Sezatoarea canadiana (204)
Raspunsuri - Pagina 5
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Salut fetelor, tot 2 in 1, formula economica! |
Bravo, Andreea! Tine-l cat mai mult in cuptor pe bebe Kevin!
Ana ma bucur ca ai rezolvat deja! Succes la scoala!
Multumesc tuturor de urarile se Sf. Ion!
oanagabriela spune:
citat din mesajul lui pitilache La multi ani de Sf.Ion!!!! Oanagabriela, Ione, Arturicii, Ica, Ioana de Laurajr, Maia Ioana de ange, celor ce mai sunt 'incognito', cum spunea Oana, si mie! Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain) |
Aha, a aparut si persoana "incognito" Cum facem parte din aceeasi "familie" de nume, am retinut ca si tu esti Ioana si ma gindeam sa fac un quiz pe Sezatoare...Acum nu mai este nevoie
Multumesc pentru urari Pentru aceasta ocazie vom bea sampania ramasa de la Revelion
arturicii spune:
Buna seara,
La multi ani tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor de azi!
Va multumesc pentru urari
Acum s-a linistit si la noi casa. O tinem intr-o petrecere, ptr cei mici, de dimineata. La noi Sarbatoritul zilei este Yann asa ca a avut invitati, tort, cadouri, etc.
A fost o zi f frumoasa pentru cei mici deci si pentru noi.
Ioana & Arturicii'S_Biblioteca
escu spune:
Multumesc pentru vorbele frumoase si incurajatoare. Am sa revin de cate ori am sa pot ajuta cu ceva.
Ar trebui sa va zic intai la multi ani, un an bun sa aveti toate, ca toate imi sunteti tare dragi. Va citesc postarile mai mereu si am ajuns sa conturez pentru fiecare un personaj atat de real, sau mai bine zis atat de virtual, incat parca ma uit zilnic la un serial.
La multi ani si Ioanelor si Ionilor, mai ales ca am 2 Ioane favorite printre voi. Una este arturicii care a fost atat de minunata odata, in trecut, cand s-a oferit sa-mi aduca din ro o baterie de aparat foto pe care o uitasem acolo, fara sa ma cunoasca , si o a doua, fosta mea colega de facultate oanagabriela care este un om minunat , a fost, este si asa va ramane ca n-are cum sa se mai schimbe acum, i-a intrat in sange
Restul Ioanelor imi sunt tot dragi, dar pur virtuale. La multi ani!
mikiion spune:
Escu scuze, nu iti vazusem mesajul. Buna sugestia cu termosul.
Eu am inteles ca ai copii, dar ca sunt mari. Nu-i bai, avem si mamici tinere cu copii la facultate.
La multi ani tuturor Ioanelor!
delphin spune:
Am reusit sa gasesc, hip, hip, houra!
http://auxdouceursdefrance.com/index.html
Merci tuturor pt. ideii si sugestii. Apreciez mult de tot!
Tanti asta are niste rew super si e tare draguta, mi-a facut imediat un pret care nu-mi depaseste bugetul, petit-dej inclus!
Ma declar multumita. Mai am rezervat masina, cred ca va fii de la global, pana acum din cautarile mele ei au cele mai bune preturi.
Va pupez pe toate!
ailed15 spune:
Delphin,
Cred ca ai facut o alegere excelenta, nu vreau sa promit dar mai incolo prin primavara o sa dam o fuga la Quebec si o sa ne cazam acolo unde ai gasit tu, suna bine sa stii si pretul e convenabil. Noi am platit mult mai mult, plus ca nu am avut mic dejun inclus.
Am primit adresa contului comun si parola, multumesc.
delphin spune:
AILED, ia contact cu doamna si cere info de pret pt. perioada care te intereseaza. Face preturi speciale. Noua ne-a facut 90$ pe noapte, toti 4 cu petit dej inclus, taxe incluse. Parfum zic eu.
Rectific cu firma de inchiriat masini. Cel mai ieftin e pe site-ul autentik canada. Au kilometraj ilimitat pe cand la Globe e 1700km pe saptamana.
Objectiv atins la mine. Pt. 5 nopti la Quebec ville nu am depasit 600€ cazare, petit dej si masina de inchiriat. Cred insa ca voi depasi bugetul ca sa mai stam o noapte in plus.
Sper sa gasesc si bilete de avion dupa bugetul fixat .
oanagabriela spune:
citat din mesajul lui escu Multumesc pentru vorbele frumoase si incurajatoare. Am sa revin de cate ori am sa pot ajuta cu ceva. Ar trebui sa va zic intai la multi ani, un an bun sa aveti toate, ca toate imi sunteti tare dragi. Va citesc postarile mai mereu si am ajuns sa conturez pentru fiecare un personaj atat de real, sau mai bine zis atat de virtual, incat parca ma uit zilnic la un serial. La multi ani si Ioanelor si Ionilor, mai ales ca am 2 Ioane favorite printre voi. Una este arturicii care a fost atat de minunata odata, in trecut, cand s-a oferit sa-mi aduca din ro o baterie de aparat foto pe care o uitasem acolo, fara sa ma cunoasca , si o a doua, fosta mea colega de facultate oanagabriela care este un om minunat , a fost, este si asa va ramane ca n-are cum sa se mai schimbe acum, i-a intrat in sange Restul Ioanelor imi sunt tot dragi, dar pur virtuale. La multi ani! |
Multumesc pentru aprecieri! Am inceput ziua f.frumos, cu un cadou virtual Ti-am trimis si un PM...
mikiion spune:
Delphin nu stiu ce sa spun, dar eu sunt mai sceptica mai ales ca am locuit la nici 500 m de casa aia, spre nord, pe Masson....si Marc facea activitatile sportive la nici 50 de metri. Plus parcul era acolo aproape. Mai spun ca si pe acolo am invatat sa conduc E un cartier f frumos, un banlieu tipic, dar micut. Insa e cumplit de izolat, inconjurat de campuri industriale si adiacent unui parc mare....dar la care nu ai acces din unghiul ala, trebuie reintrat pe Hamel.... Si in plus intre doua autostrazi si o fosta autostrada(Hamel) si o cale ferata.
Insa nu ai de unde cumpara un pahar de lapte fara masina. E de fapt un singur depaneur, dar putin mai departe. Deci banlieu tipic. S-ar putea sa fie ceea ce cauti, insa pt. ca tu esti un turist mai special, dar nu recomand absolut deloc unui turist adevarat.
Pt ca ce dai pe mere dai pe pere. Adica pe parcari in centru, benzina sau transport in comun...De fapt acolo transport in comun e inexistent. Una din frustrarile mele cand am locuit in zona. In sensul ca e un singur autobuz care trece la minimum 40 minute!!!! Noi am facut o alegere proasta a cartierului, dar cum ne-am mutat in 3 saptamani asta am gasit. Plus ca noi eram pe o strada f. aglomerata....un pic mai la nord. Logic ca nu am fost turisti, dar imi permit sa vorbesc pt ca am stat 11 luni acolo. Nu e stilul nostru.... noua ne trebuie trotoare( care acolo nu exista apropo) si sa poti sa mergi pe jos fara sa dai peste o autostrada ....Din punctul meu de vedere cartierul e o dezvoltare urbana nereusita.....cartier dormitor fara viata....
Ca ochi de turist, e doar un dormitor unde te intorci sa dormi si atat. Ca altfel e ca si cum ai sta acasa la Montreal.... Daca ai copii mici nu merge sa stai plecat toata ziua....de aia sugeream statul in centru sau maximum Ste-Foy legat la 10-15 minute de centru prin autobuz. Care trece uneori la 3 minute.
Acum ca lucruri bune pt. Delphin, acces rapid la autostrada. Esti la mijlocul orasului, faci max 10 minute spre orice colt, inclusiv in centru( cu masina). De evitat orele de varf cand cartierul e complet blocat , nu glumesc cand spun. Efectiv nu ai pe unde iesi fara sa dai peste un bouchon de circulatie. Asta a fost cosmarul nostru. de evitat intre 16 si 17. Ai un centru comercial nu foarte f. departe, Aut. Duplessis cu Hamel, dar nu e acoperit, e format din magazine si restaurante separate. Iar pana la Place Laurier e cam vreo 10 minute pe autostrada, daca stii drumul Si tot cam la fel pana la Galerie de la Capitale. Dar asta e problema esti la 10 minute pe autostrada de tot, dar aproape de nimic. Si nici un alt acces in afara de autostrada sau Hamel. Si daca le mai vine iar ideea sa repare vreo portiune din autostrada, te-ai scos.
E special ca amplasare cartierul. Si evita orele de varf, e foarte strangulata circulatia. Ni s-a intamplat asta vara sa facem o ora cele 10 minute care ne desparteau de gradinita( aflata langa Galerie de la Capitale).
In rest mai pune intrebari si pacat ca nu ai venit anul trecut, am fi fost la 2 pasi. Dar facem o intalnire la Montreal. Poti sa-mi scrii si PM.
Sper ca nu sunt prea pesimista S-ar putea sa fie ceea ce cauti adica viata de cartier( dar nu e chiar reprezentativa ca viata, exista cartiere mult mai reusite cum e Cap-Rouge), dar restul turistilor ganditi-va de doua ori.Faceti calculele global: cazare + parcare+ timp pierdut in trafic+ benzina + acces la zona frumoasa a orasului. Ca daca ai venit la Quebec si nu ai experimentat o plimbare la 9 seara, vara, pe Grande-Allée pierzi esenta orasului.... sau mancatul la o terasa ....
By