***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 17
lbelciug spune:
Deci, ca sa fie mai clar: noua ne spusese doctorita sa-i dam antitermice la 4 ore indiferent de T, avand in vedere ca temperatura revenea dupa adiministrarea de antitermic la momentul T>38.5. Asta cateva zile pana sa-i dam antibiotic. Cu acest regim ziceam ca nu-s de acord. L-am aplicat doar o zi, dupa care am trecut pe antibiotic. Rezultatele s-au vazut de a doua zi, deci rost avea sa bag in bietul copil anti-termice la 4 ore pt cine stie cate zile? Virusii nu mureau cu ele.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Dar nici cu antibioticul. In cazul in care nu ti l-a dat doctorul, antibioticul trebuie administrat daca febra nu trece dupa 3 zile de antitermice. Asta mi-a spus dr. Stanciu si am citit si aici http://www.homeopatie.ro/antibioticele---o-sabie-cu-doua-taisuri-20.htm .
In ceea ce priveste antitermicele, mie doctorii cu care am vorbit mi-au spus sa-i dau doar daca depaseste 38.5. Astfel, daca la 4 ore de la Nurofen, sa zicem, face peste 38,5, ii dau Panadol. Daca la 4 ore nu are nimic, dar are la 6 ore, ii dau atunci. De regula, Marei ii trece febra cu Nurofen, Panadolul nu prea are efect, nu stiu de ce. Daca face febra mare, peste 39, la mai putin de 4 ore dupa Nurofen, ii pun supozitor cu Novocalmin. Daca face febra dupa Panadol, ii pun supozitor cu Diclogesic. Si asta e foarte eficient in cazul Marei. Si multa hidratare. Apropo, Polidin nu se face la copii? Ca nu am auzit pe cineva sa faca Polidin, desi, in cazul meu, e foarte eficient.
I-ai dat antibiotic fara antibiograma? De unde ai stiut ce tip de antibiotic sa-i dai?
bettyR spune:
Eu nu le dau la 4 ore doar daca au febra f mare, peste 39, altfel le las asa cam 6 ore daca nu creste, am lasat si la >39 asa pe alexandra, le scade febra si singura, doar ca trebuie vazute si simptomele. Alexndra cand a facut pneumonie a debutat cu 40 aproape, apoi a ramas in jur de 38.5 5 zile si stare proasta, arata rau, muci verzi, nu mai manca mare lucru... la laringita si faringita nu i-am dat antibiotic, dar a durat aproape 3 saptamani, ma saturasem si eu, a slabit muult...si am mai avut raceli mai zdravene care dureaza cam o saptamana.
Eu am ajuns la concluzia ca majoritatea sunt virale, dar daca nu le ingrijesc corespunzator, scos muci, aerosoli, avut grija cu baia si iesitul afara, se complica. Eu le mai scoteam afara si se agitau, le pridea frigul ca se raceau si mai zdravan si se mai lungea cu cateva zile.
Vas, cum esti?
lbelciug spune:
Alma, febra nu trecuse dupa 3 zile de antitermice, dar nu i le dadeam nici la 4 ore. Antibioticul nu ni l-a dat cu antibiograma, probabil Klacid are spectru mai larg. Nu i l-am dat dupa capul meu, ci la recomandare dr. Panadolul nu prea are efect nici la noi in caz de febra.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Betty, ce tratament le-ai dat la faringita si laringita, ca pe mine nu ma incanta aerosolii cu adrenalina pe care ni i-a recomandat la spital?
bettyR spune:
Al_ma, fix asta ne-a dat si noua, i-am facut 2 zile atat, si restul au scris sa ii dau Betabioptal in nas ca avea secretii multe si verzi, tusea urat tare(dar nu i-am dat ca mi-era frica de alergie), nurofen in caz de febra, dar nu a facut deloc.Dar cam 3 saptamani a tinut toata boala, in astea includ tuse seaca noaptea si nas infundat la inceput vreo saptamana. Urate boli si chinuitoare, Alexandra a tusit mult, eu i-am pus muuult ser fiziologic in nas si am aspirat ca avea secretii si asa am scapat. Dupa, i-am dat Septilin sau spre sfarsit, si mi s-a parut destul de bun siropul, eu nu le prea dau sa le imunizez, timp indelungat, le folosesc ca tratament in raceli, si le schimb, cu Imunogrip si Osccilo, depinde si de simptome.
alynta27 spune:
Buna. Eu sunt cu Matei la 3 zile de febra. Azi ne asteapta pediatra. Suntem terminati si noi si el!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
An@ spune:
Gata, ati terminat cu bolile si tratamentele ? toata lumea sanatoasa?
Acu' vreo 3 sapt. (inainte de vacanta la gradi), a mai facut Ana o otita, dar doar la o ureche si a trecut destul de usor peste, in rest nu ma plang. Are iar o perioada buna din toate punctele de vedere si savurez perioadele astea tihnite ca sunt ciclice si nu stiu niciodata cat tin .
Mai dati si voi link-uri cu activitati/fise/worksheet-uri pt copii. Eu le-am epuizat pe toate pe care le stiam, inclusiv grupe de varsta mai mari. Ana ma asteapta in fiecare seara, cand vin de la serv., sa-i aduc teancul de fise sa le rezolve si le termina cu o vitezaaaa (adica vreo 20-30 de fise in juma de ora).
In rest io si burta suntem bine. Am revazut-o luni pe zuza nr. 2, care creste frumos si e zglobie (am fost la eco mai mult fortata de imprejurari, ca am cazut rau de tot in curtea firmei pe niste placi lucioase acoperite de gheata ... e adevarat ca am cazut pe spate, dar m-am zdruncinat rau si am avut gatul intepenit cateva zile). Mai am vreo 2 sapt si intru in prenatal. Abea astept!!! Sa ma odihnesc, sa ma relaxez, si sa ma rasfat cu Ana, asa, ultimele luni de copil unic la parinti .
Voi, restul, cu ce va mai laudati? Vreo gravida noua, ceva?
26+ si mami de Ana (22mai2007)
Ioana13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chiquitita Eu, eu!!! Mami de Livia (8 iunie 2007) |
Felicitari!!!!