Bucurii de sept-oct 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Va ofer o sau un cappuccino.
Alina si Lili, bine ati revenit pe la noi! Sper sa ne scrieti cat de des puteti.
Alina, eu nu stiu nimic de vaccinul de 4 ani caci Maria intre timp urmeaza schema de vaccinuri de aici. Poate te pot ajuta fetele.
Cat despre noua lege a educatiei, eu una nu am inteles nimic, eu stiu ca deja de ani buni e obligatoriu anul pregatitor dinainte de clasa I, nepotelul meu care acum e in clasa a 5-a a fost obligat sa faca si anul pregatitor. Nu inteleg de ce ar trebui sa-i mute pe copii de la gradi la scoala, anul pregatitor nu tot an pregatitor ramane? Ce conteaza in ce cladire se face??? In fine...
Ce sa mai spun ca aici scoala incepe de la 4 ani iar colegii care au copiii la ecole maternelle (cum se numeste scoala de la 4 la 6 ani) mi-au spus ca nu ai voie sa lipsesti decat daca ai scutire de la medic, daca vrei sa pleci in concediu cu o saptamana mai devreme nu se poate, etc. Copiii au cursuri ca la scoala, curs de limba materna, limbi straine, educatie civica, mediu inconjurator, matematica, etc doar ca orele sunt mai scurte decat la scoala (in jur de 20-30 de min) si copiii nu primesc note ci niste fise de evaluare. In plus au mai multe activitati asociate cu joaca dar totusi mie mi se pare un program dur pentru un copil de 4 ani. Eu oricum n-o dau pe Maria decat din clasa I aici, din fericire nu e obligata sa faca si ecole maternelle la ei. O mai las sa copilareasca...

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna dimineata!

Cafeluta este gata!

Usorlili bine ai venit pe la noi! Ce mai face Tudor?

Alina - bine ai venit si te mai asteptam cu mare drag.Sa-ti traiasca printesele!

Eu lui Victor i-am facut vaccinul gratuit de la medicul de familie, de Adacel nu stiu nimic! Cand a fost mic i-am facut Infanrix toate rapelele.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna, fetelor!

usorlili, ma bucur ca voua asa v-a spus educatoarea. la noi chiar azi am vorbit cu educatoarea dariei care spunea ca totul este confuz, ca directoarea se intereseaza de fapt ce inseamna aceasta lege care trebuie aplicata de anul acesta. Joi avem sedinta cu parintii si i-am spus educatoarei daca poate sa pregateasca un memoriu, ceva, pe care sa-l semnam toti parintii si sa fie transmis mai departe la minister si poate se vor implica toate educatoarele din gradinita si directoarea sa vorbeasca la alte gradinite sa se intample la fel. intre timp am vorbit cu o mamica care mi-a spus ca ea isi va da copilul la particulara la pregatitoare, dar nu il baga in scoala... nu e o solutie, ca nu ne permitem toti asta...

despre vaccin, alina, nu te pot lamuri... daria nu va mai face nici un vaccin niciodata in viata ei, cel putin atat cat tine de mine.

pup, o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Buna ziua, mamici!

Lexi, nu mi-as face nici o operatie, never! Mie mi-e frica de cutit! Nu stiu cum am trecut peste cezariana, cred ca ti-e data o anumita putere sa treci peste nastere.

Eu nu m-am hotarat sa-i fac Mariei vaccinul de 4 ani. Din mai multe motive. O sa trebuiasca sa iau, totusi, legatura cu dr. sa vad ce zice el!

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta_eu spune:

Buna fetelor!

In primul rand vreau sa va multumesc celor care tineti pe prima pagina subiectul nostru! Felicitari! Toata admiratia mea! Nu stiu cum reusiti sa fiti si mamici cu norma intreaga, si sotii sa si munciti si sa si scrieti aici! Eu, desi va citesc aproape in fiecare zi, nu reusesc sa si scriu! Inca o data felicitari si toata admiratia mea!

Vad ca vorbiti despre acest vaccin de 4 ani. Si pe noi ne-a sunat dr. dar inca nu am reusit sa-l facem, ba am racit, ba am avut varicela, ba am fost plecate! Gety ai putea sa-mi spui si mie din ce motive nu vrei sa-i faci Mariei acest vaccin?

Multumesc!

http://picasaweb.google.com/ancuta2009

Un copil iti ia tot ce ai avut si iti da, in schimb, tot ce n-ai avut vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Salutare tuturor,dau o,tot e cald si frumos afara.Ba mai si sarbatorim ca al meu barbat a primit o scrisoare cum ca primeste cetatenia germana el si copila.Uraaaaaaaaa!!!!Eu ma bucur ca-i putem face Patriziei pasaport german si scap de un stress cu cel romanesc care statea sa-i expire si ma gandeam cu groaza ca trebui sa ajung la consulatul roman.
Vad ca vorbiti de scoala,Patrizia merge la anul la scoala dar problema e ,la ce scoala??Noi avem nevoie de scoala cu hort sa poata sta si dupa ore la lectii si s-o luam pe la ora 16 sau 17 acasa.Si asta e greu de gasit,a fost prietena mea si a vizitat asa o scoala,erau 177 de cereri si 14 locuri.Si prioritate aveau copiii ar caror frati erau deja la scoala..deci,vai de noi.
Lexi,eu mi-as face rost de o dantura asa cum vad in reclamele la pasta de dinti,mi-as scoate un colac de pe burta si niste celulita de pe coapse si as mai gasi vreo cateva chestii,dar cum nici atatia bani si nici atata timp nu am nu-mi ramane decat sa nu mai mananc cele 2 pungi imense de bomboane pe care le-am cumparat azi si in general sa nu mai mananc nimic si poate scap de colacul de pe burta.De celulita de pe copse nu scap in veci asa ca traim impreuna in armonie..asta e,nu le poti avea pe toate.
Mie de exemplu, mi-e groaza si lene sa merg sa-mi cumpar ceva de imbracat si afara e asa cald si frumos si eu umblu cu geaca de iarna.
Si mai am un of,laptopul meu s-a stricat,stricat stricat,adica nu mai face nimic si imi trebui unul nou,si iar apare lenea sa ma duc sa-mi iau unul.Plus ca nici mare habar nu am,o sa merg si o sa-mi cumpar unul care e la oferta si gata.
O zi frumoasa si sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta_eu

Buna fetelor!

Gety ai putea sa-mi spui si mie din ce motive nu vrei sa-i faci Mariei acest vaccin?

Multumesc!

http://picasaweb.google.com/ancuta2009

Un copil iti ia tot ce ai avut si iti da, in schimb, tot ce n-ai avut vreodata.

Am auzit eu vorbe pe ici pe colo si apoi am googalit "pericolul vaccinurilor". Nu-s hotarata 100% sa nu-l fac, mai ales ca pana acum i-am facut toate vaccinurile obligatorii. Voi hotara in familie, adica impreuna cu sotul ce o sa facem.

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
E gata si si cappucccino.
Azi si maine e gradi inchisa, spre incantarea fiica-mii care saptamana asta nu a avut niciun pic de chef sa mearga.
Aici continua vremea frumoasa dar e inca foarte frig. Dimineata a trebuit sa racai gheata de pe parbriz.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

buna, fetelor!

uite, am gasit acest articol: http://www.realitatea.net/vezi-prevederi-ale-noii-legi-a-educatiei-ce-intra-in-vigoare-miercuri_801207.html si sunt foarte, foarte ingrijorata. e clar ca generatia copiilor nostri va fi aceea care va face prima clasa pregatitoare la scoala. asa incat nimeni nu se va agita, vom duce spasiti copiii la scoala ca unde-i lege nu-i tocmeala, ne vom supune copiii unui efort inutil si pe noi asemenea (caci nu vom mai tine copiii la scoala decat 4 ore, nu 8 ca la gradi...) si , probabil, dupa ce va fi un esec aceasta aplicare, poate alte generatii vor reveni la modul de lucru de pana acum... dar noi suntem pierduti in inconstienta unui ministri tampit! pe bune, ajung sa am sentimente profunde de ura fata de oameni pe care nici nu-i cunosc, dar nu mai suport tampitii astia care ne conduc!

va las, ca nu-s intr-o dispozitie buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana01

buna, fetelor!

va las, ca nu-s intr-o dispozitie buna...

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

Draga mea... am intrat sa vad ce mai ziceti (ca tot n-am apucat sa termin capitolul de citit) si...ce sa vad... dispozitia mea de ieri... . Eu mi-am revenit pana astazi, asa ca fruntea sus...

Uite, am mai cautat si se pare ca nici ei nu stiu pe ce lume traiesc: http://www.adevarul.ro/actualitate/VIDEO-Ministrul-Educatiei-Daniel-Funeriu_0_403760090.html.

Eu continui sa cred ca nu au cum sa aduca pregatitoarea la scoala. Plus ca mai sunt si cei din clasa a 9-a care trebui sa ramana tot in generala. Cred ca nu au unde sa-i tina pe toti.

Asa ca eu raman optimista.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput