Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Coteasca si eu cred ca tu ai luat decizia deja, si sperai sa primesti suport aici, dar.. Tu faci desigur cum vrei tu.
Nici fetita mea nu doarme toata noaptea desi are 7 luni, dar asta e. Recuperez cand pot si cand nu nu. N-am de gand sa-mi indop copilul cu tot felul de chimicale doar ca sa dorm eu bine noaptea. Eu pe deasupra ma intorc la treaba deja, daca eram in CIC era si mai usor
De papat la san papa de 3 ori (o data dupa-masa pe la 3, seara la culcare si o data noaptea. In rest ii mai pun putin lapte praf in mancare (terci si piure de legume) ca altfel ar primi lapte prea putin si bea apa langa. DAR eu fac asta pt ca, dupa cum ziceam, nu o pot alapta in timpul zilei, altfel NU i-as da. SI nici nu vrea sa pape LP din sticluta (la fel ca si bebe al tau) - nu-i place

Si revenind la subiect - autodiversificare
Am cumparat carne ecologica sa-i fac piftelute Melinei. E deja tocata. M-am uitat sa vad cat ar costa sa cumpar pui ecologic woowwww e scump e!! De vre-o 3-4 ori fata de pretul obisnuit. Asa ca am lasat-o balta.
Azi dam o fuga prin port si cumpar si niste peste sa-i dau.

I-am cumparat ieri si cateva borcanele cu papa sa-i mai variez, si desi e pt 6 luni vad ca mancarea nu mai e asa pasata. Melina a papat tot. A tinut-o in gurita, a mestecat-o (ma rog cat putea ea), si apoi a inghitit-o. Deci succes desi nu era fina

Sa pape singurica i-am dat printre altele dovlecel (aburit f putin), www.google.com/imgres?imgurl=http://fugleforum.dk/forum/uploads/wiki/frugter/kaki.jpg&imgrefurl=http://www.fugleforum.dk/forum/index.php%3Fautocom%3Dibwiki%26cmd%3Darticle%26id%3D87&usg=DuD92AibXHJK6WYyDbErbfzmjZc=&h=174&w=200&sz=4&hl=da&start=0&zoom=1&tbnid=VbFdQ2t7HYR_DM:&tbnh=130&tbnw=140&ei=d-w7TZSvC8Pp4gbjkfmeCg&prev=/images%3Fq%3Dkakifrugt%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26biw%3D1308%26bih%3D560%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=320&oei=d-w7TZSvC8Pp4gbjkfmeCg&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=29&ty=63" target="_blank">kaki/chinese persimmmon, www.google.com/imgres?imgurl=http://www.havenyt.dk/images/upload/rodpersille_skiver_360_3430.jpg&imgrefurl=http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/rodfrugter/801.html&usg=w1obzYrPyTCF_RkdUk1BsTPVAIQ=&h=240&w=360&sz=25&hl=da&start=0&zoom=1&tbnid=_Yo-rKaJYy0HgM:&tbnh=137&tbnw=181&ei=Ae07TdqqIsKI5Aan162WCg&prev=/images%3Fq%3Dpersillerod%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26biw%3D1308%26bih%3D560%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=118&vpy=231&dur=2949&hovh=183&hovw=275&tx=150&ty=89&oei=Ae07TdqqIsKI5Aan162WCg&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:7,s:0" target="_blank">patrunjel, cartof facut la cuptor intreg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Buna ziua mamici,

arturicii, am vazut ca scriai ca i-ai facut Sabinei biscuiti, insa desi am rasfoit topicul nu am gasit cu ce cereale ziceai. Poti sa-mi mai sspui o data te rog As vrea sa fac si eu, DAR cum ii dau? Trebuie inmuiati in ceva inainte?
Am niste cereala de bb Milupa bio cu orez, oare as putea sa le folosesc ca ingredient in biscuiti? Doar ca am deschis pachetul de mai bine de o luna? Oare are ceva, sau recomandarea lor de a nu le mai folosi dupa acest termen e doar chestie de mk? Dupa logica mea nu ar avea nimic, pentru ca, contin doar orez macinat.

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ilinca, am incercat eu odata cu cereale de bebei sa fac biscuiti si a iesit...bleah. oricum, orezul e mai problematic, nu se framanta aluat din el ca din faina de grau (am impresia ca glutenul e cel care leaga coca). rezultatul cu faina de orez e o chestie lipicioasa si neprietenoasa, care nu se lasa deloc modelata.
da' eu nu-s chiar experta in bucatarie, poate o fi fost o intamplare sau poate e vreo tehnologie mai speciala si n-am stiut eu.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

I-am facut Melinei chiftelute.. tare i-au placut
Si am mai facut niste chifle cu ovaz (printre altele) din care i-am dat si ei.. Mega succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

hello
va dau si eu tarcoale
fetelor de unde luati retetele pentru prunci?
au astazi am vrut sa-i fac conopida aburita(la floricica:P) si cu unt
vai...nu i-a placut deloc..si el papa conopida inainte
citeam despre chiftelute..pai chiftelele nu se prajesc?!
edit. chiftelute la cuptor , am retinut
Corina cum se numeste cartulia? probabil ai scris dar eu nu am gasit, inca;)

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

hello
va dau si eu tarcoale
fetelor de unde luati retetele pentru prunci?
au astazi am vrut sa-i fac conopida aburita(la floricica:P) si cu unt
vai...nu i-a placut deloc..si el papa conopida inainte
citeam despre chiftelute..pai chiftelele nu se prajesc?!
edit. chiftelute la cuptor , am retinut
Corina cum se numeste cartulia? probabil ai scris dar eu nu am gasit, inca;)

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Vero, cartea este www.amazon.co.uk/Baby-led-Weaning-Cookbook-delicious-recipes/dp/0091935288/ref=sr_1_cc_2?ie=UTF8&qid=1295851255&sr=1-2-catcorr" target="_blank">asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Am facut www.mydaddycooks.com/2009/11/22/106/" target="_blank">oven cooked chicken and vegetable risotto sa mancam toti 3 diseara.
A iesit
Abia astept sa papam.

Acum fugim la plimbare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Sa va fie de bine masa, Corina. Cum a fost?

Noi, pe aici. Maya e racita , eu ma tratez de dinti - veselie mare...
I-am facut si eu verisoare, doar ca de pui cu orez si fierte. Bine, verisoarele au fost mai degraba niste bastoane - le-a gustat, le-a supt, cred ca a si muscat ceva, ceva.
Limba de vaca in schimb a fost un succes. Din aia chiar a mancat ceva. Vreau sa ii fac din carnea de la limba - cand o sa mai iau - un fel de pate (la blender cu galbenus de ou, poate putin iaurt, eventual niste praz inabusit pentru aroma). Sa vedem ce parere o sa aiba.
Va pup, sa aveti o noapte linistita.

Mergi la inceput

Corina, cat a costat cartea pana la urma cu tot cu taxe?

Am facut azi biscuiti, cu gluten pana la urma, sper sa fie ok. Am pus faina integrala bio, cereale de orez, ulei de masline si LM Au iesit chiar buni, dar cum sa i dau, sa nu se inece? Va rog, un sfat!
Astept si eu sa-mi trimita mama piept de gaina de la tara sa fac chiftele la cuptor.
Struguri pot sa-i dau oare? Bineinteles, curatati de coaja si samburi.

Mergi la inceput

Corina, foarte faina reteta, dar e ok sa calesti asa legumele pentru copil?

Mergi la inceput