Bucurii de sept-oct 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
tanima_i2002 spune:
Buna seara!
Va urmaresc din umbra cand si cand. Timpul este marele meu dusman. In plus dispozitia mi-e potrivnica. Viata mea este data cu susul in jos, sunt nevoita la aproape 35 de ani sa caut o noua directie in viata, sa incep sa traiesc si de data aceasta sa incerrc sa traiesc cat mai frumos. Este o poveste lunga si urata, pe care nu vreau sa o expun, ci doar sa intelegeti ca nu am dispozitia necesara de a fi cu voi mai des pentru ca nu am prea multe lucruri frumoase de spus, desi copii sunt minunati, frumosi, cresc frumos, se iubesc, se bat, se cearta, ii cert si eu, ma supar, urlu la ei toata ziua, ii pedepsesc,dar ma bucur de fiecare secunda petrecuta cu ei si regret fiecare secunda in care ei nu sunt alaturi de mine sau pe care eu o irosesc in defavoarea lor.
De trei zile am inceput si serviciul in forta si imi vine sa plang la gandul ca am incheiat un capitol din viata mea, ca nu voi mai avea niciodata un bebelus in casa, deja am doi copilasi, dar asta este viata, ei cresc, noi imbatranim...
Legat de subiectul pe care il expune Roxana de ceva timp, mi-am tot facut si eu timp de ceva vreme sa ma documentez, sa citesc legea educatiei, sa incerc sa inteleg aceste legi alambicate. Eu inca mai sper ca desi legea a fost votata nu va putea fi aplicata nici macar anul urmator pentru ca cele nu stiu cate zeci de amendamente nu au fost inca stabilite si aprobate si imi doresc ca acest guvern sa nu aibe capacitatea de a duce la bun sfarsit acest plan. Mai sper ca asa cum mamele au iesit in strada pentru a cere dreptul de a lua de la stat o caruta de bani timp de doi ani pe motiv ca ele au cotizat desi si noi la vremea noastra am cotizat dar totusi ne-am putut creste copii cu 6 milioane (un subiect controversat pe care nu doresc sa il dezbat aici ca nu este cazul si unele chiar merita acei bani), sper ca tot asa sa se mobilizeze sa nu accepte aplicarea aestei legi. Eu nu mi-l inchipu pe fi-miu la 6 ani capabil sa stea 4 ore la scoala si sa faca lectii, in plus nu imi doresc sa fiu nevoita sa il duc zi de zi la ora 8 punct la scoala si sa nu il pot tine acasa 2-3 zile daca imi doresc sa il pun un pic pe picioare dupa o viroza ptr ca va pierde orele, ca el sa vina la ora 12 acasa si sa se apuce de teme samd. Imi doresc sa mai aiba timp de joaca la camin, sa mai poata copilarii inca un an fara stresul si grija lectiilor si lucrarilor si dictarilor. Orice ar concepe ei scoala e scoala si ei nu pot oferi conditii in scoala ptr copii de pauze mai dese, de spatii de joaca, deci asta inseamna clar scoala ci nu ca la camin pregatirea copilului ptr scoala dar si joaca in aceeasi masura.
Ce sa mai, traim vremuri urate si la fel ca si Roxana imi vine sa fug departe de aceasta tara in care sunt nevoita sa trag cu dintii pentru a razbate, desi exact cum spunea, candva a fi medic sau profesor era ceva, acum a ajuns o rusine. Mi-este rusine ca merg la servici si studentele isi permit haine mai scumpe si mai frumoase, isi permit bijuterii la care eu nici nu visez, au genti de firma si in fiecare zi alti pantofi, merg la cosmetica si manichiura pe unde eu nu imi permit decat la ocazii speciale foarte foarte rar, au masini care mai de care mai...smechere si asa mai departe, iar eu stau si imi bat capul cu multi posti (nu toti si asta ma face sa merg in continuare si sa imi fac meseria cu mandrie) pe care trebuie sa ii scoatem ingineri iar eu sunt recompensata cu 1000 de lei lunar si pentru a avansa sunt obligata sa scriu articole de sute de euro anual pe care nu mi le permit.
Asa ca Roxana sunt in asentimentul tau, cah pentru toate aceste lucruri urate care ne fac sa ne dorim emigrarea...
Sa pup cu drag si sa aveti un week-end minunat.
anangel_lexi spune:
Buna dimineata, poftiti la si cappuccino.
Si o dedicatie muzicala din partea noastra, melodia preferata a Mariei si pe care o canta cat e ziulica de lunga:
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
Crisnemes spune:
Lexi - multumesc pentru capucino si dedicatie!
Tanima imi pare enorm de rau ca nu treci printr-o perioada buna acum. Iubirea pentru copilasi ne face sa fim mai buni si mai plini de viata. Ma regasesc in descrierea pe care ai facut-o copilasilor tai: " copii sunt minunati, frumosi, cresc frumos, se iubesc, se bat, se cearta, ii cert si eu, ma supar, urlu la ei toata ziua, ii pedepsesc,dar ma bucur de fiecare secunda petrecuta cu ei si regret fiecare secunda in care ei nu sunt alaturi de mine sau pe care eu o irosesc in defavoarea lor." Ei ne motiveaza si ei ne dau puterea sa mergem mai departe- deci eu iti doresc din tot sufletul multa putere !
Roxana - - pentru o mamica puternica!
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
lilina spune:
salut
tanima si roxana, stiti ca si eu impartasesc aceleasi impresii despre 'minunatul' sistem din 'extraordinara' tara. din pacate eu chiar nu-i mai acord nici o sansa, lumea in general e prea rea ca sa se mai poata face ceva bun aici. Eu asa simt si din pacate, daca am apucat sa ma scarbesc de ceva (din experienta mea de pana acum), nu prea mai sunt sanse sa revin la sentimente mai bune.
dar, incerc sa supravietuiesc de pe o zi pe alta, sa nu-mi mai bat capul cu nimic ce tine de 'minunatul sistem' si astept o ocazie sa ma 'catapultez'
va povesteam acum vreo 2 saptamani ca abia asteptam o iesire la munte cu gasca. am nimerit la o vila draguta DAR a carei proprietara facea orice, numai turism NU. statea dupa noi si ne critica in continuu, ba ca nu i-am sters bine masa, ba ca i-am spart un pahar si i-am descompletat setul, ba ca ii stricam aragazul si ii folosim din vase si ea nu ne-a 'taxat' si pt oale si furculite desi in mail ne-a scris ca ne ofera acces la living si bucatarie si orice e necesar pt a ne simti bine. deci eu nu am mai intalnit asemenea oameni !!! dar mi-am dat seama pt a nu stiu cata oara ca de fapt asa gandesc multi dintre cei care fac afaceri in romania "hai sa ii fraierim, hai sa oferim cat mai putin si sa cerem cat mai mult ca romanu' e prost si ia tot ce i se ofera" asa gandesc majoritatea ca se fac afaceri in aceasta tara, bleah,
in alta ordine de idei, ma bucur ca s-a mai incalzit vremea si s-a mai topit din gheata de pe trotuarele-patinoare
Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
In sfarsit ajung si eu sa va salut. La prima ora am fost din nou la medic sa ma consulte si sa-mi dea ceva pt tusea de care nu mai scap. Sa speram ca noul medicament ma va ajuta mai mult decat cele de pana acum.
Maria nu a avut niciun chef azi de gradi, dar am dus-o totusi pentru ca vreau sa aiba cat mai mult contact cu copiii. In weekend au venit cateva fetite din vecini la ea in vizita, asa ca am casa cu fundul in sus, dar nu ma supar.
Sunt incantata ca, in sfarsit, zaresc si eu soarele dupa saptamani bune de vreme innorata. Sper sa tina cat mai mult.
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
anangel_lexi spune:
Aa, vroiam sa va intreb, daca v-ar nemultumi ceva foarte mult la voi, dar asa, incat sa ajungeti sa va urati, v-ati opera sa corectati acel lucru? Tot urmaresc emisiuni despre chirurgie plastica pe Discovery si incepe sa-mi incolteasca si mie ideea de a ma opera. Problema e ca am atat de multe de operat incat cred ca trebuie sa strang o suma marisoara plus ca mi-e fff frica de durerile de dupa. Offf, nu stiu daca o sa prind vreodata curaj... Voi v-ati opera?
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
Roxana01 spune:
buna fetelor!
Lexi, multumim de dedicatie! ce gusturi speciale are maria in materie de cantece!!!! la noi in masina este o lupta continua intre dorintele dariei, careia ii place muzica de club si asculta Vibe FM si pacifismul lui victor, caruia ii place Albano & Romina Power.
Tanima, imi pare tare rau ca treci prin aceasta perioada grea. sunt convinsa ca cei 2 copii iti dau forta sa poti merge mai departe si sa crezi ca undeva in viitor lucrurile vor arata mai bine. Sper din suflet ca esti pozitiva si ca stii ca atata timp cat copiii sunt sanatosi si tu esti sanatoasa toate celelalte lucruri pot fi corectate. sunt alaturi de tine si daca vrei vreodata sa vorbim nu ezita sa ma suni (daca nu mai ai nr meu, scrie-mi pe pm).
Lil, chiar stiam cat de mult iti doreai weekendul la munte, asa ca imi pare rau sa aflu ca nu v-ati simtit bine... dar confirma exact ce ai spus: muuulti romani pusi pe furt, efectiv, chiar daca in diverse moduri. Daca mai vreti o iesire, iti recomand cu caldura o pensiune unde am fost de revelion, unde am fost vreo 8 familii si ne-am simtit ca acasa, efectiv oamenii aia nu stiau ce sa ne mai faca sa ne simtim bine, iar copiii aveau vila la dispozitie. doar ca acolo te duci pt 3-4 zile, ca este langa comanesti, si nu merita drumul pt 2 zile...
cat despre legea educatiei, am inteles ca deja a intrat in vigoare. si eu ma gandeam, macar asa, niste petitii on line, ceva, ar trebui sa apara, caci nu e posibil sa ne dam copiii la 6 ani la scoala in conditiile pe care le au scolile azi... si , din cate am inteles, copiii nostri sunt prima generatie cu pregatitoare la scoala... eu as vrea sa ma bat sa se revina la normal...
La noi toate sunt bune cu copiii: sunt frumosi, veseli, jucausi, inteligenti. fac nazbatii si ne miram de unde scot atatea expresii. in plus sunt foarte comunicativi, foarte deschisi. Daria este o mare fana "gasca zurli", o trupa de teatru/ spectacole pentru copii, asa ca in fiecare duminica noi mergem la teatru. numai anul asta am vazut vreo 5 specatcole si la toate daria a fost foarte incantata. Duminica mergem la 18.00 la tandarica, tot la trupa asta, la un spectacol pe care noi l-am mai vazut, dar daria mi-a spus ca nu vrea sa-l rateze. eu ma bucur, caci este un alt mod de a interactiona cu oameni si copii. plus ca faptul ca-i dezvolt placerea de a merge la teatru si spectacol este o achizitie importanta.
sa aveti o saptamana frumoasa!
Alina1976 spune:
Buna fetelor,
Sunt o mamica de fetita (bucurie de sept-oct 2006) de 4 ani si 4 luni, pe nume Ana-Isabela. Am mai incercat sa intru de cateva ori dar destul de rar din pacate.
Va rog din suflet ajtati-ma cu un sfat!
Eu trebuie sa ii fac Anei vaccinul de la 4 ani si mi-a zis Dr ca sa-i fac ADACEL pentru ca INFANRIX simplu nu se gaseste in Romania. Am vazut ca acest ADACEL este destul de nou...noi pana acum am mers numai pe vaccinuri de la Glaxo. Adacel-ul e facut de Pasteur.
Voi ce ati facut?
SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
"http://lb4f.lilypie.com/qhF1p3.png" Asa creste Anutza noastra
"http://lb1f.lilypie.com/lHCCp3.png" Asa creste Sabinutza noastra
Crisnemes spune:
Lexi - eu sunt PRO si daca as avea banii necesari as face operatiile fara sa stau prea mult pe ganduri!
Lilina, Tanima, Roxana sunt de acord cu voi despre aceasta "tara minunata" dar bolnava - as pleca daca as putea, dar se pare ca tot sistemul este acela care ma tine aici! Faptul ca nu mai am 20 de ani este motivul principal pentu care nu pot pleca- la 20 de ani nu eram casatorita, nu aveam copii, ma gandeam doar ca in aceasta tara se poate trai si oamenii sunt cei care conteaza. Anii au trecut si lucrurile sau imputit rau de tot!
Lilino - cred ca proprietareasa era dusa cu pluta .... - sa te consolez pina la urma conteaza faptul ca ai fost cu prietenii e tot ce conteaza.
La ziua lui Dragos de saptamana trecuta - pe care am tinut-o la un club pentru copii - era o domnisoara grasa cu cercel in nas - fiica proproietarei(avea un comportament asemanator cu ceea ce povesteste LILINA)- care tot stiga la Victor ca nu are voie sa faca aia, ca nu are voie sa faca aialalta - pina s-a inervat baiatu' si i-a spus- "Tu grasa sa ma lasi in pace ca aici tata te plateste!" Off course ca l-am certat pe Victor dar nu foarte tare!
Roxana - cred ca e tare frumos la Zurli, si noi vrem
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
usorlili spune:
Buna fetelor. Remember us?
N-am mai reusit sa scriu de mult timp. Din pacate nici nu am mai reusit sa citesc. In seara asta am aruncat un ochi si am reusit sa citesc acolo unde Roxana punea problema clasei pregatitoare.
Eu am discutat la gradi cu d-soara si cu directoarea gradinitei lui Tudor si mi-au spus ca sub nici o forma pregatitoarea genereatiei noastre nu va fi facuta la scoala. Vor fi tot la gradi, cu aceasi d-soara, dar regimul orelor va fi altul. De fapt ei urmaresc sa aduca toti copii macar un an la gradi si sa-i "pregateasca" pentru scoala. Adica mai putina joaca si mai multa scoala. Adica program relativ asemanator cu cel de la scoala.
Si nu credeau (nici macar la minister nu credeau) ca vor fi in stare sa aplice legea cu pregatiroare la scoala mult timp de acum incolo ca nu au logistica necesara. Asa ca deocamdata eu sunt optimista. Nu cred ca se poate aplica. De altfel ca multe alte legi date la noi in tara. Date asa, de amorul artei, fara sa se analizeze daca exista conditii pentru aplicarii legii.
Fug sa citesc capitolul, sa vad ce mai faceti si poate mai revin zilele viitoare.
Va pup.
Si totusi exista iubire!