Se va putea naste legal acasa in Romania in 2011?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Eu sunt o moasa in devenire. Aceasta meserie se invata in cadrul facultatii de medicina, este sectie separata si dureaza 4 ani. Eu sunt doar anul I, e foarte greu, pretentiile sunt foarte mari (asa si trebuie, nu ma plang), sper insa ca pana cand termin aceasta facultate sa se reglementeze si la noi statutul de moasa pentru ca-mi doresc sa practic aceasta meserie.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Claud nu ma intreba pe mine cum,asa e sistemul,repet nu sta nimeni cu tine 12,14 ore.Ti-am explicat -tu suni cand incep durerile,vine ,te vede si apoi revine.Ca nu toata lumea naste in 2 ore...asta e altceva.Eu am invatat la scoala ca la prima nastere dilatatia e cam 1cm pe ora deci..Prietena mea a vrut sa nasca acasa cu moasa si in acelasi timp cu ea nastea alta dna care avea dilatatie mai mare.Moasa a facut naveta intre ele 2-toate au masina de serviciu- si cand a vazut ca la ea progresa f f lent in timp ce clienta 2 se apropia de dilatatia max a trimis- o la spital pe amica mea si ea a ramas cu cea care nastea.Se lucreaza in ture de 8 ore,la un cabinet sunt 3 -6 moase.Astfel pe durata sarcinii te vad toate,in functie de cine e cand ai programat controlul.Eu cred ca e altfel in Germania,eu scriu ce e aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@

Aici moasa e doar pentru tine. Nu mai pleaca la alte paciente, vine si ramane pana ai nascut. Aici moasele au firme private dar sunt platite de casele de asigurari, iar pt asigurare e mai ieftin o moasa decat o internare in spital.

Jenn, cum sa plece si vine peste 2-3 ore. pai se pot intampla atatea lucruri, eu am nascut in 2 ore . Daca nu era moasa acolo ce faceam, nasteam singura, sa zicem?
Aici moasele unele au cabinete private si unele lucreaza in spitale, presupun ca cele ce lucreaza in spitale nu pot asista o nastere acasa, caci au si ele ture. Nu stiu daca au scoli diferite, dar am observat ca stiu foarte multe despre copii, sunt destul de pregatite. Eu m-as lasa fara probleme pe mana unei moase de aici, mie imi e ca o strang de gat cand am dureri si nu-mi poate da o injectie.

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony 07.04.07 si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8455390b7c8da0bcea185a&source=category&category_id=all" target="_blank"> Nico 23.02.09
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Exact, poate sa marga totul perfect cu dilatatie mica si sa inceapa niste contractii puternice, cu suferinta copilului si nu numai.
E ricant sa vina si sa plece, trebuie sa monitorizeze bataile bebelui, sa monitorizeze mama.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Am mai spus,asta e sistemul,nu eu fac regulile...Tocmai de asta am si scris ,sa se vada ca desi incetatenit sistemul sa nastem acasa-majoritatea olandezelor nasc asa- nu e nici el infailibil...Deocamdata comparam merele cu perele,parerea mea!Nu prea stiu cata monitorizare fac,sincer,din moment ce vine moasa vine cu o gentuta...Sa-ti mai zic ca ele fac si echo(in timpul sarcinii,2 mari si late)?Au alte competente decat cele din tara,asta e clar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

asa cu plecat si venit nu mai e nastere asistata.

mama de Carol (29.12.2008) si 13+

Mergi la inceput

Nu,e nastere acasa!Nici in spital nu sta nimeni non stop langa gravida,nu?Nu vreau sa polemizez,atat timp cat asta e,asta scriu.Ca are bube mari sistemul,da,absolut de acord.Dar am vrut sa vedeti si reversul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nici eu nu vreau sa polemizez, am inteles ca tu doar prezinti cum e la voi.

dar in spital esti monitorizata, asistentele/moasele sunt acolo aproape, nu trebuie sa stea cu mana pe tine tot travaliul. dar daca moasa e la alta gravida care tocmai naste si tu ai probleme singura acasa e altceva. asa mi se pare chiar foarte riscant. macar sa fie in aceeasi cladire.

ce am vazut despre nasteri acasa in filmulete se facea cu moasa care statea efectiv acolo tot timpul, chiar daca se uita la tv sau citea reviste in pauze, dar nu parasea gravida.

mama de Carol (29.12.2008) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Jenn, doar nu oi fi tu de vina de cum e sistemul acolo, eu eram doar mirata, am uitat sa pun semnul exclamarii, dar si asa ar fi aratat a soc.
Daca as locui in Olanda nu cred ca m-as risca la o nastere acasa.
Eu m-am blocat la prima nastere, cand am vazut ca moasa pleaca si nu mai vine (nu cunosteam sistemul). Cand au inceput pb. nu a mai plecat a stat numai langa mine.
Eu la prima nastere am fost foarte emotionata si din cauza asta si contractiile aiure, cand regulate cand nu.
revin ca vb la tel

Mergi la inceput

Gandim la fel,claudi@-nici eu nu am vrut sa nasc acasa .Ce sa zic,din cate vad eu lucrurile multe -s mai bine gandite,organizate la voi decat aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Nu,e nastere acasa!Nici in spital nu sta nimeni non stop langa gravida,nu?Nu vreau sa polemizez,atat timp cat asta e,asta scriu.Ca are bube mari sistemul,da,absolut de acord.Dar am vrut sa vedeti si reversul !

Pai tocmai asta este ideea, ca in spital este monitorizata gravida, daca se intampla ceva in 5 inute se face interventia salvatoare, pe cand povestea cu plecatul si venitul face acest lucru imposibil.
Sau trimite medicul orice gravida venita la urgente cu dilatatie mica acasa si ii spune sa sune la salvare daca se intampla ceva, sau este o moasa care pleaca de la gravida ed acasa si ii spune ca trece sa o vada mai incolo, sau sa sune daca e ceva, tot aia e. Tot o gravida nemonitorizata. Evident ca sarcina si nasterea nu sunt patologii, dar nu stiu cine ar vrea sa joace ruleta ruseasca si sa spere ca nu face parte din procentul mic de femei care sufera complicatii.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput