Strumfi si prichindei iulie-august2011(8)
Raspunsuri - Pagina 11
pufi79 spune:
babyblue da-i cu lactate, asa cum scriam ieri si eu m-am gandit ca e mai bine sa previn astfel ca imi aduc cate o cutie de lapte la munca pe care spre suprinderea mea o beau pana la 5 cand plec, asta pentru ca acasa nu reuseam decat maxim o cana.
In ceea ce priveste calciu efervescent nu stiu, mai bine intrebi dr, dar vitamine nu iei inca?
.....viata este acolo unde te regasesti.......
14+ Doamne ai grija de noi
ALINAOPREA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue fetelor, eu pot lua calciu efervescent, ce stiti? ca eu raman fara dinti, pe bune...ieri mi s-a crapat o masea, tam nesam si ma dor toate...ma doare toata gura, cred ca ma demineralizez.. |
Mai bine intreaba-ti medicul inainte de a lua orice.
Pupici !
Alina 11+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou
Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani
luli spune:
La Multi Ani tuturor Ioanelor si Ionilor !!! un an bun cu bb-i sanatosi !!!
Legat de interpretarea analizelor, pentru a nu mai sta cu emotii pana ajungeti la dr, puteti sa le verificati aici unde aveti si explicatii pe indelete.
Eu sunt suparata, mi-am facut analizele uzuale si mi-a iesit o infectie urinara Ciudat e ca nu am simptome...
Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate
luli spune:
babyblue bea macar un pahar cu lapte pe zi si daca poti, mananca un iaurt mare simplu pe zi. Acesta contine del mai mult calciu. Prenatale iei?
Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate
v_florina spune:
Pontul cu cutia de lapte la serviciu este extraordinar. Mie nu-mi place laptele, dar cred ca il voi combina cu cacao. Altfel ramanem fara dinti fetelor, eu si asa doar pe aia din fata ii am nelucrati!
omibaba spune:
Calciul, chiar e o problema.
Si eu am niste dinti foarte sensibili si mereu ma tem ca voi ramane stirba dupa sarcina.
Dar am gasit o solutie.
Susanul e o sursa bogata in calciu, nu e medicament, ceea ce nu il lasa sa se depuna pe tevile de evacuare (rinichi si alte parti ale aparatului excretor).
Mi-a fost recomandat de o doamna vegetariana pe care o stiu cam de vreo 10 ani (vegetarienii stiti voi nu mananca lactate si alte chestii ce le pot priva organismul de nutrienti). Cand am facut cure cu susan am si mers sa verific calciul si perfect era. Medicul de familie se mira de fiecare data cat de bine imi iese calciul la analize. Nu de mult i-am zis si ei secretul.
Acum vi-l spun si voua.
Cumparati susan in punguta mica (se gaseste cam la 100 gr si nu e o investie mare) dupa care il dati prin rasnita de cafea sau orice alt mijoloc bucataricesc. Asa macinat il puneti intr-un borcanel inchis si la frigider. Din acea pasta (iese o pasta mai uscata si putin uleioasa - nu pluteste ulei pe ea nu va speriati) luati in fiecare dimineata cate o lingurita pe stomacul gol. Daca nu va place gustul in mod deosebit poate fi combinat cu o lingurita de miere sau ce preferati voi.
Important e ca semnitele sa nu fie prajite sau sa ramana intregi. Prajitul le i-a calitatile, iar de raman boabe intregi stomacul nu le poate distruge cojita si asa nu a-ti facut nimic, pentru ca vor fi eliminate intregi.
Din cate am citit pe prospectul de Magneziu B6 nu se recomanda ca in timpul tratamentului sa se ia si calciu. Ideea e ca daca luati magneziu nu luati si calciu, decat dupa tratamentul cu magneziu. ii cam neutralizeaza efectul.
Sper sa va ajute si pe voi.
Si eu voi incepe in curand o cura cu susan.
Multa sanatate.
11 +
omibaba spune:
Am citit cateva carti referitoare la alimentatie, asta sigur nu inseamna ca am si urmat in totalitate sfaturile scrise de autori.
Din ce am citit referitor la produsele lactate si din ce am invatat la liceu (aveam noi o materie mai aparte referitoare la alimente - indici de calitate) laptele are calciu, dar in procesul de digestie acel calciu se utilizeaza strict pentru portia pe care am consumat-o. Deci corpul foloseste cantitatea de calciu pe care ai ingerat-o din lactate pentru a digera acele produse. Iar astfel nu se aduce nici un aport de calciu.
Nu stiu daca ma fac inteleasa destul, asa ca prefer metoda babeasca.
Daca bei o cana de lapte crezand ca vei avea calciu pentru organism, acel calciu din cana de lapte va fi consumat de organism tocmai ca sa elimine laptele din stomac spre eliminare (spre rinichi sau unde l-o fi trimitand stomacul).
N-am vrut sa fiu prea filosoafa, dar parerea mea e ca susanul e mai bun. E si testat de mine.
Lapte am baut suficient la viata mea (bunicute cu vaci, deci lapte si smantana, branzica si alte cele am avut) si tot degeaba dupa cum am vazut. Si acum consum lactate pentru ca imi plac foarte mult, dar dintii mei tot asteapta degeaba calciu.
Gata, prea m-am lungit.
11 +
v_florina spune:
Omibaba, multumim de sfat.
Daca tot suntem la 'babesti', va recomand si eu unul care sa va fereasca de raceala pe perioada iernii. Catina este plina de vitamina C, insa nu stiu in ce masura se mai gaseste acum. Ideea este sa combinati intr-un borcan catina 1/3 cu miere 2/3. Dupa doua zile in care este lasata la macerat poate fi consumata, 1-2 lingurite dimineata, si face minuni.
Ah, si pentru fetele care vor copii linistiti dupa ce nasc, o prietena mi-a spus ca in timpul sarcinii a consumat multe nuci. Acest sfat il primise de la o batrana.
Daca mai stiti si alte ponturi, sunt binevenite. Eu nu sunt fan medicamente de cand ma stiu.
lulusor77 spune:
omnibaba, super pontul de la tine, chiar azi merg sa-mi cumpar susan, mai ales ca-mi si place gustul.
Referitor la nuci, stiu de la o prietena si alt efect pe care l-au avut asupra ei. Ea a mancat nuci pe toata perioada sarcinii, iar spre sfarsit ii zbarnaia mintea de numa numa, de se mirau astia la lucru ce-i cu ea. Asa ca stau si eu cu punguta de nuci langa mine.
lulusor77 9+
omibaba spune:
Sa va fie de folos susanul.
Referitor la catina, e foarte buna. De vreo doi ani am vazut o emisiune la tv in care povesteau de ea si calitatile multiple pe care le are si cat de apreciata e in alte tari numai la noi nu (ca multe alte lucruri).
Daca retin bine zicea ceva ca un litru de ulei obtinut din catina costa intre 80 -100 euro. Asta dupa mine inseamna ca e mai ceva decat uleiul de masline.
Si noi avem la tara un pom de catina, dar fereasca Domnul cat e de greu de recoltat. Are niste tepi pomul de pana si in cap am fost impunsa pentru nici macar 2 kg de bobite de catina. Am primit injectii la greu atunci, de la pom.
Folosita la ceai mi se pare putin uleioasa bautura, dar am mancat bobite asa proaspete si erau ok. Si mici ramurele pot fi folosite la prepararea ceaiului, si alea contin tot felu. E buna si pentru diabet.
Inca n-am incercat bobitele cu miere, suna bine.
Nici eu nu sunt fam medicamente, dar nici injectii, ma tem de ele mai rau ca un copil (bine ca nu am luat decat vreo 10 la viata mea).
11 +