Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 15
Fistiq spune:
nastasie, la multi ani cu sanatate pt sarbatoritii tai
oramona, felicitari si la multi ani pt 3 lunite Sa aveti un botez frumos!
la multi ani si celor ce idsi serbeaza azi onomastica sau ziua de nastere. Ionela, La multi ani de 2 ori si pt nume dar si pt ziua de nastere
chichi, saru' de aprecieri! despre diversificare... si noi o sa trebuiasca sa fim atenti din cauza alergiilor. inca suntem sub observatie ca nu e clar, dar chiar si asa nu vreau sa risc. deci si la noi o sa fie restrinsa lista cu alimente cel putin pina la 1 an. altfel ma straduiesc sa-l alaptez cit pot de mult
hainutele i le calc pe toate, cu aburi. de obicei prind seara timp liber, dupa ce adoarme el. asa ca uneori ma prinde si 12-1 noaptea la masa de calcat.
cu sterilizatul e destul de simplu la noi pt ca nu prea avem ce steriliza. biberoane nu folosim, suzeta nu. daca ma mai apuca pe mine zelul sa folosesc pompa si sa chinui copilul atunci le sterilizez inainte de fiecare folosire. si mai sterilizam si batista b. inainte de fiecare utilizare.
cit despre comunisti, pleeasee, eu abia am scapat de lohii care m-au tinut vreo 11 saptamini, pina acum de curind. m-au lasat putin, ca dupa revelion sa revina iar, asa un pic. azi abia mi-a trecut de tot. offfff, sunt SATULA! vroiam sa ma apuc de tratamentul contra candida da nu a fost kip. in ritmul asta cred ca o sa divorteze husbandu'
Mami de baietel Tudor Stefan (14.10.10)
ana_25 spune:
Noi facem baita in fiecare zi,si pe cap.
Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Klarisse spune:
Buna ziua dragelor:)
La multi ani celor care isi serbeaza astazi onomastica, inclusiv eu si un La multi ani special Ionelei care implineste si anisorii.
Vad ca vorbeati de baita, noi ii facem baie o zi da una nu si mereu spalam si perisorul..asa ne-am obisnuit..asa o tinem. Baia i-o facem in camera lui insa de vreo saptamana a inceput sa bata tare din picioare in cadita si ne face varza si pe noi si tot ce e in jur..trebuie sa vedem cum vom proceda..
Kiti sper ca esti mai bine, multumesc de sms.
andr33aaa spune:
ma bucur dragelor pentru toate raspunsurile referitoare la sterilizat biberoane, bravo curajoaselor care nu fac asta la fiecare masa. trebuie sa-mi iau si eu inima-n dinti si s-o las mai moale, dar parca tot o aman...
pt fetele care s-au hotarat la bb2 - grabiti-va, ca sa prindeti acelasi sezon - cel putin in primele 3 luni chiar conteaza
am fost azi cu andrei pe afara, de fapt doar casa-masina-alta casa si retur, erau -8 grade pe la 11 cand am plecat. asa m-am saturat de frig! abia astept primavara, sa-l las sa se rostogoleasca prin iarba.
eu il spal pe cap pe andrei la fiecare baie, si de obicei ii fac baie in fiecare zi. n-am avut probleme cu cojite in cap. noi avem probleme cu bubitele de pe fata si piept :(
dam si noi cate o mandarina azi, ca-s prea multe torturi deja, tati este ionut si il serbam azi. ooo... diseara iesim cu cativa prieteni la restaurant, vine mama mea sa stea cu andrei. sunt emotionata... o sa-mi deschid sertarul de farduri
la multi ani sarbatoritilor cu numele, cu lunile si cu anii!!!
Fistiq spune:
si noi ne-am obisnuit cu baita in fiecare zi.
ritualul cuprinde masaj, baie, sters si cremuiala, skimbat in haine curate si apoi nani de obicei la san.
parul il spalam de fiecare data, pt ca il masez cu ulei de masline si se murdareste pe la perciuni, ceafa...
Mami de baietel Tudor Stefan (14.10.10)
fulguta28 spune:
hihi, ar fi tare, nu? Facem schimbul la Sighisoara.
Citat: |
citat din mesajul lui tanamera Fulguta daca tu o sa ai baiat si eu fetita,facem schimb de trusouri? Mamica lui Albert (17.10.2010) |
Olivia26 spune:
Salutare, gagici!
Intru si eu sa va salut, imi pare rau ca nu pot intra mai des, trec zilele asa repedeeee, mai intru sa citesc dar nu reusesc chiar tot.
Tunde, multumim ca te gandesti la noi
Am vazut ca s-a discutat intens, foarte interesant de altfel, incerc sa-mi amintesc si sa raspund si eu la cateva dintre subiecte.
Detergent - noi punem hainutele la spalat impreuna cu ale noastre asa ca nu folosim detergent special si nici nu calc decat camasile si ce mai calc in general.
Sterilizat - folosim doar suzeta cand si cand, rar, si o sterilizez destul de des, cam dupa fiecare tocait
Biberon - nici David nu a vrut biberon insa de la 6 luni a inceput sa bea din canita cu cioc (cea de la Avent, cu cioc moale si mai sunt unele de la Nuby tot cu cioc moale dar mai mare). Dupa ce am intrerupt alaptatul la 1 an si 3 luni, a trecut direct la pai. Nici lui Eric nu i-am dat bibe si nu stiu daca ar mai accepta dar in caz de urgenta se poate da cu seringa, ma gandesc ca e mai usor decat cu lingurita.
Diversificare - o vom incepe cu Eric tot la 6 luni ca si la David, cu legume. Din ce am mai citit, daca se obisnuieste cu gustul dulce al fructelor, e posibil sa accepte apoi mai greu legumele dar, bineinteles, probabil depinde mult de copil. Eu am fixul asta sa pape cat mai multe legume mai ales ca si noi mancam la greu
Borcanele - m-am informat destul de mult pe tema asta si am o parere f buna despre ele, lui Dav i-am tot facut eu papica ca mi-era tare drag, nu-mi venea sa cred ca bebicul meu micut haleste mancare ca oamenii mari insa cand am fost plecati si am fost destul de mult (o luna jumate prin Finlanda, vreo 2 sapt in Ro plus pe aici de cateva ori) i-am dat numai borcanele si ii placeau, mai ales cele bio de la Hipp. Din cate am citit sunt foarte atent verificate si sunt sterilizate la temperaturi inalte, cam cum faceau bunicile noastre cu zacusca, nicidecum nu contin conservanti sau mai stiu eu ce, totul e natural. Din nou, depinde mult si de copil, unii pur si simplu nu le accepta, altii le adora.
Baita - cam la 2 zile.
Voiam sa va mai spun ceva ce probabil stiti deja, pt nasucul infundat la bebei, puneti un pic de laptic matern dupa ce curatati nasucul, e magic
Aa, si pt canale infundate, pe langa muls, masaj cu apa fierbinte si pus bebelusul cat mai mult la san, este f buna o foaie de varza zdrobita si apoi pusa pe san. Eu am pus-o de seara pana la prima trezire a lui Eric si deja nu se mai simtea tare. Singurule dezavantaj e ca puteeee
Cam atat imi amintesc.
La multi ani sarbatoritilor de astazi
Pupici multi de la noi si speram sa citim numai vesti bune.
de David (5 nov. 2008) si Eric (8 oct. 2010)
Made in the Holy Land
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
ayda_m spune:
Buna mamici si "La multi ani!! Noul an sa ne aduca multa sanatate si bucurii!
La multi ani tuturor ce poarta numele de Ion, Ioana..
Vad ca vorbiti de sterilizat...deocamdata nu am ce steriliza, dar la fetita cea mare dupa ce am intarcat-o la 9 luni am sterilizat biberoanele dupa fiecare utilizare, neonatologul mi-a zis ca in lapte se inmultesc bacteriile ff rapid si dupa ce n-am mai sterilizat le spal imediat dupa ce bea lapticul.
Baita ii fac in fiecare seara chiar si pe capsor..asa m-am obisnuit si asa mi-au recomandat 2 medici pediatri...baie zilnica pana la 1 an.
Acum fiecare mamica face cum crede si cum simte
Fetelor, bebeii vostri cum se comporta afara? Lui Radu nu-i place deloc imbracat gros...desi nu e infofolit...se agita si nu are stare...si asta in cond in care il scot in brate afara ca am un parculet in spatele blocului...nu m-am mai avantat de mult cu carutul.. nu prea sta in el...abia astept primavara
Cu diversificarea...la andreea am inceput la 6 luni si cred ca asa voi face si cu radu...undeva sper 5 luni jumate-6.
Va pup si am mai pus si eu cateva pozici in albumul bebeilor
poze noi
minunile noastre
Pity27 spune:
despre fumat.....in toata sarcina cred ca am fumat 1 singur pachet de tigari si nici acum nu fumez zilnic, foarte rar fumez in casa, doar asa la cafea daca e cineva la mine, si cand ies din casa fumez doar daca am cu cine ma antrena.
noi baitza facem obligatoriu in fiecare seara. acum facem in cada mare si avem f multe jucarioare colorate si hipopotamul cantaret. pe par doar de 2-3 ori pe saptamana, dar ne schimbam seara in pijamalute si trebuie sa fie pielea curata, ca miroase a lapte acru si transpiratie, doar nu ne bagam in pat imputiti. dimineata ne schimbam in pantalonasi si bluzita, ca suntem baiat mare d-acum.
al meu copil transpira foarte tare la ceafa, se umezesc ingrozitor hainutele in jurul cefei, sa nu mai zic de caciula, daca intru intr-o incapere trebuie urgent sa i-o scot din cap.
sterilizam tot ce intra in contact cu boticul nostru.
aura, mami de TUDOR 09.09.2010
bebecris26 spune:
Am venit si noi de la controlul de 3 luni. Avem 6.300 si 62 cm. Luna asta a luat decat 700g, putin in comparatie cu lunile trecute cand lua cate 1.350. Dar la inceputul lunii a avut cateva zile de febra, dupa aia vaccinul si acum cu racerala. Asa ca, cu toate astea a luat cat de cat in greutate. Sa speram ca de luna asta va fi mai bine.
Cristina, mami de bebita David