Se va putea naste legal acasa in Romania in 2011?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

iael, wow, m-a emotionat filmul, daca as fi si inteles ce ziceau... n-ai putea sa ne traduci cate ceva? Comentariile le-am tradus cu Google Translate si am inteles ca evenimentul a avut loc in urma cu 15 ani.
claudia@, da, ar fi ceva sa fie si la noi asa. Interesanta si ideea de spital ambulant, poti sa detaliezi?
xio, sa stii ca m-am gandit si eu la preturile care s-ar practcica in astfel de cazuri, dar tot nu cred ca va ajunge o nastere de acest gen la fel de costisitoare ca o nastere la un spital privat, de exemplu. Mi se pare ca din punct de vedere al cheltuirii banilor (ar fi interesant de stiut care este dupa calculele statului costul unei nasteri la un spital de stat, de la A la Z) s-ar face o economie foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

la nastere, inima copilului meu aproape inceta sa mai bata din cauza contractiilor puternice, eu nu m-am dilatat suficient si capusorul lui a ramas intepenit, deci s-a recurs la cezariana de urgenta. daca nasteam acasa ce s-ar fi intamplat?
nu as fi de acord cu nasterile acasa, dar fiecare face ce vrea cu viata ei si a copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

mie mi-ar fi frica doar ca nu ajunge ambulanta la timp. orice s-ar srie pe hartie despre timpul de raspuns, in romania hartiile sunt facute sa fie. cand a murit bunicul meu au ajuns dupa 50 de minute, desi era 5 dimineata si trafic zero. daca ii chemam ziua cine stie cate ore ar fi durat, desi veneau din acelasi cartier, nu din alt oras.

plus ca si daca pleaca imediat ce ii chemi, daca dau peste 2 intersectii blocate si cativa dobitoci care nu se dau la o parte tot pot ajunge prea tarziu

mama de Carol (29.12.2008) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Raluci, la nio in tara este mai ciudata situatia.
Cu totii stiu ca preventia este de aur, a tratezi un cancer de colon cota infinit mai ult decat sa faci o colonoscopie de control o data la cativa ani si cu toate astea cand un gastroenterolog a propu o campanie gratuita prin tara de colonoscopii, cu voluntari de la el de pe ectie, s-a refuzat.
Asa ca nu m-ar mira sa puna un pret enorm daca printr-o minune se accepta legea...

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui valicutu

la nastere, inima copilului meu aproape inceta sa mai bata din cauza contractiilor puternice, eu nu m-am dilatat suficient si capusorul lui a ramas intepenit, deci s-a recurs la cezariana de urgenta. daca nasteam acasa ce s-ar fi intamplat?
nu as fi de acord cu nasterile acasa, dar fiecare face ce vrea cu viata ei si a copilului

Gresesti.
Nu ai voie sa pui in pericol viata copilului tau. Cu viata ta (teoretic) faci ce vrei.
In rest sunt de acord cu tine si cu fetele care militeaza impotriva nasterii acasa.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ralucis, unde este initiativa? In afara de un punct de vedere si marturia protagonistelor, exista si un demers coerent?
Titlul materialului la care faci trimitere mi se pare fara corespondent in realitate, "amploare" nu inseamna cateva cazuri.

Eu sunt foarte curioasa cate mame isi doresc cu adevarat sa nasca asa, in conditiile in care (conform statisticii) exista rezistenta la nasterea naturala in favoarea cezarienei, campania de aici cred ar trebui sa inceapa. Exista vreo cercetare in sensul asta?

Mergi la inceput

Aici este: http://mamepentrumame.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=119:scrisoare-deschisa-mame-pentru-mame-si-active-center-cer-legiferarea-practicii-nasterii-acasa-asistate-si-in-romania&catid=37:legislatie&Itemid=56

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust
... exista rezistenta la nasterea naturala in favoarea cezarienei,

Eu cred ca exista rezistenta la nasterea naturala in felul in care practica in Romania, nu la nasterea naturala la modul general. Daca spitalele romanesti ar oferi personal competent si empatic, un mediu curat si placut, posibilitatea implicarii tatilor, renuntarea la interventiile masive si nejustificate (nasterea pe capra, epizotomia de rutina, provocarea nasterii, fortarea intregului proces, etc), daca femeile ar avea posibilitatea sa experimenteze nasteri ca cele din tarile civilizate, sunt sigura ca cezarienele nu ar fi asa populare. Cred ca nasterea acasa cu o moasa calificata schimba complet dinamica in echipa, pentru ca mama se va simti mai stapana pe sine (e in casa ei cu sotul alaturi), moasa nu va mai fi asa dominanta (si aroganta) nu mai e pe teren propriu, fiind o situatie de 1:1 moasa va fi mai focusata pe mama nu pe cafeluta si taclalele cu colegele sau pe faptul ca alearga intre cateva paciente. Nasterea acasa nu va fi posibila in conditii sigure in Romania pentru ca nu exista personal calificat si autorizat sa faca asta, dar este un vis frumos pentru femeile care vor sa nasca natural dar nu doresc conditiile de spital si tratamentul din Romania.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird, ai punctat foarte bine, cam astea ar fi si motivele pentru care as opta pentru o na#537;tere acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Eu cred ca exista rezistenta la nasterea naturala in felul in care practica in Romania, nu la nasterea naturala la modul general.

Sigur ca da, ca de nasterea acasa in Romania vorbeam, nu in lume (unde inteleg ca este demult reglementata si practicata).

Mergi la inceput