inscriere clasa a V a la Tudor Vianu, Bucuresti
Buna ziua si La multi ani!
Am si eu o intrebare (de fapt mai multe) referitoare la inscrierea in clasa a V a la Tudor Vianu in Bucuresti (liceul de informatica): cate clase sunt de a V a, cand trebuie depuse actele pentru inscriere si ce acte sunt necesare. Stiu ca se da concurs, dar nu stiu cand si la ce materii (doar mate?!). Si inca ceva: daca cumva nu intra, eu pot sa-l inscriu in paralel si la fosta lui scoala, ca sa fie undeva in clasa Va ?!
Iertati-mi ignoranta si astept raspunsurile voastre
Raspunsuri
Lala_D spune:
In prezent exista doar cate o singura clasa pe an gimnazial, deci o singura clasa de a cincea, una de a sasea etc.
Examen se da din cate stiu la matematica , selectia facandu-se si in functie de rezultatele din clasele primare, pe langa acest examen.
Au un avantaj olimpicii pe municipiu la matematica sau elevii cu rezultate foarte bune la concursuri scolare.
Examenul este inainte de terminarea anului scolar ( parca) astfel incat daca nu este selectionat nu il afecteaza cu inscrierea la alt liceu sau ramanerea in aceiasi scoala generala.
Trebuie sa mergi la liceu si sa te interesezi la secretariat pentru a afla amanunte.
ribana spune:
Multumesc pentru informatii, chiar o sa merg. Avem ceva diplome de la concursuri scolare, avem numai fb-uri, deci sanse sunt. Nu stiu daca merita efortul, am mai citit pe aici si am inteles ca e destul de solicitant. Totusi, si eu am terminat candva liceul de informatica, si nu a fost rau, ba chiar a fost cea mai frumoasa perioada.
Lala_D spune:
Daca stati relativ aproape de liceu merita cu siguranta efortul.
Eu am luat anul trecut in considerare aceasta varianta insa distanta a primat ( stam departe, trebuia dus/adus cu masina) astfel incat ramane un liceu de luat serios in considerare insa pentru clasa a noua cand va putea sa circule in siguranta cu metroul ( pentru 5-8 mi s-a parut foarte obositore varianta transportului) .
ribana spune:
problema cu transportul exitsa (stam in baneasa, dar am avea un 205 direct). Eh, multumesc de raspuns, trebuie sa ma gandesc serios inainte sa-l bag in asa ceva: mai ales ca pare destul de ambiguu clasificarea - olimpiade nu sunt la a IVa, avem Arhimede si Lumina insa. Tot citind pe net, am inteles ca e si pe pile, mai exact ar tb sa faca medictatii cu un profesor de acolo... ca asa fac cei care vor sa aplice acolo si ca aceia stiu subiectele inainte - nu stiu daca sa cred sau nu astfel de chestii, dar as vrea sa fie un concurs "curat" si cine e mai bun sa castige, e simplu.
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ribana problema cu transportul exitsa (stam in baneasa, dar am avea un 205 direct). Eh, multumesc de raspuns, trebuie sa ma gandesc serios inainte sa-l bag in asa ceva: mai ales ca pare destul de ambiguu clasificarea - olimpiade nu sunt la a IVa, avem Arhimede si Lumina insa. Tot citind pe net, am inteles ca e si pe pile, mai exact ar tb sa faca medictatii cu un profesor de acolo... ca asa fac cei care vor sa aplice acolo si ca aceia stiu subiectele inainte - nu stiu daca sa cred sau nu astfel de chestii, dar as vrea sa fie un concurs "curat" si cine e mai bun sa castige, e simplu. Ribana |
Exista olimpiada la mate si la romana pentru clasa a patra. Vor fi acum in ianuarie. Al meu a participat la ambele anul trecut, toate 3 fazele :scoala,sector si municipiu.
Gasesti subiectele pe net.
filofteia spune:
La noi faza pe scoala la olimpiada s-a dat din decembrie, atat la mate cat si la romana.
ribana spune:
Inseamna ca nu m-am descurcat prea bine la cautat. Am tot citit si la link-uri aparea olipiada la mate - concursul Arhimede.. de aceea am crezut ca astea sunt. Mai caut. Multumesc pt raspunsuri!!
Lala_D spune:
http://sorinborodi.ro/clasa5.html
La mate le gasesti in linkul de mai sus chiar daca scrie clasa 5 pe el. Sunt subiectele date in toata tara atat la a patra cat si la a cincea si la olimpiade si la concursuri.
sau aici ;
http://mate.info.ro/AllMaterials.aspx?ID=20&Grade=4
Pentru romana nu prea sunt pe net, le poate da d-na invatatoare . La noi asa a facut.
Filofteia, bafta multa baiatului ! 
Anul trecut la noi au fost in ian, acum una in dec si una in ian.
ribana spune:
Multumesc pentru link-uri, am si tiparit testele. O sa vorbesc si cu dna invatatoare azi sa-mi spuna daca stie de calendarul olimpiadelor.
filofteia spune:
| Citat: |
| Filofteia, bafta multa baiatului ! |
Multumesc Lala si voua
.Legat de liceu...
Un timp am cochetat si eu cu ideea asta, dar am tras concluzia ca al meu nu este de liceu. Si iata argumentele:
- ii place mai mult sa afle lucruri noi, decat sa lucreze constant la ceva...
- lucreaza foarte greu la ceva ce nu-l intereseaza... dovada lb. romana, unde la faza pe clasa la olimpiada s-a uitat pe pereti, caci "olimpiada nu-i obligatorie"...
- relaxarea primeaza clar invatarii si indatoririlor... adica inainte de faza pe scoala la matematica a tras o tavaleala prin zapada in curtea scolii, ca daca se topeste...
- nu-l intereseaza sa obtina rezultate bune la scoala, invata exclusiv numai ceea ce-i place si i se pare interesant... asa ca am un razboi cu el pentru istorie si romana
- ii place sa surubareasca si sa cante, ceea ce trebuie sa faca in timpul liber, daca la o scoala normala nu prea mai are timp, la una solicitanta nici atat... Am constatat ca nu mai canta atat de des (era ca un greiere) pentru ca nu are timp... dar de la anul si mai mult intr-o clasa selectionata cum ar fi cea de la liceu???
- este foarte atras de "distractii", de noutatea lor, iar liceul i-ar da mult prea devreme accesul la ele. Scoala de acum este o scoala buna, este foarte aproape de casa si-l stie toata lumea in cartier. Daca o ora lipseste cu siguranta voi afla si ce a facut.
Eu cred ca atunci cand faci alegerea de a da copilul in clasa a V-a la un liceu trebuiesc luate foarte multe in calcul depinde mult si de copil si de ce vrea el. Eu imi doresc un copil fericit in primul rand, iar pe al meu nu-l bucura o nota buna luata la un test, nici macar la unul important (alti copii insa o fac, sau sufera cand iau rezultate slabe) ... pe el il satisface un circuit reparat mai repede, sau o prezentare facuta in power point cu un subiect oarecare.
Depinde iar de modul de interactiune cu ceilalti in timpul pauzelor... al meu este foarte activ in pauze, cunoaste multi copii de la celelalte clase, asa ca prefer sa fie copii de varsta lui, iar contactul cu cei mai mari sa se faca mai tarziu.