Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 16
Madamar spune:
OOO, neata!
Vin si eu la ..."laudat":)).
Cind era sa ma las de BLW, si tocmai imi servise copilul ciorbita intr-o zi... in a doua nu a mai vrut nimic servit de mine.
Ii facusem 1 galbenus cu vreo 3 lingurite de iaurt si incercam sa ii indes in gura... ceva nu ii placea... arata saracul ca e el interesat de joaca cu mincarea, insa nu eram eu dispusa: ne aflam in vizita la niste prieteni pentru un weekend intreg, nu voiam sa deranjez.
Insa cum copilul nu voia si pace din lingura, imi spun: sa ii pun pe o coaja de piine; Zis si facut; si-a vrut! A mincat cu o pofta, de nu-ti venea sa crezi. Infuleca si se supara cind ii luam din mina coaja de piine, pentru a-i oferi alta, data prin amestecul nostru.
Apoi la cina, gazda ne-a servit "legume trase" si carnita de pui. Legumele, dupa ce m-am asigurat ca inafara de o lingurita de ulei de masline si capac, pentru inabusire, nu au nimic, i-am dat si lui Mateo. A mincat si dovleac, si brocoli (fiert, de asta data, si nu aburit) si telina si pastirnac, si ardei gras, si morcov.... de-a mai avut si 2 scaune/zi:).
Am avut un weekend minunat, sub aspectul papacelii:).
Azi a servit la fel, cu propriile minute, peste (fiert la abur si curatat de oase) si brinza de vaci, rupta bucati potrivite minutei. Fara a fi pasate sau "imbunatatite" - Ma simt atit de satisfacuta ca atunci cind a dormit bine prima data dupa ce l-am alaptat!!!:)
Asta e despre noi!. Incerc sa va citesc! Cit nu raspund inca: succes maxim si la voi!
Noi avem o evolutie in salturi, insa e in mod sigur surprinzator de buna:)!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui corinasmile
Si eu am luat fructe uscate. Maria a rontait cu placere la caise si prune, eu la restul (smochine, curmale si stafide). Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
Azi a papat si stafide rehidratate (le-am tinut in apa toata noasptea trecuta, si am schimbat apa de citeva ori); sunt foarte dulci, cred ca asta i-a placut tare:)!
Si sa stiti ca si migdalele rehidratate sunt tare bune: seamana cu nucile crude, mai ales ca se desface foarte usor pielitza aceea maro...:)
Fericita, puiul
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coteasca buna ziua dragi mamici! imi cer scuze ca dau buzna pe aici dar ma confrunt cu o problema la care nu-i dau de capat deloc si ma gandeam ca poate gasesc pe la voi un raspuns. Am un bebe de 6luni jumatate care e alaptat la san. am inceput diversificarea care e ok. problema e ca seara as vrea sa-i inlocuiesc sanul cu lapte praf insa refuza de orice fel laptele praf. Am schimbat pana acum trei tipuri de lp. Nu mai stiu ce sa incerc, cum sa fac sa-l accepte. stiu ca un bebe de varsta lui ar trebui sa manance minim 500ml de lapte pe zi, ori copilul meu nu stiu daca suge atat de la mine. Am postat in speranta ca poate mai e vre-o mamica in situatia mea pe aici si ma gandeam ca poate gasesc ceva solutii de la voi. Va pup Corina, fericita mamica de Tudor Andrei "Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti" (Facere I,26) http://happyrooms.blogspot.com/ POZE |
Draga mea, sunt sigura ca fetele ti-au raspuns deja, si in aceeasi nota, insa vin si eu si spun: alapteaza-ti copilul in continuare! Nu ai nicio problema, el doar stie ce e bun pentru el, de asta-ti refuza LP-ul!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Braaavo pentru papaceala de aici;) - Damian, Maria, Melina!
Bravo Corina pentru retetele diverse, prezinta-ne mai des sugestii:)!
Pupici de la noi! Suntem la zi, si speram sa fim atit de papaciosi cit trebuie;)!
Fericita, puiul
corinasmile spune:
citat din mesajul lui ancutzicab Sa va fie de bine masa, Corina. Cum a fost? |
A fost mai bine decat m-am asteptat. L-a gustat cu incredere si chiar a papat ceva orez, care a iesit lipicios si se tinea bine in gramajoare pe care le putea apuca si duce la gurita.
Numai ca mi-am ales eu prost momentul sa-i dau sa pape, cand mergea masina de spalat. Asa ca mai mult s-a uitat mesmerizata la ea
Ca si imbunatatire, data viitoare voi fierbe putin carnita de pui inainte sa o pun in oala cu orez, ca sa iasa moale-moale, ca Maria mea inca n-are dinti
corinasmile spune:
citat din mesajul lui ilinca79 Corina, cat a costat cartea pana la urma cu tot cu taxe? |
In jur de 75 ron.
corinasmile spune:
citat din mesajul lui ilinca79 Corina, foarte faina reteta, dar e ok sa calesti asa legumele pentru copil? Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Eu nu vad o problema in a cali cateva minute legumele in 2 linguri de ulei de masline.
Ca doar nu-i dau cartofi prajiti
Vivela spune:
am facut si eu ieri chiftelute la cuptor din inimi de curcan. au iesit foarte fragede, le-am tocat crude, am pus putina ceapa, un strop de piper si un catel mic-mic de usturoi (sa semene cu chiftelele veritabile). le-am facut gramajoare pe hartie de copt si apoi la cuptor cu ele.
am hranit amandoi copiii, Damian cel putin a balotat 2 chiftele rapid.
azi o sa-i fac putin pilaf cu legume, e un pic cam deranjat, azinoapte am schimbat 3 scutece puturoase . poate-poate ne-or iesi si noua dintii. (nici noi n-avem deloc)
Traiesc in Orasul Alandala
corinasmile spune:
Tocmai cand incepea sa imi dea tarcoale ingrijorarea ca nu prea mananca floricica mea, uite ca azi a infulecat cu pofta fructe de n-am recunoscut-o
A mancat/gustat: mar, para, gutuie, pruna si caisa. Ultimile doua deshidratate, dar bagate la abur impreuna cu restul.
Acu sa nu va imaginati cantitati mari
Nu mai pot de mandrie
ilinca79 spune:
Dragi mamici, vin cu cateva intrebari:
-la BLW se respecta ordinea de introducere a alimentelor de la diversificarea clasica? De ex. eu i-as da paine unsa (integrala, fara sare, facuta de mine), dar stiu ca se introduce dupa 8 luni, iar al meu nu are nici 7. Trebuie sa astept sau pot sa incerc?
-voi introduceti alimente noi odata la 3 zile doar, sau si mai des?
-cum se numeste scaunelul pe care e filmata Sabina de arturicii, as cumpara si eu dar nu stiu daca este in RO.
Corina, buna ideea cu fructele uscate, o sa o incerc si eu
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)