Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
Lalya spune:
Multumesc frumos, Sorana.
am trmis raspuns...nu stiu daca a ajuns.
Nu stiu ce facem cu timpul asta, dar pe mine ma sperie programul claselor 5-8, cand se invata dupa-amiaza 
practic, nu prea mai au timp si de altceva.
sorana spune:
Da si eu ma gandesc (deja) cum va fi cu programul de dupa-amiaza.
Nu au nici timp de sport si alte activitati si nu au nici masa de pranz ... cam nasol.
Dar mai avem pana atunci.
Deocamdata asteptam vacanta ![]()
happiness spune:
Sorana, mai citeste si a mea din proprie initiativa, dar nu atat de mult cat mi-ar placea mie. Ea intelege foarte bine ce citeste si face foarte bine exercitii de intelegere a textului, dar daca e obosita tot nu citeste cu glas tare perfect. Pentru un citit frumos, fluent, cu intonatie, trebuie sa fie odihnita si sa aiba chef. De asta as vrea sa citeasca mai mult. Asa, citeste zilnic lectia din manual sau capitolul dat de doamna , plus ceva la alegere. Asta inseamna uneori o pagina, alteori mai multe, dar de cele mai multe ori daca citesc si eu. Ori eu mai am si de facut fise, de corectat teste etc, deci as vrea sa o vad ca isi ia cartea in detrimentul TV-ului, de exemplu. Ma gandesc ca e si ea obosita, totusi, si ca prefera tv sau calculator ca sa se relaxeze mai repede, dupa ore, lectii si dans. La ea cititul inca e o activitate grea, prefera de o mie de ori matematica sau sa o pun sa scrie ceva. Totusi, zilele astea a citit cu placere poezii de Eminescu, pe care il sarbatorim chiar astazi:), si a admirat talentul lui extraordinar. S-a pus si a si pictat scene din "Luceafarul" si "Lacul", era ceva pentru un concurs, dar a facut 3-4 picturi , nu una singura, semn ca tare i-a placut tema data. Eu trag speranta ca va citi si mai mult , cu si mai mare placere, ceea ce ii place ei, nu ceva impus de mine sau de doamna. In rest, testul la mate a fost fara greseala, fapt care ma face sa fiu foarte mandra de ea ca a fost atenta si s-a concentrat asa cum trebuie. La romana tot la semnele de punctuatie si au luni o activitate dedicata lui Eminescu, iar la mate cred ca vor trece la 0-1000 saptamana care vine, daca au dat deja test din acest capitol. Inca 2 saptamani si e vacanta!
Nicoleta spune:
La multi ani baiatului tau, Anya! Sa fie sanatos si voios!
--------------------------------------------
A venit Craciunul!
A trecut Craciunul...
darvla spune:
Buna fetelor,
am revenit si eu dupa o saptamana destul de incarcata( cu 2 interviuri grele si tare ma tem ca in zadar). Daria a vut un test greut la romana si luuung,luuung, de trei pagini si jumatate. A continut urmatoarele:
1- o dictare din Fram, ursul polar, grea, cu multe virgule si dialog
2- o intrebare legata de numele autorului unui text din carte
3- de alcatuit propozitii cu 4 cuvinte ( mostenire, oaste si inca doua de care nu imi mai amintesc)
4- de alcatuit propozitii: exclamative, interogative, enuntiative
5- de pus semnele de punctuatie intr-un dialog
A luat - fb pentru ca a incurcat numele autorului( in loc de Dumitru Almas a scris Dumitru Popescu, stia ea ca e ceva legat de Dumitru). Sunt foarte multumita ca in rest nu a gresit de loc si a si facut niste propozitii dezvoltate si chiar frumoase ca si continut.
La matematica iarasi a fost apreciata deoarece i-a spus doamnei ca o problema din manual era gresit conceputa. S-a mirat si doamna de ce spirit de observatie are. Pentru azi a vut de invatat o poezie de Eminescu, dar ea a invatat doua( Dintre sute de catarge si Ce te legeni).
O zi buna sa aveti si mai revin cu noutati de la Cluj cand va fi cazul!!!!!!!!!!!
Delia.
Plus je vois les gens, plus j'aime mon chien!
sorana spune:
Si noi raportam un FB curat (10) la romana.
Subiectele au fost:
1. Scrie cuvntele cu sens opus
2. Completeaza propozitiile cu cate un cuvant cu sens opus
3. Uneste cuvintele cu inteles asemanator
4. Completeaza propozitiile cu un cuvant cu inteles asemanator
5. Noteaza cu x casuta cuvantului cu inteles asemanator
6. Scrie vocalele din alfabetul limbii romane
7. Scrie vocalele si consoanele din cuvantul "invatare"in tabel
8. Scrie cate un cuvant care:
- sa inceapa cu vocala
- sa inceapa cu consoana
- sa se termine cu vocala
- sa se termine cu consoana
9. Desparte urmatoarele cuvinte in silabe si scrie-le in tabel dupa nr de silabe (o silaba - 2, 3, 4, 5 silabe)
Cred ca asta e ultimul test din semestrul asta. Or da si la mate?
Oricum asta a fost un test usor. Am remarcat ca ultimul test din semestru e intotdeauna mai usor, probabil ca sa aiba toti note mari la final?
loryi1974 spune:
Sa-ti traiasca baiatul ,Anya!
Deci-asa ca pentru sfarsit de sem:
*romana :"Doi frati cuminti" ,vocale,consoane,silabe etc;de invatat poezia,de raspuns la intrebari.
*matematica:100-1000 partea de inceput:formare,comparare,final primul caiet special de matematica;
*cun mediului:planse cu animale /pasari dom si ce mananca ele;
*engleza(scoala):descrierea in scris a prietenilor;varsta,cul parului,ochilor ,inaltime etc;
Un raspuns intarziat pentru Sabina:germana face acasa,nu foarte mult dar sistematic dupa un set manual/caiet "Das ABC"(sper ca am pus bine das-ul ca germana abia acum invat,cu fiica-mea,cand isi face temele
).
Am avut si noi lucrari la rom si matem,nicio surpriza,nicio greseala.
Nicoleta spune:
Salut.
Stef a invatat de curand la scoala toate lunile anului, anotimpurile cu lunile lor, a cata luna din an este fiecare luna, cate zile are un an si cate fiecare luna, cate minute are o ora, cate ore are o zi, care sunt zilele saptamanii si care a cata este. Au dat test si el a uitat sa scrie a cata luna din an este mai, desi stia...
Astazi au invatat sa citeasca ceasul (pe limba "vieneza" :) ), de genul 5 Minuten nach halb 8, viertel 3, dreiviertel 9...
--------------------------------------------
A venit Craciunul!
A trecut Craciunul...
happiness spune:
Da, am trecut si noi la matematica la numere cuprinse intre 100 si 1000, iar la romana semne de punctuatie si Craiasa Zapezii.La cunoasterea mediului si noi tot la animale domestice suntem. Nu stiu ce sa zic, vacanta asta pica foarte prost, ca nu e inca obosita, abia si-a reintrat in ritm dupa vacanta de iarna. Dar asta e, ne conformam, ce sa facem...Ma bine era mai lunga vacanta de Craciun, totusi.