Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La mate suntem la recapitulare, luni au testul de sf de semestru. Inca nu au trecut de 100, probabil dupa vacanta.
La romana au dat testul (are FB) si acum sunt la Craiasa Zapezii.
La cunoastere au dat test (are FB) si probabil trec la animale.
La engleza au test saptamana viitoare.

Cam asta cu scoala. Nu stiu ce facem in vacanta. Daca era zapada mergeam la munte, dar asa...

Vacantele sunt bune oricand, doar ca sunt prea scurte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai eu sper ca mai are timp sa ninga!! altfel, va trebui sa chiulim o sapt dupa vacanta

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Si eu vreau sa ninga la munte. Macar la Busteni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Vreau si eu la munte
Din pacate anul asta nu se poate ... din motive financiare dar si de lipsa concedii in perioada asta ...
Ei, lasa, ca la anul mergem la ski in Austria .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Aveti dreptate,exista si testele de sfarsit de semestru.Wow,am dat 2 randuri de teste in doua saptamani,record pentru clasa noastra.
Surpriza vine de la religie:ii toarna fb-uri si laude cu tona pentru ca doar ea raspunde,din cate inteleg.Sper sa n-o trimita si aici la concursuri,ca acum e pe post de copilul bun la toate deci sunt convinsa ca,daca nu pun piciorul in prag,va fi exploatata fara mila in anii urmatoriFiica-mea pare sa se impace si cu cele doua teorii ale crearii Universului fara probleme prea mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi am tot dat teste la romana. I-a pus vreo 3 note in carnet, probabil erau in urma cu notele.
La mate insa nu am vazut nici un test saptamana asta.

Lory bravo fetitei tale ca e activa si atenta. Cele "doua teorii" despre crearea Universului nu par sa ridice nici un semn de intrebare credinciosilor. Deci nu doar fetita ta le impaca ci si marea majoritate a populatiei adulte. Totusi parca nu cred ca sunt concursuri si la materia asta (desi nu m-ar mira prea tare)

Am auzit ceva la tv ca vor sa bage uniforme iar. Of, sper sa nu. Sau macar sa existe si "variante". Adica pantaloni la fete. Am urat sincer uniforma cand eram copil/adolescent. Era groaznic de incomoda (zic eu, care ies din blugi doar daca merg la vreo nunta ).
Oricum la noi la scoala sunt uniforme pana la a IV-a. Cel putin teoretic. Practic depinde de invatator si parinti. Invatatoarea noastra ar vrea sa vina copiii in uniforma. Eu o trimit in blugi la scoala.
Voi mergeti in uniforme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Da,mergem in uniforma cu exceptia zilelor cand avem sport.

Mergi la inceput

Si Matei merge in uniforma in zilele fara sport. La ei uniforma e chiar draguta. Pantaloni bleumarin sau negri (pot fi si blugi), camasa alba (merge si bluza, helanca, polo), cravata (i-o pun doar cand ii dau camasa, ca la polo sau helanca e caraghios) si sacoul sau vesta care sunt rosii cu putin ecosez la guler/buzunare. In zilele foarte friguroase i-am inlocuit sacoul cu un fleece rosu sau bleumarin. Nu e obligatorie 100%, dar lui ii place. Nu mi-ar placea sa se revina la uniformele vechi. Alea albastre de generala erau chiar oribile iar cordeluta dusmanul meu declarat. La liceu, sarafanele bleumarin scurtate conform modei erau mai ok (in plus purtate cu ciorapi colorati si cercei asortati).
Eu am retras copilul de la religie, dar exista multe zile cand prefera sa ramana in clasa. El e adeptul exploziei initiale si destul de fascinat de cosmos. In plus stie ca e neam de maimuta . Profesorul lor, am inteles de la colil, ca e un om deosebit care stie sa-i captiveze, asa ca l-am lasat sa auda si povestile religioase - pt cultura lui. Culmea e ca desi nu-l asculta (unul din motivele retragerii e ca n-am chef sa-l puna sa invete rugaciuni) are FB medie incheiata anul trecut. Sa vedem daca anul asta ii trece medie, ca a cam lipsit la unele ore.
Am zis ca le-a dat test luni la romana si am scapat, dar ieri le-a mai dat unul. Luni au la mate. Am inteles ca trebuie sa aiba numarul de note aprox. egal cu numarul de ore/saptamana la materia respectiva si cum romana au la greu....precis trebuie si note multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Tragedie mare: ieri a venit Fiu-meu de la scoala ca de la inmormantare, pentru ca la testul de la mate a luat B, iar doamna le-a spus ca li se vor trece in catalog. Apoi am aflat ca el e un caz fericit, pentru ca alt copii nici macar nu au primit nota pe test (pana acum doamna nu a dat nici un I, si neprimind nota este echivalentul lui I). Doamna mi l-a laudat ca e printre putinii care chiar gandesc problemele, nu le fac ca dupa un sablon. El a gresit foarte aiurea, la un 28-15 el a calculat ca si cum ar fi avut adunare, si de aici tot rezultatul gresit. Acum ei rezolva probleme prin mai multe ecuatii, si daca e cazul, si prin doua moduri. El a pus foarte bine in ecuatie problemele, dar ce te faci cu neatentia. De fapt cam de asta era si el suparat. A fost chiar simpatic, cica "nu stiu unde mi-a fost capul"
Cat priveste uniformele, clasa noastra are camasa alba sau bleo pentru toata lumea, pantalon inchis la culoare (merg si blugii), veste bleumarin si cravata (baietii) si sarafane fetele.
Noua ne plac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi tot la nr 100-1000, exercitii de ordonare, comparare etc, iar la romana la Craiasa Zapezii. Citire, povestire, gasit sinonime/antonime/omonime pe text, intrebari si raspunsuri, formare de propozitii de tot felul(enuntiative, exclamative,interogative) pe baza textului...Nu au mai dat teste si nici nu avem nimic anuntat. Poate le face vreo surpriza...

Mergi la inceput