***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

MAdaiulia, nu mai stiu adresa comuna, daca mi-o spuneti trimit acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Vas, nastere usoara si bebe sanatos!!!!

am si uitat cum e sa fii la sarcina noua, ca emotiile si grijile sunt la fel, prezente si la fel de intense.

si, inca il mai duc pe D in bratze destul de mult, e un lipicios..ca toti de altfel. astia mici ne zapacesc de cap, ca-s mici...

Ella,

crezi tu ca se educa, macar in teorie?! evident ca nimeni nu e cototzat acolo sus si de neclintit in incredere in sine..nu ar fi normal, atata timp cat esti in relatii cu oamenii, la care tii.
dar, dacat sa priceapa mai tarziu, asa ca mine, mai bine ii instruiesc de mici. Nu-s 100% convinsa ca asta e methoda buna.

de ex lu R ii pot spune NU si-s si consecventa, cand ii zic ceva..dar la David..cum spun altii: ma termina si numai faptul ca il am pe frat-su cu okii pe noi, ma face sa fiu consecventa..nah, io stric copilul.

Noi suntem toti pe gripa, colegu meu lucreaza..(lucreaza sambata de vreo luna de zile si zilnik pan la ora 22) asta noapte am facut toti febra, imi aduc aminte ca povestea Irinelul acu cativa ani ca nota temperaturile. nici nu stiu ce sa iau inafara de paracetamol ca nu am mai avut gripa de vreo 8 ani.
si am aflat cu stupoare ca nu angajatorul e cel care decide cate zile de concediu medical pot sa am, ci casa de asigurari..mama lor ca tot asa trist am aflat ca la nemtii, se aplica mai intai impozitul si apoi sanatatea..deci iti ia impozit si pt banii de pensie..somaj.

An, am scris destul ?! ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

mai_iunie2007@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

mai_iunie2007@yahoo.com

Am trimis! Spor la treaba, capusnei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!

Suntem in 2 la Heidelberg - un week-end romantic .... in moment ne odihnim picioarele la hotel (ca am umblat toata ziua :)), dupa care mai iesim la un coctail ... dar n-am rezistat sa nu-i urez lu' Chiqui "sarcina usoara si bb sanatos!" si lui Vas "nastere usoara si curaj, o sa te descurci de minune!".

Sanatate multa ptr. puii de Alynta, Alma si Didisor!

Didi, poti lua si tu ibuprofen - ai grija sa nu depasesti doza maxima! Tot la 4 ore (abwechselnd cu Paracetamo) in caz de nevoie. Si da, noteaza-ti sa stii cine la ce o ora a primit si ce ... f. f. important.
Si da, impozit platesti si pensie, chiar si asigurarea medicala ... dar la somaj nu se plateste nici una :) ... prefer impozit platit decat sa primesc somaj ;)
Si nu hotareste nici angajatorul nici casa de asig. cate zile ai voie sa-ti iei liber ptr.copil bolnav, ci pur si simplu este dat prin lege:
- 10 zile pe an, fiecare parinte in parte, la 2 copii se dubleaza nr. zilelor .... deci la voi 40 in total :) ... si un mic Tipp: poti sa mai dai "den blauen Zettel" si ptr.tine, chiar de e copilul bolnav ...
Uite aici un link: http://www.eltern.de/kleinkind/betreuung/betreuung-krankes-kind.html
Sanatate multa!

Gata, ca ma cearta sotu' :D ...
Sanatate plantatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Intrebare:
cum ii invatam pe copilasi sa respecte pe cei din jur, deciziile lor? Andreea vrea ca sora-sa sa faca ce zice ea ca o papusa, sa se imbrace, joace cum spune, si pana acum asta mica facea , dar cum a crescut reactioneaza si se lasa cu crize ... sau ca vrea sa faca baie cu taica-sau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Betty, eu inca nu am problema asta cu Mara, dar cred ca as compara relatia Andreei cu Alexandra cu relatia ta cu Andreea. In sensul ca, din cate am citit pana acum, tu ii lasi Andreei destula independenta, ii respecti deciziile. Si asa ar trebui sa faca si ea. Oricum, din experienta proprie, iti spun ca taurii mici sunt cam demanding, vor sa fie lideri tot timpul, sa-i faca pe ceilalti sa ii asculte si sa-i urmeze, ca sa nu spun cateodata niste mici tirani, fara nicio suparare, sper, ca iti spun cam cum am fost eu si alte prietene in zodia Taur. Legat de al doilea aspect, cred ca as incerca sa vad de unde vine dorinta asta, cum o justifica ea. Cred ca deja de la varsta asta incep "indragostelile", iar potrivit lui Freud asta e varsta intensitatii maxime a complexului oedipian, pentru cine crede in afirmatiile lui Freud. Spre ex, mie Mara mi-a spus ca vrea sa se pupe si ea pe gura cu oamenii (noi nu am lasat-o nici cu copiii, nici cu noi, nici cu alti adulti) si i-am explicat ca asta fac doar oamenii indragostiti si sotii si i-am dat exemple de soti, plecand de la noi. Ma rog, discutia a fost mai lunga, din ciclul ce-o sa faca ea cand o sa fie mare (pe langa faptul ca o sa bea cafea, bere cu alcool, vin, whisky etc. ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alma, multumesc de raspuns, Andreea se incadreaza perfect in zodia ei, asa e fix cum ai descris. Vreau sa o fac sa inteleaga ca trebuie respectat celalalt, cand nu-i convine ce ii spun imi trage una si imi spune sa plec, sper sa o dezvat ca nu-mi place deloc, mai ales ca o imita si alexandra.

Partea cealalta vine de la varsta si de la gradi, ca a vazut baieteii cum fac pipi si puta, si l-a intrebat pe taicasau daca si el are, si vrea sa o vada si pe al lui , si la mine a venit si m-a pupat pe gura fara preaviz ... i-am explicat si eu ca asta fac cei mari, dar se mai pupa si la gradi intre ei ... atatea stiu, cum sa zic mi se pare ca stiu totul de fapt din instinct, nu le este lor f clar, dar intuiesc multe. Noi nu prea ne pupam sa ne vada copiii, de ex, nici nu le pupam pe gura, alexandra mai vine cu gurita, dar ma feresc un pic si andreea nu e genul iubaret, daca o pupa un copil sau noi se sterge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Betty, eu am incercat la cel mare sa-l fac sa inteleaga ca trebuie sa intre in pielea celui de langa, sa vada daca i-ar place si lui sa fie tratat asa cum il trateaza el. Ca sa inteleaga mai bine m-am comportat eu cum se comporta el ... si sincer, nu i-a placut :) ... a inteles. Acum doar trebuie sa-i amintesc cand incepe la fel. Doar ca era mai mare decat fi-mea acum, cam pe la 5 ani ... acum cam greu sa inteleaga cred. Si mai depinde si de caracter ... fi-miu e mai sufletist, intelegator si sensibil. A inteles chiar ca la jocuri nu trebuie sa castige doar el, ca altfel ar fi ceilalti tristi si dezamagiti, etc.. Dar cum spuneam, era mai mare.
Amélie e si ea intelegatoare, doar la impartit de lucruri iubite face fite.
Cu pupatul pe gura: noi le-am explicat ca noi suntem batrani, ca avem microbi si ca i-am imbolnavi de ne-am pupa pe gura ... Amélie, care e Barbi ;), stie ca are voie sa-l pupe doar pe Ken, cand o fi mare si are voie sa poarte si pantof cu toc, unghii rosi, etc.. ;) Cristian e scarbos din fire, deci mai usor. Dar intre ei se pupa de numai, pe unde pot :D
Am citit in cartea "Secretul copiilor fericiti" ca cea mai buna educatie sexuala e cand tata ciupeste mama de fund si ei ii place :) Deci ce vad copiii acum la parinti (iubire, respect, luat in brate, pupat, duiosie) or sa faca/traiasca si ei mai tarziu ... deci nu vad unde-i problema de va pupati in fata lor. Important e sa inteleaga ca asta faceti voi, ca mama si tata, nu si cu altii, chiar cu ele.
Cu facutul baita cu tati: depinde de voi, cum sunteti voi si cum vreti sa va cresteti copiii. Noi nu suntem pudici si ne dezbracam in fata copiilor. Ta-su a facut baie cu ei si cand erau mai mari - cu amandoi in parte. Fi-mea il vede pe frate-su si nu mai e mare branza ... la ta-su a fost uimita ca-i mai mare putulica :D ... ptr. ea e deja ceva obisnuit. Eu ii las se se descopere, ptr. ca "fructul oprit" e mereu mai dulce si prefer sa le arat eu, decat altii - intelegi tu! Deci ptr. noi corpul e ceva normal, nu ceva ce trebuie pitit, de ce trebuie sa ne ferim si sa ne fie rusine ... dar e si comform societatii de aici.
Dar cum te decizi, explica copilului ce vrea sa stie, sa nu o faca altii altfel de cum vrei tu ... e si varsta la care se descopera ca fetita, respectiv baiat, e normal sa vada diferenta.

Gata, ca scriu la mesajul asta de dimineata si deja mi-am dat prea mult cu parerea ...
Sanatate plantatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Si noi ne pupam in fata Marei, prefer sa ne vada des asa si sa vada cum isi manifesta oamenii dragostea, sa nu fie o introvesrtita cand va fi mare. De pupat pe gura, si ea mai da sa ma pupe (niciodata pe ta-su) si i-am zis ca nu e bine, ca fiecare are multi microbi (inclusiv ea) si fiecare microb e obisnuit cu gura celui in care sta, asa ca daca ajunge in alta gura se supara si da dureri de burtica Asta asa, mai pe intelesul ei. Eu ma schimb in fata ei, dar ta-su nu, si nu l-a vazut dezbracat (nu stiu daca niciodata, dar, in orice caz, de pe la 1 an jumate, asa, sigur nu). Stie ca baietii au putulica/puta, si fetitele tuturina/tuturica/pasarica. Desi am citit ca trebuie sa le numim cu denumirea lor exacta, eu nu-i pot spune inca de penis si vagin, o sa-i spun poate inainte sa intre la scoala. Si o sa-i arat penis in carti, in niciun caz pe al lui ta-su. Stiu fetite care au ramas traumatizate sau scarbite mult timp dupa ce l-au vazut pe tata dezbracat, desi a fost o chestie neintentionata, accidentala, asa ca prefer sa nu. Ce am scris mai sus e o observatie si parere pur personala, nu combat pe nimeni si nu comentez postul nimanui. Ca sa nu iasa discutii

Mergi la inceput