FIV la Sibiu (22)
Raspunsuri - Pagina 5
Oria77 spune:
engi nu, cu tiroida n-am avut probleme. Iar FSH-ul 12 il aveam cu ceva timp inainte de primul FIV la Bucuresti, e posibil sa fi fost mai mare cand l-am inceput la Polisano pe al doilea dar drI mi-a recomandat sa "nu mai sap" dupa valoarea lui - probabil ca sa nu imi darame moralul. Si bine a facut!
Acu' partea mai off-topic din post: blonda a facut judo. Si a continuat dupa sportul de performanta (cu unele pauze, ce-i drept) cu tras de fiare/alergare la turatie maxima de 4-5 ori pe saptamana.
monaaaa las' ca si la mine a vrut tot unul doctorasul nostru, a si vazut cu ochii lui ca era unul prins si-am ajuns la Bucuresti si dupa inca o luna l-am lasat pilaf cand l-am sunat sa-l anunt! Daca-i mai dai si tu un soc din acesta, cred ca-l lasa inima saracu'... da tare ma rog la Bunutu sa ti se intample!
18+
emilyjeuly spune:
buna fetelor si La multi ani!
sper sa ma primiti si pe mine printre voi pentru ca in februarie voi face primul meu fiv la Sibiu.
eu am 31 de ani, sotul tot 31, incercam sa facem un bb de aproape 3 ani dar fara succes. am fost la multi medici si am facut tone de analize. un verdict ar fi fertilitate inexplicabila . ma rog... noi nu am mai incercat cu alte proceduri gen stimulare ovariana sau IA pentru ca rezultatul testului antiMullerian este mic pentru varsta mea asa ca am decis sa trecem direct la fiv.
as avea si eu o intrebare: mi s-a dat in schema de stimulare sa fac o injectie doza unica de diphereline 3,75 intramuscular in ziua 21 si as vrea sa stiu daca este foarte dureros?
felicitari tuturor gravidutelor si o sarcina usoara si multa bafta fetelor care urmeaza fiv la Sibiu! sa dea D-zeu sa reusim si sa avem bbei mult visati!
Emily
Oria77 spune:
emilyjeuly in primul rand bine ai venit printre actualele sau curand viitoarele gravidute de la Sibiu!
La injectia cu Diphereline vei simti jena creata de ac, solutia in sine nu doare, deci spor la intepat fara teama!
18+ cu 2 x ???
emilyjeuly spune:
multumesc Oria, pentru primire si pentru lamurire eu sunt foarte fricoasa din fire si ma gandesc cu oroare la toate injectiile care ma asteapta! sper sa fie bine!
Emily
monaramona spune:
emily diphereline am facut si eu si este exact cum a zis oria ''jena creata de ac''.iar injectiile in sine de stimulare nu sunt dureroase si se fac cu ac mic de insulina..asa ca nu ai de ce sa te sperii si iti tinem pumnii
lorelei78 spune:
Buna fetelor!
Sunt noua pe aici,acesta este primul meu mesaj...si vreau sa ma alatur voua!
Am 32 ani si incerc si eu sa am un bebe de vreo 2 ani.Anul trecut am inceput investigatiile,asa am aflat ca sufar de hidrosalpinx bilateral.La sfarsitul lui iulie am facut neosalpingectomie bilaterala la Sibiu,la dr Ispasoiu,care mi-a dat sanse sa raman insarcinata natural in primele 6-8 luni dupa laparoscopie.Ceea ce nu s-a intamplat...acum ma vad nevoita sa intru in randul celor care vor face FIV.Imi este teama de ceea ce va urma,din cate am citit sansele sunt foarte mici chiar si la FIV cu hidrosalpinx,este de preferat ca trompele sa fie extirpate.As vrea tare mult sa fac FIV in luna februarie sau martie(daca fac laparo,va trebui sa aman FIV ptr martie) ,deja am programare la sfarsitul lunii ianuarie la dr Ispasoiu,cu care as vrea sa discut in legatura cu scoaterea trompelor sau pastrarea lor.Din cate am inteles de la dr este bine sa le pastrez pentru ca au un rol ,dar eu am citit ca imi reduc sansele...Offf...dilema este atat de mare !!!Mai este cineva in situatia mea?
Va doresc tuturor sa aveti ocazia cat mai repede de a va realiza cea mai frumoasa dorinta:aceea de a deveni mamici!
Oria77 spune:
lorelei eu sunt exemplul cu hidrosalpinx bilateral, operat de 2 ori cu reconstructie - s-a taiat un strop din trompe dar mi le-au lasat pe loc, ca sa nu afecteze vascularizarea ovarului (in lipsa trompelor risti sa nu mai fie "hranite" ovarele si dai in altele). La FIV, in ciuda a tot ce am auzit pe la altii, inclusiv in USA ca nu exista asa ceva, ca se scot obligatoriu etc, drI mi-a propus ca in clipa punctiei sa scoata si lichidul din trompe. Eu una, am mers pe mana lui. Si vezi semnatura mea... Multa-multa bafta in lupta pentru puiuti!
18+ cu 2 x ???
lorelei78 spune:
Oria...ce fericita m-ai facut...Iti multumesc foarte frumos pentru incurajari...Abia astept sa merg la Sibiu pe 21 ianuarie si sper ca in februarie sa fac deja FIV.Si mie mi-a explicat dr I acelasi lucru legat de scoaterea trompelor. Sper sa am si eu ceva la semnatura mea gen sau .Deci merge si cu hidrosalpinx...Ai facut un singur FIV?Merci mult .Te imbratisez si iti doresc sarcina usoara!
monaramona spune:
lorelei daca se pot face ceva cu ele , e bine sa faci , daca nu se mai poate face nimic e bine sa le scoti..eu am 2 extrauterine si nu am trompe si am facut destule ovule(44) talida a facut 30 si asa mai departe..in plus daca trompa e bolnava poti face ff usor extrauterina..trebuie sa te consulti cu mai multi dr care vad problema ta exacta si atunci vei avea mai multe pareri avizate si vei sti ce e de facut..nu te grabi sa faci fiv daca crezi ca nu esti pregatita ,,rezolva toate problemele si pe urma sa incepi..e mai bine sa faci fiv cu trompe daca sunt sanatoase , dar daca vei avea probleme.....sper sa ieidecizia inteleapta
oria ce semnatura frumoasa ai ma bucur ca stai cu noi sa mai vb ca vad ca e cam plictiseala pe aici
fetelor ce mai faceti ? unde umblati? ati uitat de restul lumii?
Oria77 spune:
lorelei, vezi tu, fiecare pe forum are propria sa istorie si orice decizie iei exista un factor de risc la fiecare varianta. Buna mea Mona a trecut prin experienta cumplita a sarcinilor extrauterine si e normal sa te sfatuiasca sa fii foarte precauta. Eu, pe de alta parte, n-am avut decat un ovar functional si chiar si acela cu o rezerva ovariana pe final, deci nu imi permiteam sa mai astept cu inca o operatie pentru ca pana dupa convalescenta ramaneam fara ovule, in ciuda hidrosalpinxului care a condus uneori si la valori de 6-8cm de lichid cand pe-o trompa, cand pe cealalta. In perioada de FIV, am avut doar 3 cm - asta ca sa ai tabloul complet.
Ideea este sa vezi ce iti sugereaza medicul in functie de cum stai in momentul inceperii FIV si o data ce iei o decizie sa crezi in ea cu orice pret chiar daca nu e sigura 100% in viziunea celorlalti! Eu m-am bazat foarte mult pe experienta celor de la Polisano, care s-au izbit de zeci daca nu sute de cazuri si aveau o alta "vedere de ansamblu" a situatiei.
PS: abia astept sa-ti vad semnatura ta, mona ...
18+ cu 2 x ???