***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 19
An@ spune:
Betty, haioase fetele tale cu "cearta" lor (cu bataia intre ele, nu-ti face iluzii ca s-a terminat . Io cu sor-mea, desi am fost si suntem fff apropiate, ca siameze, si tot ne-am "batut" si certat pana ne-am maritat si am plecat de acasa).
Cu activitatile, si eu am crezut ca, de cand cu gradi, o sa mai scap de ele, dar acum are o perioada cand cere zilnic sa faca ceva. Cred ca mai e ceva care o stimuleaza la asta: de cand ne-am mutat in casa noua, mancam in bucatarie si petrecem toti mai mult timp in bucatarie in general, ca e tare calda si placuta si in timp ce pregatim cina, ea sta la masa si coloreaza, picteaza, face fise...
Didi, sanatate lui R! Aschiuta ce mai face? Ecaterina, acum am citit ca vine din greaca si inseamna "pur". In rest, semnificatie pt mine: am vrut sa fie un nume de sfant cum are si Ana (Sf. Mucenita Ecaterina a fost o imparateasa f inteleapta), imi place cum suna si cum se potriveste cu numele de familie, pe bunica din partea tatalui meu a chemat-o Ecaterina si in plus Ana a fost botezata la biserica Sf. Ecaterina. Deci o gramada de "coincidente". Si o sa-i spunem fix Ecaterina, fara prescurtari gen Cati sau altele.
Cand ai timp, spune-mi si mie cum se iau picaturile alea pt otite: in ce moment incepi sa i le dai? cand se vaita deja de durere de urechi? cate picaturi si cum le diluezi? de cate ori pe zi? cat timp?
Chiqui, sanatate si voua! ai grija sa nu iei si tu raceala. Vad ca siunt la moda picaturile astea Betabioptal...si noua ni le-a dat la otita, dar de pus in urechi.
Alynta sanatate lui Matei!
Edit: Vas, mai ai putin, putin . Sa ne anunti sa scoatem agitatele.
Mie mi se pare ca a trecut asa repede timpul la sarcina asta si ma apropii si eu de "delivery". SI eu nici nu m-am hotarat unde nasc: stat sau privat si cu care din cei 2 dr. la care merg . In plus de data asta trebuie sa fac cezariana si mi-e mai frica ca de nasterea naturala.
26+ si mami de Ana (22mai2007)
DidiAlex spune:
An, nu ai prospect?..trimit si caut pe net sau la mine sa vad ce scrie..nu nu le stiu niciodata si prospectul nu-l arunc.
ma bucur ca nu il prescurtezi..si m suferit dupa prescurtatile astea la nume..uneori cand sunt la telefon, stau o clipa sa zic cine-s: Alex sau Didi .
Ce face Aschiutza? pe urmele lu frat-su. dar nu asa virulent. R a stat 4 ore afara, miercuri si are si rosu puternic in gat. Dar ne-a trimis ieri acasa cu paracetamol si azi dupa ce mi-a dat raspunsul la exudat i-am spus sa imi de-a reteta pt nurofen si CApval.
Asciutza a debutat acest an cu febra ( asta pt ca mama lui l-a lasat sa manance zapada dupa patinaj, de fapt toti patru copii mancau, numai el a picat apoi lat) si apoi a tot tusit de ma gandeam la Maya daca mai tuseste..si a primit inca o doza de singulair si pt prima oara Salbutamol, picaturi de inhalat. si ii merge bine. Dar l-am scos de la inot si nu il mai duc nici io la piscina..o perioada.:(
R nu a fost deloc racit si nu a lipsit vreo zi din gradi de la 01 septembrie
Ieri am reusit performantza sa merg de trei ori la servici:tot ieri am aflat ca copii buni de scoala pt sept 2011 sunt toti copii care fac 6 ani pan la anu in 2012.:)
deci Bob de ele poate merge linistit la anu in sept 2012.
Ioana, am primit un mesaj de la tine, scuze, raspund aici mai rapid..ca dorm copii, io eram :D..
trimit si caut prospectul
mi-e mai sur sa dau cu copi paste
OTOVOWEN Tropfen
Bei welchen Erkrankungen werden diese Tropfen angewendet?
- Mittelohrentzündung
- Stockschnupfen
- Ohrensausen
- Schwerhörigkeit infolge Verschleimung des Rachens
-Dieses Medikament darf bei Schilddrüsenerkrankungen nur nach Absprache mit ihrem Arztes eingenommen werden.
Dosierung:
Bei akuten Beschwerden
- Nehmen Sie alle 1/2 bis 1 Stunde diese Tropfen (höchstens 12x täglich)Bei chronischen Beschwerden
- Erwachsene: Nehmen Sie 1 bis 3x täglich 12 bis 15 Tropfen
- Kinder von 6-12 Jahren: Nehmen Sie 1 bis 3x täglich 5 bis 10 Tropfen
- Kleinkinder bis zum 6. Lebensjahr: Nehmen Sie 1 bis 3x täglich 4 bis 7 Tropfen-
Säuglinge bis zum 1. Lebensjahr: Nehmen Sie 1 bis 3x täglich 2 bis 4 Tropfen
Diese Tropfen bitte verdünnt mit Wasser einnehmen.
ce monifestari pot apare
Nebenwirkungen:
- Hautausschlag
- Atemnot: (Atemnot ist Zeichen eines Luftmangels in den Lungen: semnd de cantitate mica de aer in plamani)
- Juckreiz: mancarime..sau urticarie
- Gesichtsschwellung
- Blutdruckabfall
- Schwindel
Bitte beachten Sie:
- 5 Tropfen dieses Medikamentes enthalten etwa 90 mg Alkohol
- Bei einer Einnahme von homöopathischen Arzneimitteln können sich ihre Beschwerden vorübergehend leicht verschlimmern. In diesem Fall sollten Sie ihren Arzt befragen & die Einnahme der Tropfen unterbrechen.
deci le poti da de la primele manifestari de durere, max 12 ori pe zi, 4-7 picaturi, diluate cu apa..
ella_74 spune:
Hei, ce activitate pe aici...
in primul rand Chiqui felicitari! ce-ti doresti?
le salut si pe celelalte 2 burtici, An@ si Vas, curajoaselor!
Didi, nu cred ca-l dam la scoala pe la 5 ani jumate; va merge in 2013 cand va avea 6 ani si 4 luni; ce n-as face, nu l-as da mai tarziu de atat, dar nu pentru ca si noi am mers de 6 ani ci pur si simplu fiindca cred ca s-ar irosi sa mearga ditai baiatul la 7 ani jumate la scoala ; ce sa faca pan atunci cand el deja face socoteli din minte de acum, scrie si cere tot mai mult de la saptamana la saptamana? in weekend facea un joc cu forme geometrice pe Ipad si imi spune " Cum e posibil mami sa fii atat de mare si sa nu stii ce e simetria perfecta? uita-te in oglinda daca vrei sa afli" .
Cat despre activitati, cartile alea de la Teora sunt f bune, sunt pe categorii de varsta, le are si i le-am luat de mai multe ori pana acum; sa stii Ana ca-i ajung cateva zile, deci nu te-ai inselat, dar sunt bine structurate; cele mai interesante pentru sunt cele cu : uneste punctele , descopera diferentele, adunarea pe multimi, urmareste pattern-ul ca sa vezi ce urmeaza, labirintul.
Si daca comanzi 1 data de la Teora primesti mereu disc cel putin 30%, eu am primit cod promo si cu 40%; ca sa nu mai spun ca le-au livrat gratis prin curier rapid.
Al_Ma spune:
Chiqui, felicitari! Sa fie sanatos!
Ioana, as vrea si eu linkuri, daca mai ai.
Noi am fost aseara la pediatru, ca Mara a inceput sa tuseasca productiv si i-a mai crescut ieri temperatura, desi a ramas tot subfebrila. Incepusem sa-i dau Prospan si mi-a zis sa continuu. Citisem si eu despre Septilin si mi-a spus ca pot sa-i dau, asa ca i-am luat azi. L-am intrebat daca sa-i fac Bronhovxom si mi-a spus ca, din punctul lui de vedere, Ribomunil este mai eficient si mi-a dat schema de administrare. I-am zis ca nu i-am facut Prevenar si mi-a spus ca ar trebui sa-i fac. Mmm, aici nu stiu daca o sa-i urmez sfatul. Legat de Vigantol, mi-a spus ca sa-i dau cate 2 picaturi in lunile cu r, pana la varsta scolara.
DidiAlex spune:
Woow, Ella..semetrie..
am si io unele discutii cu ai mei..dar indiferent cum or fi ei nu ii las sa arunce cu ceva in mine..ca rup din ei.
Io cred ca innainte de toate io ii respect si le cer acelasi lucru.
pur si simplu am ramas socata in vara cand nepotul meu il certa pe tatal lui (fratele meu)ca intarziase si ii facuse vant sa ii cumpere inghetata si din banii lui( a lu tatsu, parca el munceste la 3,10 luni) .
asa ceva depaseste orice limita.
deci orice afirmatie de-a lor nu ramane aruncata asa in aer..
DidiAlex spune:
inca unul si mi-am facut portia pe ziua de azi..
Ella, mesajul de mai sus suna aiurea..dar incerc sa nu il sterg..
dincolo de toate aparentele io, incerc sa le dau la copii acea incredere in ei. asta simt io ca imi lipseste mie cel mai mult..poate pe net nu apare, nah lume virtuala, dar oricat de multe as fi stiut io tot am luat-o in freza ca nu am avut aceea incredere in mine.
copii astia din ziua de azi, au multa, de ex la noi David are cu carutza si lu R ii lipseste. nu are curajul ala sa spuna verde in fatza, sa isi revendice drepturile..etc etc..
dar incerc sa o faca diplomat..greu frate
v-m spus oare sigur ca inainte de Craciun ca daca Mosu nu ii aduce nimik sa vb io cu el sa il treaca si pe el pe lista..Dragu de el!!!
Ideea ca ii zic sa imi spuna ce neplaceri are la gradi si a doua zi il chem si ii zic sa se uite la Frau X si sa ii zica nemultzumirea..avantaj ca pot sa ii precizez pe romaneste.
David se uita fix la ea, o mai si brrrr putin
R inca doarme..de la 12.
An@ spune:
Didi, am draguto prospectul,dar e in deutsch si creierul meu e intr-o letargie (ca sa nu zic lene crunta ). Merci pt explicatii si sublinieri !
Ella, e destept foc Bob (voi faceti copii destepti, pacat ca va opriti la unu' )! Cu gradi cum a ramas? Da, si eu am primit de la Teora coduri de reduceri pt comenzile anterioare. O sa comand si eu cartile de activitati recomadnate de voi, dupa ce le epuizez pe astea date de Ioana.
Alma, sanatate Marei!
ella_74 spune:
Alina,
tre sa ma interesez si eu de Ribomunil, ca noi nu mai putem continua la anul cu bronchovaxom din cauza ca declanseaza astm; cel putin in cazul nostru s-a adeverit ce se scrie pe prospect.
An@,
auzi, da glasciorul ala de clopotel e ager tare, am vazut io; asa ca iti doresc sa nu te opresti la 2 :)
Vei avea doua motate istete foc.
Didi,
n-a sunat aiurea, eu am intels ce-ai vrut sa zici; numai ca vezi diplomatia se invata ; dar nici eu nu sunt bine fixata aici, imi seamana pe de o parte ca temperament dar pe de alta parte traieste prin imitatie deci daca nu vede , nici nu asimileaza.
Nu e ca isi ia nasul la purtare dar cand intreaba , de multe ori ma fac ca nu stiu sa-i raspund si atunci asta il impinge sa-si dea singur raspunsuri, care de multe ori ma amuza maxim.
Dar este si arogant cateodata, pleaca de la premisa ca ce stie el noi nu avem cum sa stim si intrebarea pe care o repeta cel mai des in zi este : " tu n-ai stiut? " .
Elisa, sa nu crezi ca nu ti-am vazut like-ul de pe picasa; pacat ca nu m-ai lasat sa-ti intorc favorul, nu ai nimic pe public; asa ca te somez sa revii asap si sa ne povestesti; esti inca asteptata aici, doar scrie si n-o sa fii penalizata ca ai lipsit 1 an :)
madaiulia spune:
Chiquitita felicitari!
Vas ce putin mai ai!
Ioana as vrea si eu link-urile cu activitati. Poate le pui pe mail-ul comun si le luam de acolo.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007