Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 22
Ioana_Mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirunam Ioana, al meu miorlaie din plin cand refuza sa pape... cred ca e ori biberonul ori laptele. Cat despre tetina 3...e tare fata ta! Al meu s-ar ineca imediat. MIRUNA mami de Emanuel Alexandru (20.11.2003) si Iustin Adrian (5.11.2010) |
Daaaa si ta'su zice ca la 3 luni noi trecem la pahar :-))))
mirunam spune:
Corina , am gasit un site unde pot plati cu cardul si comand de la ei. La mine problema e ca nu am Paypal si nici nu m-am obosit sa imi fac, pe unde comand eu nu am nevoie. Noroc ca imi mai limitez raza de actiune
Letzy si Iustin regurgiteaza, in jet, cam o data pe zi. I-am spus pediatrei si pune totul pe seama foamei... domnul fiind cunoscut drept "porcusorul" . Al meu trage cu pofta, il intrerup fortat dupa 50-60 ml si ii scot aerul dar tot am accidente... azi dimineata am patit la fel. A papat 70 ml, a ragait la greu, l-am schimbat, ne-am conversat si cand sa continuam masa a varsat tot si s-a culcat
Dana pana acum e bine. Ieri mi-am inspectat hainele si am zis ca mor cand vedeam ca nu incap cum trebuie sau deloc. In unele intru, indesata mai mult si nu e ok. SI la Ema am ramas cu ceva in plus pe solduri si picioare dar atunci chiar m-am bucurat, eram semi-anorexica. Acum nu mai am nevoie de nimic in plus. BTW tu ai slabit mult oricum, cel putin asa mi s-a parut din poze.
Am uitat... revin
mirunam spune:
JoAnn esti norocoasa, al meu nu rezista 3 ore fara sa manance nici cand bea 170 ml. Mananaca cel mult la doua ore iar cel mai frecvent la o ora jumate. E dificil sa le setezi pe 3 ore, inseamna sa le lasi sa urle si nu mi se pare nici confortabil (eu una mor daca plange) si nici indicat. De unde sa stie saracutele ca trebuie sa stea trei ore fara sa pape, ele cer cand vor si gata. Metoda celor 3 ore e ceva mai veche si e ok daca o accepta copilul, dar de impus mi se pare barba. Pediatra lui Iustin mi-a zis sa incerc sa il tin macar la 1.30-2 ore ca isi regleaza singur programul de papa...
m
fluturasha23 spune:
citat din mesajul lui Vasari Adipapazi, mai e f bun si Ulmeanu, de la Sanador. _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 |
Vasari, danaint, adipapazi, hai sa va povestesc eu experienta mea cu Ulmeanu de la Sanador si Stamate de la Medlife. Iulia care are 2 ani, s-a nascut cu displazie de sold (pentru cine nu stie displazia reprezinta o dezvoltare intarziata, anormala a structurilor ce compun articulatia soldului, desi s-a nascut la 39s si 2z), cu un grad mai sever la piciorul stang. A fost depistata in maternitate (ce noroc ca i-au facut ecografie in maternitate, ca nu se face la noi in mod normal. Cand am nascut eu la cf2, le faceau la toti nou-nascutii). Pediatrul m-a trimis la un ortoped la Grigore Alexandrescu, care m-a trimis la Ulmeanu. Ulterior am ajuns la 2 doctori diferiti (clinici diferite! fara sa fi vorbit intre ei!) cu specialiatea ortopedie pediatrica si cand le-am aratat ecografia facuta de Ulmeanu, amandoi au spus ca eco facuta de Ulmeanu nu avea sonda speciala pentru a face eco de sold, era o sonda pentru gravide. Foarte suspect pentru Sanador! Si despre Stamate: am fost la el pentru o a doua parere dupa ce am fost la ortopedul de la Gr. Alexandrescu: M-a intrebat cum il cheama pe dr. care o are sub observatie, s-a uitat pe radiografiile facute la 4 si 6 luni si a zis sa mergem pe mana doctorului de la Grigore Alexandrescu. Nu mi-a spus nici macar ca radiografiile nu erau relevante fiindca copilul s-a miscat in timp ce erau facute. Nici macar nu a vrut sa-i faca eco. Povestea e mai lunga, Corina si fetele de la cealalta odisee stiu. In fine, dupa 6 luni de abia am ajuns la un dr. ortoped pediatru cu specializare ecografie de sold, iar recuperarea a mai durat inca 2 luni jumate (orteza de sold, kinetoterapie zilnic o perioada, electrostimularea muschilor gambei). In conditiile in care daca nimeream un doctor bun recuperarea s-ar fi facut in primele 2-4 saptamani de viata. Deci, timp pierdut si bani pierduti! Asa ca sfatul meu de om patit cu doctorii, daca mergeti la eco de sold sa mergeti la cineva care chiar are competenta pe domeniul respectiv. Stamate e medic primar cu competenta in ecografie generala, iar Ulmeanu are competenta in ecografie generala si transfontanelara - conform datelor furnizate de site-urile Medlife, respectiv Sanador. Bineinteles ca pe Delia am dus-o la eco in prima saptamana de viata. Noroc ca nu are nimic, desi e nascuta la 37s.
Mami fericita si implinita de Iulia si Delia
Vasari spune:
Neata! Sunt nedormita, singura pana seara la 8 cu fetele. Sara vomita cand o asez in scaunul auto, desi nu are pampersul strans, chiar nu inteleg ce se intampla. :((
Fluturasha, ai dreptate, au specialitate eco generala, insa nici nu am gasit vreunul cu specialitate eco de sold. Tu unde ai fost?
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
danaint spune:
Miruna, am slabit, e drept, sunt multumita pana acum, 23 de kg, dar sunt si regina odiseii in ceea ce priveste nr de kg acumulate (30) Mai alaptezi? Poti in timpul danezei?
fluturasha23 spune:
citat din mesajul lui Vasari Neata! Sunt nedormita, singura pana seara la 8 cu fetele. Sara vomita cand o asez in scaunul auto, desi nu are pampersul strans, chiar nu inteleg ce se intampla. :(( Fluturasha, ai dreptate, au specialitate eco generala, insa nici nu am gasit vreunul cu specialitate eco de sold. Tu unde ai fost? _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 |
Asa ne vomita si Iulia de mica in scoica. Ulterior am descoperit ca are rau de masina. Sper ca nu e cazul la voi.
http://www.orto-clinic.ro/informatii-pentru-parinti/articole/displazia-de-dezvoltare-a-soldului/
Dr. Valentina Contanu
Mami fericita si implinita de Iulia si Delia
danaint spune:
Fluturasa - la ce dr ai fost cu specializare in echo de sold? Lucas e in 2 clase de risc diferite pentru displazie (retardul de crestere intrauterin e una din cauze, si cealalta lipsa de lichid amniotic), si sunt foarte ingrijorata de asta. Ortopeda la care am fost si Stamate au spus ca totul este ok, dar sa mai facem un control la 4 luni.
Vasari, poate nu ii place unghiul la care este tinuta in scaunul auto. Pediatra mi-a spus sa ii pun o paturica, care cumva sa mai "niveleze" inclinatia, sa nu il mai tina atat de pliat. Nu am incercat inca
beatrice75 spune:
citat din mesajul lui letzy81 Adi,m-ai bagat in ceata cu pompele astea Cele tip seringa are cineva? Scoate ceva? FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap Mami de SANDRA-GABRIELA |
Am avut eu la inceput, acum am trecut pe pompa manuala Avent. Cele tip seringa la inceput simteam ca-mi ies creierii pe ele, pana s-a declansat bruma de lapte pe care o am. Dar ma gandesc ca pt inceput au fost foarte bune, vidau extrem de bine. Acum nu am mai folosit-o ca sa fac o comparatie, intre cea tip seringa si cea manuala, i-am luat frica
beatrice75 spune:
Miruna, da inca alaptez....cat sa satur un pisoi. Adica 3 mese in 24 de ore de la mine.