Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Gata. s-a facut schimbul de carti. Era f incantat ca Monica i-a dat 2 carti .
Multumim frumos !

Ce mai fac copiii vostri pe la scoala?
Noi la lb.romana am avut de facut o fisa de lectura pentru povestea "Creionul". Este o poveste cu talc...si mi s-a parut destul de grea, ptr un copil de 8 ani. Trebuia sa interpreteze acele talcuri/sfaturi.

Lalya.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi azi prima zi de scoala, sper ca nu a pierdut cine stie ce.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da Lalya. A venit tot el. Fi-mea cica n-a apucat sa scoata cartile ca el deja ajunsese .
Ti-am trimis 2 carti ca una e "6 ani" si una "8 ani". Povestile sunt cam la fel doar ca cea de "8 ani" e dubla ca numar de pagini.
Cat despre vol 2 - fi-mea deja e la al 3-lea capitol . Prevad ca o sa vrem foarte curand si vol 3.

In general imi creste sufletul cand o vad citind asa mult si cu asa drag.
Au biblioteca la scoala si a vorbit cu doamna sa mearga cu ea sa ii faca fisa. Din pacate azi nu era biblioteca deschisa.

La mate azi au inceput nr pana la 1000 (deocamdata doar scriere si descompunere).
La romana suntem la "La sanius" de Mihail Sadoveanu si vad ca au facut (iar, pentru ca au mai facut si anul trecut) intr-o si intr-un si sunet -litera, vocale si consoane.

La Winners inca n-avem rezultatele oficiale. Asta da concurs. A dat primul concurs pe 26 octombrie. Chiar le trebuie 3 luni sa corecteze teste grila???
Urmeaza Evaluarile pe 19 si 26 februarie dar mai intai incheierea primului semestru si vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

la noi azi prima zi de scoala, sper ca nu a pierdut cine stie ce.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, sper ca nu aveti o doamna ca a noastra, cu exces de zel. In cele trei zile de scoala de saptamana trecuta, au dat un "Test de evaluare" la romana (recapitulare) si unul la matematica. Azi le-a adus pe cele de la mate (la care fiu-meu s-a descurcat de minune, mai putin doua calcule super-simple, la care a gresit aiurea). Maine le va aduce testele la romana. A, au invatat si Iarna pe ulita, din care au si dat o auto-dictare (vineri). Nu zic ca e rau, dar parca prea i-a luat din scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Copii silitori la voi. La noi, saptamana trecuta n-au venit prea multi copii la scoala, asa ca sa vrea si nu avea cu cine sa dea testari.
Intrebare: cum sa cada copilul de la etaj? Nu sunt gratii la geamuri? Stiu ca asa era obligatoriu inca de pe vremea cand faceam eu scoala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Anya, din pacate geamurile nu au gratii.
Oricum din cate am inteles a sarit intentionat, a vrut sa aterizeze pe acea "copertina" de la intrarea profesorilor.

Sorana si noi am trecut la numerele naturale pana la 1000.
Am inteles ca maine le da un test sa scrie din litere in cifre si invers.
La limba romana suntem la Craiasa Zapezii.

Azi am reusit, intr-un final, sa iau bilete la spectacolul balet pe Gheata- Spargatorul de nuci. Abia astept sa mergem.

Lalya.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si noi am avut evaluari la romana si matematica plus poezia "Iarna pe ulita"de invatat si probabil autodictare.La fel ca si la Tisina,presupun ca sunt in programa.
La mate ni se cere sa semnam lucrarea in calitate de parinti pentru ca s-au intamplat urmatoarele lucruri:una bucata copil si-a facut din B un FB si altii nu au dus lucrarile acasa din cauza ca "nu le-a dat doamna,dar eu am luat FB".
Apropo de saltul acesta ,mie mi-a sarit inima intr-o dimineata cand am vazut la etajul doi un copil care sarea din banca in banca pe bancile de la geamuri cu geamurile deschise.Invatoarele care erau in curte au inghetat si ele.
Si mi-e teama de imbrancelile pe scari desi ei sunt condusi totusi de invatatoare in sir de perechi.Offfff...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, nu au gratii la geamuri.
Si da, a sarit singurel si intentionat, doar ca n-a nimerit pe copertina sau o fi alunecat, cine stie ...
Problema este cum de era singur (desi am inteles ca erau 2 baieti) in clasa si nesupravegheat in timpul orei.
Gratii la scoala asta nu tin minte sa fi fost nici pe vremea mea (am facut aceeasi scoala pe care o face fi-mea). Pe mine m-a vazut mama sarind pe banci la et 2! Mama trecea prin curtea scolii venind de la servici si fi-sa juca leapsa pe banci

Noi am trecut si de Craiasa Zapezii si de Iarna pe Ulita. La noi se apropie primavara .
Si la noi s-au facut toate orele incepand de miercuri. Nu chiar ca la Tisina, adica n-au dat teste, dar au avut destule teme. Iar la italiana a luat nota miercuri.

Foarte frumos Lalya.
Eu sper sa ajung candva sa iau bilete la teatru. As vrea si la Odeon la "Habarnam" dar nu numai, la ceva Caragiale .... Numai sa ajung la casa de bilete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi tot la nr 0-100, recapitulare, iar la romana o lectie despre sanius/zapada, nu stiu exact.Citesc, povestesc, raspund la intrebari, fac exercitii pe text... Azi a dat-o in bara la mate, la ultima problema de pe fisa, a scazut in loc sa adune si s-a dus pe apa sambetei totul. Ceva foarte simplu ce altadata facea perfect, cred ca de oboseala, ca mai scrisese 3 pagini inainte. La romana au lucrat propozitii cu car/c-ar, cai/c-ai, printr-o/printr-un etc. Mie mi se pare ca scriu cam multe pagini pentru varsta lor, daca ar fi pe fisa nu ar fi atat de greu, dar copiind tot in caiet se aduna si oboseste.Azi de exemplu a scris 5 pagini la mate si 3 la romana. La voi cam cat se scrie intr-o ora? A mea scrie repede, termina, dar sunt copii care nu apuca sa faca totul in clasa si au teme mai lungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory77 spune:

La Multi Ani, tuturor!

Va scriem si noi din cand in cand pe unde am ajuns cu materia : la romana, tocmai am terminat lectia "La sanius" dupa I. Agarbiceanu, iar acum fac semnele de punctuatie (voi cred ca le-ati facut deja, vad ca fiecare dascal are modul propriu de predare). La matematica sunt la nr. 0-100 si parca rezolva mai multe probleme decat pana acum. Suntem putin in urma cu materia.
Ma uimeste faptul ca scrieti atat de mult in clasa, noi la matematica nu scriem deloc in clasa pe caietul de patratele (doar tema de casa din cand in cand), la romana doar cand se face o lectie noua din manual (ideile principale ale textului), in rest se lucreaza pe caiete speciale in clasa, au cate doua la fiecare materie principala. Nu stiu ce sa zic, probabil ca toate acestea depind de scoala, de nivelul de predare, e mult, e putin...? In cazul acesta, daca copiii fac asa de multe la scoala , macar acasa sa se mai relaxeze... daca vin acasa si au multe teme, mult de scris...totusi e prea exagerat pentru varsta lor. Depinde fiecare parinte ce pretentii are de la copilul sau. Mai e si vorba aceea : "Ceea ce nu ne doboara, ne intareste "
Asa ca nu te intrista , happines, in mod sigur ai o fetita isteata care va trece peste toate greutatile, va fi obisnuita cu greul.
Succes tuturor scolareilor la testele de sf. de semestru! Nu mai e mult pana atunci...!

Mergi la inceput