despre "podoabe"...

despre "podoabe"... | Autor: amik

Link direct la acest mesaj

nu stiu cum sunteti voi,dar eu,una,sunt innebunita dupa bijuterii!am kilograme intregi de inele,bratari,lanturi...din aur,din argint sau gablonturi cum se poarta in ultimul timp...

si nu ma mai satur!!!!

noroc ca am fata,le dau mai departe,ca si eu am primit la randul meu de la mama!si ce mandra eram!

alexandra mare & alexandra mica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Eu nu sunt innebunita dupa bijuterii...dimpotriva, ma incomodeaza ...in afara de verigheta, inel de logodna, cercei (pe care ii am din clasa a opta ) si un lantisor cu cruciulita, nu mai port nimic si nici nu simt nevoia sa le schimb pentru ca imi sunt dragi (mai am cateva bijuterii micute pe care nu le port si pe care le tin intr-o cutiuta: un inelus pe care sotul meu mi l-a dat la o aniversare (l-a ascuns in compot, de era sa-l inghit ), o inimioara mica tot de la sotul meu, un inel de la tata si un medalion pe care l-am primit la nunta)

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Eu is satula de bijuterii. Cand am vazut in Ro vanzatoarele si precupetzele din piata cu kila de aur dupa ele mi s-a facut lehamite de bijuuri si mi-am scos tot!! Nici verigheta nu mai port !Au ramas doar cerceii si asta ca sa nu se infunde gaurele.
F rar mai port altceva in afara de cercei si atunci doar argint sau aur alb, si sa aiba o lucratura f fina si eventual cu o piatra f pretioasa.
Am vrut sa-i dau mamii ce nu mai port dar n-a vrut sa ia (ca poate ma razgandesc...) Hm! Nu asa curand!

Adela-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Nu am multe bijuterii,doar cele pe care le port:cerceii,un lantisor,3 inele si verigheta.Cred ca sunt destule.Aici se poarta aur cu kg ceea ce mi se pare de prost gust.

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Eu nu port bijuterii, si pe mine ma incomodeaza. Cercei, niciodata. Vara port un lantzisor la glezna, mai am un piercing in buric.Asta face cat toate la un loc ( la impact ma refer). Inelul de logodna il port ca imi place iar verigheta o port ca n-am incotro. Dar le scot si le las pe unde apuc...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Imi plac enorm bijuteriile . La inceput ma incanta aurul galben, dar mai nou (mai exact dupa ce l-am cunoscut pe sotul meu) a inceput sa ma "farmece" platina pt ca majoritatea bijuteriilor daruite de el sunt asa. In ultima vreme port doar ce am primit de la el , celelalte bijuterii pe care le-am avut inainte de a ne cunoaste le-am lasat acasa la mama. Sincera sa fiu cercei nu prea port, decat atunci cand iesim pe undeva, dar "moartea"mea sunt bratzarile. Imi place fantastic de mult sunetul pe care il fac bratarile cand se lovesc. Mie imi da o stare de excitare Am doua piese foarte valoroase in "colectia mea", de care nu m-as desparti niciodata: inelul de logodna si un colier. Mi-am jurat ca nu le voi instraina cat timp voi trai. Voi muri cu inelul pe mana si cu (,)colierul la gat

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Eu daca imi aduc bine aminte,acum citiva ani se purta enorm de mult aurul ,fapt care si eu eram impodobita ca un pom de iarna si mergeam spre o firma situata in calea victoriei care la un moment dat un baiat ce vine pe fuga si ce imi smulge lantul de la git si isi tine calea tot pe fuga.
Am ramas fara cuvinte asa ca de atunci nu am decit vergheta pe mina si cercei (bobite) la urechi, acum sa vedem ce sa mai imi smulga ,,,iar restul de podoabe le-am facut cadou la cumnate,verisoare...

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

In facultate se purta grozav argintul. Asa ca mi-am cumparat o gramada de bijuterii, care de care mai voluminoase. Tin minte un inel in forma de sarpe care imi acoperea 1/3 din deget. Asa era pe atunci si noi, bobocele, ne aliniam modei.
Dupa facultate am revenit la bijuteriile din aur, dar cat mai finute. Nu am multe, dar toate dragi mie: inelul de logodna, verigheta, un lantisor de la tata, adus tocamai din China cu o monograma care semnifica "dubla fericire" si cercei, cu surub, alesi impreuna cu sotul meu din Turcia, cand am fost in voiaj e nunta. Am mai primit de la sotul un mic pandantiv de aur, de 1 martie pe care il port pe lantisorul de la tata (cand pot sa-l asortez pt. ca are si niste pietricele albastre).
Din cand in cand mai trec si pe argint (in functie de dispozitie), dar toate bijuteriile sunt f. finute, iar cerceii cu surub. Restul le-am facut cadou unei prietene din copilarie.
Adriana in 25 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si eu am avut mania bijuteriilor de argint - in facultate si chiar si dupa ce m-am casatorit.

Insa acum, ca devin si eu femeie serioasa -cum imi spun colegii - am trecut mai mult pe aur. Oricum in afara de verigheta pe care am "asortat-o" cu o miniverigheta numai din zirconiu (de toata lumea ma intreaba daca si sotul are verigheta la fel ???) + un lantisor cu o cruciulita si cerceii cu surub pe cre nici nu ii mai dau jos altceva nu mai port.

Eu consider bijuterie si ceasul care l-am primit de la parintii mei de Craciun anul trecut si pe care il port in fiecare zi - este elvetian si este auriu (nu stiu daca placat sau nu dar nici nu ma intereseaza - atata timp cat este de la ei ).

Am devenit mai comoda si nu prea mai imi place sa le schimb.

Va pupam,

Andra cu burtica de 26 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Iata ceva despre "podoabe" si de la mine, am si eu ceva in colectia mea de bijuterii. Cand mai vreau cate ceva sotul meu spune: "investesc in sotie, daca nu mai vrea metalele si pietrele le vand si imi scot banii".

Imi plac bijuteriile dar nu intr-atat sa nu pot merge de greutate lor.

Draga Adela, "precupetele", "vanzatoarele" nu sunt si ele femei?

Aici in Thailanda bijuteriile fac parte din potrul national, le poarta de la mic la mare indiferent de sex.
Ce sa mai spunem de acele femei cu gaturile lungi care cu siguranta le-ati vazut pe la divese emisiuni televizte sau pe la teleenciclopedie, sunt aici langa noi in Burma si chiar in muntii din zona asta unde locuim. Ele saracele au in jurul gatului si pe la picioare ceva metal.

Acum sa revin la "podoabe" ca bijuterii nu ca alte semnificati.
Aveam destule bijuterii inainte sa vin in Thailanda cel putin asa credem eu, de aceea intrebare ta legata de bijuterii nu m-a gasit deloc descoperita.

Aici se poarta bijuterii din aur dar si din argint, in combinatie cu tot felul de pietre pretioase.
Localnicii poarta foarte mult aurul galben de 24 de karate dar se gasete si aur de 18 si 14 karate lucrat in cele mai nebanuite modele si nuante.
Pot sa spun ca am avut ocazia sa vizitez 3 fabrici de prelucrare a aurului galben si alb, si nu mai stiu cate mici fabricute de prelucrare a argintului iar de saloane de bijuterii nu le mai stiu numarul. Am vazut de asemeena si cum se prelucreaza piatra de jad si chiar cum se fac tablori cu pietre pretioase si semipretioase. Prin toate vizitele facute sa stii ca am targuit si eu cate ceva pentru mine si pentru Diana.
Am aici o prietena frantuzoaica al carui sot e directorul unei fabrici de bijuterii si drept sa iti spun m-a surprins placut ceea ace am vazut in fabrica lor.

Apoi am fost la granita Thailandei cu Burma si acolo este o piata de pietre, pare ciudat nu? Noi stim ca in piata se vinde cu totul altceva. Nu am vazut in viata mea atatea pietre pretioase care mai de care mai deosebite la culoare si ca model. Mi-am cumparat si de acolo cateva siraguri de pietre, cum ar fi: ochiul tigrului, e o piatra in nuante de maron de la deschis pana la inchis exact ca un ochi de tigru, o pitara in nunate de albastru inchis care ei spun ca e adusa din Afganistan cica doar acolo poate fi gasita, un sirag cu piatra de jad. Dar am vazut, pietre de jad imperial din Burma, apoi coral, turcoaze, hematit, rubine, piatra lunii, piatra nisipului, nici nu le mai stiu, erau asa de multe. Iar mie imi venea sa cumpar din toate cate una macar.
As putea sa povestesc o zi despre bijuteriile din Thailanda. Au de asemena safire roz, foarte frumoase si foarte scumpe, cica e singurul loc in lume unde se gasesc, asta din auzite inca nu m-am intresat exact. Si multe diamante am vazut prin toate salonale de bijuterii.(Poate o sa mai scriu cate ceva despre bijuterii la (Calatoriile sufletului -- Thailanda - tara zambetului).

Prin urmare pot concluziona ca imi place mai mult argintul si aurul alb combinat cu pietre pretioase daca se poate. De cand am venit aici am adunat multe la colectia mea de bijuterii. Nu ma opresc, mai am ceva de targuit poate cateva perle negre si ceva cu piatra de jad imperial pentru draga mea Diana. Pentru asta trebuie sa fac un gol marisor in buget.

Tot ce vreti voi si bani multi ca sa aveti cu ce cumpara "podoabe", nu?

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Eu sunt innebunita dupa bijuterii si in special cele de argint sau de la Meli Melo!
Am seturi complete: inel, cercei, colier chiar si bratara, cu pietricele pe diferite nuante pe care le asortez in functie de culoarea costumatiei din ziua respectiva. Cel putin vara cand se imbraca cat mai colorat imi place sa-mi asortez bijuteriile la tinuta!
Dea

Mergi la inceput