Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 9
arturicii spune:
Ilinca, mult succes cu noile meniuri.
Eu insa o sa insist pentru Mar.
Marul, para soi mai tare, morcovul, sunt toate cu risc mare de inec.
Daca vrei sa ii dai mar, te rog sa nu i-l dai crud. Un pic de aburire ii schimba imediat textura si este ok.
Eu inainte sa ii pun ceva in mana Sabinei gust eu si daca vad ca nu se "topeste" in gura dupa cateva mestecari nu ii dau.
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
Macrina spune:
Si eu iidau lui fi-miu morcov si pastarnac, la pranz, inainte sa-i mai dau si altceva.. le mesteca bine(are doar 4 dintisori, dar il vad cum plimba mancarea prin gurita si apoi o inghite)
i-am mai dat bucatele mici de avocado, de unt, paine cu unt
nu stiu ce sa ma fac ca nu-i place galbenusul(i-l dau intreg si el il face marunt cu mana si apoi il bate pe tavita ), si nici quinoa nu-i place, nici orez.. le scuipa, deduc ca nu-i place textura dar ce sa fac?, sa-l dau prin masina de tocat?
spunea cineva de almonds inmuitae in prealabil in apa.. si apoi cum le dati? prin masina de tocat? sau cum?
multumesc de retete si ca scrieti, imi mai fac o idee despre ce as putea sa-i mai dau
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilinca79 Buna seara mamici, am inceput si noi sa ne autodiversificam de 2 zile, si spre surprinderea mea gusta cu pofta din legume, mai putin din fructe. A papat brocoli, morcov si dovleac placintar si toate i-au placut. I-am facut si piure din ele si in paralel ii mai dadeam si eu cu degetul putin (ca lingurita n-o suporta) ca sa fiu sigura ca ajunge ceva in burtica. Dar m-am convins ca a papat ceva si singur, ca am gasit bucatele intregi de legume in kk Cu fructele cred ca am gresit eu ca nu le-am portionat bine ca sa le poata tine in mana. Am niste mere ecologice destul de mici si le-am si feliat iar banana era prea moale. Maine las marul intreg, ii scot doar mijlocul si ii dau o banana mai putin coapta. Am facut si gutuie la abur dar nu mi-a placut cum a iesit si nu i-am dat-o. Eu sunt decisa sa merg in paralel si cu diversificarea clasica, adica sa mai incerc si cu lingurita sa vedem daca accepta pana la urma. Daca i-o dau lui in manuta, isi unge continutul pe fata/baveta/pantaloni si apoi o arunca pe jos Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati deschis acest topic, altfel nu cred ca ma incumetam la BLW Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Ilinca, felicitari!
Se pare ca ati inceput cu dreptul, iar puiul tau stie ce-i sanatos!
Referitor la nimeritul linguritei in gura, nu te ingrijora si acorda-i ceva timp si mai cat multe ocazii sa se antreneze, vei fi surprinsa cat de repede invata!
Eu inca ma mir cu cata precizie duce Maria mancarea la gura deja, dupa doar o luna!
Bafta si sa ne spui cum evoluati.
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Macrina nu stiu ce sa ma fac ca nu-i place galbenusul(i-l dau intreg si el il face marunt cu mana si apoi il bate pe tavita ), si nici quinoa nu-i place, nici orez.. le scuipa, deduc ca nu-i place textura dar ce sa fac?, sa-l dau prin masina de tocat? |
Macrina, daca refuza acum un aliment, nu inseamna ca va fi mereu asa. Mai incearca peste cateva zile/o saptamana.
Exact la fel am patit si noi cu galbenusul. Cand i l-am dat prima oara acu vreo 2 sapatamani, l-a incercat, s-a strambat dezgustata si n-a mai vrut sa-l duca deloc la gura. Am mai incercat eu s-o pacalesc, amestecandu-l cu iaurt, dar apoi m-am potolit si am decis sa mai astept.
Aseara i-am dat din nou si a mancat foarte bine 3/4 de galbenus, singura.
Eu cred cu tarie ca "poftele" alimentare sunt un fel al organismului de a spune ce ii lipseste. Si invers: refuzul inseamna ca nu avem nevoie sau avem prea mult din acel aliment.
Sunt convinsa ca atat copiii, cat si bebelusii chiar, au acelasi mecanism.
Si am de gand sa i-l respect.
ilinca79 spune:
arturicii, sigur ca marul i l-am facut la abur, nici nu m-as gandi sa i-l dau altfel la cat mi-e de frica sa nu se inece. La fel si legumele, doar banana i-am dat-o cruda, ca e moale.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
alimnutza spune:
Buna fetelor! Mi se pare foarte interesant subiectul. Va spun sincer ca nu stiam de autodiversificare pana sa vad topicul. Imi doresc si eu ca fata mea sa inceapa sa manance singurica cu toate ca noi avem 9 luni. Nu e un pic cam tarziu? Ea este inca alaptata la san si ca multi copii alaptati nu prea mananca si este foarte mofturoasa. Azi am incercat sa-i dau banana sa o manance singurica, dar daca este mai mica decat pumnutzul ei o arunca. Si asa asteptarile ei erau sa ii dau eu banana in guritza. Credeti ca mai sunt sanse sa invat pitica sa pape singurica? Si cam ce mancaruri as putea sa-i dau ca noi mancam ceva mai complex acum, am trecut deja la mancare care seamana cu ce mancam si noi.
Am citit ca ati dat si paine la bebei, este de cumparat sau facuta in casa?
Astept sfaturile voastre ca de maine chiar vreau sa o pun sa pape singurica
alina_n
ancutzicab spune:
Alina, bine ai venit!
Nu cred ca e prea tarziu nici la noua luni - succes!
Desi teoretic, bb are potentialul de a manevra mai bine mancarea la 9 luni, incearca sa ii dai alimentele asa cum e recomandat la inceputul BLW - adica portionate astfel incat sa ii iasa cu cativa centimetri din pumn.
Pentru inceput poti incerca sa mergeti in paralel, pana se prinde de miscare si sa vezi cum reactioneaza. Eventual mananca impreuna cu ea, sa te poata imita.
Mancarea pe care o mananca acum seamana cu a voastra dpdv al gustului sau si al texturii? Unele feluri le-ar putea manca la inceput cu mana sau cu lingurita/furculita incarcata de tine.
Bafta!
louisea spune:
Mary cum mai stai cu dieta?
Si Melina e de parere ca locul la brocoli e pe jos asta dupa ce l-a gustat si a dat in masa cu el E tare comica asta mica a mea
Alina eu ii dau paine sa roada la ea.. Am scris si de care si cum io dau.. Citeste in urma
Macrina migdalele sunt pt noi :)) Noi vorbim si de autodiversificat adultii
Ilinca si eu ma gandeam ca-i dai mar crud cand ai scris ca-i dai felie :))
Vivela spune:
noi, daca am ajuns in punctul de blw, incepand oarecum clasic, putem sa zicem ca aplicam teoria?
Damian (7 luni si un pic) a inceput cu piureuri, acum in cea mai mare parte a timpului mananca aproape singur. mancarea lui seamana la textura cu a noastra deja si se descurca mai mult decat onorabil, tinand cont ca nu are inca niciun dinte.
eu i-am dat si fructe crude (mere, pere, portocale), adica din cele interzise de blw - sau cel putin nerecomandate - vad ca a capatat dexteritate in a mesteca si a scuipa ce nu-i convine. dar stau cu ochii pe el mereu, sa intervin daca e cazul.
alimentele mai fluide, gen iaurt, supe - i le dau cu lingurita. el tine lingurita in mana si eu ii conduc mana sa s-i umple lingurita. dupa umplere, o manevreaza singur, cu o reusita de ...cam 50 %. vad ca deja intinde lingurita catre castron, stie ca de acolo se incarca .
supe ii dau pt ca si noi mancam si el oricum e cam rotofei, l-am cantarit ieri si avea 11 kg, sa-mi vina rau cand am vazut cantarul. il simteam eu mai greu la mana, dar nu ma gandeam ca a depasit 10.
deocamdata, mizerie multa la masa, sub masa, pe pereti, pe haine, prin par...asta e, sper sa nu mai dureze chiar asa mult.
Traiesc in Orasul Alandala
freedelia spune:
Buna fetelor, v-am vazut aici acum vreo 2 saptamani dar nu am reusit sa citesc tot ce ati scris pana acum, asa ca nu am scris nimic... M-a surprins foarte placut sa vad mamici care aplica metoda BLW de diversificare, la noi in odisee, desi am prezentat-o cu mult entuziasm, nu a fost nici o mama care sa o adopte (vreo 2-3 au zis ca e interesanta, restul probabil ca ma cred dusa cu pluta).
Jane s-a autodiversificat de pe la 7 luni. Initial i-am dat bucati imense de fructe sau legume sa se joace cu ele, si cum tot ce ii cadea in mana ajungea in gura, a prins repede miscarea ca unele chestii au gust cand le baga in gura.
Acum, la 10 luni jumate, mananca de toate, si mai bune si mai rele. Mananca mandarine (preferatel ei fara concurenta), mere, pere, struguri; cartofi (cand am timp ii pun castronul in fata si o lingurita si o las sa se faca tot una, isi indeasa in gura cu pumnul), broccoli, conopida (mai ales facut cu branza la cuptor), branza (de vaci, mozarella, topita), iar dintre rele numarul unu mananca biscuiti (m-am resemnat, asta-i viata cand ai 2 frati mai mari, intinde mana la ce mananca ei), napolitane si... inghetata... Carne nu prea mananca, ii mai dau cate un copan de pui sa suga la el, cate o chiftea/perisoara, dar nu se omoara. Nu are decat 2 dinti, asa ca nu prea are cu ce sa atace carnea inca...
Avem si noi, ca toti copiii neindopati, multe mese de san, la cel mult 3 ore mananca, poate la 4 ore uneori noaptea, dar nu foarte des.
Ma bucur ca v-am gasit!!!
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE