Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 10
arturicii spune:
Alina, Vivela, Delia, bun venit!
Alina, sigur nu este tarziu. Din prima nu are cum sa accepte insa nu te da batuta. Ofera-i pe cat posibil.
Eu ii dau rar paine. Insa cand ii dau ii dau din comert pentru ca desi am zis ca ma apuc sa fac in casa inca nu am facut. Astept sa apara oferta la masina de paine
Vivela, go d mic, go!
Delia, de la tine stiu eu de ergo . Sabina e bebe purtat la maxim (am si dat caruciorul). Sling la plimbarile mai scurte, ergo la plimbarile lungi si cand am de facut treaba prin casa. Am inceput sa o pun pe spate in casa si e f incantata.
Ce gen de snack imi mai recomandati si mie? Vivela parca tu ziceai de rondele de orez (imi scapa numele). Nu vreau sa o invat cu biscuiti (deh, obsesia mea cu zaharul) si sunt situatii cand nu am cum sa ii dau un fruct/o leguma.
Corina, a mancat Maria castravetele sau doar s-a racorit cu el la gingii?
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
arturicii spune:
Corina, daca am chef sa mananc numai inghetata, iaurt, lapte, rosii, ardei, oare ce imi cere organismul....? Calciu?
p.s. a, si ciocolata cu lapte insa asta cred ca cere psihicu'
ilinca79 spune:
Buna seara mamici,
Bun venit Alina, Vivela si Delia!
La noi ieri si azi n-a prea mers BLW-ul, Victor mai mult s-a jucat cu fructele si legumele, le zdrobea in mana si apoi le arunca In plus nici n-a prea avut rabdare sa stea in scaun, dupa 10 minute maraia ca vrea afara. Oare sunt trecatoare fazele astea? Am impresia ca timpul trece si noi batem pasul pe loc sau chiar regresam.
Maine vreau sa-i dau avocado. Voi il dati crud, si il taiati in sfert, sau cum? Nu prea ma pricep la fructul asta ca mie nu-mi place deloc.
Vivela am citit "davidismele" de pe blogul tau, ai un baietel genial.
Delia, ti-am admirat familia in poze, ai niste copii minunati...si cum i-ai nascut pe toti in martie
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
arturicii spune:
Ilinca, avocado este unul din fructele preferate ale Sabinei. Sa ai grija sa il cumperi bine copt (coaja un pic mai negricioasa si mai danivelata - astea-s criteriile mele de alegere
Ii tai cate o felie, nu f groasa ca si asa este alunecos. Nu se prepara termic iar daca este copt are o textura moale, placuta.
Vivela spune:
Artu, eu ii dau rondele de orez expandat, care arata cam asa:
http://www.bionatura.ro/popup_image.php?pID=1192
si mai sunt unele, sub forma de felii (dreptunghiuri) din hrisca. cele de orez nu au sare, nu au nimic adaugat, doar orez. cele din hrisca au sare, dar destul de putina, dupa gustul meu. i-am dat, dar numai cate o feliuta, pe care o molfole si o intinde pe fata, maini, haine mai mult...
recunosc insa ca uneori mai scapa si la cate un biscuitel, dar nu e o obisnuinta. mie imi place ca atunci cand ajunge biscuitele mic si i se mai rupe in manuta, el e foarte atent, se apropie cu ochii de bucatelele mici-mici si le ia tacticos cu 2 degetele si le baga in gura, sa nu piarda bunatatea. trebuie sa-l filmez, si David facea la fel, uitasem deja.
cu portocalele eu am descoperit ca se descurca mai bine daca ii dau nu feliute individuale, ci un grup de 3-4 felii, ca el tine bucata si o molfole mai bine. i-am dat acum vreo doua zile o ditamai bucata, a rupt si a mozolit-o pana n-a mai ramas nimic-nimicuta din ea.
Ilinca , multumesc ca ai fost prin Oraselul Alandala . imi pare tare rau ca nu gasesc suficient timp sa-l mai renovez un pic...uf, trebuie sa ma mobilizez cumva.
Traiesc in Orasul Alandala
alimnutza spune:
Buna seara fetelor,
Astazi am incercat sa-i dau piersica si visine pentru ca stiam ca pasate ii plac si avem puse la congelator. Nici nu s-a gandit sa le guste. S-a jucat incontinuu cu ele, le-a strans tare in manute si le-a strivit de tavita pana le-a aruncat pe toate, asa cum face si cu jucarele, Va dati seama ce distractie a fost cu visinele care pateaza in ultimul hal. Am incercat sa-i dau si portocala stiind ca-i place si nu a vrut, cu toate ca am inteles ca ar fi interzisa in blw, eu totusi am incercat. In schimb, biscuitii i-a mancat cu o foarte mare pofta, aici maimutzica a stiut ca trebiesc dusi la gurita si molfaiti. La meniul de la pranz mai lucram, pana acum s-a jucat cu mancarea pasata, dar maine am de gand sa-i dau morcov, dovlecel si cartof. Va tin la curent. Noapte buna!
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui louisea Mary cum mai stai cu dieta? Si Melina e de parere ca locul la brocoli e pe jos asta dupa ce l-a gustat si a dat in masa cu el E tare comica asta mica a mea Alina eu ii dau paine sa roada la ea.. Am scris si de care si cum io dau.. Citeste in urma Macrina migdalele sunt pt noi :)) Noi vorbim si de autodiversificat adultii Ilinca si eu ma gandeam ca-i dai mar crud cand ai scris ca-i dai felie :)) |
Louise - Multumesc de intrebare!
dieta mea este un fel de nou mod de viata... in primele 3 luni nu ma astept la rezultate spectaculoase, atit doar ca incerc sa maninc sanatos.
Am gatit luni "variatiuni" de linte, adica salata si supa, insa de supa nu m-am putut atinge: rusine mie:D. Culoarea aceea negricioasa m-a tinut departe... sotul meu a fost insa mai intelept, a mincat si a spus ca e chiar buna:).
Alte sugestii?:)
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Vivela, succes si felicitari pentru autodiversificarea "a la Damian":). La noi a trecut perioada neagra, cu lipsa de interes - am din nou bebe papacios;).
11 kile? Nu mi-l imaginam pe Damian asa de rotofei!:) SA fie sanatos. La noi la 8 luni indica 8940g.
Freedelia, bun venit! Interesant: inghetata:)???
Vivela, rondele din astea i-am dat si eu... insa cu retineri: daca se desprind bucatele si le aspira?!
Azi am fost cam neinspirata: 1. i-am dat copilului brinza degresata. 2. i-am amestecat-o cu kiwi. I-am pus in lingurita si am incercat: nimic: bleah adica. Se strimba, ziceai ca il otravesc. Nu m-am lasat:)) - am continuat cu pastirnac la aburi si rosie fara semnite si coaja. A mers de minune molfaiala. Apoi am aburit gutuie si mar, care au avut deasemeni succes.
Fetele care practicati BLW, veniti cu idei de mincaruri mai elaborate, ca eu clachez. Ziceati de mincaruri care sa semene cu ale noastre, de la 8 luni, dar eu NU stiu ce sa ii mai servesc: mai "pacatuiesc" cu piureuri (amestecuri, nu neaparat fff fine), pe care sunt tentata sa i le dau cu lingurita...
Miine ii servesc galbenus cu brinzica si putin iaurt pentru dilutie, pe piine integrala (din comert, ca nu am reusit nici eu sa fac, fara sare) putin prajita. sa vedem cum o fi:).
Sau sa incerc cu galbenusul "gol":)?
Mai vad eu ce ma sfatuieste noaptea;).
Acum va las! Sa aveti liniste, sanatate si succes la papat;)!
Fericita, puiul
Madamar spune:
A, si am uitat sa va spun ce desert a servit Mateo, ieri,la 8 luni:).
A mincat din propriul tortuletz, mere uscate. Da, si sa nu imi cereti reteta:D.
TORTUL IN SINE a fost un platou din carefour, cu fructe uscate - mere, caise, curmale, smochine, capsuni, cirese. Cam atit cred. I-a placut la nebunie marul uscat:D.
A fost cu scop de sugestie, poate incercati;)! Era de la Elmas, fructe uscate de calitate;)!
Fericita, puiul
freedelia spune:
Neatza fetelor -- azi merg la o conferinta toata ziua (cu Jane bineinteles) si abia astept sa vad ce preferinte culinare va avea, ca toate mesele vor fi stil bufet si am de gand sa o las sa incerce tot ce e in oferta :) O sa fac poze.
Artu -- ma bucur ca ti-a folosit sugestia mea de Ergo. Eu abia la al treilea copil am aflat de el si de purtatul bebelusilor si este minunat.
Snack-uri -- poti sa faci in casa biscuiti fara zahar. Mergi pe reteta obisnuita (oatmeal cookies, sugar cookies), dar nu pui zahar. Altfel, mai poti lua o punga cu bucati lungi de legume (daca ti-e frica de inecat, tulpinile de telina, ca alea nu se rup, ca sunt atzoase, altfel morcovi, castraveti). Rondelele de orez expandat au succes la noi cateodata. mamaliga facuta mai tare si apoi taiata in felii si pusa la cuptor (am citit ca a mai incercat cineva pe aici), cheese sticks (impachetate separat doar pt o portie), cheerios (cred ca sunt unele fara zahar), stafide, felii de cartof dulce uscate sau alte fructe uscate (fara zahar adaugat).
Ilinca -- sunt absolut normale fazele astea in care nu are chef sa manance. Nici noi nu mancam la fel in fiecare zi, ca sa nu mai zic ca la varsta asta ei mai mult experimenteaza cu mancarea (textura, gust, etc) asa ca pentru ei masa e ca o joaca, ei poate n-a avut azi chef de joaca...
Da, toti copiii mei sunt in Martie, chiar ma gandeam ca daca mai fac unul si iese in alta luna o sa se simta ca nu-i parte din familie hahaha
Madamar -- ei, da, ce sa-i faci, e o vorba, la al treilea copil poate sa aduca si cainele suzeta hahaha. Acuma sa nu crezi ca ii dau o masa de inghetata. Dar cand mananca John sau Jodie o inghetata fara ciocolata, o las sa isi bage si ea mainile si sa le linga dupa...
Rondelele de orez sunt f safe, chiar daca se desprind bucatele, e greu sa le aspire ca se topesc in gura si devin lipicioase si se opresc pe suprafata din interiorul gurii. Si chiar daca le-ar aspira, tuseste un pic si ele se inmoaie intre timp si e ok...
Eu i-am dat de multe ori galbenus gol, fiert tare si pus in tavita. S-a manjit dar l-a mancat foarte bine...
Uitati aici un site cu retete pentru copii:
http://weelicious.com/
Pofta buna!!
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE