Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ptr.Sofia cred ca cel mai bine ar fi sa aduci acasa un profesor tanar care a lucrat sau lucreaza cu copii in cadrul unor gradinite sau in clasele primare de care sa ii placa.Si abia dupa ce ajunge la un anumit nivel si mai ales la o anumita incredere in ea insasi sa o duci eventual la o scoala de engleza-daca prof de acasa e bun si placut poate sa ramana cu el.Adevarul este ca sunt copii de 8 ani care stiu engleza bine.Adevarul este ca engleza trebuie invatata-este un must.Adevarul este ca la varsta lor prind foarte repede,mai dificil e pe la 16-17 ani cand realizezi ca iti trebuie,nu ai invatatt-o si trebuie sa tragi tare.
La tine a fost o alta situatie,important a fost sa iti revii.
Si tot adevarat este ca sotul tau are o oarece dreptate vis-a-vis de tonele de probleme de acelasi tip date ca tema.Poti incerca Gazeta matem.Junior,fise de pe la concursuri mai dificile Euclid,Nastasescu,Arhimede-umblate un pic la ele pana prinde mecanismul,mai sunt culegeri gasite prin librarii obscure-fise de pe didactic.ro dar trebuie facuta o selectie si aici.Poate sa aiba si invatatoarea culegeri mai vechi.
Cu ce se mai joaca fetele noastre-si baietii ca fiica-mii ii facuse tas-o un arc si patrula prin curte la bunici asta vara deci ne intereseaza si cu ce se mai joaca baietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu vrei sa stii cum se joaca...acuma alearga prin toata casa si urla ca sunt fantome de nu-mi aud nici gandurile!!

;P

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina noi la engleza avem o d-na care vine acasa. Eu sunt foarte multumita de progresele Monicai si de ceea ce face.
Profesor de engleza cred ca nu-i greu de gasit. Si varianta sa vina el la tine e cea mai usoara.
Probleme mai dificile (in afara de net, siteul Nastasescu cu subiectele de anul trecut) noi avem culegerea "Micul matematician". Cate o problema (dar trebuie sa le cauti bine ) mai gasesti in Mate 2000.
Eu cred ca nu trebuie sa lucreze foarte mult ... indiferent de nivel. Pentru ca oboseste si randamentul la oboseala va fi mult mai mic.
Din punctul meu de vedere jumatate de ora pe zi suplimentar fata de teme este suficient. Noi alternam mate-romana, parca totusi mai mult mate, si avem si zile pauza. Una peste alta cred ca suplimentarul nostru se incadreaza in 2-3 ore pe saptamana.
Nu includ la suplimentar cititul - ala e de placere si citeste ea ce vrea si nici engleza (care e obligatorie, inclusiv tema pe care o primeste).
La mate cu scoala si ce se face acolo se descurca 99% fara nimic suplimentar iar ce facem suplimentar sunt cate 1-2-3 probleme mai grele. I le aleg si i le las ca "tema" pe a 2-a zi. La romana am facut suplimentar ortogramele.

Mergi la inceput

eu as fi ultra satisfacuta cu 3, 4 probleme din astea mai simpatice pe saptamana, nu mai mult:)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

acu face nastasescu de anu trecut februarie. Momentu adevarului....:))

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Vreau sa aud ca si altii alearga prin casa ,fericirea ei cea mai mare este sa fie cat mai multi copii prin jur ca sa se alerge fericiti.Imi era teama ca e singura mai plina de energie ca aud numa de copii cuminti........Acuma vrea cos de baschet atarnat pe perete-ea si cu tas-o Si mai are o placere:sa coloreze papusi si apoi sa le faca baie ..Offf,baia mea...

Mergi la inceput

Iar cand face potiuni si se rastoarna borcanu plin de apa cu acuarele ......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

A mea nu prea alearga prin casa.
Acum are o prietena in vizita si fac "discoteca" la ea in camera. Muzica si o lampa cu fibra optica
Pe perete avem tinta de darts.

Mergi la inceput

la noi s-a facut praf momentu adevarului ca a venit fracsu cica sa se uite la desene:P, s-au uitat 15 minute dupa care alergatura la greu din nou :D

Lori, mai rau, sotu meu zice ca problemele astea cu scarpinat dupa urechea dreapta cu mana stanga sunt impotriva spiritului matematic si invata copilu la furtisag si smecherie romaneasca

(si anume exact genu de "ultima problema" din concursuri)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Aveti un link cu culegerile?? As vrea sa ii trimit si eu alor mei sa imi cumpere si sa imi expedieze :)
David e incantat de probleme de mate, si aici nu gasesc asa "cum as vrea"...sunt simple si se plictiseste ....ceva de genul "john are 50 de mere si mama lui ii ia 32...cate mere are acum john?"....
Sabina, sa vezi scarpinat aici....La un test la mate, David a luat 48 de puncte din 50...a gresit 2 exercitii....
Cum sunau: J merge 25 de mile cu bicicleta luni si miercuri mai merge 12 mile...Estimati cate mile a mers in total? (si cealalta era la fel)...
Voi cum ati estima???

Mergi la inceput