cred ca sint destul de ingrijorata, desi acum, ca mi-a trecut, m-am mai linistit, imi pare rau doar ca i-am cam speriat pe copii, ca nu stiau ce se intimpla, de ce sint in pat...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput