***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

vad ca toate va lupatti cu virozele...

Liv, am patit si noi la fel ca voi; a stat la bunici , i-au dat viroza si el ne-a dat-o si noua asa ca bolit 1 saptamana intreaga; fiind vaccinat, a scapat cel mai usor, dupa febra mare pana la 40 timp de trei zile, a ramas cu o tuse seaca; nu i-am dat decat nurofen si panadol la 4 ore si comprese; si aerosoli cu flixo fiindca intre timp tusea a devenit productiva; nu are muci verzi deci nu s-a suprainfectat asa ca n-a fost caz de antibiotic.
L-a vazut medicul de garda de la spitalul CMU care a confirmat viroza pe hemoleucograma si traheita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Voi le luati sange la copii la fiecare viroza?

Si ale mele au fost virusate, Andreea a schiopatat o saptamana, Alexandra nu mai stiu ce a avut, muci, tuse, dar nu verzi, dar aproape de fiecare data fac muci verzi, dar nu le-am mai dat mare lucru, le aspir pana trec, a durat si 2 saptamani, dar de obicei trec mucii verzi in 3-4 zile, si mai au ceva inca vreo cateva zile si apoi gata...oricum au fost forme mai usoare, ori s-au mai imunizat.

Mi-am facut si eu facut analize ca nu ma simteam grozav, mi-au iesit perfect, totusi ametesc destul de tare si sunt obosita, cred ca ne-dormitul asta e de vina... ella, mai spune-mi te rog, planta care te face dormi profund... cand adorm sa dorm, si de ma scoala, si de nu ma scoala alexandra, eu ma trezesc si ma uit pe geam, dorm ca iepurii sau ca atunci cand adormi in masina, asa pe fuga cate un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Daca nu ajungem la spital (adica daca nu face 40), nu-i luam sange cand are viroza. De regula, ii dau acasa antitermice cand depaseste 38,3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Poze

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Betty,
nu i-am mai scos sange de 2 ani lui si de data asta n-a fost programat; adica l-am dus sa-i fac hemoleucograma fiindca mi s-a parut palid si as fi vazut asa daca are anemie sau infectie; dupa ce am plecat de la analize ne-am oprit in oras sa mancam si a cerut acasa , dintr-o data a zis ca e obosit si ca-l dor picioarele; cand am ajuns acasa deja avea febra.

Si asa m-am umplut de spume cu hemoleucograma asta ca i-a scos din deget; si i-a stors degetul si urla ca-l durea manevra; poate altii pierd sange mai usor dar lui abia ii picura cate o picatura si duduia aia isi propusese sa umple o eprubeta in felul asta; pana m-am enervat si i-am spus asistentei sa inceteze ca iese urat.

Pentru somn, incearca passiflora; planta se numeste de fapt passiflora incarnata.
Si daca zici ca te trezesti asa din nimic, parerea mea e ca ai o dereglare neurovegetativa; incearca sa iei Magne B6 timp de 1 luna; nu cred ca are contraindicatii in alaptat; o sa te regleze in timp.

si multumesc pentru PM; era artrita virala dar nu s-a plans decat 2 zile la rand ca nu poate merge dupa care durerea a cedat fara nimic; dr care l-a vazut a spus ca e frecventa complicatia asta la copii mici dupa viroze si numai daca nu cedeaza in cateva zile sa revenim pentru alte investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ella, multumesc.

Cred ca mai putin ii doare la luat sange normal, eu am tinut-o pe Andreea in brate la mine si nu a zis nimic, era speriata, dar nu doare deloc ca si mie mi-a luat tipa si e f finuta ... eu zic ca-s palizi cand sunt raciti si ca-s mai albi ei de felul lor, si mie mi-au spus doctorii ca par anemice, Andreea are cearcane cand e racita, apoi ii trec, sau cand nu doarme de amiaza, dar la analize totul i-a iesit perfect.

Inca ceva am mai vrut sa te intreb, ai facut eco pentru dureri de splina, si pe mine ma doare, banuiesc ca e splina sub coasta stanga dar noaptea doar si destul de acut ... o sa incerc sa iau MagneB6 si pasiflora de dormit si poate imi revin. E ciudat sa stai asa noaptea, nu se lipesc ochii sa adorm si daca o fac, e pentru timp mai scurt, am renuntat si la cafea ca am crezut ca asta e cauza, cu toate ca nu faceam abuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, Bogdan nu prea consuma lichide si sincer m-am speriat de cum arata dupa atatea zile cu febra, e usor deshidratat. Consider ca am facut bine dandu-i antibioticul. A si slabit mult, acum ma bucur ca a inceput sa mai manance, e vesel etc. Nu i-am mai facut analize de sange, dr de la CMU ne-a zis sigur ca e viroza. Eu cred ca nici f multe antitermice nu-s bune mai ales cand sunt date la 4 ore zile in sir.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Cati capsunei au fost bolnavi in ultima vreme! A fost o viroza destul de urata.
Acum suntem bine si noi, Andrei a mers azi la gradi, eu de ieri am reinceput lucrul. Eu nu am scapat fara antibiotic, la Andrei insa nu a fost nevoie.
Betty analize eu nu-i fac la fiecare viroza. Ii fac cam o data pe an de control, dar cum el a avut anemie feripriva i-am tot facut hemograma si sideremie sa controlam evolutia. Nu am vrut nici sa-i dau fier prea mult, asa ca nu am avut de ales. Acum iar urmeaza sa facem o verificare, de cateva saptamani tot parlamentam pe tema analizelor astora, am ajuns la un acord cum ca facem amandoi. Deja stie care e procedura si nu-i place, normal, asa ca s-a lasat convins doar daca imi face si mie.
Liviana eu nu-i dau antitermice "cu program" niciodata. Le primeste doar la febra, daca trece de 38,5 in pricipiu. Dar daca e nevoie de alternanta la 4 ore pentru ca nu rezista mai mult, ii dau. Altfel nu vad de ce ar primi antitermice la 4 ore.

Edit: Alina v-am vizionat pozele, sunteti o familie tare frumoasa!
Si ca mi-am amintit: e oferta la Domo photo daca va intereseaza.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Madaiulia multumesc!
Fetelor multa sanatate!
Si Matei imi face febra de aseara. El e pe Augumentin de joi.

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Eu am presupus ca Liviana se refera la cazul in care nu-i scade febra deloc sub 38.3/38.5. Altfel, nici eu nu-i dau antitermice la 4 ore, daca nu e cazul (si de obicei nu e). De Poohy mai stiti ceva?

Mergi la inceput