Strumfi si prichindei iulie-august2011(8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Calciul

Calciul este extrem de important in timpul sarcinii, pentru formarea oaselor si a dintilor fatului. 99% din calciul existent in corpul uman este in oase si in dinti. Restul se afla in plasma sanguina si in tesuturile moi.

Necesarul zilnic de calciu pentru majoritatea femeilor intre 19 si 50 de ani este de 525 miligrame, iar pentru cele intre 11 si 18 ani este de 625 miligrame. Absorbtia calciului din alimente in timpul sarcinii creste. De aceea nu este nevoie de suplimentarea cu calciu, decat pentru mamele adolescente.femeile care alapteaza au nevoie de un surplus zilnic de 550 mg de calciu.

Cea mai buna sursa de calciu este cea reprezentata de produsele lactate (lapte si branzeturi). Alte surse de calciu sunt: legumele cu frunze inchise la culoare, pestele cu oase moi (sardine, somon), fasolea verde, ouale, caisele deshidratate, migdalele, semintele de susan.

Eu nu stiu pe nimeni careia sa i se fi permis sa ia suplimente de calciu in sarcina, poate daca ai avea carenta foarte mare. Dinti se pot sparge si din lipsa de alte minerale nu numai a calciului, Zn spre exemplu (unghii, par, dinti)

Motivul pentru care "ma tot bag in seama" este ca si eu sunt in 12 sapt si 5 zile, dar mai astept putin pana sa ma inscriu oficial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Omibaba, multumim de sfat.

Daca tot suntem la 'babesti', va recomand si eu unul care sa va fereasca de raceala pe perioada iernii. Catina este plina de vitamina C, insa nu stiu in ce masura se mai gaseste acum. Ideea este sa combinati intr-un borcan catina 1/3 cu miere 2/3. Dupa doua zile in care este lasata la macerat poate fi consumata, 1-2 lingurite dimineata, si face minuni.

Ah, si pentru fetele care vor copii linistiti dupa ce nasc, o prietena mi-a spus ca in timpul sarcinii a consumat multe nuci. Acest sfat il primise de la o batrana.

Daca mai stiti si alte ponturi, sunt binevenite. Eu nu sunt fan medicamente de cand ma stiu.

Eu imi pun catina de vara la congelator, defapt toate tipurile de fructe de padure. Si ce bune sunt acum puse in iaurt yamiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Buna ziua, dragi burtici!
Azi mi-au venit o parte din analizele pe care le-am facut la un laborator nou si nu imi place deloc cum mi le-au dat. Nu inteleg mai nimic din rezultate si daca sunt ok sau nu.Va rog,ajutati-ma!!!
Am asa:
Rubella Quant IgG 58,7
Rubella Igm Qualitative 0,554
TOXO Quant IgG <5.00
U-Cap.TOXO M 0,049
CMV IgM 0.278
CMV IgG 4,78

CE INSEAMNA ASTEA?????????????
VA ROG,AJUTATI-MA CA MOR PANA MERG LA CONTROL SA MI LE CITEASCA DR!

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Daca ai putina rabdare pana ajung acasa si iti voi da eu valorile de incadrare pe care le-am primit si eu pe rezultate.

La mine erau foarte clar definite.

11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

aha...deci acum am inteles eu de ce ANa e asa de sprintena,las ca acum imi fca si eu aprovizionarea cu nuci sa ma pregatesc si pt un copil linistit

Catina,e f buna,e bine sa faceti un mic trat cu catina inainte de inceperea iernii. Gasitit tinctura de catina la magazinele naturiste,CATINOVIT parca se numeste. I=am adus sotului care e f bolnavicios si culmea pana acum nici o raceala ,el care anul trecut pe vremea asta avea la activ vreo 2-3. Eu nu pot ca are continut mare de alcool,undeva la 25% si chiar nu sunt prietena cu alcoolul. Catina e buna pt refacerea podoabei capilare

Azi emrgem la inot

Mama de Ana si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

M-am mai linistit un pic cu analizele ca mi-am amintit ca saptamana trecuta am mancat tot felul de porcarii si probabil de aceea mi-au iesit asa rezultatele, in plus am avut si hepatita cand eram mica.
Luli mai pune o data linkul cu analizele ca nu merge, te rog.
Babyblue am o prietena insarcinata careia la analize si-a iesit lipsa de calciu si medicul i-a spus sa-l ia din alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oanamares

Azi mi-au venit o parte din analizele pe care le-am facut la un laborator nou si nu imi place deloc cum mi le-au dat. Nu inteleg mai nimic din rezultate si daca sunt ok sau nu.Va rog,ajutati-ma!!!
Am asa:
Rubella Quant IgG 58,7
TOXO Quant IgG <5.00
U-Cap.TOXO M 0,049
CMV IgM 0.278
CMV IgG 4,78

7+

Oana IgG inseamna ca ai avut in trecut si te-ai imunizat. IgM insa ar fi trebuit sa fie 0. Ce intervale de ref ti-a dat pe buletin?

Interpretarea rezultatelor si recomandarile ulterioare:

Rubeola:

Diagnosticul infectiei recente.
O crestere de patru ori a nivelului anticorpilor IgG in seruri perechi obtinute la interval de 14-21 zile confirma infectia recenta.
Un rezultat pozitiv pentru anticorpii IgM este de asemenea sugestiv pentru infectia recenta, dar instituirea masurilor clinice nu trebuie sa se faca pe baza unei singure determinari. In laboratorul Synevo, un rezultat pozitiv pentru anticorpii antirubeola de tip IgM este confirmat prin doua metode: chemiluminiscenta si ELISA, iar aceasta mentiune apare pe buletinul final de rezultate.

Diagnosticul infectiei congenitale.
Deoarece serul copiilor normali contine anticorpi IgG transferati pasiv de la mama, diagnosticul de rubeola congenitala se stabileste prin evidentierea anticorpilor IgM. Acestia sunt depistati in 100% din cazuri in primele 5 luni de la nastere (in majoritatea cazurilor in primele 3 luni). Frecventa acestora scade dupa cum urmeaza: 60% la varsta de 6-12 luni, 40% la varsta de 12-18 luni; rar detectabili dupa varsta de 18 luni.

Monitorizare post-vaccinala.
Anticorpii IgM apar la 80% din pacientii vaccinati in primele 3 saptamani de la vaccinare. Anticorpii IgG sunt de regula detectati la 4-6 saptamani de la data vaccinarii si persista toata viata.

- Toxo IgG negativ si Toxo IgM negativ - reprezinta absenta infectiei. Daca exista suspiciunea unei infectii recente se recomanda repetarea recoltarii peste 3 saptamani; in cazul pacientelor gravide se va repeta testarea la intervale de 8-12 saptamani.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM negativ - reprezinta existenta unei infectii in antecedente (mai veche de 2 ani).
- Toxo IgG negativ si Toxo IgM echivoc - reprezinta posibilitatea unei infectii acute (nu poate fi exclus un rezultat fals pozitiv). Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG negativ si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii acute (nu poate fi exclus un rezultat fals pozitiv). Se recomanda testarea unei noi probe peste 2-3 saptamani.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM negativ - reprezinta un status imun incert. Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM echivoc - reprezinta un status imun incert. Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii acute. Se recomanda testarea unei noi probe peste 2-3 saptamani; daca pe noua proba se obtin rezultate identice sau IgG devine pozitiv se va recomanda confirmarea infectiei recente intr-un centru de referinta.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM echivoc reprezinta existenta unei infectii in antecedente sau un rezultat fals echivoc pentru IgM. Se recomanda efectuarea testului de aviditate IgG din acelasi ser.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii recente (in decursul ultimilor 2 ani). Se recomanda efectuarea testului de aviditate IgG din acelasi ser; daca se va obtine un index scazut se va recomanda confirmarea infectiei recente intr-un centru de referinta (alternativ se poate testa o noua proba peste 2-3 saptamani, pentru evidentierea unei modificari semnificative a titrului anticorpilor IgG).

Determinarea statusului imun: Anti-Citomegalovirus IgG:
- negativ - presupune absenta expunerii; in cazul pacientelor gravide se va repeta recoltarea pentru determinarea anticorpilor IgG in luna a 4-a de sarcina;
- echivoc - se recomanda repetarea determinarii dupa o saptamana;
- pozitiv - indica expunere in antecedente la virusul citomegalic; se recomanda efectuarea anticorpilor IgM din acelasi ser; obtinerea unui rezultat negativ exclude infectia primara (la pacientele gravide se considera ca exista un risc minim de infectie congenitala si nu sunt necesare investigatii ulterioare).

Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Nu inteleg de ce nu merge link-ul. I-am rugat pe cei de la admin sa-mi spuna daca e vreo problema cu el, daca contravine cumva si apoi eventual il punem si pe prima pag.

Pana atunci puteti da search pe google dupa "analizemedicale"

Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oanamares

Am asa:
Rubella Quant IgG 58,7
TOXO Quant IgG <5.00
U-Cap.TOXO M 0,049
CMV IgM 0.278
CMV IgG 4,78

7+

Daca vrei poti sa-mi dai adresa ta de mail si sa-ti trimit rezultatele la analizele mele, poate te ajuta cu ceva (analizele mele sunt perfecte )

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu un de 15 +
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Am identificat pe analizele mele doar doua dintre cele pe care le-ai facut tu Roxi.
TOXO Quant IgG <5.00 trebuie sa fie sub <15 ca sa fie negativ, ceea ce si este la tine;
U-Cap.TOXO M 0,049 trebuie sa fie sub <0.55 ca sa fie negativ, si te incadrezi in acest barem.

Macar astea doua sti ca sunt ok.
Sper ca am fost de folos.

11 +

Mergi la inceput